02122383900

بیلداپ دندان یا بازسازی که معمولا برای دندان های آسیب دیده که ریشه آن ها درمان شده است به کار می رود. این روش دندانی به عنوان یکی از محافظه کارانه ترین پروسه های درمانی در دندانپزشکی به شمار می رود که بر حفظ حداکثری دندان تمرکز دارد. هنگامی که دندان ها به شدت آسیب دیده اند و به تازگی درمان ریشه انجام گرفته است می توانیم با استفاده از بیلداپ دندان آن را بازسازی و احیا کنیم.

 

هزینه بیلداپ دندان

همانطور که قبلا اشاره کرده ایم در برخی موارد مشاهده می شود که دندان ها بر اثر پوسیدگی زیاد نیاز به بیلداپ با مواد مخصوص دارد. در کل هزینه بیلداپ دندان از 850 هزار تومان شروع می شود که بر اساس میزان آسیب دیدگی و پوسیدگی دندان این قیمت ها متغیر می باشند. در ارتباط با هزینه بیلداپ باید بگوییم که این روش درمانی به شکل های مختلفی انجام می گیرد و همین امر نیز در قیمت آن تاثیر زیادی دارد. در صورتی که دندان فرد به پین بیلداپ نیاز داشته باشد باید فرد بین 850 تا 950000 هزار تومان هزینه پرداخت کند. در صورتی که دندانپزشک تشخیص دهد که فرد باید از بیلداپ آمالگام استفاده کند باید هزینه ای بین 1000000 تا 1.200000 تومان بپردازد.

بیلداپ دندان چیست؟

بیلداپ یا بازسازی دندان ها را برای ترمیم دندان های آسیب دیده به کار می برند. فرایند بیلداپ کردن دندان به عنوان یکی از محافظه کارانه ترین روش های درمانی دندانپزشکی به شمار می رود. مهمترین هدف استفاده از این روش درمانی حفظ دندان های طبیعی می باشد. بیلداپ را معمولا در مواقعی استفاده می کنند که دندانها به شدت آسیب دیده اند و یا به تازگی تحت درمان ریشه قرار گرفته اند. در این مواقع با استفاده از این شیوه درمانی دندان های آسیب دیده را احیاء می کنند.

 همانطور که قبلا اشاره کردیم دندانپزشکان بیلداپ را هنگامی استفاده می کنند که دندان صدمه زیادی دیده باشد. در برخی موارد امکان دارد که دندان تحت درمان ریشه یا عصب کشی قرار گرفته باشد و تنها مقدار کمی از بافت آن باقی مانده باشد. در این موارد دندان ها به صورت معمولی ترمیم نمی شود. حتی در برخی موارد مشاهده می شود که دندان مورد نظر به شکلی آسیب می بیند که دیگر امکان حفظ و درمان آن وجود ندارد و باید کشیده شود. اما فراموش نکنید که مراجعه به یک دندانپزشک حرفه ای باعث می شود که با استفاده از بافت های باقی مانده قسمت هایی که از بین رفته است بازسازی شود و دندان مجددا احیاء شود.

بازسازی دندان را معمولا با این هدف انجام می دهند که دندان طبیعی حفظ شود و طول عمر آن افزایش پیدا کند و همچنان به عملکرد طبیعی خود ادامه دهد. به همین علت است که به جای استفاده از روکش ها و پروتزهای دندانی سعی می شود با استفاده از پروسه بیلداپ و بازسازی از آسیب های جدی تر به دندان ها جلوگیری شود.

بیلداپ کامپوزیت چیست؟

یکی از موادی که برای پر کردن یا بیلداپ دندان ها به کار می رود کامپوزیت می باشد. کامپوزیت یکی از دوماده ای است که به وسیله آن دندان را پر می کنند.یکی از مزیت های پرکردن دندان با کامپوزیت این است که بافت قدیمی دندان بدون هیچ تراش و تغییری آماده بازسازی است. در حال حاضر مشاهده می کنیم که اولین گزینه برای پر کردن دندان ها در زمان بیلداپ کردن کامپوزیت ها می باشند. کامپوزیت هایی که در نسل جدید وجود دارند از تنوع رنگی بسیار بالایی برخوردار هستند. استفاده از این مواد در لایه های مختلف دندانی وجود دارد این مواد مشابه با رنگ دندان می باشد.

استفاده از این مواد باعث می شود که مواد در عین استحکام بالا امکان خمش نیز داشته باشند. این امر باعث می شود که قسمت هایی که تحت فشار قرار می گیرند عملکرد فوق العاده ای از خود به نمایش بگذارند. با توجه به این توصیفات کامپوزیت ها مواد بسیار مناسبی برای بیلداپ های دندانی به شمار می رود. این مواد از لحاظ زیبایی و استحکامی از عملکرد مناسبی برای بیلداپ های دندانی برخوردار است.

بیلداپ آمالگام

زمانی که دندان ها به شدت پوسیده می شوند لازم است که قسمت هایی را که دچار عفونت و آلودگی هستند را از دندان جدا کنند. بخش هایی که خالی شده است را معمولا با مواد مناسبی پر می کنند. آمالگام یکی از قدیمی ترین مواد پر کردن دندان شناخته می شود. این مواد به شکل پر کردگی نقره ای رنگی در دندان افراد دیده می شود. زمانی که دندان های آسیب دیده نیاز به بازسازی وسیع یا بیلداپ دارند معمولا از روکش برای دندان ها استفاده می کنند. در صورتی که امکان روکش کردن وجود نداشته باشد از پینهای پرکردگی بزرگ و کوچک استفاده می شود. این پین ها را با استفاده از مواد پرکردنی نظیر آمالگام در جای خود محکم می کنند.

ترمیم بیلداپ با آمالگام (دندان دائمی)

بیلداپ دندان با آمالگام توسط یک پودر که حاوی فلزاتی مانند نقره، روی ، قلع و مس است که با جیوه ترکیب شده اند. این مواد برای پر کردن دندان باید به صورت خمیری در بیایند. یکی از مهمترین دلایل استفاده از آمالگام برای ترمیم بیلداپ دندانی استحکام بالای این ماده است. با توجه به اینکه در هنگام انجام بیلداپ مقدار زیادی از دندان از بین می رود آمالگام یک ماده بسیار پایدار است که می تواند در حدود 10 سال دوام بیاورد. این ماده در مقابل بزاق و ترشحات دهان مقاومت بالایی دارد. یکی دیگر از ویژگی های آمالگام این است که پس از سه دقیقه شکل می گیرد و در دندان فیکس می شود.

 ترمیم بیلداپ با کامپوزیت نوری

یکی دیگر از مواد پرکاربرد در هنگام انجام بیلداپ دندان کامپوزیت نوری می باشد. کامپوزیت ها این قابلیت را دارند که دندان های شکسته، ترک خورده و آسیب دیده را ترمیم کنند. در حقیقت کامپوزیت های از حالت خمیری برخوردار هستند که به وسیله تاباندن نور به آن ها سفت و سخت می شوند. وجود ماده ای به نام مونومر در این کامپوزیت ها موجب می شود که اینماده در برابر نور واکنش نشان دهد و سفت شود.

کامپوزیت های نوری تا 2 میلیمتر در در دندان بیلداپ شده قرار می دهند. به همین دلیل دندانپزشکان هنگام جای گذاری کامپوزیت ها بر روی دندان ها برای سخت شدن کامپوزیت نور را به صورت لایه لایه بر روی آن می تابانند. این کامپوزیت ها می توانند مدت زمان زیادی را دوام بیاورند.

ترمیم سه سطحی دندان

پروسه ترمیم دندان شامل مراحل مختلفی می شود دندانپزشکان برای ترمیم این دندان ها باید مرحله به مرحله پیش می رود. در مرحله نخست باید مرحله بی حسی اجرا شود. این فرایند با استفاده از آمپول بی حسی انجام می گیرد. این پروسه باعث می شود که درمان دندان ها بدون درد انجام بگیرد. در مرحله بعد دندانپزشک زمانی که از بی حس شدن دندان اطمینان حاصل کرد با استفاده از ابزارآلات مخصوص که شامل مته و دریل مخصوص می شود پوسیدگی و عفونت های دندانی را خارج می کنند. در مرحله بعد حفره دندان را پر می کنند و پس از آن با با استفاده از وسایل مخصوص سطح دندان را صیقلی می دهند.

مهمترین موضوعی که در تعیین میزان تخلیه دندان وجود دارد عمق پوسیدگی در دندان می باشد. بر اساس این موضوع انجام ترمیم سه سطحی برای موقعیتی است که دندان در بیشترین حالت پوسیدگی قرار دارد. در برخی موارد دندان ها پس از پر شدگی به علت استفاده از مواد بی کیفیت یا عوامل خارجی دچار آسیب می شوند که نیاز به ترمیم دارد در این شرایط باید فرایند تخلیه به شکل کامل انجام بگیرد و پروسه ترمیم مجددا انجام بگیرد.