02122383900

 شکستن کامپوزیت دندان

کامپوزیت های ونیر از نوعی پلاستیک به همراه فیلر ساخته شده اند. این مواد بین 4 الی 5 سال دوام دارند و بدون احتیاج به ترمیم زیبایی به زیباتر شدن لبخند شما کمک می کنند. اگر تحت مراقبت های لازم قرار بگیرند، همچنان ساختار خود را حفظ خواهند کرد، در صورتی که تحت فشار باشند، یا تحت مراقبت های لازم قرار نگیرند امکان شکستن و لب پر شدن آن ها وجود دارد. درست است که که کامپوزیت ها از درخشندگی و زیبایی لمینت های سرامیکی برخوردار نیستند ولی از نظر استحکام عملکردی شبیه به همدیگر دارند. دندانپزشکی در سعادت آباد قصد دارد در این مطلب به بررسی دلایل شکستن کامپوزیت دندان و ترمیم آن بپردازد.

لب پر شدن کامپوزیت

افرادی که روش ترمیمی کامپوزیت دندان را انتخاب می کنند باید منتظر مشکلاتی مانند لب پر شدن کامپوزیت دندان، لب پریدگی،لق شدن، شکستن، ترک خوردن،سوراخ شدن باشند. افرادی که این روش را برای ترمیم لبخند خود انتخاب می کنند در صورت عدم توجه و مراقبت بعد از درت زمانی با مشکل شکستن کامپوزیت دندان و ترمیم آن مواجه خواهند شد. در حالت کلی شکستگی و لب پریدگی در داندن های کامپوزیت شده پس از گذشت 3 تا 5 سال یک امر طبیعی می باشد. این در حالی است که درمان لمینت ممکن است بین 5 تا 7 سال بدون مشکل دوام بیاورد.

آیا ونیرکامپوزیت شکسته را می توان ترمیم کرد؟

زمانی که شما مراقبت های ویژه از کامپوزیت را به عمل آورید این عمل زیبایی می تواند حتی تا 7 سال هم دوام بیاورد. در صورتی که پس از گذشت این زمان کامپوزیت ها دچار مشکلاتی از قبیل ترک خوردگی و لب پر شدگی شوند کاملا طبیعی است. در صورتی که کامپوزیت دندان اگر بشکند می توانید به سادگی آن را ترمیم کنید. جالب است بدانید که مراحل ترمیم کامپوزیت دندان شکسته بدون هیچگونه دردی و در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می شود.

 

چه زمانی باید لب پریدگی ونیرکامپوزیت یا شکسته شدن آن را ترمیم کنیم؟

 

افرادی که ظاهر دندان های طبیعی آن ها مانند قبل رضایت بخش نمی باشد و در اثر استفاده همیشگی دچار ساییدگی،شکستگی یا لب پریدگی شوند باید سریعا به دندانپزشک مراجعه نمایند بر اساس فرایندی ونیرکامپوزیت را برای شما ترمیم یا تعویض نمایند. در برخی موارد تغییر رنگ کامپوزیت دندان به مفهوم از بین رفتن پیوند مطلوب میان رزین و مینای دندان می باشد که تنها به جنبه ظاهری نمی پردازد. افراد برای نگهداری از ونیرکامپوزیت باید برای چکاپ منظم نزد دندانپزشک بروند تا در زمانی که نیاز به ترمیم وجود دارد به این امر پرداخته شود این امر احتمال آسیب دیدن آن را به میزان کاهش می دهد.

علت ترک خوردن کامپوزیت دندان چیست؟

هنگام شکستن کامپوزیت دندان و ترمیم آن در دندانپزشکی دکتر بالوی پورعلت های مختلفی را گزارش می دهند. در ادامه به برخی از این دلایل اشاره خواهیم کرد.

در ادامه قصد داریم متداول ترین ترین عوامل شکستن یا لب پر شدن کامپوزیت ها را برای افراد بیاوریم تا حواسشانن را بیشتر جمع کنید تا آن ها بیشتر مراقب زیبایی دندان هایشان باشند:

 

فشار وارد کردن به کامپوزیت ها

 

در برخی موارد خوردن خوراکی های سفت و سخت نظیر ته دیگ، شکستن آجیل با دندان، جویدن یخ و آب نبات یا باز کردن درب بطری با دندان باعث می شود فشار زیادی به کامپوزیت های شما وارد آید این امر امکان دارد موچب لب پر شدن یا شکستن کامپوزیت ها گردد.

ورزش های سخت و سنگین

گاهی اوقات انجام بازی ها و ورزش ها که ریسک اصابت توپ یا ضربه خوردن به دندان ها را زیاد می کند، این موارد احتمال شکستگی کامپوزیت را افزایش می دهد . در صورتی که ضربه بسیارمحکم باشد حتی امکان جدا شدن کامپوزیت از دندان ها وجود دارد.

پوسیدگی دندان یا عفونت لثه

یکی از دلایل اساسی برای آسیب دیدگی کامپوزیت، وجود پوسیدگی دندان یا عفونت در لثه ها می باشد. اگر شما جزو آن دسته از افراد هستید که کامپوزیت را انتخاب کرده اید لازم است نسبت به رعایت بهداشت دهان و دندان خود عملکرد سفت و سخت داشته باشید تا به این ترتیب از بروز جرم و پلاک بر روی دندان و لثه ها جلوگیری کنید. به این دلیل ابتلاأ به عفونت لثه یا وجود دندانهای پوسیدموجب آسیب دیدگی در مینای دندان می شود، این حالت امکان دارد باعث شود که کامپوزیت از دندان جدا شود.

نصب نشدن درست کامپوزیت

در صورتی که تصمیم دارید برای ترمیم و زیبایی دندان های خود از کامپوزیت استفاده کنید، مهم ترین مساله انتخاب یک دندانپزشک متخصص زیبایی مناسب مانند دندانپزشکی دکتر بالوی پور است. در صورت عدم مراجعه به دندانپزشک غیرمتخصص کامپوزیت ممکن است فرآیند نصب کامپوزیت شما به درستی انجام نگیرد همچنین امکان داردبعد از گذشت مدتی کامپوزیت ها دچار شکستگی یا لب پریدگی شوند.

کیفیت پایین مواد کامپوزیت

یکی دیگر از دلایل شکستن کامپوزیت ها استفاده از مواد بی کیفیت و نامرغوب می باشد این چیزی است که امکان دارد در همان ابتدای امر متوجه آن نشوید اما پس از گذشت مدت زمان کوتاهی متوجه خواهید شد که کامپوزیت هایتان دچار تغییر رنگ شده یا دانه دانه دچار شکستگی و لب پریدگی می شوند. پس به خاطر داشته باشید باشد حتما کلینیک دندانپزشکی معتبری را برای انجام فرایند کامپوزیت انتخاب کنید.

ترمیم کامپوزیت دندان جلو

کامپوزیت دندان شکسته جلو یکی از مشکلاتی است که امکان دارد افراد با آن دست به گریبان باشند. هنگامی که متوجه شدید کامپوزیت دندان جلوی شما شکسته یا ترک برداشته است. نباید هیچ استرسی داشته باشید و بدون اقدام به حرکات تخریب کننده در کوتاه ترین زمان ممکن بهدندانپزشک خود مراجعه کنید. یکی از مهمترین مزایای کامپوزیت ها ترمیم پذیری آن ها می باشد بنابراین جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

در صورت شکستن و ترک خوردن کامپوزیت دندان الزامی است به سرعت به ترمیم آن بپردازید در غیر این صورت امکان تجمع باکتری و ذرات غذا در آن وجود دارد همین امر باعث می شود دندان اصلی دچار پوسیدگی گردد.

دندانپزشک در نخستین گام به بررسی ابعاد آسیب‌دیدگی می پردازد، سپس اقدام به ترمیم کامپوزیت دندان ر اساس وضعیت و شرح حال بیمار می‌کند.

دندانپزشکان برای اینکه به ترمیم کامپوزیت دندان بپردازند باید از مواد رزین کامپوزیت رنگ طبیعی دندان استفاده کنند و روی سطوح بخش های آسیب دیده به کار ببرند به این ترتیب هم‌پوشانی لازم را ایجاد کنند تا اندازه ای که بتوانند بخش آسیب دیده را اصلاحک رده پس از آن شروع به بازسازی و ترمیم دندان ها می کنند. معمولا این نوع مواد را جهت حالت دهی و ترمیم دندان‌های جلو شکسته و تغییر رنگ یافته توسط دندانپزشکان استفاده می شود.

دندانپزشک برای ترمیم کامپوزیت دندان شکسته جلو برای یکدست شدن و پیشگیری از جلو آمدن و حفظ حالت طبیعی دندان، نخست اقدام به ریموو remove کردن کامپوزیت های شکسته برای دندان جلو می‌کند. در این موقعیت از رزین کامپوزیتی جدید استفاده می‌شود. در مواقعی که کامپوزیت دچار لب پریدگی یا نیاز به اصلاح جزیی داشته باشد دندانپزشکان جهت ترمیم کامپوزیت دندان تنها همان بخش را اصلاح میکند و احتیاجی به حذف و ریموو کل کامپوزیت نمی بینند.

در ادامه باید بگوییم که دندان های جلو در زیبایی لبخند اهمیت زیادی دارند بنابراین در ایجاد آسیب و شکستگی کامپوزیت در دندان جلو بهتر است سریعا به سراغ دندانپزشک خود بروید. در این موقعیت دندانپزشک با استفاده از تکنیک ترمیم کامپوزیت دندان جلو به ترمیم دندان شما می پردازد. برای اینکه ترمیم کامپوزیت دندان ها نحو تنجام دهید بهترین راه برداشتن کامپوزیت آسیب دیده قبلی و جایگزینی آن با یک کامپوزیت سفارشی جدید می باشد. در صورتی که دندانپزشک تصمیم گرفته باشد لایه جدیدی روی کامپوزیت قدیمی ایجاد کند از این شیوه برای پوششش شکستگی و ترک خوردگی های موجود در کامپوزیت استفاده کند، در برخی موارد ممکن است دندان ضخیم تر شده و بر روی ظاهر دندان افراد تاثیر منفی بر جای بگذارد. دقت داشته باشید این اثر منفی بر روی دندان جلو بیشتر ازدیگر دندان ها است زیرا دندان های جلو کاملاً قابل مشاهده هستند.

 

چسباندن کامپوزیت شکسته

درباره ی شیوه چسباندن کامپوزیت شکسته باید بگوییم همانطور که می دانید کامپوزیت ها به صورت متریال مناسبی هستند، که بتوانند با آن به ترمیم دندان بپردازد. این ماده را برای پرکردن دندان ها استفاده می کنند. کامپوزیت به شکل ماده ی خمیری رنگ و همرنگ دندان در نظر می گیرند. معمولا کامپوزیت را به شکل لایه های نازک بر روی دندان بیمار قرار می دهند. با استفاده از کامپوزیت حالت مناسب را برای دندان های شکسته شده اتیجاد می کنند. برای سخت کردن مواد کامپوزیت و همدست شدن آن با دیگر قسمت های دندان از یک نور آبی رنگ استفاده می کنند. به این ترتیب کامپوزیت تازه استفاده شده به شکل سختی در خواهد آمد.

هزینه ی ترمیم کامپوزیت دندان

هزینه ی ترمیم کامپوزیت دندان یکی از مواردی است، که بیماران در هنگام مراجعه به دندانپزشکی دکتر بالوی پور مطرح می کنند. همانطور که می دانید هزینه ی کامپوزیت بسیار پایین تر از دیگر روش های ترمیمی دندان می باتشد. یکی از موارد تاثیر گذار در این زمینه مقدار آسیب دیدگی دندان ها می باشد. هر چقدر کیفیت مواد کامپوزیت بیشتر باشد مطمئنا قیمت آن ها نیز بیشتر خواهد شد. به دلیل اینکه ماده ای که برای ترمیم دندان ها به کار می رود گران است در نتیجه هزینه ای که برای ترمیم می پردازند در برخی موارد بسیار بالا است.

نکته ی دیگری که در این زمینه باید به آن اشاره کنیم میزان دستمز دندانپزشک می باشد، که بر اساس تجربه و تخصص او محاسبه می گردد. همانطور که قبلا اشاره کردیم هزینه ی ترمیم کامپوزیت دندان های شکسته دارای قیمت های متفاوتی می باشد. برای محاسبه ی هزینه ترمیم کامپوزیت دندان آسیب دیده لازم است دندانپزشک مقدار آسیب دیدگی دندان را مورد سنجش قرار دهد. سپس بر اساس شرایط موجود اقدام به ترمیم کامپوزیت خواهد کرد. در انتها برای دستیابی به قیمت نهایی باید به بررسی میزان کامپوزیتی پرداخت که برای دندان ها مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین به افراد در هنگام ترمیم در صورت بروز هر نوع مشکلی با دندناپزشک خود مشورت های لازم را داشته باشند تا مشکل مورد نظر حل شود.

ترمیم پریدگی کامپوزیت

دندانپزشکان اغلب برای ترمیم پریدگی کامپوزیت دندان، یک راهکار ساده و کم هزینه را انتخاب می کنند. هر چقدر این پریدگی کمتر و کوچکتر باشد در انتها ظاهر دندان زیباتر و طبیعی تری به دندان شما می دهد. برای ترمیم لب پر شدن دندان ها اغلب از تکنیک لایه گذاری کمک می گیرند، یعنی با ایجاد لایه جدیدی بر روی کامپوزیت قبلی این لایه ساخته می شود سپس آن را با لیزر سفت کرده تا با مینای دندان پیوند بخورد و از استحکام لازم برخوردار شود.

اقدامات لازم پیش از مراجعه به دندانپزشک

در صورتی که متوجه شدید که کامپوزیت دندان شما دچار آسیب و شکستگی شده است لازم است هر چه سریعتر به دندانپزشکتان مراجعه کنید. در صورت عدم توجه ممکن است احتمال پوسیدگی دندان و در نتیجه عفونت وجود دارد. اما قبل از مراجعه به دندانپزشک لازم است نکات و مراقبت هایی را که برای این موقعیت وجود دارد را مورد بررسی قرار دهید.

سریعا قطعه ای شکسته شده ی کامپوزیت دندان را از دهان خود خارج کنید تا وارد معده نشود و موجب آسیب دیدگی نگردد.

برایجلوگیری از عفونت دهان و دندانقر قره کردن آب نمک کنید، می توانید تا روز مراجعه به دندانپزشک هر روز دو مرتبه دهانتان را با استفاده از آب نمک شستشو دهید.

لازم است در هنگام غذا خوردن و سایر جویدنی ها این فرایند را با قسمت دیگر دهان که کامپوزیت آن دچار آسیب دیدگی نشده است انجام دهید، قسمت شکسته شده کامپوزیت هر دلیل روی تحت فشار قرار ندهید به این دلیل کخ موجب آسیب و شکستگی بیشتر آن می شود.

لازم است بعد از هر وعده غذایی از مسواک استفاده کنید در این موقعیت باید بیشتر از موارد معمولیبه بهداشت دهان و دندانتان خود اهمیت بدهید.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی موضوع شکستن کامپوزیت دندان و ترمیم آن پرداختیم. همانطور که می دانید انتخاب یک دندانپزشک متخصص با تجربه و تخصص بالا یکی از مهمترین بخش های تاثیرگذار در انجام کامپوزیت موفق به شمار می رود. دندانپزشکی دکتر بالوی پور یکی از مراکز تخصصی و حرفه ای در این زمینه می باشد که بهترین خدمات را در رابطه با درمان زیبایی دندان و کامپوزیت در اختیار شما قرار می دهد.

سوالات متداول

آیا کامپوزیت با گذشت زمان احتیاج به ترمیم دارد؟

در حالت هیچ نوع روش زیبایی در دندانپزشکی دائمی نیست که پس از مدت زمانی به ترمیم و یا تعویض احتیاج نداشته باشد. کامپوزیت دندان هم طبیعتا ار این قاعده مستثنی نخواهد بود پس از پایان طول عمر به ترمیم نیازپیدا خواهد کرد..

آیا ریمو کامپوزیت درد دارد؟

خیر. بیمار در هنگام برداشتن لایه کامپوزیت از روی دندان ها هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد .

آیا ترمیم کامپوزیت ساده است؟

در پاسخ باید بگوییم بله. این ترمیم به سادگی انجام می شود و با با یک یا دو جلسه مراجعه به مطب انجام می گیرد.

ترمیم تغییر رنگ کامپوزیت چگونه انجام می‌شود؟

در صورت عدم مراقبت طبیعی است که کامپوزیت ها دچار تغییر رنگ شوند. فرایند تغییر رنگ و لکه‌های جزئی در کامپوزیت به سادگی انجام شده در این موقعیت با استفاده از عملیات پالیش لکه ها به راحتی قابل برطرف شدن هستند و بعد از آن دوباره درخشش و جلای آنها برمی‌گردد.

مراقبت‌های بعد از ترمیم کامپوزیت شامل چه مواردی هستند؟

پس از انجام این درمان بیمار باید سعی کند تا حدود ۲ ساعت از خوردن مواد غذایی و نوشیدنی‌های سرد و داغ و همچنین نوشیدنی‌های رنگی پرهیز کند تا دندان ها دچار لکه نشوند. در صورت بروز واکنش هایی مانند درد و حساسیت بعد از ترمیم کامپوزیت دندان ، جای نگرانی وجود ندارد.زیرا این حساسیت معمولابا گذشت حدود سه روز رفع می‌گردد. افراد می‌توانند برای کاهش درد بعد از انجام ترمیم از داروهای مسکن تجویز شده توسط دندانپزشک استفاده کنند. در صورتی که مدت زمان درد و حساسیت به طول انجامید بهتر است به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید تا برای بررسی موارد مختلف مورد معاینه قرار بگیرید. 

آیا می‌شود کامپوزیت دندان را برداشت؟

بله، زمانی که دندانپزشک شما تشخیص می دهد به هر دلیلی نیاز به تعویض کامپوزیت وجود دارد، با کمک ابزارهای مخصوص داندنپزشکی این فرایند را انجام خواهد داد. در کل کامپوزیت به عنوان درمان های زیبایی کم تهاجمی به شمار می رود در برخی موارد نیازی به تراشیدن مینای دندان وجود ندارد با گذشت زمان می توانید نسبت به تعویض آن اقدامات لازم را انجام دهید..

اگر کامپوزیت آسیب دیده را ترمیم نکنیم چه اتفاقی خواهد افتاد؟

عدم توجه به ترمیم کامپوزیت آسیب دیده می‌تواند برای سلامت دهان و دندان بیمار عوارض جدی ای را به وجود آورد. زمانی که کامپوزیت دچار شل شدگی و یا شکستگی شده باشد طبیعتا فضایی را برای رشد باکتری‌ها به وجودخواهد ‌آورد که با گذشت زمان باعث پوسیدگی دندان و ایجاد بیماری‌های در لثه افراد می‌شوند.