02122383900

کشیدن دندان یکی از روش های درمانی است که در طول سالیان متمادی توسط افراد مختلفی انجام شده است. اما امروزه فرآیند کشیدن دندان بسته به نیاز بیمار می تواند متفاوت باشد، بنابراین روش های مختلفی برای خارج کردن بافت آسیب دیده از دهان کشف شده است.

امروزه خارج کردن دندان به عنوان آخرین راه حل رفع مشکلات مربوط به بافت آسیب دیده محسوب می گردد. گاهی اوقات کشیدن دندان بهترین راه برای از بین بردن عفونت و بازگرداندن لبخند و زندگی سالم برای بیمار است. اگر دندانپزشک کشیدن را توصیه نماید، حتماً گزینه های مناسبی برای جایگزینی این بافت حذف شده به شما پیشنهاد خواهد داد.

روش های مختلف ترمیم دندان مانند ایمپلنت، بریج یا استفاده از پروتزهای مختلف می توانند ظاهر، عملکرد و سلامت کلی دهان را بازیابی کنند. این بافت های مصنوعی می توانند به راحتی جایگزین دندان خارج شده و آسیب دیده شوند.

 

دلایل کشیدن دندان

 

دندانپزشکان با کمک چندین تکنیک مختلف سعی دارند تا دندان های فرد بیمار را حفظ نموده و آن را ترمیم نمایند. با این حال، مواقعی وجود دارد که دندانپزشک مجبور است تنها کشیدن دندان را برای درمان درد یا عفونت توصیه کند. پوسیدگی شدید یا شکستگی دندان می تواند مشکلات بسیار زیادی را برای فرد بیمار ایجاد نماید به همین خاطر کشیدن دندان پوسیده سلامت دهان و سیستم گوارش فرد را تضمین می نماید. برخی از مواردی خارج نمودن دندان توسط دندانپزشک توصیه می شود که بعضی از این موارد عبارتند از:

پوسیدگی یا آسیب شدید

بعضی اوقات ساختار دندان بیش از حد اندازه تخریب می گردد، به طوری که نتوان از شاکله کلی آن برای حمایت از بخش های و روش های ترمیمی استفاده نمود. در حالت برای جلوگیری از عفونت و تخریب بافت های دیگر کشیدن یک یا چند دندان بهترین اقدام برای حفظ سلامت کلی است.

ترومای دندان

آسیب دیدگی بافت سخت دهان و دندان ها ممکن است به رباط ها، استخوان فک ، بافت لثه و... آسیب برساند. بنابراین کشیدن دندان از بروز عوارض این چنینی پیشگیری نموده و سلامت بافت های دیگر دهان را تضمین می نماید.

بیماری های ارثی دندان

دندانپزشک می تواند با استفاده از شیوه خارج نمودن دندان از شیوع و انتشار بیماری های ارثی دندان جلوگیری نماید و سایر دندان ها را نجات دهد.

ازدحام دندان

گاهی اوقات دندان ها آنقدر بزرگ هستند که به راحتی در فک قرار نمی گیرند و یا تعداد دندان ها بیش از حد معمول است. بنابراین پزشک برای حفظ ظاهر زیبایی، سلامت دندان و آرامش فرد می تواند اقدام به کشیدن دندان های اضافی نماید. به منظور کمک به صاف کردن لبخند یا از بین بردن درد ناشی از شلوغی شود. در این شرایط، ممکن است چندین عکس رادیوگرافی انجام شود تا مشخص شود کدام دندان باید کشیده شود.

آماده سازی برای درمان

استفاده از دندان مصنوعی ، ارتودنسی یا ایمپلنت مستلزم خروج دندان آسیب دیده و خراب از داخل دهان است تا این پروتز ها بتوانند جایگزین این بافت ها شوند.

دندان های شیری

برخی از بچه ها برای اولین با دندان هایشان خود به خود نمی ریزد به همین خاطر پزشک دندان های شیری را می کشد تا دندان های اصلی و دائمی بتوانند راحت تر در جای خود قرار گیرند و رشد نمایند.

دندان عقل

دندان آسیاب سوم آخرین مجموعه دندان هایی هستند که رویش می کنند و می توانند باعث نگرانی های متعددی برای سلامت دهان شوند، شلوغی و نهفتگی تنها بخشی از عوارض رویش دندان عقل است که پزشکان برای جلوگیری از وقوع این آسیب ها توصیه می کنند دندان های عقل کشیده شوند.

روش های کشیدن دندان

با کمک چندین روش مختلف می تواند فرآیند کشیدن دندان را انجام داد که پزشک بسته به نیاز بیمار تشخیص می دهد از کدام شیوه برای کشیدن دندان استفاده نماید.

استخراج ساده

کشیدن ساده اغلب زمانی استفاده می شود که دندان به طور کامل یا بخشی اعظمی از آن در دهان قابل مشاهده باشد. در طی این فرآیند، دندانپزشک قبل از اینکه از فورسپس برای خارج نمودن دندان استفاده کند، آن را با ابزاری به نام آسانسور لق میکند.

استخراج به روش جراحی

اگر تاج دندان هنوز از خط لثه خارج نشده یا سطح بیرونی آن کاملا شکسته است، دندانپزشک ممکن است برای خارج نمودن آن از جراحی استفاده نماید. در این فرآیند، برش کوچکی در لثه ایجاد می شود تا دندان نهفته یا تکه دندان شکسته مشاهده شود. سپس با کمک ابزار های مختلف دندان را از فضای دهان خارج می کند و در صورت نیاز بافت لثه را با چند بخیه می بندد تا خون ریزی متوقف گردد.

کشیدن دندان چقدر طول می کشد؟

برای کشیدن دندان بین 10 دقیقه تا 1 ساعت زمان مورد نیاز است که تعیین مدت زمان مورد نیاز بستگی به روشی دارد که پزشک برای خارج کردن دندان انتخاب می نماید. دندانپزشک یا جراح دهان در اولین قرار ملاقات با توجه به شرایط دندان و وضعیت سلامت شما در مورد روش و بازه زمانی مورد انتظار صحبت خواهد کرد.

پزشک با توجه به پوسیدگی ، عفونت و شلوغی دندان تشخیص می دهد که چه زمانی برای کشیدن دندان نیاز دارد. ممکن است در برخی از موارد نیاز به برداشتن یک یا دو دندان داشته باشید، بنابراین برای حفظ سلامت دهان باید پزشک در وهله اولی شیوه برداشتن دندان های آسیب تشخیص دهد.

کشیدن دندان توسط دندانپزشک یک روش سرپایی نسبتا سریع با بی حسی موضعی، عمومی، داخل وریدی یا ترکیبی است. خارج کردن دندان های قابل مشاهده یک کشیدن ساده است اما کشیدن دندان هایی شکسته، زیر سطحی یا نهفته به یک روش پیچیده تر و مدت زمان بیشتری نیاز دارند.

هزینه کشیدن دندان چقدر است؟

هزینه کشیدن دندان علاوه بر وضعیت سلامت بیمار به نهفته بودن یا شکستگی و بیرون بودن تاج دندان بستگی دارد .کشیدن ساده معمولا بین 200تا 350 تومان برای خارج نمودن هر واحد دندان به اضافه نوع داروی بیهوشی استفاده شده، برآورد می گردد. هزینه برداشتن دندان های نهفته بالای 500 تومان برای هر واحد تعیین می گردد که با توجه به وضعیت دندان و نوع جراحی می تواند هزینه بیشتری در برداشته باشد.

 

چگونه برای کشیدن دندان آماده شویم؟

قبل از هر کاری دندانپزشک از دندان شما عکس رادیوگرافی می گیرد تا وضعیت دندان را به طور کامل بررسی نماید. قبل شروع فرایند خارج نمودن دندان با دندانپزشک خود در مورد داروهایی که مصرف می کنید به طور دقیق صحبت نمایید.

به پزشک معالح خود بگویید که آیا از داروی داخل وریدی به نام بیس فسفونات استفاده می کنید یا نه ؟ سپس در مورد شرایط زیر را با دکتر خود صحبت کنید

  • وجود یک نقص مادرزادی قلب
  • دیابت
  • بیماری کبد
  • بیماری تیرویید
  • بیماری کلیوی
  • فشار خون
  • برخورداری از مفصل مصنوعی
  • دریچه های قلب آسیب دیده
  • بیماری آدرنال
  • یک سیستم ایمنی ضعیف
  • سابقه اندوکاردیت باکتریایی
  • عفونت یا سیستم ایمنی ضعیفی دارید

 

خطرات کشیدن دندان چیست؟

 

دندانپزشک عموما قبل از کشیدن دندان مطمئن می شود که همه شرایط مربوط به بیمار کاملا پایدار است به همین خاطر در روزهای منتهی به عمل ممکن است برای شما آنتی بیوتیک تجویز نماید. با این حال این شیوه درمانی نیز خطرات و عوارض خاصی را به دنبال دارد که در صورت مشاهده برخی از این علائم در اسرع وقت به مراکز درمانی یا مطب پرشک خود مراجعه نمایید.

• خونریزی که بیش از 12 ساعت طول بکشد

• تب و لرز شدید که نشانه عفونت است

• حالت تهوع یا استفراغ

• سرفه کردن

• درد قفسه سینه و تنگی نفس

• تورم و قرمزی در محل جراحی

• آسیب تصادفی به دندان های مجاور.

• کشیدن ناقص، که در آن یک ریشه دندان در فک باقی می ماند.

• مشکلات غیر معمول جویدن یا عملکرد مفصل فک که باعث ترک خوردن یا خرد شدن سایر دندان‌ها می شود.

• شکستگی فک ناشی از فشار وارد شده به فک در حین کشیدن دندان است.

• ایجادسوراخی در یکی از نواحی سینوسی به دلیل کشیده شدن دندان بالایی

• ابتلا به استئونکروز فک (پوسیدگی استخوان های فک)

• سوکت کشیدن دندان بالا یا پایین

حفره خشک چیست؟

حفره خشک، یک عارضه رایج پس از کشیده شدن دندان می باشد که اغلب زمانی رخ می دهد که لخته خون در حفره ایجاد نشود یا لخته خونی که تشکیل شده از فضای خالی خارجن شود. این حفره باعث می شود استخوان و اعصاب بخش زیرین بافت دهان در معرض هوا و غذا قرار بگیرند. حفره خشک اغلب بسیار دردناک است و معمولاً دو تا پنج روز پس از کشیده شدن دندان ظاهر می شود که باعث ایجاد بو یا طعم بد می گردد.

حفره خشک بیشتر در افراد بالای 30 سال، سیگاری ها، افرادی که عادات بهداشتی دهان و دندان ضعیفی دارند و زنان رخ می دهد. متخصصان توصیه می‌کنند که زنانی که از داروهای ضد بارداری خوراکی استفاده می‌کنند، در هفته آخر سیکل قاعدگی خود، زمانی که سطح استروژن در پایین‌تر حد ممکن است، اقدام به کشیدن دندان نمایند.

اگر دچار حفره خشک شدید ، دندانپزشک یک پانسمان دارویی را در حفره قرار می دهد تا درد را تسکین داده و بهبودی را سرعت بخشد. پانسمان هر 24 ساعت یکبار تعویض می شود تا زمانی که علائم خشکی حفره کاهش یابد.

قبل از عمل کشیدن این کارها را انجام ندهید

اگر برای استخراج دندان پوسیده شده داروی بیهوشی داخل وریدی (IV) دریافت خواهید کرد، یک پیراهن آستین کوتاه یا لباس گشاد بپوشید و شش تا هشت ساعت قبل از چیزی نخورید.قبل از انجام عمل مصرف دخانیات، مشروبات الکلی و مواد مخدر را محدود نماید و از استعمال این مواد اجتناب کنید.

در صورت سرماخوردگی باید این مسئله را به دندانپزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است نیاز به برنامه ریزی مجدد داشته باشید.

اگر شب قبل حالت تهوع یا استفراغ داشتید، شاید نیاز به بیهوشی یا برنامه ریزی مجدد داشته باشید، بنابرایت بهتر است این مورد را به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

اگر بیهوشی عمومی دریافت می کنید، توصیه می کنیم کسی را همراه خود داشته باشید تا شما را به خانه برساند.

دوره نقاهت پس از کشیدن دندان چقدر است؟

به طور معمول چند روز طول می کشد تا جای دندان کشید شده به طور کامل بهبود یابد؛ بنابراین در این دوره توجه به چند مورد موجب تسریع بهبودی و آرامش بیشتر شما می گردد.

برای کاهش تورم، بلافاصله پس از انجام عمل، یک کیسه یخ را بر روی گونه خود قرار دهید اما توجه داشته باشید که تنها به مدت 10 دقیقه هر بار از کیسه یخ استفاده کنید.

پس از اینکه دندانپزشک پد گاز را روی ناحیه آسیب دیده قرار داد، برای کاهش خونریزی و کمک به تشکیل لخته، گاز استریل را گاز بگیرید. گاز را برای سه تا چهار ساعت یا تا زمانی که پد آغشته به خون شود، بگذارید بر روی زخم بماند.

 

  • از دارویی هایی مثل انواع مسکن ها که با نسخه پزشک تجویز شده استفاده کنید.
  • بهتر است 24 ساعت بعد از کشیدن دندان استراحت کنید. روز بعد وارد برنامه معمولی یا سنگین روزانه نشوید.
  • در 24 ساعت اول از نی استفاده نکنید.
  • سیگار نکشید
  • تا 24 ساعت پس از کشیدن دندان آبکشی نکنید و فقط به آرامی تف کنید.
  • هنگام دراز کشیدن از بالش برای بالا نگه داشتن سر خود استفاده کنید.
  • دندان های خود را مانند معمول مسواک بزنید و نخ دندان بکشید، اما از محل کشیدن دندان خودداری کنید.
  • روز بعد از عمل، غذاهای نرم مانند ماست، پودینگ و سس سیب بخورید.
  • بعد از 24 ساعت، نصف قاشق چای خوری نمک را به در یک لیوان آب گرم حل کنید و از آن به عنوان دهان شویه استفاده نمایید.
  • اگر دردی دارید که پس از چند روز از بین نمی رود یا علائم عفونت همچون تب، درد، و چرک یا تخلیه از برش را تجربه می کنید باید در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

 

کشیدن دندان شکسته

اگر دندانی در خط لثه شکسته شود، ممکن است دندانپزشک نیاز به ایجاد برشی برای برداشتن قطعات داشته باشد. برداشتن دندان در بیشتر موارد از طریق روش ساده صورت می گیرد اما برش زمانی ضروری می شود که دندانپزشک نتواند با ابزار های معمولی به دندان برسد.

کشیدن جراحی اغلب با دندان عقل نهفته انجام می شود. در طول این روش کشیدن دندان شکسته، می توانید انتظار داشته باشید که یک شات لیدوکائین برای بی حس کردن آن ناحیه داشته باشید. برخی از بیماران نیز ممکن است برای مقابله با این روند به آرامبخش نیاز داشته باشند.

برای کشیدن دندان شکسته شما یک بی‌حس کننده موضعی دریافت خواهید کرد که ناحیه اطراف دندان را بی‌حسدکند. در طول عمل شما فقط فشار دست و ابزار دندان پزشکی را لمس خواهید نمود ولی هیچ دردی را احساس نمی کنید

کشیدن دندان آسیاب و دندان عقل

دندان های عقل که به عنوان دندان آسیاب سوم نیز شناخته می شوند، آخرین دندان هایی هستند که در داخل دهان رشد می کنند. این دندان ها در قسمت پشتی دهان قرار می گیرند و در دو قسمت فوقانی و تحتانی دهان یافت شوند. دندان های عقل معمولاً در اواخر نوجوانی و اوایل دهه بیست سالگی در بخش عقبی استخوان فک ظاهر می شوند.

با اینکه همه دندان های عقل با درد و ناراحتی بسیار زیاد رشد می کنند اما اکثر آنها برای دندان های دیگر و بافت های دهان مشکل ساز نمی شوند. با این حال، افرادی زیادی نیز مشکلات دندان عقل را تجربه می کنند ممکن است با درد، عفونت و مشکل در غذا خوردن مواجه شوند. در این هنگام دندان پزشک با توجه به وضعیت بیمار تشخصی خواهد داد که دندان عقل از دهان خارج شود.

کشیدن دندان در ارتودنسی

همان طور که می‌دانید در بسیاری از موارد، برای رسیدن به نتایج ایده‌آل در ارتودنسی و ایجاد فضای کافی در فک، دندان‌پزشک ممکن است کشیدن یک یا چند دندان را توصیه کند. کشیدن دندان در ارتودنسی به ویژه زمانی گرفته می‌شود که فک به اندازه کافی فضای لازم برای جایگیری منظم دندان‌ها را نداشته باشد و دندان‌ها تحت فشار قرار گیرند. اگر کشیدن دندان ضروری باشد اما انجام نشود، فشار زیاد می‌تواند باعث برگشت نتایج ارتودنسی و بازگشت دندان‌ها به وضعیت اولیه شود. بنابراین، این اقدام به منظور ایجاد ثبات در نتایج درمان ارتودنسی و جلوگیری از جابجایی مجدد دندان‌ها بسیار مهم است. اما چرا کشیدن دندان در ارتودنسی ضروری است؟ وقتی فک فضای کافی برای جایگیری درست دندان‌ها نداشته باشد، پس از پایان ارتودنسی دندان‌ها تحت فشار و تماس مداوم با یکدیگر قرار می‌گیرند. این فشار می‌تواند با گذشت زمان موجب حرکت دندان‌ها به سمت‌های مختلف شود و نتایج ارتودنسی به تدریج از بین برود. در این حالت، فرد با دندان‌های نامرتب مواجه می‌شود و نیازمند انجام مجدد ارتودنسی خواهد شد که هزینه و زمان بیشتری را به همراه دارد.

 دلایل اصلی کشیدن دندان در فرآیند ارتودنسی

در برخی شرایط، دندان‌پزشک بر اساس وضعیت دندان‌ها و ساختار فک تشخیص می‌دهد که کشیدن دندان برای رسیدن به نتایج مطلوب ضروری است. مهم‌ترین شرایطی که کشیدن دندان توصیه می‌شودعبارتند از:

1. کوچک بودن فک: اگر فک فرد کوچک باشد و فضای کافی برای چیدمان دندان‌ها وجود نداشته باشد، دندان‌ها به یکدیگر فشار آورده و دچار نامرتبی می‌شوند.

2. آسیب یا خرابی شدید دندان‌ها: در صورتی که دندانی به دلیل پوسیدگی یا خرابی شدید قابلیت ترمیم نداشته باشد، نمی‌تواند نقش موثری در ارتودنسی ایفا کند.

3. از دست رفتن تاج و ریشه دندان: اگر دندانی به حدی آسیب دیده باشد که امکان ترمیم آن وجود نداشته باشد، دندان‌پزشک ممکن است آن را بکشد.

4. تراکم بالای دندان‌ها: در مواردی که دندان‌ها بیش از حد شلوغ باشند، فضای کافی برای هم‌راستا کردن آنها وجود ندارد و کشیدن دندان اجتناب‌ناپذیر می‌شود.

5. دندان‌های اضافی: اگر فرد دندان‌های اضافی یا جانبی داشته باشد که باعث تراکم بیشتر و جابجایی دندان‌ها شود، کشیدن دندان‌های اضافی توصیه می‌شود.

6. آسیب‌های ناشی از ضربه یا تصادف: دندان‌هایی که به دلیل ضربه دچار آسیب شدید شده‌اند و دیگر نمی‌توانند با دندان‌های دیگر همراستا شوند نیز ممکن است برای ایجاد نظم در دهان کشیده شوند.

در مواردی که راه‌های درمانی دیگری وجود نداشته باشد و دندان‌پزشک تشخیص دهد که کشیدن دندان بهترین گزینه است، این روش می‌تواند نتایج ارتودنسی را بهبود بخشد.

 کدام دندان‌ها در ارتودنسی کشیده می‌شوند؟

پس از تشخیص نیاز به کشیدن دندان، باید تعیین شود که کدام دندان‌ها باید کشیده شوند تا هم نتایج مطلوب حاصل شود و هم زیبایی دهان حفظ گردد. در بیشتر موارد، دندان‌پزشک از دندان شماره ۴ شروع می‌کند، مگر اینکه دندان‌های خراب، پوسیده یا ترمیم شده‌ای وجود داشته باشند که در اولویت قرار بگیرند. این انتخاب به منظور حفظ قرینگی و تعادل در ترتیب دندان‌ها صورت می‌گیرد. در صورت نیاز به کشیدن یک دندان از یک سمت، برای حفظ تقارن، دندان مشابهی در سمت مقابل نیز کشیده می‌شود. این فرآیند به گونه‌ای انجام می‌شود که با تنظیم و مرتب‌سازی دندان‌ها در طول ارتودنسی، فضای خالی ایجاد شده به خوبی پر شود و از بروز نامرتبی مجدد جلوگیری شود. کشیدن دندان عقل به طور معمول در ارتودنسی تجویز نمی‌شود، مگر در شرایط خاص. این شرایط شامل درد دندان، عفونت لثه، احتمال تاثیر منفی بر نتایج ارتودنسی، و یا فشار بر سایر دندان‌ها و اعصاب می‌شود. در چنین شرایطی، ممکن است دندان‌پزشک توصیه به کشیدن دندان عقل کند تا از مشکلات بیشتر جلوگیری شود.

کشیدن دندان آسیاب شیری

دندان‌های شیری، برخلاف باور عمومی، از اهمیت بالایی برخوردارند و در حفظ سلامت دهان و دندان کودک و عملکرد سیستم گوارش او نقش مهمی ایفا می‌کنند. این دندان‌ها به عنوان نگهدارنده فضا برای دندان‌های دائمی عمل کرده و علاوه بر تأثیر بر سلامت دهان، می‌توانند به حفظ ظاهر و اعتماد به نفس کودک کمک کنند. با این حال، گاهی ممکن است به دلیل پوسیدگی یا آسیب‌دیدگی شدید، نیاز به کشیدن دندان آسیاب شیری باشد. در این شرایط، ضروری است که دندان‌پزشک تشخیص دهد آیا واقعاً کشیدن دندان الزامی است یا خیر. کشیدن دندان شیری زودتر از موعد ممکن است عواقب و مشکلاتی برای رشد دندان‌های دائمی کودک به همراه داشته باشد. اگرچه برخی از والدین دندان‌های شیری را به دلیل موقتی بودن بی‌اهمیت می‌دانند، اما این دندان‌ها به حفظ فضای لازم برای رویش صحیح دندان‌های دائمی کمک می‌کنند. در صورتی که دندان آسیاب شیری زودتر از موعد کشیده شود، فضای موجود برای دندان‌های دائمی کاهش می‌یابد و این موضوع می‌تواند منجر به مشکلاتی نظیر بی‌نظمی دندان‌ها و رشد ناصحیح دندان‌های دائمی شود. در برخی شرایط، کشیدن دندان شیری اجتناب‌ناپذیر است و برای جلوگیری از مشکلات بیشتر، ضروری است که این کار توسط دندان‌پزشک انجام شود. این شرایط به طور معمول شامل موارد زیر است:

1. لق شدن یا شکستگی دندان به دلیل ضربه: در صورتی که دندان بر اثر ضربه لق یا شکسته شده باشد و امکان ترمیم آن وجود نداشته باشد، کشیدن دندان توصیه می‌شود.

2. پوسیدگی شدید دندان: زمانی که دندان شیری دچار پوسیدگی عمیق شده و نمی‌توان آن را ترمیم کرد، کشیدن دندان تنها راه برای جلوگیری از پیشرفت عفونت است.

3. وجود دندان نهفته در دهان کودک: در مواردی که دندان نهفته باعث ایجاد درد یا جابجایی دندان‌ها شود، ممکن است نیاز به کشیدن دندان شیری برای ایجاد فضای کافی باشد.

4. بیماری‌های لثه: اگر کودک به بیماری لثه دچار باشد و این بیماری باعث آسیب به دندان شیری شده باشد، دندان‌پزشک ممکن است برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، کشیدن دندان را توصیه کند.

5. نیاز به ارتودنسی: اگر کودک نیاز به ارتودنسی داشته باشد و دندان‌پزشک تشخیص دهد که کشیدن دندان شیری ضروری است، این کار برای تسهیل فرآیند ارتودنسی انجام می‌شود.

6. ماندگاری بیش از حد دندان شیری: اگر دندان شیری در زمان مناسب نیفتاده و به صورت غیرطبیعی در دهان باقی مانده باشد، ممکن است برای ایجاد فضای لازم جهت رویش دندان دائمی، کشیدن آن ضروری باشد.

7. آبسه دندان شیری: در صورت بروز آبسه در دندان شیری که درمان آن ممکن نباشد، برای جلوگیری از گسترش عفونت، کشیدن دندان ضروری است.

8. وجود دندان اضافی: در برخی موارد، وجود دندان اضافی پشت دندان شیری، ممکن است فشار مضاعفی بر سایر دندان‌ها وارد کند. در این صورت، دندان شیری برای حفظ نظم دهان و دندان کشیده می‌شود.

کشیدن دندان آسیاب شیری باید تنها زمانی انجام شود که سایر راه‌های درمانی مؤثر نباشند و دندان‌پزشک به این نتیجه برسد که این اقدام برای سلامت کودک ضروری است.

کلام آخر

زمانی که دندانپزشک شیوه کشیدن دندان را مشخص کرد، زمان حضور شما در مطب برای کشیدن دندان را بیان خواهد نمود. دندانپزشک معمولاً ناحیه را با لیدوکائین بی حس می کند و در برخی موارد از گاز اکسید نیتروژن استفاده می نماید. سپس با کمک ابزارهایی همچون آسانسور و فورسپس برای بزرگ کردن سوکت، شل کردن و برداشتن دندان استفاده می کند.

مهمترین چیزی که باید بعد از کشیدن دندان رعایت کرد، تمیز نگه داشتن ناحیه و جلوگیری از عفونت است. به همین خاطر بلافاصله پس از عمل، ممکن است دندانپزشک از شما بخواهد که به آرامی یک گاز خشک و استریل را گاز بگیرید. شما باید این پد را تا 30 تا 45 دقیقه در محل نگه دارید تا خونریزی را محدود شود و فرایند لخته شدن اتفاق بیافتد.

در نهایت دندانپزشک دستورالعمل های دقیقی برای مراقبت های پس از کشیدن به شما ارائه می دهد تا فرایند بهبود سرعت یابد. اما به مدت 24 ساعت پس از کشیدن دندان، نباید سیگار بکشید، دهان خود را با آب نک بشویید، و در صورت احساس درد و ناراحتی از داروهای مسکن استفاده نمایید.

 

سوالات متداول

 

بعد از کشیدن دندان چه بخورم؟

در روزهای اول از خوردن غذاهای سفت و ترد خودداری نموده و از غذاهای نرم مانند برنج، پاستا، تخم مرغ، ماست استفاده کنید. همچنین از مصرف نی برای نوشیدن خودداری کنید، زیرا این کار می تواند لخته های خون را از بین ببرد و باعث خشکی حفره ها شود.

چه زمانی می توانم به محل کار یا مدرسه برگردم؟

اکثر مردم می توانند ظرف یک یا دو روز پس از انجام عمل کشیدن دندان به محل کار یا مدرسه بازگردند. اگر شغلی دارید که به وزنه برداری یا کار فیزیکی سنگینی نیاز دارد، ممکن است لازم باشد چند روز دیگر از کار خود مرخصی بگیرید.

چه زمانی با دکتر خود تماس بگیریم؟

هر زمان که دچار دندان درد شدید، یا خونریزی زیاد شدید بهتر است به دندانپزشک خود خود مراجعه نماید.

کشیدن دندان چگونه است؟

کشیدن دندان ساده یا به روش جراحی خواهد بود که انجام این آن بسته به اینکه دندان شما قابل مشاهده باشد یا نهفته بستگی دارد.