تلفن: 02122383900

دندانپزشکی یوسف بالوی پور

عکس CBCT دندان برای ایمپلنت، بریج و ترمیم عمیق بافت های آسیب دیده دهان و دندان اهمیت بسیار بالایی دارد. از سال 1960 که ایمپلنت یکی از روش های ترمیم دندان های آسیب دیده معرفی شد، همواره عکس های برداشت شده از ناحیه فک و دندان با اشعه ایکس سنتی تا فناوری پیشرفته امروزی یک امر اجتناب ناپذیر و ضروری بوده است.

ممکن است بارها برایتان اتفاق افتاده باشد که هنگام مراجعه به دندان‌ پزشک برای یک جرم‌گیری ساده، لمینت، ایمپلنت یا هر عمل دندان‌پزشکی دیگری، دکتر فشار خون شما را اندازه می‌گیرد. در سال‌های اخیر، بسیاری از دندان‌ پزشکان شروع به اندازه‌گیری فشار خون بیماران خود کرده‌اند و معتقدند که این روش بهترین راه برای پی بردن به بسیاری از بیماری‌ها است.

بسیاری از افراد وقتی برای اولین بار برای کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه می کنند این سوال را دارند که آیا کامپوزیت باعث بروز بوی بد دهان می شود؟ یکی از مهم ترین دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. انتخاب مواد کامپوزیت با کیفیت از بوی بد دهان پس از مونتاژ جلوگیری می کند.

داشتن یک رژیم غذایی غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی می تواند به تقویت طبیعی مینای دندان کمک کند و از دندان های شما در برابر غذاها و نوشیدنی هایی که باعث تولید اسید می شوند محافظت کند. در ادامه مقاله به آن دسته از ویتامین ها و مواد معدنی اشاره می کنیم که از مینای دندان محافظت می کنند و از غذاهای سالمی هستند که می توانید از آنها استفاده کنید. کمبود ویتامین و پوسیدگی دندان ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند که در ادامه این مطلب متوجه آن ها می شوید.

برای توضیح جراحی وستیبولوپلاستی می توان گفت که در صورت از دست دادن تمام دندان ها در فک، دندانپزشک وستیبولوپلاستی را برای افزایش عمق کف دهان برای قرار دادن پروتز یا ایمپلنت انجام می دهد. در واقع هدف اصلی این جراحی، ایجاد محیطی مناسب برای جبران دندان های از دست رفته در دهان است. در این مطلب به طور مفصل به جراحی وستیبولوپلاستی خواهیم پرداخت.

مشکلات زیبایی دندان چیست؟ همانطور که می دانید روش های زیبایی دندان به عنوان یک جایگزین مناسب برای سلامت و بهبود دندان و اصلاح طرح لبخند مورد استفاده قرار می گیرد. در کنار این استفاده، روش های زیبایی باعث می شود که افراد از بهداشت دهانی سالمی برخوردار باشند. راه های مختلفی جهت جایگزینی و بازیابی دندان های شکسته شده، تغییر شکل، کج شدن و از دست رفتن دندان ها وجود دارد.

از بین تمامی روشهایی که در دندانپزشکی امروزی برای جایگزینی دندان استفاده میشود، ایمپلنت دندان بهترین گزینه است. این روش حتما باید توسط متخصص ایمپلنت دندان انجام شود. در واقع شما گزینه ای بهتر از ایمپلنتهای دندانی که نتایج طولانی مدت دارند، پیدا نخواهید کرد. از آنجایی که ریشه دندان کمک میکند از دندان حمایت کند، اگر ریشه دندان آسیب ببیند، شما به طور طبیعی دندان را با پوسیدگی از دست میدهید. آسیب دیدن ریشه یکی از مهمترین مراحل پنهان از دست دادن دندان است. در این مقاله بررسی میکنیم که آیا ایمپلنت تمام دندانها امکان پذیره؟ با ما همراه باشید.

تکنولوژی نانو حتی صنعت دندان پزشکی را نیز تحت تاثیر خود قرار داده است. شاید تاکنون تصور تراش دندان برای انجام لمینت یا کامپوزیت، شما را از انجام این روش‌ها برای زیبایی دندان‌هایتان، منصرف کرده باشد، اما خبر خوب اینکه متخصصان با استفاده از مواد نانو موفق به ساخت لمینت لنز دندانی یا لمینت کانتکت لنز (Dental contact lenses) شده اند و دیگر جایی برای نگرانی از آسیب دندان وجود ندارد.

ایمپلنت‌های دندان برای شرایط بالینی مختلف طراحی شده‌اند و تولید کنندگان، ایمپلنت‌های دندانیِ متفاوتی را مناسب برای موقعیت‌های بالینی خاص تولید می‌کنند. انواع اصلی ایمپلنت‌های دندانی را می‌توان به سرعت در استخوان فک کاشت و یک تاج مصنوعی پروتزی روی آن قرار داد. در حالی که برخی از ایمپلنت‌های دندانی ابتدا باید در استخوان فک جوش بخورند و سپس دندان‌های مصنوعی در بالای آن قرار گیرند. کشورهای بسیاری ایمپلنت دندان را تولید می‌کنند. در این مطلب بررسی می‌کنیم ایمپلنت کدام کشور بهتر است؟

چرا باقی ماندن ریشه در لثه خطرناک است؟ به چه علتی ریشه در لثه باقی می ماند؟ معمولا شکستن دندان و باقی ماندن آن در لثه یک موضوع نگران کننده می باشد. برخی از افراد ممکن است در زمان استخراج باقی مانده دندان ها دچار دلهره و وحشت شوند. علت های گوناگونی وجود دارد که موجب شکستن دندان و باقی ماندن ریشه می شود. این دلایل شامل: پوسیدگی دندان، ضربه، خطای دندانپزشک می باشد. در این حالت از جای خود بیرون می آید اما ریشه همچنان درون دهان باقی می ماند.

سدیشن در دندانپزشکی یک روش بدون درد برای معالجه برخی از بیماران است که هنگام مراجعه به دندانپزشکی اضطراب و استرس بسیار زیادی دارند. اصلا مهم نیست که این اضطراب ناشی از ترس از عمل های دندانپزشکی است یا به خاطر نشستن طولانی مدت در مطب می باشد.

بیلداپ دندان یا بازسازی که معمولا برای دندان های آسیب دیده که ریشه آن ها درمان شده است به کار می رود. این روش دندانی به عنوان یکی از محافظه کارانه ترین پروسه های درمانی در دندانپزشکی به شمار می رود که بر حفظ حداکثری دندان تمرکز دارد. هنگامی که دندان ها به شدت آسیب دیده اند و به تازگی درمان ریشه انجام گرفته است می توانیم با استفاده از بیلداپ دندان آن را بازسازی و احیا کنیم.