02122383900

اگر ایمپلنت نکنیم چه می شود

اگر ایمپلنت نکنیم چه می شود؟ حتی با پیشرفت های عظیم در دندانپزشکی و افزایش آگاهی در مورد بهداشت دهان و دندان در سراسر جهان، بسیاری از مردم هنوز از دست دادن دندان رنج می برند. این ممکن است به دلایل گوناگونی رخ دهد. در زمان های قدیم، تنها گزینه های درمانی موجود برای دندان های از دست رفته، بریج و پروتز بود. اما با پیشرفت های جدید در دندانپزشکی، اکنون گزینه های دیگری برای افرادی که دندان های از دست داده اند وجود دارد. یکی از آنها ایمپلنت دندان است. در ادامه دندانپزشکی در سعادت آباد قصد دارد به این موضوع بپردازد که اگر ایمپلنت نکنیم چه می شود؟ برای آشنایی بیشتر با این مطلب همراه ما باشید.

در چه شرایطی افراد نیاز به ایمپلنت دندان دارند

دندانپزشکی دکتر بالوی پور در این بخش، شرایط مختلفی را که در آنها افراد به ایمپلنت دندان نیاز دارند، مورد بحث قرار می دهد. برخی از شرایط رایج که به طور کلی نیاز به ایمپلنت دندان دارند عبارتند از:

دندان های از دست رفته

 لق شدن دندان ها و فاصله زیاد بین دندان های افراد

وجود  دندان های ترک خورده

  پوسیدگی دندان

بیماری های لثه

برخی از بیماری های ژنتیکی

از دست دادن دندان ها

از دست دادن دندان ها شایع ترین علت استفاده از ایمپلنت دندانی است. ما معمولاً اهمیت دندان ها را در زندگی روزمره خود درک نمی کنیم. دندان‌های ما مسئول جویدن غذا هستند، اما از دست دادن یک یا دو دندان ممکن است بر تاثیر زیادی چندانی بر فرایند جویدن دارد. این تاثیر را می توانیم در گفتار هم مشاهده کنیم. دندان ها تاثیر زیادی بر روی گفتار قابل درک بسیار دارند. از دست دادن دندان ها می تواند در تولید گفتار مشکل ایجاد کند و زندگی افراد را به شدت تحت تاثیر قرار دهد. گفتار افراد و توانایی انتقال آنچه در ذهن وجود دارد  احتمالاً مهمترین چیز برای هر تعامل اجتماعی است. فقدان این توانایی می تواند بر زندگی اجتماعی، شغلی و شخصی افراد تأثیر منفی بگذارد.

همچنین نداشتن دندان هایی که به طور معمول برای افراد قابل رویت باشد، بر ساختار دندان و ظاهر شما به طور کلی تأثیر می گذارد و این می تواند منجر به اضطراب و افسردگی زیادی در افراد شود.

لق شدن دندان ها و فاصله زیاد بین دندان های افراد

با افزایش سن، لثه‌ها و استخوان‌های فک که دندان‌ها را در موقعیت خود نگه می‌دارند، ضعیف می‌شوند و باعث شل شدن یا جابجایی دندان‌ها می‌شوند. افراد مسن می‌توانند لق شدن دندان‌ها را در لثه‌های خود احساس کنند که این امر می‌تواند یک احساس ناراحت‌کننده باشد. این موضوع اغلب می تواند نادیده گرفته می شود تا زمانی که دندان ها آنقدر شل می شوند که از لثه جدا می شوند. همچنین این لق شدن و جابجایی دندان ها می تواند باعث ایجاد شکاف های گسترده در بین دندان های مختلف در فک شود. این موضوع می تواند به دلیل هر گونه بیماری لثه یا استخوان فک رخ دهد.

وجود دندان های ترک خورده

بسیاری از مواقع، دندان‌های ما ممکن است در حین فعالیت هایی مانند ورزش کردن یا در اثر ضربه خوردن دچار ترک خوردگی یا شکستگی شوند. معمولاً فقط تاج دندان ترک می‌خورد و اینها را می‌توان با پر کردن یا با تکنیک‌های ترمیمی ترمیم کرد. اما گاهی اوقات کل ساختار دندان در اثر ضربه از بین می رود. در مواردی از این قبیل، به ایمپلنت دندانی نیاز خواهید داشت که امکان قرار دادن یک دندان مصنوعی جدید را فراهم کند.

پوسیدگی دندان

در ادامه اگر ایمپلنت نکنیم چه می شود؟ دندانپزشکی دکتر بالوی پوربه پوسیدگی دندان اشاره می کند. پوسیدگی دندان زمانی ایجاد می شود که فرد بهداشت دهان و دندان خود را رعایت نکند. همانطور که افراد غذا می خورند، ذرات کوچکتر غذا در شکاف بین دندان های آن ها گیر می کند. اگر دندان‌های خود را مسواک نزنند، باکتری‌ها روی این ذرات غذا جمع می‌شوند و آنها را برای بقای خود هضم می‌کنند و ترکیبات مختلفی را آزاد می‌کنند که منجر به تشکیل پلاک روی دندان‌های آن ها می‌شود.

در نهایت، این باکتری ها می توانند منجر به تخریب دندان ها شوند که نیاز به درمان دندانپزشکی دارد و حتی می تواند منجر به افتادن دندان ها شود.

بیماری های لثه

بیماری‌های لثه با التهاب (تورم) در لثه‌ها مشخص می‌شوند که باعث درد آنها می‌شود و همچنین آنها را مستعد خونریزی آسان و مکرر می‌کند. این می تواند ساختار لثه را تغییر دهد و باعث کاهش یکپارچگی بین لثه و دندان شود که در نهایت منجر به از دست دادن دندان می شود. در این موقعیت است که اگر ایمپلنت نکنیم چه می شود دچار مشکل می شویم.

برخی از بیماری های ژنتیکی

برخی از اختلالات ژنتیکی می توانند باعث آنودنتیا (بدون دندان)، هیپودنشیا (1-5 دندان از دست رفته) الیگودنشیا (بیش از 5 دندان از دست رفته اما برخی از آنها) شوند. سایر اختلالات ژنتیکی می توانند بر رشد و ساختار دندان ها و لثه تأثیر بگذارند. اینها در نهایت باعث از دست دادن دندان می شوند. در این موقعیت است که افراد به خدمات زیبایی دندان مانند ایمپلنت دندان نیاز پیدا می کنند.

وقتی افراد ایمپلنت دندان انجام نمی دهند چه اتفاقی می افتد؟

در برخی موارد، شما این انتخاب را دارید که ایمپلنت دندان انجام بدهید یا خیر، اما گاهی اوقات ایمپلنت های دندانی برای جلوگیری از آسیب بیشتر ضروری هستند. شایع ترین دلایل تاخیر در کاشت دندان ترس و اضطرابی است که بیماران از عمل، هزینه ها، میزان دردی و.... که باید تحمل کنند می باشد.

دندانپزشکی دکتر بالوی پور در باره انجام ندادن ایمپلنت دندان در زمان مناسب می گوید این امر مشکلات زیادی را در آینده به همراه داشته باشد که در این قسمت به آن ها خواهیم پرداخت.

با از دست دادن دندان های خود، استخوان فک نیز شروع به زوال می کند و در عرض یک سال ممکن است آسیب ببیند. هر چه بیشتر صبر کنید، استخوان بیشتر از بین می رود. پس از آن، اگر کاشت ایمپلنت دندان را انتخاب کنید، باید تحت عمل پیوند استخوان قرار بگیرید که بسیار پیچیده‌تر، پرهزینه‌تر و دردناک‌تر است.

همچنین، زمانی که دندانی را از دست داده اید و ایمپلنت دندانی انجام نمی دهید، آسیب می تواند به دندان های مجاور نیز سرایت کند. این امر منجر به تخریب و لق شدن سایر دندان ها می شود که به نوبه خود منجر به جابجایی دندان ها می شود. این جابجایی ممکن است فضای بین دندان ها را افزایش یا کاهش دهد همچنین امکان دارد فضای کافی برای که برای ایمپلنت دندان در آینده نیاز است را از بین ببرد.

این لق شدن و جابه‌جایی دندان‌ها همچنین باعث مشکل در صحبت کردن و جویدن می‌شود که ممکن است منجر به درد مفصل گیجگاهی فکی شود. همچنین ممکن است برای تراز کردن مجدد دندان‌هایتان در آینده نیاز به بریس داشته باشید.

در ادامه بحث اگر ایمپلنت نکنیم چه می شود؟ باید بگوییم عدم کاشت ایمپلنت دندان در زمان مناسب نیز می تواند منجر به گاز گرفتن بیشتر زبان و گونه هایتان شود. این می تواند باعث مشکلاتی در خوردن شود و می تواند منجر به آسیب مزمن به زبان و لثه شود. برای جلوگیری از این امر، استفاده از سمت دیگر دهان خود را بیشتر شروع می‌کنید و این کار باعث می‌شود که در سمتی که دندان‌های از دست رفته‌ای وجود ندارد، فشار اضافی وارد شود. این امر باعث ایجاد حفره ها و آسیب بیشتر به این بخش می شود و  مشکلات دیگری را ایجاد کی کند که برای رفع آن ها باید به مطب دندانپزشک مراجعه کنید.

ایمپلنت دندان چگونه به سلامت افراد کمک می کند؟

ایمپلنت دندان علاوه بر جلوگیری از تمام حالات فوق، مزایای دیگری نیز دارد که عبارتند از:

بهبود ظاهر افراد

بهبود یافتن گفتار

غذا خوردن را راحت تر خواهد کرد.

به سلامت دهان و دندان کمک زیادی خواهد کرد.

اعتماد به نفس افراد را به میزان زیادی افزایش می دهد.

ماندگاری زیاد به عنولن یک درمان دائمی است.

اهمیت جایگزینی کردن دندان های از دست رفته با استفاده از ایمپلنت

عواقب عدم کاشت ایمپلنت دندان

مقایسه ایمپلنت های دندانی با سایر گزینه های جایگزینی دندان

بررسی این موضوع که اگر ایمپلنت نکنیم چه می شود باید به مقایسه با سایر روش های جایگزینی دندان مانند پروتز و بریج بپردازیم که مزایای متمایز ایمپلنت را از نظر ثبات، راحتی و اثربخشی کلی برجسته می کند.+

ثبات برتر و حفظ استخوان: ایمپلنت های دندانی مستقیماً به استخوان فک متصل می شوند که در مقایسه با پروتزها یا بریج ها ثبات بی نظیری را ایجاد می کند. این لنگر نه تنها تناسب ایمن را تضمین می کند، خطر لیز خوردن یا جابجایی مرتبط با دندان مصنوعی را از بین می برد، بلکه نقش مهمی در حفظ یکپارچگی استخوان فک دارد. ایمپلنت ها از زوال استخوانی که در سایر گزینه های جایگزینی دندان رایج است جلوگیری می کنند، زیرا اثر تحریک کننده ریشه های طبیعی دندان را بر روی استخوان فک تقلید می کنند.

راحتی و احساس طبیعی: وقتی صحبت از راحتی به میان می آید، ایمپلنت های دندانی یک قدم از دیگر روش های درمانی جلوتر هستند. برخلاف پروتزهای مصنوعی که ممکن است باعث ناراحتی یا نیاز به تنظیمات مکرر داشته باشند، ایمپلنت‌ها شباهت بسیاری به دندان‌های طبیعی دارند. ایمپلنت ها باعث تحریک لثه ها نمی شوند این مشکل گاهی برای دندان ها و پروتزهای مصنوعی دیده می شود. در مقایسه با بریج ها که نیاز به تغییر دندان های سالم مجاور دارند، ایمپلنت ها به تنهایی ایستاده اند و ساختار طبیعی دندان های اطراف را حفظ می کنند.

دوام و اثربخشی طولانی مدت: از نظر طول عمر، ایمپلنت ها به شکل واضحی برتر هستند. آنها به گونه ای طراحی شده اند که برای چندین دهه، اغلب برای تمام عمر، دوام می آورند، در حالی که پروتزها و بریج ها ممکن است به مرور زمان نیاز به تعویض یا تنظیم داشته باشند. اثربخشی ایمپلنت ها در بازگرداندن قدرت کامل جویدن و اجازه دادن به رژیم غذایی متنوع نیز مزیت قابل توجهی نسبت به سایر گزینه ها دارد.

مزایای زیبایی شناختی و گفتاری: از نظر زیبایی، ایمپلنت ها بسیار شبیه دندان های طبیعی هستند و به طور یکپارچه با دیگر دندان های شما ترکیب می شوند. آنها به صورت سفارشی ساخته شده اند تا با رنگ و شکل دندان های موجود شما مطابقت داشته باشند و ظاهر طبیعی تری نسبت به پروتزها یا بریج ها ارائه می دهند. علاوه بر این، ایمپلنت ها بر وضوح گفتار تأثیر نمی گذارند، این نگرانی اغلب برای دندان مصنوعی وجود دارد.

خطرات و عوارض احتمالی جراحی ایمپلنت دندان

در زمینه تصمیمات بهداشتی دندان، ممکن است فکر کنید، اگر ایمپلنت نکنیم چه می شود و همزمان باید خطرات مربوط به خود عمل ایمپلنت را هم در نظر بگیرید. دندانپزشکی دکتر بالوی پور به عنوان مشاوره خطرات احتمالی و عوارض ایمپلنت دندانی را در اختیار مراجعان قرار می دهد.

خطر عفونت: عفونت یک خطر احتمالی در هر روش جراحی، از جمله جراحی ایمپلنت دندان است. با این حال، این خطر به طور کلی کم است و می تواند با مراقبت های مناسب پس از عمل و بهداشت دهان و دندان کاهش یابد. دندانپزشکان اغلب آنتی بیوتیک ها را به عنوان یک اقدام احتیاطی برای جلوگیری از عفونت های بعد از جراحی تجویز می کنند.

احتمال آسیب عصبی: خطر بالقوه آسیب عصبی در طول عمل ایمپلنت وجود دارد که می تواند منجر به احساس بی حسی، درد یا گزگز شود. برای به حداقل رساندن این خطر، برنامه ریزی و تصویربرداری کامل قبل از عمل انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که ایمپلنت با مسیرهای عصبی تداخل ندارد.

نگرانی های مربوط به رد یا شکست ایمپلنت: اگرچه غیر معمول است، اما این احتمال وجود دارد که ایمپلنت به درستی با استخوان فک ادغام نشود و منجر به شکست ایمپلنت شود. این خطر در افرادی با شرایط سلامت خاص، بهداشت دهان و دندان ضعیف یا کسانی که سیگار می‌کشند بیشتر است. ارزیابی های قبل از جراحی برای ارزیابی عواملی که ممکن است بر موفقیت ایمپلنت تاثیر بگذارند، بسیار مهم است.

علیرغم این خطرات، توجه به این نکته مهم است که جراحی ایمپلنت دندان میزان موفقیت بالایی دارد. دندانپزشکان اقدامات احتیاطی زیادی را برای اطمینان از ایمنی و اثربخشی این روش انجام می دهند. این شامل برنامه ریزی دقیق، استفاده از تکنیک های تصویربرداری پیشرفته و ارائه مراقبت های جامع قبل و بعد از جراحی است.

به طور خلاصه، در حالی که خطرات بالقوه مرتبط با جراحی ایمپلنت دندان وجود دارد، معمولاً قابل کنترل هستند و مزایای کاشت موفق اغلب بیشتر از این خطرات است. بیمارانی که کاشت ایمپلنت دندان را در نظر می گیرند باید با متخصص دندانپزشکی خود گفتگوی مفصلی داشته باشند تا این خطرات را در زمینه سلامت شخصی و نیازهای دندانی خود درک کنند.

کمک به سلامت کلی دهان: از منظر سلامت دهان، ایمپلنت تاثیر مثبتی دارد. برخلاف بریج‌ها که نیاز به تغییر دندان‌های مجاور دارند، ایمپلنت‌ها با دندان‌های دیگر تداخلی ندارند و باعث می‌شوند که بهداشت دهان و دندان بهتری انجام شود. آنها همچنین خطر ایجاد زخم های دهانی یا تأثیر بر حساسیت چشایی را که یک مشکل رایج در دندان مصنوعی است، ندارند.

به طور خلاصه، در حالی که پروتزها و بریج ها گزینه های جایگزین مناسبی برای دندان هستند، ایمپلنت های دندانی مزایای بی نظیری از نظر ثبات، راحتی، ظاهر و حفظ سلامت دهان و دندان ارائه می دهند. آنها راه حلی ارائه می دهند که نه تنها عملکرد طبیعی و ظاهر دندان های شما را تقلید می کند، بلکه سلامت دهان و دندان را در درازمدت ارتقا می دهد.

جایگزینی برای ایمپلنت های دندانی وجود دارد؟

وقتی موضوع جایگزینی دندان مطرح می شود، ایمپلنت دندان اولین انتخاب است. اما  ممکن است این روش درمانی برای برخی بیماران مناسب نباشد. ممکن است در برخی افراد منع درمان وجود داشته باشد یا توسط برخی افراد ترجیح داده نشود. دلیل هر چه باشد، جایگزین هایی برای ایمپلنت های دندانی وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود.

پروتزهای کامل دهان

دندان مصنوعی جزئی

پل های ثابت

جایگزینی برای ایمپلنت های دندانی

مراقبت از ایمپلنت دندان چطور انجام می شود

بهترین راه برای اطمینان از موفقیت ایمپلنت دندان، پیروی از توصیه‌های مراقبت‌ی بعد از جراحی است.

پس از انجام  ایمپلنت، فرد باید تا زمانی که موضع بی‌حس است از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های گرم اجتناب کند و حداقل برای چند روز از رژیم غذایی نرم استفاده کند.

همانند دندان های طبیعی یک فرد، ایمپلنت و بافت های اطراف آن نیاز به تمیز کردن منظم دارند. فرد باید حداقل روزی یک بار پس از بهبودی لثه، ناحیه مورد نظر را نخ دندان بکشد و از مسواک های بین دندانی برای دسترسی به مناطقی که دسترسی به آن ها دشوارتر است استفاده کند.

افراد همچنین باید برای معاینات منظم دندانپزشکی و تمیز کردن نواحی زیر خط لثه را برنامه ریزی کنند.

افرادی که سیگار می کشند بهتر است سعی کنند بعد از ایمپلنت کردن سیگار را ترک کنند، زیرا این امر خطر عوارض ناشی از DIS را کاهش می دهد.

سخن پایانی

دندانپزشکی دکتر بالوی پور به عنوان یک مرکز تخصصی در حوزه دندانپزشک زیبایی پیش از اقدام به درمان ابتدا بیماران را تحت معاینات تخصصی قرار می گیرند سپس بر اساس شرایط بیمار اقدامات درمانی لازم برای آن ها انجام می گیرد. بیماران می توانند برای انتخاب روش درمانی مناسب از مشاوره های لازم برخوردار شوند. دقت داشته باشید انتخاب روش درمانی بستگی به سلامت، شرایط جسمی افراد دارد. بیماران معمولا درباره ی هزینه های درمان هم نگرانی هایی دارند که در همان ابتدا باید به این مسئله نیز بپردازند.