02122383900

آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد این یکی از مهمترین دغدغه ها و سوالاتی است، که افراد هنگام استفاده از کامپوزیت مطرح می کنند. همانطور که می دانید کامپوزیت ها از نظر ظاهر تفاوتی با دندان های طبیعی افراد ندارند. در صورتی که مراقبت از دندان های کامپوزیت شده به عمل نیاید، ممکن است دچار تغییر رنگ شوند. دندانپزشکی دکتر بالوی پور قصد دارد در ادامه به بررسی این سوال بپردازد.

آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد

چرا کامپوزیت تغییر رنگ می‌دهد؟

 

مطمئنا مهمترین نکته ای که در موضوع آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد این است، که اصلا چرا کامپوزیت ها تغییر رنگ می دهند. یکی از مهمترین پارامترهایی که در مدت زمان عمر کامپوزیت مورد توجه قرار می‌گیرد، موضوع زرد شدن و تغییر رنگ کامپوزیت ها می باشد

یکی از این موارد که در این زمینه نقش بسیار مهمی دارد کیفیت رزین کامپوزیت دندان است که امروزه با پیشرفت تکنولوژی، برندهای مرغوب از کامپوزیت در بازار وجود دارند، که می توانند برای مدت زمان زیادی در برابر لکه و زردی مقاومت کنند

هر اندازه ذرات درشت‌تری در ساختار کامپوزیت ها استفاده گردد، مقدار تخلخل آن ها افزایش یافته و در نتیجه میزان جذب رنگدانه‌ها و امکان تغییر رنگ در این نوع روکش ها بیشتر می‌شود.

به همین علت است که نانوکامپوزیت‌ها در مقابل زرد شدن و تغییر رنگ دادن، مقاومت بیشتری از خود به نمایش می گذارند. مواردی که ذکر کردیم قسمتی از عوامل داخلی می باشند که در تغییر رنگ کامپوزیت ها نقش تاثیرگذاری دارند.

از طرف دیگر باید بدانید که عوامل خارجی نظیر استفاده از دهان‌شویه‌های کلروهیگزیدین، مصرف مداوم و زیاد مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی، همچنین یکی دیگر از نکات عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و تجمع باکتری‌ها و جرم، مصرف سیگار و غیره در زرد شدن و تغییر رنگ مؤثر هستند.

 

دلایل تغییر رنگ کامپوزیت دندان ها چیست؟

 

کامپوزیت یک ماده محبوب و ایده آل برای ایجاد روکش است، این ماده تا حدی در برابر لکه ها مقاوم است. با این حال، تفاوت زیادی بین مقاوم بودن در برابر لکه و غیرقابل نفوذ بودن در برابر تغییرات رنگ وجود دارد. در اینجا مواردی وجود دارد که می تواند منجر به تغییر رنگ کامپوزیت های شما شود. همانطور که غذاها، نوشیدنی‌ها و رفتارهای رنگ‌آمیزی که روی رنگ دندان‌های طبیعی شما تأثیر می‌گذارند، می‌توانند رسوبات سطحی بر روی کامپوزیت های دندان شما بر جای بگذارند. چیزهایی مانند سیگار کشیدن، شراب قرمز، قهوه، چای و سس‌های رنگارنگ رنگ مینای دندان را تغییر نمی‌دهند، اما می‌توانند منجر به ایجاد لکه‌های سطحی بر روی کامپوزیت شوند.

در پاسخ به پرسش آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد باید بگوییم که بسته به سن روکش های کامپوزیت، ممکن است به آرامی رنگ آنها تغییر کند. به ویژه، اگر ونیرها را چند سال پیش نصب کرده اید، ممکن است با مواد ی که امروزه مورد استفاده قرارمی گیرند ساخته نشوند. روکش های قدیمی ممکن است با مواد پلاستیکی یا اشکال متخلخل تری از پرسلن ساخته شده باشند. در این صورت، رنگ آن‌ها ممکن است تغییر کرده باشد، زیرا نسبت به روکش‌های امروزی مقاومت کمتری در برابر لکه دارند.

 

تغییر رنگ کامپوزیت

 

حال که با دلایل تغییر رنگ کامپوزیت دندان ها آشنا شدیم قصد داریم در این مبحث به موضوع مهم آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد بپردازیم. ممکن است افراد دچار شرایطی شوند، که به هیچ عنوان نتوانند از تغییر رنگ کامپوزیت های دندانی خود جلوگیری کنند. در این موقعیت با بروز نشانه های تغییر رنگ کامپوزیت دندانپزشکی در سعادت آباد تا در اسرع وقت مشکل شما را مرتفع کنند.

ممکن است همواره این مسئله را شنیده‌ باشید که پیشگیری بهتر از درمان است؛ اما در صورتی که با رعایت نکات اشاره شده کامپوزیت‌های شما بنا به هر دلیلی دچار لک و تغییر رنگ شد، جای هیچ‌گونه نگرانی وجود ندارد. شما می‌توانید برای درمان و اصلاح رنگ آن به دندان‌پزشک خود مراجعه کرده تا مجددا روش‌های ترمیمی را برای شما اجرا کند. دندانپزشکان برای برطرف کردن تغییر رنگ کامپوزیت‌های دندان، ابتدادلیل تغییررنگ را مورد بررسی قرار داده و سپس با استفاده از پولیش به‌ سادگی لکه‌هایی که به خوردن خوردن مواد غذایی رنگی روی کامپوزیت ردشان بر جای مانده است را از بین می‌برد.

در صورتی که تغییر رنگ کامپوزیت دندان ها به ایجاد فاصله میان ونیر و دندان به وجود آمده باشد، دندانپزشک زیبایی بر اساس میزان فاصله به وجود آمده جای خالی آن را با کمک از متریال مختلفی و به شکل کاملا تخصصی ترمیم می‌نماید. در صورتی که دندانپزشک پس از انجام معاینات لازم تشخیص دهد که تغییر رنگ کامپوزیت‌ها به علت از میان رفتن حالت چسبندگی صمغ ونیر، رخ داده است ، برای رفع این مشکل تعویض کامپوزیت را به بیمار توصیه می کند تا بتواند مجددا زیبایی و جذابیت را به دندان‌ها و لبخند شما بازگرداند.

تغییر رنگ کامپوزیت

 

چگونه دندان کامپوزیت شده را سفید کنیم

یکی از موارد مهم که در موضوع آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد این است، که در صورت تغییر رنگ کامپوزیت ها چگونه دندان کامپوزیت شده را سفید کنیم؟ دندانپزشکی دکتر بالوی پور در پاسخ به این مطلب می گوید، سفید کردن بستگی به شدت تغییر رنگ و لکه‌های آن دارد. زمانی که میزان تغییر رنگ و یا لکه‌ها کامپوزیت کم باشد، دندانپزشک به شما به این پیشنهاد را می دهد که از پالیش کردن استفاده کنید این روش درمانی می‌تواند به سفید و درخشان شدن دوباره کامپوزیت ها کمک کند. در صورتی که مقدار تغییر رنگ روکش های کامپوزیت شدید باشد، این امکان وجود دارد که احتیاج به برداشتن کامپوزیت وجود داشته باشد در این شرایط متخصص زیبایی دندان با استفاده از مواد جدیدی روکش را جایگزین می کند.

رفع زردی کامپوزیت دندان

 

در صورتی که پاسخ به پرسش آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد مثبت باشد، در اینجا موضوع دیگری مطرح می گردد، که آیا امکان رفع زردی کامپوزیت دندان وجود دارد؟ در پاسخ به این موضوع دندانپزشکی دکتر بالوی پور روش هایی را پیشنهاد می کند، که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

پولیش کامپوزیت

در معرفی پولیش دندان باید بگوییم به عنوان یکی از شیوه های درمانی است که دندانپزشکان با استفاده از آن رنگ کامپوزیت را بهبود می بخشند. نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کنیم که تأثیر این شیوه که به نوعی روش براق کننده کامپوزیت دندان می باشد، زمانی قابل مشاهده است که مدت زمان طولانی از تغییر رنگ کامپوزیت ها نگذشته باشد. در غیر این صورت باید از روش های قوی تر استفاده کنید.

درباره ی این روش باید بگوییم که به شکل فرایند ساده و کم هزینه، نه تنها صدمه ای به روکش های کامپوزیت وارد نخواهد کرد، بلکه باعث تمیز و درخشان شدن دندان کامپوزیت شده نیز می شود.

 

تعویض کامپوزیت

 

در برخی موارد امکان دارد دندانپزشک تشخیص دهد پولیش کردن کامپوزیت تأثیری در روند سفید شدن آن ها نخواهد داشت، بنابراین به بیماران پیشنهاد می‌دهند که کامپوزیت را تعویض کنند.

در ادامه آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد باید به این موضوع اشاره کنیم که تغییر رنگ کامپوزیت به موارد مختلفی بستگی دارد، که این فاکتورها شامل ساختار آ، نوع و اندازه ذرات سازنده، فیلر و برخی پارامترهای دیگر بستگی دارد. به همین علت با کمک روش های درمانی مانند بلیچینگ نه تنها نمی‌توانیم آن ها را سفید کنیم بلکه امکان دار مواد بلیچینگ به ساختار کامپوزیت ها صدمه برسانند و آنها را آسیب پذیرتر کنند.

به همین علت پیشنهاد می‌شود که برای از بین بردن زردی کامپوزیت ها از هیچ کدام از روش‌های بلیچینگ (هوم و آفیس) استفاده نکنید.

بهترین و رایج‌ترین روش جهت از بین بردن لکه و سفید کردن کامپوزیت مراجعه به کلینیک دندانپزشکی است. در این وضعیت دندانپزشک با توجه به اندازه ی تغییر رنگ (از خفیف تا شدید) بهترین روش ها (پالیش مجدد یا تعویض) را برای سفید کردن و از بین بردن لکه ها انجام می‌دهد.

 

بهترین رنگ کامپوزیت دندان

 

افرادی که تصمیم دارند دندان های خود را روکش کامپوزیت نمایند، یکی از نخستین تصمیماتی که باید بگیرند انتخاب بهترین رنگ کامپوزیت دندان است. باید بدانید که روکش ‌های کامپوزیت رنگ ‌های مختلفی دارند به این دلیل که همه انسان ها دارای دندان‌ ها و رنگ ‌های پوست متفاوتی هستند.

در حقیقت اگر نمی ‌خواهید رنگ کامپوزیت دندان شما غیرطبیعی و یا نامتناسب به نظر برسد، به این دلیل که دندان های غیرطبیعی واقعا زیبا نمی باشند.

از سوی دیگر انتخاب رنگ مناسب برای کامپوزیت دندان امکان دارد کمی دشوار باشد به این دلیل که کامپوزیت ها در رنگ های متنوعی ارائه شده اند. بنابراین اگر تمایل دارید دندان هایتان درخشان و طبیعی داشته باشید، لازم است رنگی را انتخاب کنید که شبیه دندان های طبیعی شما باشد.

برای انجام این فرایند می توانید با توصیه و راهنمایی دندانپزشک خود بهترین رنگ کامپوزیت دندان را انتخاب کنید. به عنوان مثال می توانید با دیدن از چشمان خود برای راهنمایی و انتخاب استفاده کرده و یا ساختار صورت خود را در نظر گرفته سپس اقدام نمایید.

بهترین رنگ کامپوزیت دندان

 

انواع رنگ کامپوزیت دندان

 

در ادامه آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر دادباید بگوییم نخستین مرجع که دندان پزشک برای انتخاب رنگکامپوزیت به آن مراجعه می‌کند؛ راهنمای سایه دندان‌ها امی باشد که در این مرجع رنگ دندان را به چهار دسته مختلف تقسیم بندی می کنند این دسته بندی شامل A، B،C ، D می باشد که از لحاظ ترتیب به رنگ دندان مرتبط هستند این رنگ ها شامل قهوه ای مایل به قرمز، قهوه ای مایل به زرد، خاکستری و خاکستری مایل به قرمز می باشند.

در این چهار دسته بندی سایه‌های استاندارد برای رنگ کامپوزیت دندان بر اساس درجه‌بندی شدت روشنی سایه‌ها به وسیله شماره‌های ۱، ۲، ۳، ۴ تفکیک می‌گردند که از بین این درجه بندی طبیعی است که شماره ۱، روشن‌ترین سایه به شمار می رود.

هر کدام از تقسیم‌بندی، دارای طیفی از سایه های متفاوت هستند که برای کامپوزیت ونیر های گوناگون تولید و به بازار عرضه شده است. به عنوان نمونه رنگ رزین های کامپوزیت که در تقسیم بندی قهوه‌ای مایل به قرمز تولید شده‌اند؛ برای کسانی پیشنهاد می شود که طیف رنگ دندان آنها در تقسیم بندی خاکستری مایل به قرمز قرار می گیرد، مطلوب نیست. این تقسیم بندی ها به متخصص دندانپزشکی این امکان را میدهد تا بتواند بهترین رنگ کامپوزیت دندان را از میان رنگ های موجود در یک دسته بندی، بر اساس سلیقه مشتری و منطبق با رنگ دندان های طبیعی آن ها انتخاب کنند.

مرسوم ترین سایه های رنگ استاندارد به کار رفته در رزین کامپوزیت در دسته بندی های زیر ارائه می گردد:

A1, A2, A3, A3.5, A4, B1, B2, B3, C3, CV, CVD, BW, XBW

 

چگونه دندانپزشک بهترین رنگ کامپوزیت دندان را انتخاب می کند؟

 

همانطور که می دانید کامپوزیت به عنوان خدمات زیبایی دندان شناخته می شود. با توجه به اینکه آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد؟ پاسخ مثبت دارد در هنگام انتخاب کامپوزیت در هنگام تعویض کامپوزیت دندانپزشکان باید براساس وجود فاکتورهای گوناگونی نظیر رنگ پوست، رنگ چشم، رنگ موها و حتی شخصیت، حرفه کاری و سلیقه بیمار سایه رنگ را در دسته بندی مشخص شده انتخاب می‌نمایند تا به این شکل کامپوزیت دندانی بالاترین میزان سازگاری را با سایر دندانهای طبیعی داشته باشد. دندانپزشک در هنگام استفاده از راهنمای سایه های کامپوزیت رنگ ترکیبی از این رزین ها را در رنگ های مختلف کنار دندان های بیمار قرار می دهد تا بتواند بهترین رنگ کامپوزیت دندان را برای او انتخاب کند سپس بیمار می تواند برای انتخاب رنگ مورد نظر خود در پایه های رنگ موجود در دسته بندی انتخاب شده توسط پزشک، جستجو نماید و بهترین انتخاب را داشته باشد، به عنوان مثال بیمار می تواند روشن ترین و سفید ترین رنگ آن دسته بندی را با عنوان رنگ کامپوزیت ونیر خود انتخاب نماید.

دندانپزشکان برای اینکه رنگ کامپوزیت دندان طبیعی تر و واقعی تر به نظر برسد معمولا از تکنیک های لایه گذاری استفاده میکند. در واقع از برای لایه میانی یک رنگ پایه رزین کامپوزیت و در لبه‌های دندان‌ها از رنگ هایی که سفیدتر و درخشان تر هستند؛ استفاده می‌کند و این کامپوزیت ها را به شکل لایه لایه بر روی همد یگرو سپس بر روی دندان ها شکل می دهند تا رزین های کامپوزیت نیز مثل دندان طبیعی خود بیمار در بخش های میانی و در پیرامون لبه های دندان شفاف و درخشان تر به نظر برسند. بنابراین رنگ انتخابی بیمار برای کامپوزیت دندان به عنوان رنگ پایه در نظر گرفته می شود در این شرایط دندانپزشک با توجه به مهارت و تجربه ای که دارد؛ از سایه های رنگ متفاوتی استفاده می کند تا برای ترکیب کردن آن با رنگ کامپوزیت دندان پایه استفاده نماید به این ترتیب ظاهری طبیعی تر به کامپوزیت دندان ها می بخشند.

 

سخن پایانی

 

دندانپزشکی دکتر بالوی پور در این مطلب به بررسی آیا میشود رنگ کامپوزیت را تغییر داد پرداخته و موارد موثر در تغییر رنگ کامپوزیت را مورد بررسی قرار داده است، نکته ی مهمی که در رابطه با تغییر رنگ کامپوزیت ها وجود دارد، این است که باید از ابتدا یک دندانپزشک متخصص را انتخاب کنید، زیرا مهارت و تخصص دندانپزشک در این زمینه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. 

سوالات متداول

میزان تغییر رنگ کامپوزیت چقدر است؟

درباره اینکه میزان تغییر رنگ کامپوزیت چه اندازه است، به شیوه کار متخصص دندانپزشک و مراقبت ‌های فرد پس از این درمان زیبایی بستگی دارد. هرچه قدر فرد نوشیدنی ‌ها و غذا های رنگی را مصرف کند، نسبت به بهداشت دهان و دندان خود بی توجه باشد، سیگار بکشد، سریعتر و با شدت بیشتری با زردی و بدرنگ شدن کامپوزیت‌ های دندان خود رو به ‌رو می ‌شوند. با رعایت موارد‌ بیان شده به وسیله متخصص دندانپزشک و مراجعه به مطب دندانپزشکی افراد می توانند شدت تغییر رنگ کامپوزیت را کاهش دهند و همچنین می توانند زمان این تغییر را به تعویق بیندازند. .

کدام مواد غذایی سبب تغییر دادن رنگ کامپوزیت می ‌شوند؟

برخی از مواد غذایی و نوشیدنی‌ هایی وجود دارند که کاهش مصرف آن ها پس از درمان کامپوزیت توصیه می ‌شود، می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد: چای قهوه زعفران توت فرنگی نوشابه مشروبات الکلی زرد چوبه سس کچاپ

آیا تغییر رنگ کامپوزیت دندان قابل اصلاح است؟

ممکن است به هر دلیلی رنگ کامپوزیت دندان های تغییر پیدا کند، باید بدانید که در صورت بروز این مشکل امکان ترمیم و تعویض روکش های کامپوزیتی وجود دارد. بنابراین باید بدانید که این موضوع جای نگرانی ندارد افراد می ‌توانند با مراجعه به متخصص دندانپزشک خود برای درمان این عارضه اقدام کنند. نکته‌ ای که در این رابطه بسیاراهمیت دارد این است که این تغییرات رنگ در کامپوزیت ها را جدی بگیرید و اجازه ندهید مدت ‌زمان زیادی این تغییرات بر روی روی کامپوزیت دندان ‌هایتان باقی بماند، به این دلیل که در صورت سهل انگاری ترمیم آن بسیار سخت ‌تر خواهد کرد در این موقعیت امکان دارد نیاز به تعویض کامل کامپوزیت وجود داشته باشد. .

عوامل مؤثر بر طول عمر کامپوزیت چیست؟؟

کیفیت کامپوزیت استفاده شده مهارت و تجربه متخصص دندانپزشک

چه زمانی نیاز به تعویض کامپوزیت ونیر وجود دارد؟

با گذشت زمان، امکان دارد علائم سایش کامپوزیت ونیر دندان به وجود بیاید در این موقعیت لازم است کامپوزیت دندان شما نیاز به تعویض داشته باشند. در این زمینه چندین شاخص وجود دارد که بیانگر این است، که زمان تعویض کامپوزیت‌ های آسیب دیده و یا فرسوده فرا رسیده است.