یکی از عادات بدی که می تواند در کاشت ایمپلنت مشکل ایجاد کند، سیگار کشیدن است. سیگار کشیدن می تواند منجر به شکست خوردن ایمپلنت شود. زیرا نیکوتین موجود در آن تاثیر بدی در آمیختگی پایه ایمپلنت با استخوان فک خواهد داشت. اگر قصد کاشت ایمپلنت دارید و سیگار می کشید، باید از اثرات منفی آن بر ایمپلنت دندان آگاه باشید.
اگر سیگار را ترک کنید، احتمال موفقیت ایمپلنت دندان شما 90 درصد افزایش می یابد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد ایمپلنت دندان و سیگار کشیدن صحبت کنیم. در اینجا می توانید لیست بهترین پزشکان ایمپلنت مرکز دندانپزشکی دکتر بالوی پور را مشاهده کنید.
کشیدن سیگار بعد از کاشت ایمپلنت
کشیدن سیگار بعد از کاشت ایمپلنت، آنقدر روی ایمپلنت تاثیر می گذارد که اغلب منجر به شکست و از بین رفتن ایمپلنت می شود. بنابراین، اگر دستورالعمل های لازم رعایت نشود، ممکن است روشی کاربردی برای افراد سیگاری نباشد. مطالعات متعدد نشان دادهاند که سیگار کشیدن با ادغام استخوانی ایمپلنتهای دندانی تداخل میکند و در نتیجه میزان موفقیت به میزان قابل توجهی در میان سیگاریها کاهش مییابد.
تاثیر سیگار بر ایمپلنت های دندانی
مواد شیمیایی موجود در سیگار بافت دهان را از بین می برد و حتی می تواند غدد بزاقی شما را مسدود کرده یا به آن آسیب برساند. این باعث آسیب به لثه و استخوان فک می شود. علاوه بر این، باعث خشک شدن دهان هم می شود. زیرا غدد تولید کننده بزاق در اثر سیگار آسیب می بینند. کمبود بزاق ساختار استخوان اطراف ایمپلنت را کاهش و خطر ابتلا به بیماری لثه و پوسیدگی را افزایش می دهد.
نیکوتین سیستم ایمنی بدن را کند می کند زیرا جریان خون و اکسیژن را به استخوان ها و بافت های دهان محدود می کند. نیکوتین همچنین بر جریان خون این بافت ها تأثیر می گذارد. از آنجایی که استخوان فک در طول زمان بهبود ایمپلنت به اکسیژن و جریان خون نیاز دارد، قرار گرفتن در معرض نیکوتین سطح ایمنی و دفاعی بدن را کاهش میدهد و روند بهبودی را دشوارتر میکند.
نیکوتین و سیگار نیز در روند اتصال استخوان فک به پایه ایمپلنت دندان اختلال ایجاد کرده و از احاطه شدن استخوان توسط ایمپلنت جلوگیری می کند و جریان خون و اکسیژن به استخوان را برای بهبودی کاهش می دهد. بر اساس مطالعات بالینی، افراد سیگاری بیشتر از افراد غیر سیگاری دچار شکستگی استخوان می شوند.
تا چند روز پس از جراحی کاشت نباید سیگار کشید؟
پس از عمل کاشت، بدن خود لخته خون تشکیل می دهد تا از ورود آلودگی و مواد غذایی به محل جراحی جلوگیری کند و باعث بهبودی سریعتر بیمار می شود.استنشاق دود یا سیگار کشیدن باعث عدم ایجاد لخته خون میشوند یا لخته خون تشکیل شده را جدا خواهند کرد. در این شرایط بیمار درد زیادی را تحمل خواهد کرد. بنابراین، متخصصان دندانپزشکی دکتر بالوی پور توصیه می کنند که حداقل تا 4 روز پس از جراحی ایمپلنت از کشیدن سیگار خودداری کنید.
دشمن ایمپلنت
احتمالاً قبل از انجام این کار با روش ها و نکات نگهداری از ایمپلنت خود آشنا نخواهید بود. اما بعد از کاشت دندان متوجه خواهید شد که برای گرفتن بهترین نتیجه باید مواردی را رعایت کنید. عوامل مختلفی وجود دارد که به عنوان دشمن ایمپلنت معرفی می شوند و همه دندانپزشکان این عوامل را مخرب می دانند. در زیر تعدادی از دشمنان ایمپلنت را لیست می کنیم:
سیگار کشیدن
برخی افراد فکر می کنند که سیگار فقط به دندان های طبیعی آسیب می زند. تحقیقات نشان داده است که سیگار نه تنها دندان های طبیعی را از بین می برد. همچنین به ایمپلنت دندان آسیب می رساند. البته به خاطر داشته باشید که سایر محصولات دخانی مانند سیگار الکترونیکی، قلیان و ... نیز می توانند بر روی بافت ایمپلنت تاثیر منفی بگذارند.
عفونت لثه
گاهی اوقات عوامل طبیعی می توانند اثر مخربی روی ایمپلنت بگذارند و به عنوان دشمن آن ظاهر شوند. به عنوان مثال، عفونت لثه می تواند یکی از عواملی باشد که به سایر قسمت های دهان سرایت می کند و محیط مناسبی را برای رشد باکتری ها فراهم می کند. باکتری ها روی ایمپلنت دندان تاثیر می گذارند و منجر به تخریب آن می شوند.
استفاده بیش از حد از مواد شیرین
برای حفظ سلامت دهان و دندان بهتر است مصرف مواد شیرین را کاهش دهید. غذاهای حاوی قند مصنوعی و غیر طبیعی باعث رشد باکتری در دهان می شوند. در نتیجه باعث تخریب ایمپلنت دندان و کاهش طول عمر آن می شود.
آیا ویپ برای ایمپلنت ضرر دارد
در این قسمت از ایمپلنت دندان و سیگار کشیدن به بررسی این سوال می پردازیم که آیا ویپ برای ایمپلنت ضرر دارد؟ در سال های اخیر، استفاده از سیگارهای الکترونیکی یا ویپ ها در بین مردم سراسر جهان افزایش یافته است. بسیاری از مردم بر این باورند که سیگارهای الکترونیکی کمتر از سیگارهای معمولی خطرناک هستند. این در حالی است که ویپ ها نه تنها کم خطر هستند. اما می توانند مشکلات زیادی را برای دهان و دندان افراد ایجاد کنند. اگرچه این نوع سیگارها حاوی تنباکو نیستند. اما به دلیل وجود نیکوتین، سلامت کلی ارگانیسم را به خطر خواهد انداخت.
مصرف نیکوتین باعث کاهش تولید بزاق در دهان افراد می شود. کاهش تولید بزاق باعث پر شدن ناحیه دهان و دندان ها از رسوبات و تجمع باکتری های مضر در دهان می شود. این امر خطر پوسیدگی را تا حد زیادی افزایش می دهد.علاوه بر این، نیکوتین یک محرک است و مصرف آن می تواند باعث سفت شدن عضلات فک و دندان قروچه شود که می تواند منجر به مشکلات جدی تری برای سلامت دهان و دندان شود. در ادامه تاثیر استفاده از سیگار الکترونیکی بر بیماری های لثه، دندان ها و زیبایی افراد به طور اختصاصی بررسی خواهد شد.
نیکوتین باعث کاهش جریان خون به دندان ها و لثه ها می شود. به همین دلیل اکسیژن و مواد مغذی لازم برای سلامت دندان ها و لثه ها به میزان کافی نمی رسد. این مشکل باعث از بین رفتن بافت لثه و در نتیجه عقب نشینی لثه می شود. باید بدانید که در برخی موارد هنگام استفاده از سیگار الکترونیکی در افراد، لثه ها خونریزی می کنند. متاسفانه بسیاری از افراد به این مشکل توجه نمی کنند اما این خونریزی می تواند نشانه التهاب و تورم و بیماری لثه باشد. دلیل این امر نیکوتین است. به دلیل وجود نیکوتین در سیگارهای الکترونیکی، استفاده از ویپ درست مانند سیگارهای معمولی می تواند باعث التهاب و تورم لثه ها شود. با تورم لثه، سطح باکتری های مضر در دهان افزایش می یابد. این مشکل با کمبود بزاق ناشی از استفاده از این نوع سیگارها تشدید می شود. مقدار زیادی باکتری مضر در دهان نیز باعث بیماری لثه می شود. علاوه بر این بوی بد دهان را افزایش می دهد.
مانند سیگارهای معمولی، سیگارهای الکترونیکی نیز می توانند باعث بیماری ریوی و حتی مرگ شوند. این سیگارها عواقب منفی بر روی دهان، دندان ها و لثه ها خواهند گذاشت. اثر آنها به گونه ای است که حتی می توانند به ایمپلنت آسیب برسانند. تحقیقات نشان داده است که ویپ می تواند منجر به شکست ایمپلنت دندان شود. بنابراین، توصیه دندانپزشکان خودداری از مصرف ویپ قبل و بعد از ایمپلنت است.
تا چند روز پس از کاشت نباید قلیان بکشید
مانند هر نوع جراحی، برای افزایش شانس موفقیت در جراحی ایمپلنت، باید از دستورالعمل های دندانپزشک خود در مورد خوردن، نوشیدن و سیگار کشیدن پیروی کنید. ایمپلنتولوژیست توصیه می کند قبل از جراحی یا حداقل 1 تا 2 هفته قبل از جراحی سیگار را ترک کنید. سوالی که اکثر بیماران می پرسند این است که چند روز بعد از کاشت نمی توان قلیان کشید؟
زمان استفاده از قلیان بعد از کاشت متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی، متخصصان دندانپزشکی دکتر بالوی پور توصیه می کنند که برای افزایش شانس موفقیت این روش، 2 تا 3 ماه پس از کاشت از کشیدن قلیان خودداری کنید. در روزهای اول عمل لخته خون در ناحیه کاشته شده تشکیل می شود تا از ورود باکتری و غذا به آن جلوگیری شود. اعمالی مانند مکیدن با نی، تف کردن یا استنشاق دود باعث شل شدن لختههای خون و خشک شدن حفرهها میشود، بنابراین لازم است حداقل تا ۷۲ ساعت پس از جراحی از کشیدن قلیان خودداری کنید.
مواد مخدر برای ایمپلنت مضر است
علاوه بر تاثیر سیگار بر ایمپلنت، انواع مواد مخدر نیز می توانند باعث عفونت لثه و استخوان اطراف ایمپلنت شوند. علاوه بر این، مواد مخدر می تواند پیوند پایه ایمپلنت با استخوان فک را کاهش دهد و منجر به پس زدن ایمپلنت شود. جنس ایمپلنت تیتانیوم است که با بافت دهان مطابقت دارد. بنابراین، پس از مدتی، ایمپلنت با بافت نرم و استخوان ترکیب شده و جایگزین دندان های از دست رفته می شود.
اگر بیمار در این مدت دارو، تنباکو، سیگار و الکل مصرف کند، ایمپلنت نمی تواند به خوبی جوش بخورد و استحکام آن کاهش می یابد. زیرا این مواد می توانند جریان خون را در ناحیه کاشته شده کاهش دهند.
بعد از کاشت می توانید سیگار بکشید
همه دندانپزشکان خدمات زیبایی دندان توصیه می کنند که قبل از کاشت ایمپلنت سیگار را ترک کنید. زیرا می تواند روی ایمپلنت تاثیر منفی بگذارد. سیگار کشیدن باعث کاهش عمر ایمپلنت و افزایش احتمال رد آن می شود. بنابراین پس از کاشت ایمپلنت بهتر است سیگار را ترک کنید.
سیگار کشیدن بعد از جراحی فک
زمانی که برای جراحی فک می روید، باید به دندانپزشک اطلاع دهید که سیگار می کشید. در آن لحظه، دندانپزشک شما را از تاثیر سیگار بر جراحی فک آگاه می کند و به شما پیشنهاد می کند که برای همیشه سیگار را ترک کنید. اگر به شدت به سیگار اعتیاد دارید و نمی توانید آن را ترک کنید، بهتر است حداقل سه ماه پس از جراحی فک، مصرف آن ها را متوقف کنید.
پس از این مدت باید با احتیاط سیگار بکشید و مصرف آن را کنترل کنید. از آنجایی که استعمال دخانیات همچنان می تواند تاثیر منفی بر جراحی فک داشته باشد، توصیه می شود از بهترین جراح فک و صورت مشاوره لازم را دریافت کنید.
مراقبت از ایمپلنت در افراد سیگاری
با این حال، اگر می خواهید در طول یک روش موفقیت آمیز ایمپلنت دندان سیگار بکشید، باید این دستورالعمل ها را دنبال کنید:
1. در گام اول برای سلامتی خود و عدم موفقیت ایمپلنت، سیگار را ترک کنید.
2. با دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت دندانی خود در مورد سیگار کشیدن و استعمال دخانیات قبل و بعد از جراحی ایمپلنت دندان صحبت و توصیه های داده شده را رعایت کنید.
3. حداقل دو ماه پس از کاشت ایمپلنت دندان و 10 روز پس از جراحی سیگار را ترک کنید.
4. دندان های خود را به طور مرتب مسواک بزنید و از دهان شویه های مخصوص افراد سیگاری استفاده کنید.
5. معاینات روتین دندان یا ایمپلنت را با دندانپزشک یا متخصص ایمپلنت برنامه ریزی کنید.
ایمپلنت دندان و سیگار کشیدن، خطرات و مشکلات زیادی را به همراه دارد، از جمله شکست ایمپلنت، خطری برای افراد سیگاری است.
در واقع، این افراد شانس بیشتری نسبت به افراد غیرسیگاری معمولی دارند که ایمپلنت های آنها بعد از جراحی جوش نخورد. در این افراد احتمال تشکیل نشدن پودر استخوان به استخوان بیشتر است و پیوند استخوان با عوارض بیشتری همراه است.
سیگار کشیدن بعد از جراحی ایمپلنت دندان می تواند اثرات نامطلوبی بر طول عمر و روند بهبود ایمپلنت داشته باشد. موارد زیر برخی از مضرات احتمالی برای افراد سیگاری که ایمپلنت دندانی دارند و سیگار می کشند آورده شده است:
کاهش طول عمر ایمپلنت
سیگار کشیدن پس از کاشت ایمپلنت دندان می تواند طول عمر ایمپلنت را کاهش دهد. سیگار کشیدن بعد از جراحی ایمپلنت دندان، خطر افتادن یا ناپایدار شدن ایمپلنت را افزایش می دهد و به روش دیگری نیاز دارد.
عفونت
سیگار کشیدن پس از جراحی ایمپلنت دندان می تواند سیستم ایمنی فرد سیگاری را تضعیف کند و خطر عفونت را افزایش دهد. که موجب آسیب بافت اطراف ایمپلنت می شود.
عدم اتصال به استخوان
ایمپلنت دندان و سیگار کشیدن در افراد سیگاری ممکن است احتمال موفقیت استخوان را کاهش دهد. سیگار با گردش خون و اکسیژن در نزدیکی ایمپلنت تداخل می کند و به طور بالقوه منجر به ادغام ناموفق با استخوان می شود.
سیگار کشیدن در طول این دو تا سه ماه می تواند باعث از کار افتادن ایمپلنت دندانی یا توقف پیوند پایه ایمپلنت به استخوان فک شما شود. یکی از مهم ترین نکات در مورد سیگار کشیدن این است که در روزهای اولیه کاشت دندان، به دلیل برش روی لثه، دهان شما بسیار مستعد ابتلا به عفونت است. سیگار کشیدن در این دوره خطر عفونت دهان را افزایش می دهد.
ایمپلنت دندان فاصله دار
ایمپلنت های دندانی فاصله دار یک راه حل عالی برای از بین بردن فاصله بین دندان ها و دستیابی به لبخندی زیبا و بی نقص هستند. در این روش از ایمپلنت دندان فاصله دار برای جایگزینی دندان های از دست رفته یا پرکردن فاصله بین دندان ها استفاده می شود. ایمپلنت یک پایه فلزی است که در استخوان فک قرار می گیرد و با روکشی شبیه به دندان طبیعی متصل می شود.
اخرین کلام
وضعیت فیزیکی افراد و وضعیت لثه و فک برای نصب ایمپلنت دندان بسیار مهم است. بنابراین افراد سیگاری باید با این شرایط ایمپلنت دندان و سیگار کشیدن آشنا باشند. برای جلوگیری از هرگونه عفونت و التهاب باید تمام اصول و نکات مراقبتی رعایت شود. همیشه در نظر داشته باشید که هرگونه عفونت، التهاب و بیماری مزمن حفره دهان و دندان باعث آسیب به لثه و ساختار استخوان فک و در نتیجه احتمال موفقیت ایمپلنت کاهش مییابد. بنابراین، اگر سیگار میکشید و قصد کاشت ایمپلنت دارید، توصیههای مراقبتی دندانپزشکی دکتر بالوی پور بهترین دندانپزشکی در سعادت آباد را دنبال کنید.