چند ماه بعد عمل بینی میشه ارتودنسی کرد؟ معمولا افرادی که نیاز به ارتودنسی دارند، این سوال را مطرح می کنند. عمل بینی بسته به شرایط افراد بین 6 تا 12 ماه نیاز به استراحت و نقاهت دارد، تا بینی بتواند به حالت نهایی خود برسد، افراد بتوانند فرایند ارتودنسی دندان ها رزا شروع کنند. در این پروسه زمانی بینی می تواند به حالت اولیه خود بازگردد. بعد از عمل بینی مدت زمانی نیاز است تا بینی فرد بهبود پیدا کند. در مراحل ابتدایی تنها تورم کاهش پیدا کرده و بازسازی بینی در حال جریان می باشد.
برای اینکه سریع تر پروسه درمانی بعد از عمل بینی طی شود، باید به دستورالعمل هایی که پزشک معالج به افراد گوشزد کرده است بپردازیم. دندانپزشکی دکتر بالوی پور قصد دارد در ادامه این موضوع را بیشتر مورد بررسی قرار دهد.
اول ارتودنسی یا عمل بینی کدام را انجام دهیم
اول ارتودنسی یا عمل بینی این سوال یکی از رایج ترین سوالاتی است که توسط افراد مطرح می شود. بهتر است ابتدا ارتودنسی دندان های عقب و جلو را انجام دهید، پس از آن به دنبال عمل بینی بروید.
زمانی که افراد برای عمل بینی به دکتر مراجعه می کنند، یکی از مهمترین معیارهایی که برای این جراحی وجود دارد، زاویه لب و بینی فرد است. با توجه به اینکه پس از ارتودنسی فرم لب ها در افراد تغییر کرده و اصلاح می شود، امکان دارد اگر فرد ابتدا بینی خود را عمل کند، بعد از انجام ارتودنسی تناسب اولیه لب ها با بینی تغییر کند. این امر باعث می شود که فرد مجددا نیاز به عمل بینی داشته باشد.
در ادامه چند ماه بعد عمل بینی میشه ارتودنسی کرد باید به این موضوع اشاره کرد، اما در برخی از موارد ممکن است افراد با مشکلاتی مانند انحراف بینی مواجه باشند. در این موقعیت به دلیل سخت شدن تنفس پیشنهاد می شود که ابتدا عمل بینی انجام شده سپس فرد به سراغ درمان دندان های خود برود.
افراد دارای انحراف بینی به دلیل مشکلاتی که دارند مجبور هستند، از طریق دهان خود نفس بکشند. این امر باعث می شود، که فک بالای آن ها جلو آمده و فک پایین به سمت عقب متمایل شود. همین امر باعث شده که فرد ابتدا عمل بینی را انجام داده پس از اینکه اطمینان پیدا کرد فرم بینی به شکل کامل تثبیت پیدا کرده است اقدام به درمان ارتودنسی دندان ها کند.
دندانپزشکی بعد از عمل بینی
دندانپزشکی بعد از عمل بینی را باید چطور انجام دهیم؟ دندانپزشکی دکتر بالوی پور درباره مدت زمانی که فرد مجاز است، بعد از عمل بینی به دندانپزشکی مراجعه کند، عقیده دارد، این پروسه زمانی بستگی به نوع بینی فرد و نوع جراحی که بر روی بینی او انجام گرفته بستگی دارد. در کل بهتر است بین 2 تا 3 ماه از مراجعه به دندانپزشکی خودداری کنید. در صورتی که مراجعه به دندانپزشکی ضرورت نداشته فرد نیازی به درمان دندانپزشکی ندارد بهتر است تا بهبودی کامل بینی صبر کند.
آیا با وجود ارتودنسی می شود عمل بینی انجام داد؟
معمولا افراد در هنگام مراجعه به دندانپزشکی در سعادت آباد به شکل مداوم این سوال را مطرح می کنند که با وجود ارتودنسی می توان به شکل همزمان عمل بینی را انجام داد؟ افرادی که نیاز به هر دو درمان عمل بینی و ارتودنسی دارند، بهتر است با پزشک خود مشورت های لازم را داشته باشند. اگر قصد دارید هر دو این موارد را به شکل همزمان انجام دهید لازم است مشاوره های لازم را انجام دهید.
تاثیر ارتودنسی بر بینی
ارتودنسی به شکل معمول تاثیر چندانی بر روی ساختار بینی ندارد. اما در برخی موارد مشاهده شده است که درمان ارتودنسی می تواند به صورت غیرمستقیم بر روی شکل و ظاهر بینی تاثیر داشته باشد. ر حالت کلی زمانی که دندان ها و هر دو فک بالا و پایین به شکل صحیح کنار همدیگر قرار می گیرند ممکن است بر روی شکل صورت و بینی تاثیر گذاشته و آن ها را دستخوش تغییراتی کند.
بقرای مثال افرادی که در قسمت فک بالایی خود دچار مشکلاتی هستند، دندان های آن ها جلو آمده است زمانی که درمان ارتودنسی را انجام می دهند طبیعی است که تراز کردن دندان ها و فک ها باعث می شود که زاویه لب ها نیز تنظیم شوند. این امر می تواند بر روی شکل بینی تاثیر بگذارد. این تغییرات اغلب بر روی تناسب و تعادل صورت انجام می گیرد. بنابراین تغییرات مستقیمی بر روی ساختار بینی نخواهد داشت.
اصلی ترین هدفی که ارتودنسی دندان ها دنبال می کند، ترازبندی، تغییر موقعیت دندانها در فک می باشد. در واقع این روش درمانی هیچ قصدی ندارد که ساختار بینی را تغییر دهد. اما در برخی موارد مشاهده شده که انجام ارتودنسی ممکن است بر روی شکل بینی تغییرات جزئی را ایجاد کند.
بعضی از این تغییرات ممکن است به این شکل باشد که بر روی زاویه بینی و تعادل فکی تاثیر بگذارد. بنابراین می توانیم ادعا کنیم که تاثیر ارتودنسی بر روی بینی می تواند به شرایط خاص افراد بستگی داشته باشد. در صورتی که افراد نیاز به درمان ارتودنسی داشته باشند، متخصص ارتودنتیست می تواند با بررسی موقعیت فرد تاثیر ارتودنسی بر روی بینی را در اختیار فرد قرار دهد.
انجام همزمان ارتودنسی و عمل بینی
در برخی موارد افراد هنگام مراجعه به دندانپزشکی دکتر بالوی پور این سوال را مطرح می کنند آیا امکان عمل بینی و درمان ارتودنسی به شکل همزمان وجود دارد؟ در صورت انجام این کار چه خطراتی برای افراد به دنبال خواهد داشت؟در ابتدای امر باید به این نکته اشاره شود که عمل بینی و ارتودنسی دو عمل مجزا هستند.در حالت معمولی هیچ کدام از آن ها بر روی دیگر تاثیری نخواهد داشت. اما در برخی موارد خاص این امکان وجود دارد که قبل یا بعد از انجام عمل بینی ممکن است بر روی شکل بینی فرد تاثیری داشته باشد.
همانطور که در ابتدای امر اشاره کردیم یکی از مهمترین فاکتورهایی که در زمان عمل بینی وجود دارد تناسب بین بینی با لب ها می باشد. انجام فرایند ارتودنسی می تواند این حالت را تغییر دهد. افرادی که عمل بینی را انجام می دهند، بعد از عمل نباید لب بالای خود را به دلیل نزدیک بودن با بینی تکان دهند. این در حالی است که در هنگام انجام درمان ارتودنسی لب بالایی افراد به شکل مکرر کشیده می شود. با توجه به اینکه فرم لب ها تاثیر زیادی در نتیجه نهایی عمل زیبایی بینی دارد، بهتر است افراد دست نگه دارند تا فرم لب ها بعد از ارتودنسی حالت ثابتی به خود بگیرد. البته این موضوع برای افرادی که از مشکل انحراف بینی رنج می برند متفاوت است، آن ها باید پیش از ارتودنسی عمل بینی را انجام دهند. زیرا طرز نفس کشیدن آن ها بر روی ارتودنسی تاثیر می گذارد.
اما چه مدت بعد از ارتودنسی میتوان بینی را عمل کرد؟
اغلب فاصله مورد نیاز برای عمل بینی بعد از ارتودنسی را باید متخصص ارتودنسی با توجه به شرایط فرد بیمار تشخیص دهد. اما در حالت کلی بهتر است افراد بعد از انجام درمان ارتودنسی تا 6 ماه از انجام عمل بینی اجتناب کنند. این امر باعث می شود، چانه و فک فرد شکل اصلی را به خود بگیرد، به این ترتیب عمل بینی با دقت و ظرافت بیشتری انجام خواهد گرفت.
در صورتی که سریعتر از مدت زمان مشخص شده اقدام کنید ممکن است فرم بینی شما دچار تغییرات شود. در صورتی که دندانپزشک تشخیص دهد برای انجام هر چه بهتر ارتودنسی باید جراحی فک انجام بگیرد در چنین موقعیتی امکان تغییر فرم بینی بسیار زیاد است. در این موقعیت امکان دارد فرد نیاز به عمل ترمیمی بینی داشته باشد. بنابراین بهتر است اولویت با ارتودنسی باشد.
برای ارتودنسی پس از عمل بینی چه نکاتی باید رعایت شود؟
در صورتی که ابتدا عمل بینی را انجام داده اید در صورت نیاز به ارتودنسی باید به توصیه های پزشکی عمل کنید، تا نتیجه مناسب را از هر دو عمل زیبایی دریافت کنید. پس از اینکه عمل بینی را انجام دادید با گذراندن دوره نقاهت باید به پزشک مراجعه کنید تا بعد از بررسی و انجام معاینات لازم زمان مناسب برای شروع ارتودنسی را مشخص کند.
دقت داشته باشید برای شروع ارتودنسی لازم است که بینی فرد به شکل کامل بهبود پیدا کرده باشد. این امر شامل کاهش التهابات و بیماری ها، بهبود تورم و درمان بینی به شکل کامل است. در این شرایط پزشک معالج شرایط بیمار را بررسی می کند سپس بر اساس آن تصمیم می گیرد، آیا فرد مجاز به انجام ارتودنسی است یا خیر.
افراد بعد از اطمینان از درمان بینی خود باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کنند. وی ابتدا به بررسی شرایط و موقعیت شخص می پردازد، سپس بر اساس آن اقدام به درمان ارتودنسی می کند. در صورتی که بینی شما به شکل کامل بهبود پیدا نکرده باشد، فرایند ارتودنسی باید به پس از درمان کامل موکول شود.
ارتودنسی نامرئی و عمل بینی
همانطور که می دانید ارتودنسی به دو روش نامرئی و فلزی انجام می شود. یکی از مهمترین مزیت های ارتودنسی به روش نامرئی این است که افراد می توانند ۀآن را برداشته و مجددا در جای خود قرار دهند. این ویژگی باعث می شود جرالح بتواند پلاک های شفاف مربوط به ارتودنسی را برداشته در ادامه موقعیت لب ها را بدون حضور عوامل خارجی یعنی براکت ها موقعیت لب ها را مورد بررسی قرار دهند. البته این فرایند معمولا برای افرادی انجام می شود، که نیاز به انجام همزمان ارتودنسی و عمل بینی دارند. دقت داشته باشید این روش ارتودنسی برای مواردی انجام می گیرد که نیاز به پیچیدگی نباشد.
صرفهجویی در هزینهها با انجام ارتودنسی
همانطور که می دانید عمل بینی به عنوان یک جراحی گران قیمت شناخته می شود. از طرف دیگر امکان دارد درمان ارتودنسی مدت زمان زیادی به طول بیباجمد. برای افرادی که قصد دارند این دو عمل زیبایی را انجام دهند دو راه وجود دارد، اینکه ابتدا ارتودنسی را انجام داده و بعد عمل بینی را انجام دهند. یا اینکه این فرایند را برعکس انجام دهند.
در حالت اول زمانی که فرد بعد از انجام ارتودنسی و به دست آمدن فرم نهایی صورت ایجاد می شود و متخصص جراحی زیبایی می تواند متناسب با فرم مورد نظر عمل بینی را انجام دهد. علاوه بر این فرد با مشاهده ی حالت لب ها می تواند بگوید که چه فرم بینی را دوست دارد. در حالی که اگر فرد ابتدا عمل بینی را انجام داده باشد بعد از انجام عمل ارتودنسی ممکن است از نظر ظاهری تغییراتی در چهره ی او ایجاد شود که نیاز به انجام مجدد عمل جراحی داشته باشد.
در صورتی که فرد قبل از ارتودنسی عمل بینی را انجام دهد به دلیل تاثیراتی که ارتودنسی ممکن است بر روی ساختار بینی بگذارد نیاز به عمل مجدد وجود خواهد داشت. زمانی که افراد ارتودنسی را قبل از عمل بینی انجام می دهند بر اساس تغییرات به وجود آمده عمل بینی را انجام می دهند و نیاز به ترمیم و عمل مجدد نیست از این رو به مقدار زیادی در هزینه ها صرفه جویی می شود.
آیا ارتودنسی دندان و عمل بینی ، بر روی یکدیگر تاثیر گذارند؟
همانطور که می دانید، انجام ارتودنسی جهت اصلاح فک و چیدمان دندان ها برای افراد انجام می گیرد. همانطور که می دانید یکی از مشکلاتی که باعث بروز این ناهنجاری ها می شود، ابتلا به بیماری های تنفسی می باشد که باعث می شود افراد از راه دهان تنفس کنند. در این موقعیت فک بالا سفت شده و چیدمان دندان دچار مشکل می شود. بی نظمی های به وجود آمده در دندان ها باعث می شود نیاز به ارتودنسی الزامی شود. البته درمان ارتودنسی را معمولا در دوران کودکی و نوجوانی توصیه می کنند. بر اساس آمار به دست آمده معمولا عمل های زیبایی نیز در بزرگسالی انجام می گیرد. در حالت کلی اگر افراد از سنین پایین برای درمان دندانپزشکی به دندانپزشک مراجعه کنند مشکلات آن ها تشخیص داده می شود، دیگر نیازی به برخورد این دو مقوله با همدیگر نمی باشد.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی چند ماه بعد عمل بینی میشه ارتودنسی کرد پرداختیم. با توجه به اهمیت این موضوع در صورت انجام ارتودنسی در بزرگسالی و همزمان شدن آن با دیگر عمل های زیبایی با متخصص ارتودنتیست مشورت کنید. دندانپزشکی دکتر بالوی پور به عنوان یکی از مراکز تخصصی ارائه کننده خدمات زیبایی دندان این امکان را برای افراد فراهم آورده است تا در صورت نیاز به عمل بینی و ارتودنسی با توجه به شرایط افراد بهترین پیشنهاد ممکن را به آن ها بدهد.
سوالات متداول
اول باید عمل بینی انجام شود یا ارتودنسی؟
درمان ارتودنسی را معمولا برای ایجاد تغییراتی انجام می دهند که بر روی لب، فواصل بین لب و بینی تاثیر می گذارد. بعد از انجام این روش درمانی زاویه بین بینی و نیم رخ فرد به درستی انجام می شود. وجود این تغییرات می تواند تاثیر زیادی بر روی جراحی بینی و تصمیماتی که پزشک زیبایی می گیرد داشته باشد. معمولا این سوال وجود دارد که کدام یک باید اول انجام شود. برخلاف تصور عامه بهتر است ابتدا درمان ارتودنسی انجام شود تا زاویه لب مشخص شده سپس به درمان زیبایی بینی بپردازید. با توجه به اینکه در هنگام ارتودنسی ممکن است فشارهایی به بینی وارد شود و نیاز یه کشیدگی دندان ها وجود دارد، بهتر است افراد ابتدا ارتودنسی را انجام دهند سپس به عمل جراحی بینی بپردازند. انتخاب پزشک با تجربه و مراکز درمانی حرفه ای تاثیر زیادی در دریافت نتیجه مطلوب خواهد داشت.
ارتودنسی همزمان با عمل جراحی بینی به چه مراقبتهایی نیاز دارد؟
در برخی موارد به دلیل شرایط پزشکی خاص و نیاز بیمار این فرایند به صورت همزمان انجام می گیرد. بنابراین برای بهبود سریعتر افراد لازم است توصیه های پزشکی را جدی گرفته و موارد زیر را رعایت کنند.
استفاده از مسواک نرم و دهانشویه برای مراقبت از دندانها و لثههاالزامی است. به بینی فشار نیاورید. از کمپرس سرد برای کاهش ورم استفاده کنید؛ غذاهای نرم و زود هضم بخورید. اما حواستان باشد به براکتها برخورد نکند. دستورات پزشک را با دقت رعایت کنید.
چند ماه بعد از عمل بینی می توان ارتودنسی انجام داد؟
با توجه به حساسیت ها و مراقبت هایی که باید از بینی بعد از عمل انجام بگیرد. بهتر است افراد بین 6 تا 12 ماه صبر کرده سپس زمانی که اطمینان حاصل کردند بهبودی کامل ایجاد شده به ارتودنسی بپردازند. البته این امر در افراد می تواند متفاوت باشد و بستگی به شرایط فرد دارد. دقت داشته باشید در هنگام ارتودنسی ممکن است بینی شما تحت فشار قرار بگیرد.
چند ماه بعد از ارتودنسی می توانید عمل بینی انجام دهید؟
برای دریافت نتیجه مطلوب باید فاصله زمانی ایده آل بین ارتودنسی و عمل بینی طی شود تا مشکلی پیش نیاید. این فاصله بین 6 تا 12 ماه در افراد مختلف متفاوت است. در این فاصله لازم است تغییرات ایجاد شده و فک و دندان ها ساختار مطلوب را دریافت کنند.
چه کسانی بهتر است ابتدا عمل بینی را انجام دهند؟
افرادی که با مشکل انحراف بینی مواجه هستند، بهتر است برای حفظ دندان های ارتودنسی شده و درمان تنفس از راه دهان که باعث کج شدن و پوسیدگی دندان ها می شود ابتدا عمل بینی را انجام دهند. انجام این دو عمل زیبایی به شکل همزمان گزینه مناسبی نیست.