02122383900

شاید در سال‌ های گذشته از دست دادن دندان به هر دلیلی به یک کابوس تبدیل می‌ شد. اما امروزه روش‌ های زیادی برای بهبود و ترمیم دندان‌ های از دست رفته وجود دارد. یکی از این روش‌ ها کاشت دندان است. کاشت یا ایمپلنت دندان روش متداول و البته بسیار پیشرفته‌ ای برای جایگزینی تعدادی یا همه دندان‌ ها خواهد بود. سوالی که همواره وجود دارد این است که ایمپلنت چند سال دوام دارد. در این مطلب بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

ایمپلنت دندان و دوام آن

 

اغلب افرادی که کاشت دندان یا ایمپلنت دندان را امتحان کرده‌ اند، به این فکر می‌ کنند که این نوع کاشت دندان چند سال می‌ تواند دوام داشته باشد؟ اصلا این واقعیت دارد که ایمپلنت دندان مادام العمر است؟

خوشبختانه باید بگوییم که اگر موارد زیر را رعایت کنید، می‌ توانید برای بیش از 25 الی 30 سال بر روی دندان‌ های کاشت شده خود حساب کنید.

 

فاصله بین کشیدن دندان تا ایمپلنت

 

مراجعه به دندانپزشک به صورت دوره‌ ای

 

شاید فکر کنید که تنها در روزهای اول و حتی ماه‌ های اول کاشت دندان باید به دندانپزشکی مراجعه کنید. اما این تفکر اشتباه است. بهترین کار این است که به صورت دوره‌ ای به دندان پزشک خود مراجعه کنید. اما اگر به دنبال این هستید که ایمپلنت‌ هایی بادوام داشته باشید، ابتدا هر 3 ماه یک بار و بعد از یک سال هر 6 ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه کنید. در این صورت اگر مشکلی در دندان‌ های کاشت شده وجود داشته باشد، فورا متوجه خواهید شد.

 

استفاده از نخ دندان و مسواک مخصوص

 

برای دندان‌های ایمپلنت شده نخ دندان و مسواک‌ های مخصوصی طراحی شده که بسیار نرم بوده و به خوبی از پس تمیز کردن دندان‌ های کاشت شده بدون آسیب به آن‌ها بر می‌ آیند. در کنار مسواک باید به خمیر دندان نیز توجه کنید. استفاده از خمیر دندان‌ های خارجی گزینه بسیار عالی هستند.

 

استفاده از دهانشویه

 

باکتری‌ های داخل دهان نه تنها باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای معده و لثه می‌ شوند، بلکه تاثیر بسیار بدی نیز روی دندان‌ ها دارند. اگرچه دندان‌ های کاشت شده خراب نمی‌ شوند، اما امکان آسیب لثه وجود دارد. به همین دلیل استفاده از دهانشویه در کنار مسواک و نخ دندان سلامتی بهتری به دهان و دندان شما می‌ بخشد.

 

نخوردن خوراکی‌ های سفت با دندان

 

خوراکی‌ های سفت حتی دشمن دندان‌ های طبیعی هستند. اگر می‌ خواهید دوام ایمپلنت دندان شما دائمی باشد، از خوردن خوراکی‌ های سفت مانند سیب و هویج با دندان خود خودداری کنید. سعی کنید آنها را با چاقو خورد کنید. از شکستن آجیل و... نیز با دندان‌ های خود خودداری کنید.

 

عدم مصرف خوراکی‌ های رنگی و مضر

 

خوراکی‌ هایی که رنگ مصنوعی دارند، دشمن دندان‌ های کاشت شده هستند. نوشیدنی‌ های آماده و پفک و ... که رنگ مصنوعی دارند، به مرور زمان سبب رنگ گرفتن دندان‌ ها می‌ شوند.

 

تهیه ایمپلنت با مواد اولیه مرغوب

 

تنها زمانی می‌ توانید میزان دوام دندان‌ های ایمپلنت شده را به زمان طولانی افزایش دهید که از دندان پزشک خود درخواست استفاده از مواد اولیه مرغوب داشته باشید. در حال حاضر مواد اولیه آمریکایی جزو بهترین گزینه‌ ها هستند.

 

مراجعه به یک دندانپزشک ماهر و باتجربه

 

شاید فکر کنید که انجام ایمپلنت دندان و عمر آن ارتباط کمی به دندانپزشک ماهر و باتجربه دارد. اما در این مورد باید به شما بگویم که دندان پزشک باتجربه‌ ای که بارها با مراحل کاشت دندان و روش‌ های مختلفی مانند ایمپلنت اندواستیل و ایمپلنت فوری آشنا است، بهتر می‌ تواند کار کاشت دندان‌ های شما را انجام دهد.

دوام ایمپلنت دندان به فک و استخوان آن بستگی دارد.

شاید همه مواردی که در بخش بالا بیان شد را در نظر گرفته باشید و همه را رعایت کنید. اما نکته بسیار مهم در مورد میزان دوام دندان‌ های کاشت شده به استخوان فک شما نیز بستگی دارد. ایمپلنت درست مثل دندان‌ های طبیعی شما به فک جوش می‌ خورد.

چه می‌ شود اگر بیماری لثه داشته باشید یا حتی استخوان فک شما ضعیف باشد؟ بدون شک ایمپلنت در جای خود لق شده و خراب خواهد شد. بنابراین اینجا است که فرق یک دندانپزشک خبره و تازه کار مشخص می‌ شود.

دندانپزشک خبره پیش از انجام کار کاشت دندان، ابتدا به بررسی وضعیت دندان و دهان شما می‌ پردازد. او همه جوانب را بررسی کرده و اگر مشکل یا بیماری در لثه و دندان‌ های دیگر شما باشد، ابتدا آنها را درمان می‌ کند. در غیر این صورت نباید انتظار دوام زیادی از دندان کاشت شده داشته باشید.

 

چند نوع ایمپلنت دندان وجود دارد و کدام یک دوام بیشتری دارند؟

 

به طور کلی دو نوع ایمپلنت یا کاشت دندان وجود دارد. روش فوری و روش طولانی مدت. در روش فوری در یک روز و طی چند ساعت تمامی کارهای مربوط به دندان‌ های شما انجام می‌ شود. اما این دندان‌ ها قابل استفاده نیستند. زیرا نباید هیچ فشاری به آنها وارد شود.

دندان‌ های کاشت شده که به روش فوری در دهان بیمار قرار گرفته‌ اند، به 6 الی 12 هفته ترمیم نیاز دارند.

روش دوم روش طولانی است که 4 الی 6 ماه انجام آن طول می‌ کشد. بنابراین باید صبور باشید. این روش کمی طولانی است اما دندان در این روش به خوبی روی جای خود محکم شده و امکان لق شدگی و خراب شدن مجدد دندان کاشت شده در این روش بسیار کم است.

سخن آخر

اگر بخواهم صادقانه بگویم، عمر ایمپلنت دندان‌ های شما بستگی به مواردی دارد که در مورد آن صحبت کردیم. غذایی که می‌ خورید، جنس انتخابی شما و دلایل دیگری که در مورد آن صحبت کردیم، همگی طول عمر این روش کاشت دندان را تعیین می‌ کنند. دندانپزشکی سعادت آباد در کنار شماست تا مطمئن شود ایمپلنت دندان‌ های شما از بهترین مواد اولیه ساخته شده و بهترین خدمات را دریافت می‌ کنید. دریافت بهترین خدمات با بهترین قیمت در دندانپزشکی سعادت آباد انجام خواهد شد.

 

سوالات متداول

 

1. آیا ایمپلنت مادام العمر است؟

در پاسخ این سوال باید بگوییم که بسته به مواد اولیه‌ ای دارد که برای ساخت آن استفاده شده است، اگر از مواد باکیفیت استفاده شود، 20 الی 30 سال دوام خواهد داشت.

2. آیا ایمپلنت باعث سرطان می‌ شود؟

خوشبختانه ایمپلنت باعث ایجاد بیماری‌ های خطرناکی مانند سرطان نمی‌ شود. برخی از افراد در حین مراحل انجام کار متوجه وجود سرطان می‌ شوند. در غیر این صورت کاشت دندان این بیماری را به وجود نمی‌ آورد.

3. آیا ایمپلنت دندان قابل تعویض است؟

یکی از روش‌های ترمیم ایمپلنت بی‌ کیفیت، تعویض و جایگزینی آن با نمونه‌ های باکیفیت‌ تر است.

4. آیا ایمپلنت فوری وجود دارد؟

یکی از روش‌ هایی ارزان قیمت ایمپلنت فوری است. این روش عمر زیادی ندارد و معمولا پیشنهاد نمی‌ شود. اما با این وجود برای برخی از افراد مقرون به صرفه بوده و آن را انجام می‌ دهند.

5. آیا امکان لق شدن ایمپلنت وجود دارد؟

متاسفانه در صورتی که موارد مراقبتی به خوبی انجام نشود، بله امکان لق شدن ایمپلنت دندان وجود دارد.