02122383900

آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود

آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ با توجه به اینکه ایمپلنت یک درمان دائمی و همیشگی است در برخی موارد ممکن است دچار مشکلاتی شود. در صورتی که تماس که میان پروگزیمال و ترمیم ایمپلنت و دندان مجاور از بین برود امکان پوسیدگی زیادی در ایمپلنت های دندانی به وجود می آید، ما باید از پارامترهایی که در پوسیدگی دندان ناشی از ایمپلنت نقش دارند مطلع باشیم.

همانطور که می دانید ایمپلنت‌ های دندانی به دلیل ساختاری که دارند چندان مستعد پوسیدگی نمی باشند. ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم ساخته شده اند و مانند دندان‌ های طبیعی در معرض آسیب های ناشی از حمله‌ ی اسیدی قرار نمی‌ گیرند به این ترتیب کمتر دچار پوسیدگی نمی‌ شوند.  بنابراین، مراقبت مرتب از ایمپلنت‌ ها این امکان را به وجود می آورد که تا چندین دهه دوام و ماندگار خود را حفظ کنند.

 دندانپزشکی در سعادت آباد قصد دارد مواردی را که باعث ایجاد پوسیدگی ها در دندان ها می شود را مورد بررسی قرار دهد.

پوسیدگی ناشی از ایمپلنت چیست؟

در ادامه موضوع آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ قصد داریم به بررسی آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود بپردازیم.

پوسیدگی ناشی از ایمپلنت به عنوان یک موضوع بسیار مهم‌ تر از آنچه است که افراد که فکر می‌ کنند است. پوسیدگی حاصل از ایمپلنت دندان ها اغلب به عنوان یک عارضه بسیار کمیاب و غیرمعمول است که در طی درمان ایمپلنت دندانی ممکن است اتفاق ‌ بیافتد؛ اما این امر باعث می شود که بعد از جراحی ایمپلنت و در طی زمان رخ دهد. با توجه به اینکه که از بین رفتن تماس میان پروگزیمال و دندان مجاور با پوسیدگی دندان در هنگام انجام ایمپلنت ارتباط بسیار زیادی دارد؛ بنابراین باید از فاکتورهایی که باعث پوسیدگی دندان حاصل از ایمپلنت نقش دارند؛ مطلع باشیم.

دندانپزشکی دکتر بالوی پور به عنوان یک تیم تخصصی و مجرب در این مطلب قصد دارد به معرفی دلایل آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود بپردازد.

پارامترهای گوناگونی وجود دارند که می‌ توانند باعث ایجاد  پوسیدگی در ایمپلنت ها شوند ، از جمله:

زمانی که در محل ایمپلنت عفونت  ایجاد شود این امر می‌ تواند موجب تخریب بافت اطراف ایمپلنت شده و در نهایت پوسیدگی ایجاد  شود.

در صورتی که ایمپلنت به شکل درست جایگذاری نشده و در جای خود قرار نگیرد؛ این مسئله می‌ تواند باعث به وجود آمدن حفره هایی شود که می توانند مواد غذایی و باکتری‌ ها را درون خود نگه دارند این موضوع در نهایت  پوسیدگی را در دندان ها تسریع می کند.

زمانی که تراکم استخوانی در فرد به میزان کافی نباشد؛ امکان پوسیدگی ایمپلنت در دندان ها افزایش پیدا می کند.

در صورت عدم توجه و مراقبت نامناسب از ایمپلنت ها یا در صورتی که برخورد نامطلوبی با آن ها انجام شود این امر می تواند منجر به پوسیدگی گردد.

آیا ممکن است ایمپلنت‌ های دندانی پوسیده و خراب شوند؟

آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم ایمپلنت‌ های دندانی مانند دیگر درمان و خدمات زیبایی دندان امکان دارد مشکلاتی نظیر پوسیدگی و خرابی را تجربه نمایند، اما این رویداد به ندرت و به شکل نادر رخ می‌دهد. ایمپلنت ها به علت وجود ساختار خاص و متریال تشکیل دهنده‌ ای که دارند ، دارای عملکردی مانند دندان‌ های طبیعی هساتند و کمتر پوسیده می‌ شوند.

در حالت کلی می توانیم ادعا کنیم که  ایمپلنت‌  دندانی در مقابل پوسیدگی و خرابی از مقاومت بالایی برخوردار هستند؛ در صورت عدم رعایت موارد بهداشتی و مراقبت هایی که توسط دنانپزشک تجویز شده ، باعث کاهش عمر ایمپلنت ها می . ایمپلنت‌ ها به علت تطبیق پذیری بالا با سیستم دهان و دندان بیماران، می توانند به عنولن بهترین گزینه برای جایگزینی دندان های از دست رفته باشند.

پوسیدگی ناشی از ایمپلنت

آشنایی با عواملی که باعث پوسیدگی و خرابی ایمپلنت می‌ شوند؟

در ادامه موضوع آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ باید به این نکته اشاره کنیم که پوسیدگی ایمپلنت دندان می تواند به عنوان  یک مشکل جدی شناخته شود که لازم است به آن توجه زیادی شود. بروز این مشکل می‌ تواند به ساختار کلی ایمپلنت های  دندانی آسیب رسانده و آن ها را تهدید نماید. بعضی از فاکتورهای تاثیرگذار در پوسیدگی ایمپلنت دندان شامل موارد زیر می باشند:

دندان قروچه: ابتلا به اختلال دندان قروچه کردن، می‌ تواند در پوسیدگی و خراب شدن ایمپلنت دندان تاثیر بسزایی داشته باشد. این عادت امکان دارد با مرور زمان نه تنها باعث خرابی ایمپلنت دندان شود، بلکه دندان‌ های طبیعی را نیز تهدید کند.

کشیدن سیگار: در صورتی که افراد پس از کاشت ایمپلنت همچنان به عادت سیگار کشیدن خود ادامه دهند؛ به میزان زیادی ریسک شکست ایمپلنت به وجود می آید. این مقدار ۲۰ درصد بیشتر از زمان های عادی خواهد بود. خوشبختانه  افرادی که قبل از اقدام به کاشت ایمپلنت دندان  در طی مدت دو تا سه هفته و علاوه بر آن  به مدت دو ماه پس از پایان دوره درمانی بعد از فرایند کاشت، از کشیدن سیگار اجتناب می کنند؛ میزان درصد موفقیت آن ها در این روش درمانی افزایش قابل قبولی خواهد داشت.

عدم رعایت فاکتورهای بهداشتی مربوط به ایمپلنت ها: یکی از پارامترهای حائز اهمیت که ضمن جلوگیری از پوسیده شدن ایمپلنت دندان ها وجود دارد، تمیز کردن لثه و دندان ها به صورت ماهرانه و مرتب ی باشد. زمانی که عدم رعایت مراقبت‌ های بهداشتی اتفاق بیفتد امکان ابتلا به پوسیدگی ایمپلنت دندان به میزان زیادی وجود دارد.

نخ دندان نکشیدن: این ذهنیت .جود دارد که ایمپلنت های دندانی در مقایسه با پوسیدگی در اثر باقی مانده غذا ها و باکتری ها از مقاومت بالایی برخوردار هستند؛ به عنوان یک باورغلط می باشد؛ افراد می توانند با رعایت بهداشت دهان و دندان به همراه کشیدن نخ دندان به میزان زیادی از بیماری های لثه ،فک و استخوان جلوگیری کنند.

خشک شدن دهان و کمبود بزاق: یکی دیگر از موارد که در موضوع آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود مهم است خشکی دهان و کمبود بزاق می باشد این امر می تواند دهان را به عنوان یک محیط مناسب برای تشکیل پلاک‌ های دندانی و پوسیدگی ایمپلنت دندانی فراهم  می کند.

بیماری های دهان و دندان و پریودنتال:  دندان های طبیعی می توانند بیماری پریودنتال را ایجاد کنند این مشکل است می تواند به ایمپلنت های دندانی نیز صدمه وارد کند. وجود عفونت در لثه اثر تجمع باکتری و رشد آن در دهان ایجاد می شود که منجر به حمله به بافت های اطراف ایمپلنت می شود ایبن مسئلهدر انتها باعث شکستن ایمپلنت می شود.

استفاده از ایمپلنت های دندانی به عنوان ابزار: در برخی موارد افراد دارای عادت های نا درست مانند جویدن سر خودکار یا ناخن خود را دارند در این شرایط  افراد باید اقدام به ترک این عادت ها نمایید. مواردی نظیر جویدن اجسام سفت، سخت  و محکم مانند پوست آجیل و یخ و یا باز کردن درب نوشابه و بطری باعث آسیب های جدی و شکستن ایمپلنت می گردد در این موقعیت ایمپلنت دندانی پوسیده و خراب خواهند شد.

جابجا شدن دندان های مجاور: زمانی که دندان های طبیعی مجاور دچار جابجایی شوند این امر باعث نزدیک شدن آن ها به پایه ایمپلنت  می شود در اثر این اتفاق یک فضای خالی بین پایه ایمپلنت و دندان های مجاور ایجاد می شود. این فاصله به تدریج بلعث ایجاد پوسیدگی و مشکلات دهان و دندان و بیماری های لثه در افراد می شود.

افراد مبتلا به دیابت: پژوهش های گوناگونی  که در مجلات مربوط به ایمپلنتولوژی انتشار یافته؛ بیانگر این امر هستند که بیماری دیابت به عنوان یکی از ریسک مهم برای پوسیده و خراب شدن دندان ها می باشد. فراد مبتلا به دیابت معمولا دچار تحلیل استخوان ها در اطراف پایه های ایمپلنت و آسیب دیدگی آن ها خواهد شد.

در حقیقت، ایمپلنت‌ های دندانی نوعی پروتز مصنوعی می باشند که به علت ساختار و متریال تشکیل‌ دهنده‌ آن ها، دچار خرابی مانند دندان‌ های طبیعی نمی‌ شوند. اما امکان دارد افراد  با پوسیدگی و یا عفونت اطراف ایمپلنت مواجه شوند؛ نه خرابی  که در خود ایمپلنت دندانی وجود داشته باشد.

نشانه های خراب شدن یا آسیب دیدگی ایمپلنت دندان ها چیست؟

دندانپزشکی دکتر بالوی پور در ادامه مبحث آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ قصد دارد به بررسی علل خوابی یا آسیب دیدگی ها در دندان ها بپردازد.

ممکن است شما جزو آن دسته از افراد هستید که از کاشت دندان یا ایمپلنت استفاده می کنید یا امکان دارد قصد داشته باشید در آینده این روش درمانی را استفاده کنید؛ بنابراین لازم است با علائم پس زدن ایمپلنت آشنایی لازم را داشته باشید. در حدود ۳٪ از افرادی که ممکن است در کوتاه‌ مدت یا بلند مدت دچار عارضه شکستگی ایمپلنت شوند وجود دارند. پس زدگی در ایمپلنت ها دارای علائم و نشانه‌ هایی می باشد که دندانپزشک زیبایی با توجه‌ به آن ها می‌ تواند عارضه مورد نظر  را تشخیص دهد:

 وجود درد های مداوم و شدید و غیرطبیعی برای مدت زمان طولانی

ایجاد التهاب و تورم غیر طبیعی در لثه بعد از کاشت ایمپلنت

    شل شدن ایمپلنت

علائمی مانند عفونت، بوی بد در دهان، احساس درد هنگام جویدن، و تورم غیر طبیعی لثه ها می تواند به عنوان نشانه به شمار رود.

در صورتی که افراد هر کدام از این علائم  مشاهده کنند، بهتر است در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه نمایند تا  به این شکل تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام گیرد.

درمان ایمپلنت آسیب دیده چگونه انجام می شود؟

دندانپزشکی دکتر بالوی پور برای پاسخ به پرسش آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ روش های درمانی این موضوع را مورد بررسی قرار داده است. برای درمان ایمپلنت های آسیب دیده به شکل معمول ارزیابی های جامعی به وسیله یک متخصص دندانپزشکی واجد شرایط انجام می گیرد. در زمان بروز این مشکل، متخصصان زیبایی، بعد از شناسایی محل آسیب ایمپلنت، امکان دارد گزینه های درمانی مختلفی را بر اساس ماهیت خاص و میزان آسیب  دیدگی پیشنهاد کنند.

در شرایطی که آسیب دیدگی  خفیف در ایمپلنت اتفاق افتاده، انجام اقدامات محافظه کارانه مانند آنتی بیوتیک درمانی یا مدیریت بافت موضعی برای رفع التهاب یا عفونت  ممکن است کافی باشد. با این وجود ، در زمان آسیب های جدی تر، مثل شکستگی ایمپلنت، امکان دارد به مداخلات پیچیده تری به عنوان درمان نیاز داشته باشید.

در برخی اوقات، در صورت آسیب دیدگی گسترده و غیرقابل برگشت، امکان دارد اقدام به برداشتن ایمپلنت آسیب دیده شده سپس جایگزینی آن با یک ایمپلنت جدید پیشنهاد شود. این روند درمانی شامل برنامه ریزی دقیق با در نظر گرفتن پارامترهایی مانند کیفیت و کمیت استخوان ها انجام می گیرد برای اطمینان از موفقیت ایمپلنت جایگزین انجام این مراحل ضروری است.

روش های درمانی مختلفی برای شکستگی ایمپلنت وجود دارد که این روش های درمانی با توجه به میزان پوسیدگی و شرایط افراد توسط دندانپرشک توصیه می شود. بنابراین لازم است مطمئن شوید که به یک متخصص دندانپزشکی حاذق در این زمینه مراجعه نمایید.

آیا ایمپلنت بر پوسیدگی دندان های مجاور تاثیر می گذارد؟  

در پاسخ باید بگوییم بله، پوسیدگی ایمپلنت می تواند به صورت بالقوه ای بر  روی دندان های کناری تاثیر بگذارد. زمانی  که ایمپلنت دچار مشکل و خراب می شود یا درگیرعفونت می شود،این موارد  می تواند منجر به التهاب و آسیب به بافت های لثه و استخوان اطراف دندان ها شود. این امر می تواند محیطی مطلوب را برای رشد باکتری های مضر ایجاد نماید.این باکتری ها می توانند به دندان های مجاور گسترش یافته و موجب پوسیدگی یا عفونت شود. علاوه بر این، در صورتی که ایمپلنت از کار بیفتد و ثبات خود را از دست بدهد، امکان دارد فشار زیادی بر روی دندان‌های کناری ایجاد کند که باعث به ساییدگی، ناهماهنگی یا آسیب به ساختار آنها می شود. بنابراین، لازم است برای جلوگیری از اثرات نامطلوب بر سلامت و یکپارچگی دندان‌های مجاور رسیدگی سریع به پوسیدگی ایمپلنت انجام شود این امر بسیار مهم است.

آیا ایمپلنت بر پوسیدگی دندان های مجاور تاثیر می گذارد

فاکتورهای موثر درقیمت ایمپلنت دندان چیست

یکی از موارد دیگری که قصد داریم در رابطه با عنوان آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ به آن بپردازیم فاکتورهای تاثیرگذار بر روی قیمت ایمپلنت دندان است.

هزینه ایمپلنت دندان می تواند بسیار متفاوت باشد. با این حال، بسیاری از پارامتر های مختلف می توانند بر قیمت ایمپلنت تاثیر بگذارند. این موارد شامل مواد مورد استفاده، تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز، یناحیه‌ای که ایمپلنت در آن قرار می‌گیرد، می باشد  مهم است که قبل از ادامه روند کاشت دندان، عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان را درک کنید.

مواد به کار رفته در ساخت ایمپلنت

مواد به کار رفته در ایمپلنت دندان ها نه تنها بر روی موضوع آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ تاثر می گذارد که باعث افزایش و کاهش قیمت ها نیز می شود. ایمپلنت های دندانی به شکل معمول از تیتانیوم برای قسمت ریشه ها و سرامیک برای قسمت تاج استفاده می کنند. یک پیچ فلزی کوچک این دو قطعه را به هم متصل می‌کند، اما در برخی موارد، پیچ می‌تواند بخشی از تاج باشد.

معمولاًبرای ساخت ایمپلنت ها از تیتانیوم استفاده می‌شود، زیرا استخوان فک به خوبی با این ماده سازگاری دارد، زیست‌سازگاری در این جا به این معنی تست که برای قرارگیری آن در استخوان فک مناسب است. در واقع تیتانیوم به عنوان یک ماده کاشت سنتی شناخته می شود.

گاهی اوقات ممکن است بیمار به دلیل آلرژی یا حساسیت به فلز به مواد دیگری نیاز داشته باشند. که این امر می تواند بر هزینه ایمپلنت دندان تاثیر بگذارد. مرسوم ترین متریال جایگزین برای تیتانیوم، استفاده از ایمپلنت های دندانی با جنس سرامیک است. زیرکونیا ماده جایگزین سرامیکی می باشد که آن را بدون ایجاد نقص با دندان های طبیعی شما ترکیب می شود.

تعداد ایمپلنت های دندانی

تعداد مورد نیاز ایمپلنت دندان برای انجام ترمیم یکی از مهم ترین عوامل هزینه است که به هر بیمار دیگر بستگی دارد. در صورتی که فرد تنهل یک دندان را از دست داده باشد، کافی است از ایمپلنت تک دندانی استفاده کند. با این حال، اگر بیمار چندین دندان را از دست داده باشد، باید آنها را با ایمپلنت های جداگانه جایگزین  کند، این امر مطمئناً هزینه را افزایش می دهد.

پیوند استخوان

بیمارانی که بیش از یک سال بدون جایگزینی دندان از دست داده اند، احتمال از دست دادن استخوان فک در آنها بیشتر است. دندان های طبیعی شما روی فک فشار می آورند و آن را محکم و سالم نگه می دارند. وقتی دندانی از دست می‌رود، استخوان آن محل به تدریج پوسیده می‌شود. در موارد شدید، این امر می تواند باعث نوسان و از دست دادن دندان های کناری شود. برای ایمپلنت باید تراکم استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت در موقعیت خود وجود داشته باشد. پیوند استخوان یک مرحله درمانی اضافی است و باعث می شود دوران نقاهت مورد نیاز پس از عمل افزایش پیدا کند.

سلامت دهان بیمار

بیمارانی که عفونت های دهانی را پشت سر گذاشته اند ممکن است برای کاشت ایمپلنت دندان با مشکل بیشتری مواجه شوند. اگر در ناحیه دهان ضربه شدیدی را تجربه کرده باشید یا قبلا عفونی شده باشد، ممکن است درمان ایمپلنت‌ها با شکست مواجه شود. برخی از شرایط رایج عبارتند که منجر به شکست ایمپلنت می شوند شامل بیماری لثه، عفونت فک، آبسه یا کانال ریشه می باشد.

گذاشتن ایمپلنت در این موارد غیر ممکن نمی باشد. با این حال، بیماران باید آگاه باشند که عفونت از پیش می تواند به شکست ایمپلنت کمک کند.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی آیا ایمپلنت دندان پوسیده و خراب می شود؟ پرداختیم. دندانپزشکی دکتر بالوی پور در این جا به موارد مختلفی که باعث شکست ایمپلنت می شد و موضوع آیا ایمپلنت دائمی است پرداخته است. در پایان باید بگوییم در صورتی که معاینات و مراقبت های بعد از کاشت به درستی انجام بگیرد می تواند به عنوان یک روش دائمی باشد.