در دهه های گذشته دندان مصنوعی تنها راه جایگزین کردن دندان های از دست رفته بود که به دلیل شکل ظاهری و مشکلات دیگری که دارد، چندان موجب رضایت بیمار نمی باشد. امروزه با پیشرفت علم دندانپزشکی از روش ایمپلنت به عنوان جایگزین دائم و کامل دندان از دست رفته استفاده می شود. با ایمپلنت دندان به راحتی می توانید دندان از دست رفته تان را دوباره بدست آوردید، غذاهایی که دوست دارید را بخورید، با اعتماد به نفس بخندید و از زندگی تان لذت ببرید.
اگر به دنبال دریافت اطلاعات بیشتر درباره ایمپلنت دندان در یک روز، قیمت ایمپلنت دندان و مراحل آن هستید، این مطلب به شما کمک می کند تا اطلاعاتی دقیق درباره این تکنیک جایگزینی دندان کسب کنید.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان نوعی پایه فلزی مخصوص است که از تیتانیوم ساخته شده و با سلول های بدن کاملا سازگار می باشد. این فلز جایگزین ثابت و دائمی به جای دندان از دست رفته است که دندانپزشک آن را در داخل استخوان فک قرار می دهد. قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده، بر روی ایمپلنت قرار می گیرد. ایمپلنت های دندانی می توانند یک تکه و یا دو تکه باشند. که در اینصورت قسمت تاج و ریشه با یک پیچ به هم وصل می شوند.
ایمپلنت یک روزه دندان (تک مرحله ای) چگونه انجام می شود؟
در ایمپلنت یک روزه یک بار عمل جراحی انجام می شود. در این نوع ایمپلنت یک پیچ بلند از جنس تیتانیوم را در داخل فک قرار می دهند، طوری که مقداری از این پیچ در بیرون از لثه قرار می گیرد و بعد از آن لثه را بخیه می زنند. بعد از گذشت چند ماه که ایمپلنت به فک جوش می خورد، روکش آن را قرار می دهند یا می توان گفت روکش را به پیچ متصل می کنند و نیازی نیست تا دوباره عمل جراحی بر روی لثه صورت بگیرد.
مزیت ایمپلنت دندان در یک روز چیست؟
در ایمپلنت سنتی بعد از کشیدن دندان، باید مدتی بگذرد تا جای لثه ها التیام یابند. سپس با گذاشتن پیچ ها در درون استخوان فک، باید مجددا برای ساخت دندان منتظر بود. این فرایند نزدیک 5 الی 6 ماه طول می کشد. این در حالی است که در تکنیک ایمپلنت دندان فوری و یک روزه، بعد از جایگزین کردن پیچ های ایمپلنت در فک، روکش دندان مخصوص در همان روز به بیمار تحویل داده می شود. نکته جالب توجه اینکه ماندگاری این نوع ایمپلنت بسیار بالا بوده و در صورت رعایت مراقبت های لازم آسیبی به آنها وارد نمی شود و نیاز به ترمیم ندارند.
معایب ایمپلنت در یک روز
علی رغم مزیت های ایمپلنت فوری دندان، معایبی نیز ممکن است در این بین وجود داشته باشد. مهم ترین ریسکی که در کاشت دندان فوری وجود دارد، احتمال شکست ایمپلنت است. در این روش، فرصت برای تکمیل کامل کل مراحل کاشت دندان وجود ندارد. در روش سنتی، بیمار به مدت 2 تا 7 ماه منتظر می ماند تا پیچ کاملا با استخوان فک ادغام شود و استخوان در اطراف ریشه رشد کند. در کاشت فوری دندان این فرصت وجود ندارد. با این حال، اگر ایمپلنت دندان توسط یک متخصص ایمپلنت باتجربه و ماهر انجام شود و مراقبت های پس از آن کاملا رعایت شود، احتمال ریسک و خطر کمتر از 1% می باشد.
مناسب ترین سن برای ایمپلنت دندان
برای انجام ایمپلنت دندان باید تا سن 18 سالگی صبر کرد زیرا در آن زمان اسکلت صورت شکل کامل خود را پیدا کرده است. کاشت ایمپلنت زودتر از 18 سالگی باعث کوتاه تر دیده شدن ایمپلنت می شود. البته در سنین پایین تر می توان برای تک دندان از ایمپلنت استفاده کرد. ولی باید پروتز ایمپلنت دندانی بعد از 18 سالگی تعویض شود تا اندازه آن با دندان های مجاور تناسب داشته باشد.
ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست؟
- افرادی که عادت به دندان قروچه شبانه دارند.این افراد در صورت کاشت ایمپلنت باید از occlusal splint استفاده کنند.
- بیماران دیابتی که قند خون ناشتای آنها بالای عدد 140 بماند
- افراد سیگاری. کشیدن دخانیات و مواد مخدر درصد موفقیت جراحی ایمپلنت را تا حد زیادی کاهش می دهد.
- افرادی که دچار بیماری لثه هستند. این افراد بعد از درمان عفونت و بیماری های لثه می توانند کاشت ایمپلنت انجام دهند.
مراقبت های بعد از ایمپلنت یک روزه چه هستند؟
- تا 24ساعت بعد از کاشت از زدن مسواک خودداری کنید
- بهتر است تا 8 ساعت بعد از انجام ایمپلنت از شستن دهان خودداری کنید
- داروهای تجویز شده توسط پزشک را به طور منظم مصرف کنید
- بهتر است در 24 ساعت اول از مایعات خنک استفاده کنید.
- از مکیدن و تف کردن خودداری کنید. این کار باعث تشدید خونریزی می شود.
- از کمپرس یخ برای کاهش التهاب استفاده کنید.
- از یک تکه گاز استریل و قرار دادن آن بر روی ناحیه می توانید خونریزی را کنترل نمایید.
- تا سه روز اول بعد از کاشت از کشیدن سیگار، نوشیدن قهوه و چای خودداری کنید(بطور کلی مصرف دخانیات و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهد)
- در روز بعد از جراحی می توان از دهان شویه برای شستشوی دهان استفاده کرد.
آیا ایمپلنت دندان فوری عوارض دارد؟
ایمپلنت دندان، یک جراحی ایمن است. عوارضی مانند درد، التهاب و خونریزی در این روش بسیار متداول است ولی در مدت زمان کوتاهی از بین می رود. با این وجود، اگر جراحی ایمپلنت دندان توسط فرد متخصص انجام نشود، ممکن است عوارض جدی تری داشته باشد:
لق شدن روکش ایمپلنت
لق شدن روکش ایمپلنت ممکن است به دلیل شل شدن پیچ داخل ایمپلنت باشد. برای حل این عارضه باید روکش خارج شود تا فشار احتمالی از بین برود. سپس روکش دوباره چسبانده شود.
شکستگی پروتز ایمپلنت
وارد آمدن فشار بیش از حد به روکش (مانند دندان قروچه یا جویدن غذای سفت) ممکن است باعث شکستگی پروتز ایمپلنت شود.در این مورد باید ایمپلنت خارج و تعویض شود.
خارج شدن روکش ایمپلنت
روکش ایمپلنت بمدت تقریبا یک سال با چسب موقت چسبانده می شود. بنابراین احتمال دارد در این مدت روکش کنده شود. در این صورت می توانید به پزشک خود مراجعه کنید و بدون هزینه روکش را مجددا بچسبانید.
شکستگی بدنه ایمپلنت
پروتز نامناسب یا فشار بیش از حد می تواند سبب شکستگی بدنه ایمپلنت شود. در صورت شکستگی بدنه ایمپلنت، باید آن را با جراحی خارج و یک ایمپلنت دیگر در ناحیه مورد نظر بکارید.
چگونه بهترین جراح ایمپلنت دندان را پیدا کنیم؟
انتخاب بهترین متخصص دندان برای ایمپلنت فوری یکی از چالش برانگیزترین کارها است. اما ما به شما کمک می کنیم تا بهترین تصمیم را برای انتخاب متخصص کاشت ایمپلنت بگیرید.
بطور کلی، جراحی کاشت دندان فرآیند پیچیده ای است که در آن پریودنتیست ها، پروستودنتیست ها، ایمپلنتولوژیست و جراح فک و دهان درگیر هستند و برای اینکه کاشت ایمپلنت موفقی داشته باشید، باید دقت کنید که تمام این متخصصین در حرفه خود آموزش های لازم را دیده باشند و تجربه کافی کسب کرده باشد. البته دندانپزشکان عمومی نیز می توانند با گذراندن دوره هایی ،گواهینامه کاشت ایمپلنت دندان را بگیرند اما تجربه و تخصص آنها به اندازه جراحان، ایمپلنتولوژیست ها و پریودنتیست ها نیست.
قیمت کاشت دندان در یک روز
بطورکلی، قیمت ایمپلنت دندان به عوامل زیر بستگی دارد:
- مخارج دندانپزشکی
- موقعیت جغرافیایی کلینیک
- وضعیت دندان های بیمار
- وضعیت فک و لثه
- هزینه بیهوشی
- برند ایمپلنت
- کیفیت قطعات و تجهیزات مورد استفاده
- هزینه پزشک معالج
- ضمانت قطعات ساخته شده
- اقداماتی که قبل از ایمپلنت باید انجام شود، مانند جراحی های اضافی ،سینوس لیفت و بازسازی استخوان
البته قیمت کاشت دندان در یک روز به دلیل پروسه انجام کار، مواد و متریال اضافی که در مقایسه با روش متداول مصرف میشود، بین 25 الی 30 درصد بیشتر خواهد بود.