02122383900

دندان برخی افراد به دلایلی دچار فاصله می‌ شود. این فاصله بین دندان‌ ها بسیار ناخوشایند بوده و باعث می‌ شود حتی فرد تمایلی به لبخند زدن در جمع نداشته باشد. برای حل این مشکل می‌ توانید فاصله بین دندان‌ ها را از بین ببرید. اما چرا بین دندان‌ ها فاصله به وجود می‌ آید و چه راه‌ هایی برای از بین بردن آن وجود دارد؟ در ادامه این مطلب به بررسی این سوالات پرداخته ایم.

فاصله بین دندان‌ ها چیست؟

دندان‌ ها نقش زیادی در زیبایی صورت و فک دارند. یکی از مشکلاتی که ممکن است برایتان پیش بیاید، فاصله بین دندان‌ ها یا دیاستما است. این فاصله زیاد یا غیر معمول اغلب در فک بالایی و بین دو دندان پیشین مشاهده می‌ شود. فاصله بین دندان ‌ها نه تنها بر روی زیبایی و لبخند شما تاثیرگذار است؛ بلکه می‌ تواند به محلی برای تجمع جرم و پلاک تبدیل شود. مراقبت و حفظ بهداشت این دندان‌ ها نیز مشکل است.

 

 

عوامل به وجود آورنده فاصله بین دندان‌ ها

عوامل زیادی بر روی ایجاد فاصله بین دندان‌ ها تاثیر می‌ گذارند. موارد زیر جزو تاثیرگذارترین عوامل هستند:

افتادن دندان‌ ها

 دندان‌ هایی که تا زمان مرگ همراه ما هستند، بعد از افتادن دندان‌ های شیری از لثه بیرون می‌ آیند. اگر این دندان‌ ها بیفتند جایگزینی ندارند. 

کوچک بودن بیش از حد دندان‌ ها

 دندان‌ ها با توجه به اندازه فک رشد می‌ کنند. اما ممکن است که اندازه دندان‌ ها با اندازه فک هماهنگ نباشد. دندان‌ هایی که بیش از حد معمول کوچک هستند، فضای زیادی در لثه ایجاد می‌ کنند. همین باعث افتادن فاصله بین دندان‌ ها می‌ شود.

بیماری‌ های مربوط به لثه

 برخی از بیماری‌ های مربوط به لثه می‌ تواند مشکلات جدی برای دندان‌ ها به وجود آورد‌. این مشکلات یکی از عوامل به وجود آوردن فاصله غیر معمول بین دندان‌ ها می‌ باشد.

مشکل در بلع

 مشکل در بلع می‌ تواند سبب فشار به دندان‌ ها و در نتیجه ایجاد فاصله بین آنها شود.

مکیدن انگشت

 کودکان ممکن است به مکیدن انگشت بخصوص انگشت شست علاقه داشته باشند. انگشت در دهان به دندان‌ ها فشار وارد کرده و فاصله بین آنها را زیاد می‌ کند.

بزرگ بودن فرنوم لبیال

 فرنوم لبیال یک بافت است که از لب بالایی تا لثه ادامه دارد. اگر این زائده بیش از اندازه بزرگ باشد؛ بین دندان‌ ها را گرفته و آن‌ ها را از هم دور می‌ کند.

گاز گرفتن لب‌ ها

 با گاز گرفتن از لب‌ ها به دندان‌ ها فشار زیادی وارد می ‌شود. این فشار می‌ تواند آسیب ‌زا بوده و دندان‌ ها را از هم دور کند.

زبان زدن دندان ‌ها

 اگر در ابتدای درآمدن دندان‌ های دائمی کودک مدام به آن‌ ها زبان بزند، بین آنها فاصله به وجود می‌ آید.

روش‌ های از بین بردن فاصله بین دندان‌ ها

خوشبختانه برای از بین بردن فاصله بین دندان ‌ها روش‌ های زیادی وجود دارد. با انجام این روش‌ ها می‌ توانید با خیال راحت در جمع لبخند بزنید. در ادامه بهترین روش‌ ها را به شما معرفی می‌ کنیم.

باندینگ دندان

در فرآیند باندینگ، دندانپزشک ماده‌ ای مخصوص که به رنگ دندان است را بر روی دندان‌ ها می‌ چسباند. این ماده بعد از ثابت شدن فاصله را پر کرده و بسیار طبیعی است.

نگهدارنده دندان

نگهدارنده‌ ها توسط دندانپزشک و مخصوص دندان‌ های شما درست می‌ شود. این نگهدارنده دندان‌ را در طولانی مدت کنار هم قرار می‌ دهد. این روش مقرون به صرفه است، اما باید مدت‌ های طولانی از نگهدارنده استفاده کنید تا فاصله بین دندان‌ ها پر شود.

ونیر دندان

ونیر نوعی روکش سرامیکی است که بر روی دندان‌ ها قرار گرفته و فاصله را پر می‌ کند. در این روش پزشک دندان را کاملا می‌ تراشد و سطح آن را صاف می‌ کند. موادی سرامیکی را به عنوان روکش روی آن قرار می‌ دهد. ونیر بسیار طبیعی بوده و تا سالیان زیادی دوام دارد.

 ارتودنسی

یکی از رایج‌ ترین روش‌ هایی که برای از بین بردن فاصله دندان‌ ها و مرتب کردن‌ آنها استفاده می‌ شود؛ ارتودنسی است. ارتودنسی در واقع روشی تهاجمی است که طی آن زنجیرهای کشی به طور مداوم به دندان‌ ها فشار وارد کرده و در طی یک دوره طولانی مثلا 6 ماهه تا چند ساله دندان‌ ها را مرتب کرده و فاصله بین آن ‌ها را پر می‌ کند.

کاشت دندان

کاشت یا ایمپلنت دندان جایگزینی برای دندان واقعی است. اغلب از این روش مواقعی استفاده می‌ شود که فاصله دندان‌ های شما اندازه یک دندان کامل باشد. در این روش درست اندازه این جای خالی یک دندان مصنوعی درست می‌ شود که در لثه شما کاشت شده و ثابت می‌ شود.

لمینت دندان

لمینت دندان نوعی پوشش نازک است که بر روی دندان قرار گرفته و آن را اصلاح می‌  کند. این روش شبیه به ونیر کردن است. اما در لمینت کردن دندان زیرین تراش نمی‌ خورد، بلکه روکش هماهنگ با دندان زیرین زده شده و لایه آن نازک و بادوام است. دندان به اندازه‌ ای روکش می‌ شود که فاصله با دندان‌ های اطراف پر شود.

استفاده از دندان‌ های مصنوعی

از دندان مصنوعی به عنوان آخرین راهکار استفاده می‌ شود. ممکن است فرد طی سالیان دندان‌ های خود را از دست داده باشد. این مورد باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ ها می‌ شود. دندان مصنوعی جای خالی را پر کرده و به مرور زمان فاصله نیز خود به خود درست می‌ شود.

چطور از فاصله افتادن بین دندان ‌ها جلوگیری کنیم؟

همان طور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم؛ فاصله افتادن بین دندان‌ ها به دلیل عادات نادرست است. متاسفانه اگر در بزرگسالی هستید، راهی برای جلوگیری وجود ندارد مگر این که به دندان فشار وارد نکنید و از آن برای شکستن پسته و فندق، جویدن مواد خیلی سفت، جویدن ناخن و... از دندان ‌ها استفاده نکنید. 

اما می‌ توانید از همان دوران کودکی فرزندان خود را آموزش دهید که به بهداشت دهان و دندان خود رسیدگی کنند، عادت جویدن ناخن یا مکیدن انگشت شست را ترک کنند و از زبان زدن به دندان‌ های خود خودداری کنند. با جلوگیری از این عادات غلط می توانید از فاصله افتادن بین دندان‌ های فرزند خود پیشگیری نمایید.