02122383900

بسیاری از افراد وقتی برای اولین بار برای کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه می کنند این سوال را دارند که آیا کامپوزیت باعث بروز بوی بد دهان می شود؟ یکی از مهم ترین دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. انتخاب مواد کامپوزیت با کیفیت از بوی بد دهان پس از مونتاژ جلوگیری می کند.

کامپوزیت لایه بسیار نازکی است که روی سطح جلویی دندان قرار می گیرد تا عیوب دندانی مانند زردی، پر شدن لب، شکستگی های جزئی، فضای بین دندانی کوچک و ناهماهنگی جزئی دندان را اصلاح کند.

 

کامپوزیت دندان در مطب دکتر بالوی پور

 

 

دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

 

یکی از روش های زیبایی و سفید شدن دندان ها استفاده از ونیر کامپوزیت است. اما گاهی اوقات، بوی بد دهان پس از کامپوزیت باعث می شود افراد در استفاده از این روش تردید کنند، اینطور نیست؟ در روش های دندانپزشکی زیبایی و ترمیمی، کسانی که از لمینت های کامپوزیت استفاده می کنند بیشتر در معرض بوی بد دهان هستند. اما آیا همیشه کامپوزیت باعث بروز بوی بد دهان می شود؟ دلایل پشت پرده آن چیست؟ در زیر به تعدادی از این دلایل اشاره کرده ایم.

 

ناسازگاری کامپوزیت با حاشیه دندان

 

در برخی موارد پس از نصب کامپوزیت ها بوی نامطبوعی به وجود می آید؛ زیرا در نصب کامپوزیت های دندانی استانداردهای خاصی رعایت نمی شود. اگر کامپوزیت با لبه دندان مطابقت نداشته باشد، یک فاصله بین دندان و کامپوزیت ایجاد می شود. پوسیدگی دندان و بوی بد دهان زمانی رخ می دهد که بقایای غذا یا پلاک میکروبی وارد فضای ایجاد شده شود.

 

نوع مواد ترکیبی عامل مهمی در جلوگیری از بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

 

علاوه بر زیبایی ظاهری دندان، کیفیت مواد کامپوزیت بر احتمال بوی بد دهان بعد از کامپوزیت تاثیر می گذارد. لمینت کامپوزیت بر اساس مواد رزینی با ذرات شیشه ساخته می شود. بر این اساس ذرات شیشه به چهار گروه نانو پرکننده، میکروفیلینگ، میان پرکننده و ماکرو فیلینگ تقسیم می شوند.

اما بهترین نوع کامپوزیت چیست؟

هرچه ذرات تشکیل دهنده کامپوزیت کوچکتر باشند، سطح ترکیب صاف تر، براق تر و زیباتر خواهد بود. همچنین احتمال ایجاد بوی بد دهان بعد از کامدوزیت کمتر است. علاوه بر این، کامپوزیت های ساخته شده با ذرات ریزتر بهتر صاف می شوند. بنابراین کامپوزیت های نانواستون یا میکروستون بهترین نوع کامپوزیت هستند.

 

عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان

 

یکی از مهم ترین دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان است. پس از نصب کامپوزیت باید با دقت و توجه بیشتری از نخ دندان و مسواک زدن دندان های خود استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که عدم مراقبت از دهان و دندان علاوه بر بوی بد دهان باعث پوسیدگی دندان می شود.

بیماری ها و عفونت های لثه که بر ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت تأثیر می گذارد.

پریودنتیت یکی از عواملی است که باعث ایجاد بوی بد دهان بعد از کامپوزیت می شود. بیماری لثه محیط را برای تشکیل پلاک میکروبی در اطراف کامپوزیت ها بالا می برد. باکتری ها التهاب لثه و تولید سم را افزایش می دهند. اگر درمان التهاب لثه به موقع انجام نشود، آسیب به لثه، استخوان فک و کامپوزیت رخ می دهد.

عدم درمان بیماری لثه می تواند منجر به بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شود. سایر علائم بیماری لثه شامل خونریزی از دهان، تورم و قرمزی در دهان و لق شدن دندان ها است.

 

سایر عوامل موثر بر بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

 

برخی بیماری ها مانند رفلاکس معده، عفونت های ریوی، اختلالات کبدی، مشکلات کلیوی و دیابت می توانند باعث بوی بد دهان بعد از کامپوزیت شوند. برخی افراد بر این باورند که بوی بد دهان با نصب کامپوزیت همراه است و از بیماری های ذکر شده آگاهی ندارند. برای تشخیص علت بوی بد دهان باید به دندانپزشک متخصص مراجعه کرد.

سیگار کشیدن: افراد سیگاری پس از کامپوزیت در معرض خطر پوسیدگی و بوی بد دهان هستند.

خوردن برخی غذاها: بوی بد دهان گاهی با خوردن غذاهایی مانند سیر و پیاز همراه است. همچنین بافت بین دندان ها می تواند باعث بوی بد دهان شود. رعایت بهداشت دهان و دندان و استفاده از دهانشویه می تواند باکتری های موجود در دهان را از بین ببرد.

شل شدن کامپوزیت: عدم مراقبت مناسب هنگام کامپوزیت و اعمال فشار به آن می تواند باعث شل شدن کامپوزیت روکش شود. پس از استفاده از کامپوزیت ونیر، اگر احساس کردید که ترکیب شل شده است، حتماً در اسرع وقت به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از ایجاد باکتری و بوی بد دهان پس از ترکیب جلوگیری شود.

پوسیدگی دندان کامپوزیت شده یکی از دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت است: دندان های کامپوزیت اگر به درستی درمان نشوند می توانند باعث پوسیدگی شوند. بوی بد دهان نیز در نتیجه پیشرفت پوسیدگی دندان رخ می دهد.

 

راه های مختلف برای جلوگیری از بوی بد دهان بعد از کامپوزیت

 

اولین راه موثر برای جلوگیری از بوی بد دهان مراجعه به دندانپزشک مجرب است.

پس از نصب ونیر کامپوزیت، حتما آب فراوان بنوشید. مرطوب نگه داشتن محیط دهان از بیماری های مرتبط با خشکی دهان جلوگیری می کند.

از آدامس های بدون قند مانند زایلیتول استفاده کنید.

توصیه می شود از آب نبات های بدون شکر استفاده کنید. هنگام استفاده از این نوع آب نبات، ذرات غذا از لثه و مفاصل پاک می شود.

استفاده از دهانشویه مناسب مانند دهانشویه ضد عفونی کننده می تواند از رشد باکتری در دهان جلوگیری کند.

پرهیز از عادات بد مثل گاز گرفتن غذاهای سفت، ترک خوردن پسته و فندق. استفاده از دندان به عنوان ابزاری برای باز کردن گره ها و دندان قروچه می تواند آسیب جدی به لمینت های کامپوزیت وارد کند.

انتخاب یک دندانپزشک زیبایی با تجربه و ماهر در هنگام گذاشتن کامپوزیت باعث می شود که هیچ فاصله ای بین لثه و کامپوزیت وجود نداشته باشد. در نتیجه پاتوژن ها و باکتری ها نمی توانند از بین کامپوزیت و مینای دندان عبور کنند و باعث پوسیدگی پس از کامپوزیت و بوی بد دهان شوند.

 

آیا کامپوزیت باعث بوی بد دهان می شود؟

 

خمیر دندان از بوی بد دهان جلوگیری می کند. ممکن است دلایل مختلفی برای بروز این مشکل وجود داشته باشد.

با این حال، اگر بهداشت دهان و دندان شما ضعیف باشد، باکتری‌ها در دهان می‌توانند روی لثه‌ها تجمع کنند که می‌ تواند منجر به افزایش بوی بد دهان شود.

همان‌طور که گفتیم، اگر کامپوزیت ونیرها به درستی نصب نشوند، پلاک، غذا و نوشیدنی می تواند به فضای بین روکش و دندان وارد شود و باعث بوی بد دهان، لکه های دندان، حفره ها و بیماری لثه شود.

دلایل بسیار دیگری نیز وجود دارد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

 

چرا دهان من بعد از نصب کامپوزیت بوی بد می دهد؟

 

بوی بد دهان می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد و ممکن است ربطی به کامپوزیت دندان شما نداشته باشد، بنابراین دانستن همه این موارد می تواند کمک بزرگی به شما کند.

بهداشت نامناسب دهان و دندان: از ونیرهای کامپوزیت برای پوشاندن سطح دندان استفاده می شود و تمام دندان های شما را نمی پوشاند.

نواحی کوچکی از دندان های طبیعی شما در زیر خط لثه و زیر آن در معرض مواد دهانی از جمله باکتری ها هستند.

باکتری های دهانی که می توانند باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه شوند تحت تأثیر ونیرهای کامپوزیت قرار نمی گیرند، اما همچنان روی دندان های طبیعی و بافت لثه شما تأثیر می گذارند. وقتی باکتری‌ها بین دندان‌ها و زیر خط لثه‌تان جمع می‌شوند، باکتری‌ها می‌توانند فعال شده و تولید مثل کنند و باعث بوی بد دهان شوند.

نصب نامناسب ونیرهای کامپوزیت: یکی از دلایل بوی بد پس از این روش این است که لایه ها به درستی نصب نشده اند. در این صورت فاصله بیشتری بین مفاصل و دندان ها حفظ می شود. ضایعات مواد غذایی و تجمع باکتری ها در این ناحیه باعث ایجاد بوی بد می شود.

بزاق دهان نقش بسیار مهمی در مرطوب نگه داشتن دهان دارد تا به تجزیه و شستن ضایعات غذا و کاهش اسیدهای دهان کمک کند. هر چیزی که این روند را مختل کند، تشکیل پلاک را افزایش می دهد پلاک سمومی را آزاد می کند که به بافت حمله کرده و باعث هالیتوزیس می شود. خشکی دهان می تواند ناشی از تعدادی از مشکلات مختلف، از جمله استفاده از برخی داروها یا ضعف سیستم ایمنی باشد.

پوسیدگی دندان: در حالی که دندان های شما بعد از روکش ظاهری زیبا به نظر می رسند، اگر بیمار نتواند به طور منظم مسواک بزند و نخ دندان بکشد، پلاک روی دندان های اطراف ظاهر می شود و در نهایت پوسیده می شود. این مسئله زمانی اتفاق می افتد که باکتری های پلاک، قندها و کربوهیدرات ها را به اسیدهایی تبدیل می کنند که مینای دندان را از بین می برند. ممکن است در مراحل اولیه هیچ علامتی را متوجه نشوید، اما با پیشرفت فرسایش، شما می توانید گرما و سرما را احساس کنید و ممکن است احساس درد دندان کنید.

بیماری لثه: بیماری لثه یکی دیگر از علل بوی بد دهان است. این عارضه ناشی از تجمع پلاک و جرم روی دندان است که می تواند منجر به التهاب لثه شود.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده از داروهایی که باعث خشکی دهان می شود، پوسیدگی دندان ها، سیگار کشیدن، مصرف الکل، پرکردگی های نیازمند به ترمیم، تغییرات هورمونی در زنان، دیابت، استرس، نقص سیستم ایمنی و ژنتیک خطر ابتلا به بیماری های دندانی را افزایش می دهند.

سایر بیماری ها بیماری های دیگری مانند مشکلات کلیوی یا کبدی، عفونت های تنفسی و عفونت های قارچی از جمله دلایلی هستند که می توانند بر بوی بد دهان بعد از کامپوزیت تأثیر بگذارند.

بنابراین، مشورت منظم با پزشک برای درمان چنین شرایطی ضروری است.

سیگار کشیدن: سیگار کشیدن می تواند دهان شما را خشک کرده و باعث بوی بد دهان شود.

مصرف داروهای خاص: داروهای زیادی وجود دارند که می توانند باعث بوی بد دهان شوند. از جمله آنها می توان به نیترات ها، فنوتیازین ها، دیازپام، آلبوترول، فلوکستین و بسیاری دیگر اشاره کرد.

افرادی که بیش از حد مکمل های ویتامین مصرف می کنند ممکن است بوی بد دهان را نیز تجربه کنند.

بوی بد دهان بعد از کامپوزیت دندان از بین می رود؟

با اقدامات زیر می توانید بوی بد پس از پوشش های کامپوزیت را از بین ببرید:

نوشیدن آب زیاد و تحریک تولید بزاق یکی از راه حل هایی است که می تواند به خلاص شدن از شر بوی بد دهان کمک کند زیرا باکتری هایی را که در طول روز در دهان ایجاد می شوند از بین می برد.

جویدن سیب یا هویج بین وعده های غذایی می تواند به تحریک تولید بزاق کمک کند و نوشیدن آب فراوان می تواند به عنوان دهان شویه موثر باشد.

توجه داشته باشید که بسیاری از داروهای تجویزی و بدون نسخه می توانند باعث خشکی بیش از حد دهان شوند.

اگر دارو مصرف می کنید، باید بیشتر مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا از بوی بد دهان و سایر مشکلات ناشی از باکتری جلوگیری کنید.

جرم گیری دندان یکی از موثرترین روش ها برای از بین بردن بوی بد دهان است. همانطور که قبلا اشاره کردیم، یکی از مهم ترین دلایل بوی بد دهان بعد از کامپوزیت، فعالیت باکتری ها در پالپ و پلاک بین دندان ها است. درمان جرم گیری می تواند با از بین بردن آنها سلامت دهان را بهبود بخشد.

نگران نباشید، جرم‌گیرها به روکش‌های شما آسیب نمی‌رسانند.

درمان پوسیدگی دندان: اگر پوسیدگی علت مشکل باشد، باید درمان شود. در این حالت معمولاً لازم است ونیر کامپوزیت را برداشته و پوسیدگی دندان را اصلاح و سپس دوباره نصب کنید.

استفاده از کامپوزیت های جدید: اگر ونیر کامپوزیت به درستی نصب نشده باشد و دندانپزشک آن را به عنوان عامل بوی بد دهان تشخیص دهد، کامپوزیت ونیر قدیمی را با یک کامپوزیت جدید جایگزین می کند تا متناسب با دندان های شما باشد.

بهبود بهداشت دهان و دندان: اگر عدم رعایت بهداشت دهان و دندان مقصر بوی بد دهان شماست، می توانید با یک راه حل ساده آن را برطرف کنید. حداقل دو بار در روز دندان های خود را به صورت منطقی و برای مدت زمان مناسب مسواک بزنید. سعی کنید بعد از هر وعده غذایی از نخ دندان استفاده کنید.

ویزیت منظم دندانپزشکی نیز بسیار مهم است. این موضوع می تواند به تشخیص به موقع مشکلات دندانی کمک کند.

اما، برای جلوگیری از بوی بد دهان چه کنم؟

از بوی بد دهان بعد از کامپوزیت جلوگیری کنید

برای جلوگیری از این مشکل، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. دندان های خود را حداقل دو بار در روز با خمیر دندان و مسواک حاوی فلوراید مسواک بزنید. روزانه نخ دندان بکشید تا بقایای غذا و پلاک بین دندان ها و زیر خط لثه پاک شود.

مسواک زدن زبان و استفاده از دهانشویه را فراموش نکنید. از دندانپزشک خود در مورد یک دهانشویه ضد عفونی کننده سوال کنید که نه تنها بوی بد دهان را از بین می برد، بلکه باکتری های ایجاد کننده مشکل را نیز از بین می برد.

به طور منظم به مطب دندانپزشکی بروید.

سیگار نکشید

اغلب آب بنوشید. آب به مرطوب نگه داشتن دهان و شستشوی باکتری ها کمک می کند.

سخن آخر

آیا کامپوزیت باعث بروز بوی بد دهان می شود؟ با توجه به مطالب گفته شده در فوق خیر، به خودی خود کامپوزیت باعث بروز بوی بد دهان نمی‌شود، اما عوامل زیادی وجود دارند که کامپوزیت باعث می شود خطر بیشتری برای سلامت دهان و دندان داشته باشد. البته نگران نباشید تمامی راه حل های جلوگیری از بودی بد دهان بعد از کامپوزیت را در این مطلب مطالعه کرده اید. گفتنی است شما می توانید برای مشاوره بیشتر با مطب دکتر یوسف بالوی پور تماس بگیرید و راهنمایی مناسب دندان خودتان را دریافت کنید.

 

سوالات متداول

چه چیزی باعث بوی بد دهان بعد از کامپوزیت می شود؟

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، خشکی دهان، کشیدن دندان عقل، برخی داروها، بیماری های خاص، حفره ها، لثه ها و غیره همگی می توانند علت بوی بد دهان باشند.

برای بهبود خشکی دهان چه کنم؟

اگر دهان شما خشک است، کارهایی وجود دارد که می توانید برای کاهش علائم انجام دهید، مانند: در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید جویدن آدامس بدون قند یا مکیدن آب نبات سفت بدون قند برای تولید بزاق از محصولات تنباکو دار خودداری کنید مصرف کافئین و الکل را محدود کنید

علائم و نشانه های بیماری لثه چیست؟

علائم عبارتند از لثه های قرمز و متورم، لثه هایی که به راحتی خونریزی می کنند، لثه هایی که از دندان جدا می شوند، درد هنگام جویدن، دندان قروچه، دندان های حساس و بوی بد دهان.

آیا دندان‌های زیر روکش کامپوزیت شما از پوسیدگی رنج می‌برند؟

هنگامی که کامپوزیت‌های خود را در جای خود قرار دادید، مانند دندان‌های طبیعی خود از آن‌ها مراقبت کنید، زیرا عواملی مانند بهداشت نامناسب دهان می‌تواند منجر به ایجاد حفره در دندان‌های پایین شما شود.

چه زمانی باید کامپوزیت‌ها را تعویض کنیم؟

ونیرها بسته به اینکه چقدر خوب از آنها مراقبت می شود، بین 5 تا 10 سال دوام می آورند. با این حال، آنها می توانند به مرور زمان ترک بخورند و نیاز به تعمیر داشته باشند.