02122383900

معمولا افرادی که قصد دارند از درمان ایمپلنت برای جایگزین کردن دندان ها استفاده کنند، تمایل دارند با مراحل ایمپلنت دندان آشنا شوند. همانطور که می دانید یکی از بهترین روش های درمانی برای جایگزین کردن دندان های از دست داده ایمپلنت می باشد. در این شیوه پایه هایی را که از جنس فلز هستند، را در فک افراد قرار می دهند، سپس طی مراحلی دندان مصنوعی را بر روی آن ثابت می کنند.

مراحل ایمپلنت دندان

 

روش درمانی ایمپلنت بیشترین شباهت را به دندان های طبیعی دارد. به همین علت افرادی که دندان های خود را از دست داده اند تمایل دارند از این روش برای جایگزین کردن دندان ها استفاده کنند. اینکه مراحل ایمپلنت دندان چیست و چگونه انجام می گیرد، همواره برای افراد سوال می باشد، در ادامه به بررسی این مراحل خواهیم پرداخت.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندانی همانطور که در ابتدا اشاره کردیم یک روش درمانی است که در آن پایه هایی را که از جنس فلز تیتانیوم می باشد را به جای ریشه ی دندان ها جایگزین می کنند. علت استفاده از فلز تیتانیوم سازگاری بالای آن با بدن انسان می باشد. زمانی که آن را در فک افراد قرار می دهند با سرعت زیادی به استخوان های فک پیوند داده می شود. زمانی که از قرارگیری صحیح ایمپلنت ها در فک اطمینان پیدا کردند تاج دندانی را که با استفاده از سرامیک چینی ساخته اند را بر روی این پایه ها قرار می دهند. این روش به عنوان یک روش درمانی تضمینی است، که برای زیبا سازی لبخند به کار می رود. انتخاب روش درمانی ایمپلنت باعث می شود افراد مشکلات زیبایی، جویدن غذا، مشکلات دهان و دندان و تحلیل رفتن لثه ها را دیگر تجربه نکنند. می توانید این مراحل را در دندانپزشکی دکتر بالوی پور به نحو احسن انجام دهید.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان

 در ادامه قصد داریم مراحل ایمپلنت دندان را در مطب دندانپزشکی دکتر بالوی پور را برای شما توضیح دهیم. در واقع مراحل کاشت دندان های ایمپلنت در همه ی کلینیک ها تقریبا یکسان انجام می گیرد، اما در مواردی براساس شرایط بیمار ممکن است نیاز به انجام درمان های جانبی باشد. در ادامه مراحل ایمپلنت را به شکل صحیح مورد بررسی قرار خواهیم داد.

انتخاب متخصص ایمپلنت دندان باتجربه

انتخاب یک متخصص ایمپلنت با مهارت و تجربه ی بالا در واقع به عنوان مهمترین مرحله برای کاشت دندان به شمار می رود. می توانید برای این کار از افراد مختلف، اینترنت، اطلاعات متخصص در فضای مجازی و ... کمک بگیرید. یکی از کلینیک های باسابقه در این زمینه مطب دندانپزشکی دکتربالوی پور می باشد. بیمار در ابتدای امر به مطب متخصص دندانپزشکی مراجعه کرده، تا طی مراحلی وضعیت دهان و دندان او مورد بررسی قرار بگیرد. برای معاینه ی بهتر این وضعیت گرفتن عکس رادیولوژی از ناحیه دهان و دندان ها الزامی است.

انجام دادن معاینات RTG و CT 3D

یکی از مهمترین بخش هایی که در مراحل ایمپلنت دندان انجام می شود، معاینه RTG می باشد. این فرایند جهت بررسی شرایط بیمار در هنگام انجام ایمپلنت می باشد. در روش RTG از دندان های بیماران با کمک اشعه ی ایکس عکسبرداری می شود. این روش عکس برداری امکان مشاهده ساختار کلی فک بیماران را به وجود می آورد، استخوان هایی را که برای کاشت مناسب هستند را برای دندانپزشکان مشخص می کند. دندانپزشکان پس از بررسی این عکس تصمیم می گیرند که نوع و تعداد ایمپلنت چگونه باشد.

یکی دیگر از روش هایی که به وسیله ی متخصص دندانپزشکی برای انجام هر چه بهتر ایمپلنت دندان توصیه می شود، معاینه به روش CT 3D می باشد. در این شیوه ی معاینه با کمک تصاویر سه بعدی ابعاد و ساختار آناتومیکی فک و دندان ها به شکل کامل مشاهده می شود. استفاده از این روش های معاینه باعث می شود که دندانپزشک بتواند با آگاهی کامل برای درمان اقدام کرده و از مشکلات احتمالی که ممکن است در طول درمان رخ بدهد نیز جلوگیری به عمل بیاورد.

کشیدن دندان های پوسیده و آسیب دیده

افرادی که دارای دندان های خراب، صدمه دیده و پوسیده هستند، باید پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت دندانی این دندان ها را بکشند. این فرایند باید با دقت و ظرافت بالایی انجام بگیرد. کشیدن دندان ها باید توسط دندانپزشکانی انجام بگیرد که از تجربه و مهارت بالایی برخوردار هستند، تا صفحه ی باکال و استخوان های فک که در اطراف دندان قرار گرفته اند، دچار مشکل نشوند. این بخش ها به هیچ عنوان نباید دچار آسیب دیدگی شوند. پس از اینکه فرایند کشیدن دندان ها به پایان رسید استخوان ها و اطراف دندان توسط متخصص به شکل کامل مورد بررسی قرار می گیرد. حفره داخلی استخوان فک را مورد بررسی قرار می دهند، در صورتی که از سلامت این بخش اطمینان حاصل شد برای ادامه ایمپلنت اقدامات لازم را انجام می دهند. در صورتی که بیمار مشکلاتی داشته باشد دندانپزشک اقدام به تجویز درمان های جانبی خواهد کرد.

فرایند پیوند استخوان

یکی از مراحل ایمپلنت دندان که در مطب دندانپزشکی دکتر بالوی پور انجام می گیرد، جراحی پیوند استخوان است، که از آن با عنوان لیفت سینوس هم یاد می کنند. این درمان باید توسط دندانپزشک متخصص انجام بگیرد. این روش درمانی را برای بیمارانی تجویز می کنند که از تراکم استخوانی پایین و فک ضعیفی برخوردار هستند. این مشکلات باید پیش از انجام فرایند ایمپلنت دندانی برطرف شود. پس از آن که عمل پیوند استخوانی انجام گرفت بیماران بنابر شرایطی که دارند بین 4 تا 12 ماه به زمان برای بهبودی احتیاج دارند. زمانی که درمان کامل انجام شد و بیمار به صورت کامل بهبودی یافت می توانید برای کاشت ایمپلنت اقدام کنید.

مراحل کاشت ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت در فک بیمار

کاشت ایمپلنت دندان باید زمانی صورت بگیرد که استخوان ها به صورت کامل بهبود یافته باشند. در این مرحله از کاشت دندان ایمپلنت ها را درون فک بیمار قرار می دهند. همانطور که می دانید این پیچ ها از جنس فلز تیتانیوم هستند، علت انتخاب آن سازگاری بالای این فلز با استخوان بدن انسان ها می باشد. این پیچ ها به عنوان جایگزین مناسبی برای ریشه ی دندان های از دست رفته می باشند. اغلب برای قرار دادن این پیچ ها بین یک تا دو ساعت زمان لازم است. پس از اینکه ایمپلنت یا پیچ های فلزی درون فک افراد جای گرفتند لازم است، مدت زمانی را برای جوش خوردن آن ها در نظر بگیرید. این پیچ ها باید با استخوان های فک هماهنگ شوند. پروسه بهبود در این مرحله ممکن است در یک بازه ی زمانی 5 تا 7 ماهه اتفاق بیفتد. این مدت زمان برای فک بالا و پایین یکسان می باشد. پس از اینکه بهبودی حاصل شد تحت نظر دندانپزشک مراحل ایمپلنت دندان ادامه پیدا می کند.

قرار دادن هیلینگ کپ بر روی ایمپلنت ها

زمانی که پایه های فلزی به شکل کامل در استخوان فک قرار گرفتند، باید مرحله بعدی درمان را آغاز کنید. در این بخش از فرایند درمانی دندانپزشکان تاج موقت یا هیلینگ کپ را بر روی پایه های فلزی می گذارند. بعد از اینکه تاج موقت بر روی پیچ ها قرار گرفت بافت لثه ترمیم می شود. معمولا این تاج های موقت را بین 10 تا 14 روز نگه می دارند. بعد از گذشت این بازه ی زمانی دندان پزشک تاج های موقت را بر می دارد و بیمار برای مراحل بعدی کاشت ایمپلنت آماده می باشد.

نصب اباتمنت بر روی ایمپلنت ها

یکی از مهمترین بخش های ایمپلنت دندان ها نصب اباتمنت می باشد. این بخش را برای محافظت از تاج بر روی ایمپلنت ها قرار می دهند. در واقع هیلینگ ها را پس از اینکه اباتمنت را نصب کردند بر روی ایمپلنت ها نصب می کنند. در این مرحله با توجه به شرایط بیمار مدت زمانی را برای بهبود بافت لثه در نظر می گیرند. زمانی که بافت لثه در اطراف ایمپلنت شکل گرفت، حالتی شبیه به دندان طبیعی را مشاهده خواهید کرد. اغلب تاج را برای مدت زمان 4 تا 6 هفته در دهان بیمار نگه می دارند. در این فاصله ی زمانی تاج های دائمی در لابراتوار دندانپزشکی ساخته می شوند.

مراحل ایمپلنت دندان قالب گیری

پس از اینکه پایه را درون استخوان فک قرار دادند، اباتمنت بر روی آن قرار می گیرد. در این مرحله دندانپزشک اقدام به قالب گیری دندان شما می کند. با استفاده از این قالب ها روکش های اصلی دندان ها طراحی و ساخته می شوند. دندانپزشکان پیش از انجام قالب گیری ابتدا وضعیت ایمپلنت بیمار را بررسی کرده سپس اقدام به قالب گیری می کنند. فرایند قالبگیری دندان ها معمولا توسط متخصص پروتزهای دندانی انجام می شود. قالب ها را برای ساخت روکش های دندانی به لابراتوار ارسال می کنند در انتها روکش ها بر روی پایه ها قرار می گیرند.

مرحله پایانی ایمپلنت قرار دادن تاج دائمی

در مرحله پایانی از مراحل ایمپلنت دندان تاج اصلی را بر روی پایه ها قرار می دهند. در حقیقت این مهمترین و اصلی ترین بخش درمان ایمپلنت به شمار می رود. تاج دائمی و اصلی تاثیر زیادی در زیبایی و اصلاح لبخند شما دارد. در مرحلهی نهایی تاج دائمی را درون اباتمنت قرار می دهند. اغلب برای انجام این فرایند از چسب های بسیار قوی استفاده می کنند. استفاده از چسب باعث می شود ظاهر دندان ها زیباتر شود. اما برخی از دندانپزشکان برای ایجاد استحکام بیشتر از پیچ استفاده می کنند.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان مانند خود درمان بسیار مهم می باشد. ایمپلنت نیز مانند هر روش درمانی دیگری احتیاج به مراقبت های خاص خود دارد. در ادامه قصد داریم به موارد مهمی که پس از ایمپلنت دندان باید رعایت شود توجه کنید.

ممکن است پزشک دارویی را برای شما تجویز کرده باشد، لازم است که برای سلامت هر چه بیشتر این داروها را بر اساس دستور پزشک رعایت کنید.

پس از جراحی لازم است که دهان خود را با استفاده از دهانشویه کلرهگزیدین به مدت ده روز در هر روز سه تا چهار مرتبه شستشو دهید. این فرایند تا روزی که بخیه ها کشیده شود باید ادامه پیدا کند.

زمانی که تاج موقت یا هیلینگ را بر روی ایمپلنت ها نصب کردند لازم است با استفاده از گوش پاک کن به آرامی با استفاده از حرکات دایره وار این قسمت ها را تمیز کنید.

به هیچ وچه زبان خود را به منطقه جراحی نزنید و به آن فشار وارد نکنید.

به مدت 12 روز از انجام ورزش های سنگین اجتناب کنید. این شامل پیاده روی و تردمیل هم می شود. افرادی که جراحی سینوس داشته اند لازم است در حدود یک ماه و نیم از ورزش کردن اجتناب کنند.

فردای پس از جراحی حمام کردن مانعی ندارد، البته بهتر است با آب ولرم دوش بگیرید و مدت زمان زیادی سر خود را پایین نگه ندارید. سعی کنید تایم حمام بسیار کوتاه باشد.

راهنمایی کامل جهت مراقبت های پس از ایمپلنت دندان

تفاوتی ندارد ایمپلنت دندان های شما به صورت سنتی انجام گرفته باشد یا به صورت کاشت ایمپلنت دیجیتال باشد. لازم است پس از انجام کاشت یا ایمپلنت دندان ها مواردی را رعایت کنید. رعایت این موارد باعث می شود که عمر ایمپلنت های دندانی شما افزایش پیدا کند. مراقبت از ایمپلنت های دندانی پس از کاشت به دو دسته تقسیم می شوند. برخی از آن ها به روزهای اولیه کاشت ایمپلنت مربوط هستند، برخی دیگر باید در طول زمان ادامه پیدا کند.

در صورتی که فرد ایمپلنت را به روش سنتی انجام دهد مطمئنا درد و خونریزی بیشتری را تجربه خواهد کرد. بنابراین دوره نقاهت در این روش بیشتر خواهد بود. رعایت نکات بهداشتی و مراقبتی در روزهای اولیه پس از این روش بسیار مهم است. افرادی که از درمان ایمپلنت استفاده می کنند نیازی به مرخصی ندارند، می توانند فورا به کار بازگردند. اما بهتر است تا چند روز پس از مصرف از انجام کارهای سنگین اجتناب کنند. در صورتی که خونریزی پس از کاشت ایمپلنت ها ادامه پیدا کرد فورا به متخصص دندانپزشکی مراجعه کنید.

سخن پایانی

یکی از مهمترین فاکتورها برای دریافت نتیجه موفق در کاشت ایمپلنت انتخاب متخصص و مرکز درمانی معتبر است. می توانید با مراجعه به دندانپزشکی در سعادت آباد از آخرین متدهای کاشت ایمپلنت برخوردار شوید. مراحل کاشت ایمپلنت در این کلینیک بر اساس آخرین استانداردهای روز دنیا انجام می گیرد.

سوالات متداول

درباره ایمپلنت دندانی چه می دانید؟

ایمپلنت دندان به عنوان پروتز مصنوعی است که به عنوان بهترین جایگزین برای دندان های از دست رفته به شمار می رود. این فرایند با استفاده از یک فیکسچر تیتانیومی انجام می گیرد. در بالای این فیکسچرها یک تاج یا روکش دندانی است که به پروتز متصل می شود. مراحل کاشت ایمپلنت در سه مرحله ی مختلف کاشت ایمپلنت ها، عمل جراحی و پیوند تاج اصلی دندان می باشد.

مزیت های ایمپلنت دندانی چیست؟

ایمپلنت ها به عنوان یک روش دائمی برای درمان دندان هایی است که از دست رفته اند. استفاده از ایمپلنت ها باعث می شود که اعتماد به نفس افراد به میزان زیادی افزایش پیدا کند و ظاهر زیباتری داشته باشند. استفاده از روش درمانی کاشت ایمپلنت برای دندان ها علاوه بر زیبایی ظاهری و اصلاح خط لبخند به افراد کمک می کند که غذا خورد و فرایند جویدن غذا بهبود پیدا کند. پایه ی این دندان ها از تیتانیوم می باشد و هرگز دچار پوسیدگی نمی شوند. بنابراین افراد می توانند با خیال راحت از این روش درمانی بهره ببرند.

آیا فرایند ایمپلنت کردن دندان ها در یک روز امکانپذیر است؟

در صورتی افراد روش کاشت سنتی را برای کاشت ایمپلنت های دندانی انتخاب کنند برای کاشت ایمپلنت ها و پیوند تاج های دندانی نیاز به یک پروسه برای استراحت دارند. اجرای ایمپلنت در یک روز منحصر به فرد می باشد افراد می توانند در یک روز دندان های موقتی را دریافت کنند. معمولا کاشت ایمپلنت در یک روز را برای شرایط خاص در نظر می گیرند. به این ترتیب که دندان آسیب دیده را در همان جلسه درمانی می کشند و ایمپلنت را جایگزین آن می کنند. این روش را با عنوان ایمپلنت در یک روز یا ایمپلنت فوری می شناسند. توجه داشته باشید از این روش نمی توانید به صورت دائم استفاده کنید. تنها در زمانی استفاده می شود که شرایط خاصی به وجود آمده باشد. در صورتی که امکان اجرای ایمپلنت فوری وجود نداشته باشد دندانپزشک ایمپلنت ها را چند ماه پس از کشیدن دندان در دهان بیمار قرار می دهد. تا در این فاصله ی زمانی استخوان فک بیمار ترمیم شده باشد و آماده برای پذیرش ایمپلنت باشد.

آیا پس از ایمپلنت امکان ارتودنسی دندان ها وجود دارد؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم این موضوع به شرایط بیمار و موقعیتی که در آن قرار دارد بستگی دارد. در برخی موارد مشاهده می شود که پس از ایمپلنت فضایی میان دندان های طبیعی و پروتزهای مصنوعی خالی می باشد. در این شرایط دندانپزشک از درمان زیبایی ارتودنسی استفاده می کند. در کلب دندان های ایمپلنت شده به عنوان مانعی برای ارتودنسی محسوب نمی شوند. جالب است بدانید در برخی موارد از این دندان ها به عنوان یک پایه ی ثابت برای ارتودنسی دندان ها استفاده می شود.

آیا امکان دارد بدن برخی بیماران ایمپلنت را پس بزند؟

البته این موضوع بسیار کم اتفاق می افتد اما در برخی موارد امکان دارد بر اثر موارد ژنتیکی و آلرژی ایمپلنت ها توسط استخوان فک رد شوند که برای این موارد هم راه حل هایی وجود دارد.