02122383900

لیفت لثه یا ژنژیوکتومی به عنوان یکی از روش های ساده می باشد که با کمک آن خط لثه را تغییر می دهند. در حقیقت با استفاده از این روش کانتورینگ لثه حاصل می گردد. با استفاده از این روش درمانی مقدار کمی از بافت لثه را جهت تغییر بافت بر می دارند تا لثه ظاهری جذاب تر به خود بگیرد. در برخی موارد نیز لیفت لثه را برای اهداف سلامت دندان به کار می برند. کانتورینگ لثه را با هدف های مختلفی انجام می دهند. به عنوان مثال این روش درمانی را برای افرادی به کار می برند که بعد از رویش دائمی دندان ها لثه ها عقب نشینی نمی کنند. بنابراین با استفاده از لیفت لثه ظاهر بهتری برای دندان ها ایجاد می کنند. افرادی که به بیماری پریودنتال مبتلا هستند امکان دارد بر اثر این بیماری نیاز به تغییر شکل دادن لثه ها پیدا کنند. با استفاده از این روش ها بافت های آسیب دیده را بر می دارند.

 

 

جراحی لیفت لثه چیست؟

 

افرادی که احساس می کنند به جراحی لیفت لثه احتیاج دارند در ابتدای امر باید به یک مرکز دندانپزشکی مراجعه کنند و در آنجا تحت مشاوره دندانپزشکی قرار بگیرند. پس از انجام بررسی های لازم دندانپزشک تصمیم می گیرد که آیا بیمار به عمل لیفت لثه نیاز دارد یا خیر. 

در صورتی که دندانپزشک تشخیص بدهد که فرد به جراحی لیفت لثه نیاز دارد تاریخ جراحی را برای او مشخص می کند. در حین انجام این عمل جراحی بافت لثه را قبل از آنکه با لیزر و ابزار دندانپزشکی بردارند و کوتاه کنند بی حس می کنند. 

در برخی موارد بافت را از لثه جدا می کنند تا استخوان ها را بتراشند. پس از انجام این فرآیند بافت لثه را به موقعیت جدید به وسیله بخیه پیوند می زنند. پس از انجام عمل جراحی لیفت لثه دندانپزشکان برای تسریع فرایند درمان برای بیمار داروهای مسکن و ضد التهاب تجویز می کنند. این داروها باعث می شوند که درد و تورم ناشی از انجام عمل جراحی کنترل شود. 

دوره نقاهت برای جراحی لیفت لثه چندان طولانی نیست اما به بیماران توصیه می شود که از مصرف غذاهای تند و چسبناک و هر چیزی که باعث تحریک لثه های در حال بهبودی می شود اجتناب کنند. لازم است که بیماران در طول فرایند بهبودی به صورت ویژه ای مراقبت از دندان های خود را انجام دهند. این مراقبت ها شامل مواردی مثل مسواک زدن آرام و با دقت، کشیدن آرام نخ دندان و استفاده از دهان شویه های آنتی باکتریال می باشد. 

 

جراحی لثه

 

هزینه لیفت لثه با لیزر چقدر است؟

 

در مورد هزینه لیفت لثه با لیزر باید بگوییم که هزینه این عمل جراحی به میزان بافت اضافه لثه ها و روش انجام جراحی لیفت لثه که باید بر روی بیمار انجام بگیرد بستگی دارد. لیفت لثه به این علت که به عنوان درمان زیبایی شناخته می شود و الزاما از لحاظ پزشکی ضرورتی ندارد شامل بیمه نمی شود. بیمه دندانپزشکی به صورت معمول این نوع درمان را پوشش نمی دهد. در صورتی که دندانپزشک لیفت لثه را بنابر دلایلی که به بهداشت دهان و دندان مربوط است توصیه شود امکان دارد بیمه بخشی از هزینه ها را متقبل شود. 

البته هزینه لیفت لثه به عوامل مختلفی مانند روند درمانی مورد نیاز بستگی دارد. بعضی از عوامل تاثیر گذار در هزینه های لیفت لثه شامل مواردی مانند:

 

  • میزان عمل
  • مکانی که کلینیک دندانپزشکی در آن واقع شده است
  • تخصص دندانپزشک می باشد. 

 

هزینه های عمل تغییر شکل لثه با استفاده از روش کانتورینگ به شکل ثابتی وجود ندارد به این دلیل که هزینه های مورد نظر را بر مبنای نیازهای بیمار برای هر فرد به شکل اختصاصی تنظیم می کنند. برای تعیین هزینه لیفت لثه باید ابتدا به متخصصان در این زمینه مراجعه کنید. آن ها پس از معاینه و بررسی شرایط دندان ها و لثه ها به شکل دقیق مشخص می کنند که هر فرد باید چه هزینه ای را پرداخت کند. 

برخی از بیماران به دلیل شرایط خاصی که دارند به درمان های دیگر ترمیمی زیبایی مانند کامپوزیت ونیر یا لمینت دندان نیاز دارند که باعث می شود هزینه ها چند برابر شوند. 

هزینه لیفت لثه با لیزر بستگی به میزان بافت لثه و تعداد دندان ها که باید تحت درمان قرار بگیرند دارد.هزینه ای که برای درمان دندان وجود دارد به اندازه قابل توجه ای پایین تر از هزینه ای که برای ایجاد تغییرات در خط لثه است می باشد. عوامل دیگر وجود دارد که بر روی هزینه لیفت لثه تاثیر می گذارد. این عوامل شامل:

  • روش های درمانی اضافی
  • میزان درمان مورد نیاز در لیفت لثه با لیزر
  • دریافت بی حسی
  • تجربه دندانپزشک
  • بیمه دندانپزشکی می باشد. 

 

عمل لیفت لثه

 

لیفت دندان متحرک چیست؟

 

لمینت دندان متحرک که به اسنپ آن اسمایل معروف است و با عنوان کامپوزیت متحرک نیز شناخته می شود. این پدیده به شکل یک روکش یا کاور نازک است که بر روی دندان قرار می گیرد و مثل یک پوشش عمل می کند و بر روی دندان ها قرار می گیرد. این پوشش می تواند تا حدودی عیب و ایراد دندان ها را پنهان کند و ظاهر زیبایی به دندان های افراد ببخشد. 

این پلاک متحرک با استفاده از تکنولوژی خاصی با استفاده از صمغ دندان یا پلیمر غیر سمی در لابراتوار به شکل کاملا متناسب و قالب دندان هر فرد ساخته می شود. این وسیله را به این علت لمینت می نامند که مانند لمینت های دائمی عیوب دندان ها را می پوشاند و ظاهر زیبایی به آن ها می بخشد. متحرک بودن این ابزار به این دلیل است که به شکل روکش های دائمی نیستند و از روی دندان ها برداشته می شوند. 

 

لیفت لثه قبل از کامپوزیت چیست و چه افرادی می توانند آن را انجام دهند؟

 

همانطور که می دانید کامپوزیت دندان ها به عنوان یک روش غیر تهاجمی شناخته می شود که بسیار ساده و کم هزینه است. این روش را معمولا برای از بین بردن نواقص و عیوب دندان ها به کار می برند تا بتوانند لبخند زیباتری داشته باشند. به همین دلیل است که این روش در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب ترین روش های ترمیم دندان ها در میان اقشار مردم شناخته شده است. 

افرادی وجود دارند که در زمان خندیدن بخش زیادی از لثه های آن ها آشکار می شود. اصطلاحا این افراد لبخند لثه ای دارند. با توجه به این مشکل دندانپزشکان به این افراد پیشنهاد می دهند که پیش از انجام کامپوزیت دندان عمل لیفت لثه را انجام بدهند. این فرایند باعث می شود که افراد علاوه بر دندان های مرتب در زمان خندیدن قسمت کمتری از لثه هایشان نمایان شود. همین امر باعث می شود که فرد لبخند جذاب و تاثیرگذارتری داشته باشند. 

 

 

افرادی که از بدشکلی و بد رنگی دندان ها رنج می برند می توانند از درمان کامپوزیت استفاده کنند. جراحی لثه پیش از کامپوزیت دندان ها اغلب در طی یک جلسه با استفاده از بی حسی موضعی انجام می گیرد. به شکلی که بیمار هیچگونه دردی را در زمان انجام جراحی حس نخواهد کرد. فقط برخی از بیماران بعد از برطرف شدن بی حسی موضعی احساس درد خفیفی در ناحیه ی لثه های خود دارند که این مشکل با مصرف مسکن رفع می شود. 

بخیه هایی که برای جراحی لیفت لثه به کار می برند از نوع جذبی می باشد و نیازی به کشیدن ندارد. در صورتی که دندانپزشک از بخیه های غیر جذبی استفاده کند پس از حدود 7 الی 10 روز بخیه ها را از موضع مورد نظر خارج می کند. پس از اینکه اثرات جراحی لیفت لثه کاملا از بین رفت افراد می توانند به دندانپزشک مراجعه کنند و درمان درمان کامپوزیتی و سرامیکی را برای اصلاح فرم دندان ها آغاز کنند. 

 

مزیت لیفت لثه قبل از کامپوزیت کردن دندان ها

 

زمانی که افراد پیش از انجام لمینت یا کامپوزیت دندان ها اقدام به جراحی لیفت لثه ها می کنند ارتفاع دندان های جلوی آن ها که قصد دارید بر روی آن ها روکش کامپوزیتی یا سرامیکی انجام دهید بیشتر می شود. این مسئله باعث می شود که ارتفاع و قوس دندان ها تا حد زیادی اصلاح شود که در نهایت باعث زیبایی لبخند شما می شود. با انجام این عمل افراد دندان های مرتب و لبخند زیبایی خواهند داشت که این امر در افزایش اعتماد به نفس آن ها تاثیر زیادی دارد. 

 

عوارض لیفت لثه چیست؟

 

همانطور که می دانید بافت لثه در اطراف دندان ها قرار گرفته است. دندان ها نیز از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که شامل مینا، پایه و بدنه دندان ها می باشد که بر روی استخوان فک قرار گرفته اند. انجام عمل جراحی لیفت لثع و در کل هر عملی که مربوط به دندانها می باشد باید در شرایط بهداشتی و توسط افراد متخصص انجام بگیرد. تا به این شکا عوارض جانبی آن به میزان زیادی کاهش پیدا کند. این عوارض عبارتند از:

ممکن است دندان ها به سرما و گرما حساس شوند و در خوردن و آشامیدن آن ها نیز اختلالاتی صورت بگیرد که در این موقعیت باید حتما از خمیردندان های ضد حساسیت استفاده شود.

امکان دارد در برخی موارد فضای بین دندان ها خالی شود و در مواردی لق شدن دندان ها نیز مشاهده شده است. 

برخی افراد ممکن است با عوارض مانند با دوران نقاهت طولانی مواجه شوند که در این موقعیت امکان خونریزی وجود دارد و همین امر احتمال بروز بیماری های عفونی را تشدید می کند. 

پس از عمل جراحی لیفت لثه امکان پوسیدگی دندان ها افزایش پیدا پیدا می کند. در صورتی که بهداشت دهان و دندان رعایت نشود ریشه دندان ها به سرعت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. 

در برخی موارد امکان دارد که بیمار نیاز به عمل جراجی مجدد داشته باشد که این امر احتمال بروز مشکلات بعدی را افزایش می دهد. در صورتی که فرد از بیماری هایی نظیر فشارخون، دیابت رنج ببرند مدت زمان بهبودی را تحت تاثیر قرار می گیرد. 

افرادی که داروهای خاص، الکل و دخانیات استعمال می کنند زمان ریکاوری و بهبودی آن ها افزایش پیدا می کند. 

در کل انجام هر عمل جراحی می تواند عوارض و مشکلاتی را به دنبال داشته باشد. افراد پیش از انجام عمل جراحی مورد نظر باید عوارض جانبی آن را مد نظر داشته باشند و در مورد آن تحقیقات لازم را انجام دهند سپس اقدام به انجام عمل جراحی نمایند. 

در برخی موارد لازم است که افراد حتما عمل جراحی لیفت لثه را انجام دهند. اما برخی دیگر از عمل های جراحی مربوط به دهان دندان جنبه زیبایی دارند که در صورت عدم نیاز بهتر است از انجام آن ها صرف نظر کنید.

 

 

جزئیات کامل لیفت لثه با لیزر

 

فیلم جراحی لیفت لثه همه مراحل را و همه جزئیاتی مهمی که در این جراحی لازم است را به افراد نشان می دهد.بیماران بنا بر دلایلی که دارند که برای خودشان مهم است تصمیم می گرند که جراحی لیفت لثه را با استفاده از لیزر انجام دهند. 

برخی از بیماران از مشکل بافت کم حجم در ناحیه لثه ها را دارند معمولا از مشکلاتی مانند بیشتر در معرض دید قرار گرفتن رنج می برند. این مسئله موجب می شود که دندان های آن ها بیش از حد در معرض دید قرار بگیرد. در برخی موارد مانند بیماری های ژنتیکی و بیماری پریودنتال لثه ها دچار تحلیل رفتگی می شوند. 

برخی دیگر از بیماران از این مشکل رنج می برند که دندان های آن ها توسط لثه ها پوشیده شده است.این مشکل باعث می شود که دندان های این افراد کوتاه تر از حد معمول به نظر برسد. این مشکلات می تواند منشا ژنتیکی داشته باشد یا بر اثر مشکلاتی مربوط به مصرف داروها به وجود آمده باشد. این مشکل را به عنوان بیماری افراد تحت تاثیر لبخند لثه ای یاد می کنند. این امر باعث می شود که به علت شکل ظاهری و وجود خط نامتقارن لثه دچار عدم اغتماد به نفش شوند. 

مواردی که در فیلم جراحی لیفت لثه مشاهده می شود را می توانیم به سه دسته تقسیم کنیم. 

 

بی حسی موضعی

 

لیفت لثه با لیزر نسبت به عمل کانتورینگ که با چاقوی جراحی انجام می شود از درد کمتری برخوردار است. به توجه به این که بیماران در هنگام عمل جراحی با لیزر درد کمتری را حس می کنند اما در عین حال برای اینکه این ناراحتی را به کمترین حد خود برسانند قبل از شروع جراحی دندانپزشکان موضع را بی حس می کنند. مهم ترین ویژگی لیفت لثه با لیزر این است که احتیاجی به بیهوش شدن ندارد. 

 

از بین بردن بافت لثه با استفاده از لیزر

 

شما می توانید در فیلم لیفت لثه مراحل از بین بردن بافت لثه را مرحله به مرحله مشاهده کنید. لیزر برخلاف چاقوی جراحی از ضخامت کمی برخوردار است. این ضخامت کم موجب می شود که دندانپزشک بتواند نواحی مختلف لثه را که باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند و حذف شوند را با دقت بالایی تحت عمل جراحی قرار دهند. جراحی لیفت لثه به وسیله لیزر به عنوان یکی از ساده ترین روش ها شناخته می شود. در صورتی که این عمل جراحی توسط افراد متخصص و مجرب انجام بگیرد کمتر از نیم ساعت زمان خواهد برد. 

 

سوزاندن بافت های ترمیم شده

 

بعد از اینکه بافت لثه با استفاده از لیزر به شکل کامل بریده شد. دندانپزشک بخش های از بافت لثه را که به شکل زخم هستند با کمک لیزر می سوزانند. این فرایند باعث می شود که خونریزی تا حد زیادی کاهش پیدا کند و در نتیجه بیمار دوران نقاهت کوتاه تری را تجربه کند. 

 

مراقبت های پس از انجام جراحی لیفت لثه چیست؟

 

رژیم غذایی: برای اینکه از ایجاد فشارهای غیر ضروری به لثه ها جلوگیری شود متخصصان دندانپزشکی توصیه می کنند که بیمار باید چند روز از غذاهای خنگ و نرم استفاده کند. این امر به بافت لثه اجازه می دهد تا سریع تر بهبود پیدا کند. غذاهایی که دندانپزشکان در این دوره توصیه می کنند شامل: بستنی فاقد دانه های آجیلی، پودینگ سیب زمینی، ژله، ماست و سبزیجات نرم می باشد. 

بیمار پس از انجام عمل لیفت لثه تا چند روز نباید به هیچ عنوان غذاهای سفت را گاز بزند. این امر امکان دارد که باعث ناهموار شدن بافت لثه شده حتی موجب عفونت بعد از جراحی نیز می شود. 

در روز جراحی فعالیت های خود را محدود کنید.

یکی از مواردی که در فیلم جراحی لیفت لثه که متخصص آن را به بیمار توصیه می کند محدود کردن فعالیت ها در روز انجام عمل جراحی است. استراحت کردن باعث می شود تا دوران نقاهت کاهش پیدا کند. درست است که بافت ها با لیزر سوزانده می شوند اما باز هم این امکان وجود دارد که زخم ها در اثر انجام فرایند خون رسانی به بافت ها که با فعالیت شدید ایجاد می شود دهان باز کنند. به همین دلیل به بیماران توصیه می کنند که پس از انجام جراحی لیفت لثه تا مدتی از فعالیت های شدید بدنی اجتناب کنند.

 

 

استفاده از دهانشویه با آب گرم و نمک

 

با استفاده از غرغره کردن آب گرم به همراه نمک می توانید به روند بهبودی کمک کرده و از عفونت جلوگیری کنید. در حقیقت بیماران پس از تناول هر نوع غذایی باید فرایند غرغره کردن را انجام دهند. این امر باعث می شود که ذرات و خورده های غذا از لابه لای دندان و لثه ها بیرون بروند. 

در صورت بروز درد و تورم شدید پس از عمل جراحی فرد می تواند از مسکن هایی که پزشک تجویز کرده استفاده کنند.