02122383900

در گذشته بنابر دلایل مختلفی همچون نبود امکانات کافی در صنعت دندانپزشکی افرادی که دندان های خود را از دست می دادند به نحوی سعی در پنهان کردن جای خالی دندان خود میکردند.

برای این کار گاهی افراد از دندانهای مصنوعی استفاده می کردند که برای بهداشت دهان و دندان خیلی مناسب و مطلوب نبود. خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی روش های مختلفی مانند ایمپلنت، کامپوزیت، لمینت، کاشت دندان، بریج و برای پر کردن جای خالی دندان روی کار آمده است.

در صورتی که رنگ دندان های شما به دلایل مختلفی تغییر کرده و یا در اثر حوادث دندان های خود را از دست داده اید، اصلا جای نگرانی ندارد. شما می توانید با استفاده از خدمات مختلف موجود در کلینیک دندانپزشکی دکتر بالوی پور این مشکلات را برطرف کنید.

 

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

 

logo parham 1

کاشت دندان بدون ایمپلنت از جمله خدماتی است که با استفاده از آن می توانید جای خالی دندان خود را پر کنید. دقت داشته باشید که اگر جای خالی دندان از دست رفته پر نشود، امکان بروز عفونت لثه و گیر کردن مواد غذایی در آن وجود خواهد داشت. در ادامه به نکاتی در مورد کاشت دندان بدون ایمپلنت می پردازیم.

 

 

 نحوه کاشت دندان بدون ایمپلنت

 

همانطور که اشاره شد، کاشت دندان روشی جهت پر کردن فضای خالی بین دندان ها است که معمولا به وسیله اتصال پیچ های فلزی در داخل لثه به عنوان ریشه دندان مصنوعی قرار می‌ گیرد. به این کار ایمپلنت دندان می گویند که ظاهر و عملکرد آن مشابه با دندان های طبیعی است.

کاشت دندان بدون ایمپلنت یک روش جدید و پیشرفته جهت پر کردن فضای خالی بین دندان ها است. از رایج ترین روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت می‌ توان به بریج دندان یا همان پل ثابت اشاره داشت. این روش به گونه ای جایگزین ایمپلنت دندان محسوب می شود.

شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که چه زمانی از این روش استفاده می شود؟

در پاسخ باید بگوییم که بریج دندان زمانی استفاده می شود که بنابر تشخیص پزشک، ایمپلنت دندان برای ساختار و سلامتی فرد مناسب نباشد.

جالب است بدانید که کاشت دندان به روش ایمپلنت یک روش پر طرفدار در بین افراد است، چرا که این روش یک روش مطمئن، آسان و بدون درد است. ولی از معایب ایمپلنت دندان می توان به هزینه های بالای آن اشاره داشت. معمولا افرادی که شرایط مالی انجام ایمپلنت را ندارند، کاشت دندان به روش بریج را انتخاب می کنند.

 

نحوه کاشت بریج دندان

 

در روش کاشت بریج دندان، دو دندان مجاور فضای خالی لثه، به عنوان یک تکیه گاه یا پلی برای قرار گرفتن پروتز مصنوعی در نظر گرفته میشود. این روش در بین افراد با نام پل ثابت نیز شناخته می شود. برای استفاده از این روش حتما باید دندان های مجاور سالم و از مقاومت و استحکام کافی برای نگهداشتن بریج دندان برخوردار باشند.

بریج سه تایی سرامیکی یکی از رایج ترین روش های بریج دندان است. در این روش سه پروتز مصنوعی طرح دندان روی پایه قرار می گیرد. در واقع بریج دندان یکی از روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت است که تا 10 سال دوام دارد.

 

دندانپزشکی دکتر بالوی پور

 

 

شرایط استفاده از بریج دندان

 

زمانی بریج توصیه می شود که شما بنابر دلایل مختلفی شرایط ایمپلنت دندان را ندارید. کهولت سن، عفونت یا ضعیف بودن لثه، مبتلایان به دیابت و سرطان و از جمله دلایلی هستند که به دلیل مناسب نبودن شرایط فک و لثه، از روش ایمپلنت دندان استفاده نمیشود. در چنین شرایطی دندانپزشک روش بریج یا همان پل ثابت را پیشنهاد می دهد.

 

مزایای استفاده از روش بریج

 

از مزایای استفاده از روش بریج می توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

  • طول عمر و دوام بالای دندان ها: به طور کلی بریج دندان ها می تواند ساختار دائمی داشته و تا 10 سال و یا بیشتر عمر کند.
  • بهبود ظاهر دندان ها: در این روش ظاهر دندان ها مشابه با دندان های طبیعی بوده و می تواند فضاهای خالی بین دندان ها را پر کند.
  • درمان و راه حلی سریع: بریج از جمله روش های درمانی است که می تواند در طی دو جلسه انجام شود. در صورتی که روش ایمپلنت گاهی تا 6 ماه زمان می برد.

 

معایب استفاده از روش بریج

 

معایب استفاده از روش بریج به شرح زیر است:

 

  •  این روش می تواند برای افرادی که 1 تا 3 دندان خود را از دست داده اند، مفید باشد.
  •  برای استفاده از این روش، دندان های کناری از نظر ساختاری باید عاری از پوسیدگی باشند؛ چرا که آنها به عنوان پایه برای بریج عمل می کنند.
  •  امکان از بین رفتن چسب اتصال دهنده دندان بریج بعد از گذشت چند سال وجود دارد.
  •  امکان بروز پوسیدگی دندان های پایه در صورت عدم رعایت بهداشت وجود دارد.

 

روش دندان مصنوعی

 

از دیگر روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت می توان به روش استفاده از دندان مصنوعی اشاره داشت. در این روش با اتصال یک پایه پلاستیکی همرنگ با لثه، چارچوبی برای اتصال دندان های مصنوعی ایجاد می شود. امکان جا به جایی دندان ها و تمیز کردن آنها به راحتی از جمله ویژگی های این روش است.

 

مزایای دندان مصنوعی

 

روش دندان مصنوعی نیز مانند سایر روش ها دارای مزایا و معایب مربوط به خود می باشد. از جمله مزایای این روش می توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

  •  روش دندان مصنوعی از روش های ارزان برای جایگذاری دندان های جدید است.
  •  این روش می تواند ظاهر دندان ها را در کمترین زمان ممکن بهبود ببخشد.
  •  روش دندان مصنوعی سریع ترین طول دوره درمان را دارد.

 

معایب دندان مصنوعی

 

● از معایب این روش می توان به احساس زیاد بودن دندان ها اشاره داشت.

● گاهی دندان های مصنوعی بخصوص دندان های مصنوعی قسمت پایین در جای خود می لغزند.

● ثابت نگه داشتن دندان مصنوعی به آناتومی دهان و فک وابسته می باشد.

● جهت جلوگیری و یا هماهنگی با تغییرات ساختار فک، هر چند وقت یک بار باید دندان های مصنوعی مورد بازبینی قرار بگیرند.

 

بهترین روش برای جایگزینی ایمپلنت دندان

 

همانطور که اشاره شد، بسیاری از افراد به دنبال روش های دیگری جهت پر کردن فضای خالی دندان های خود می گردند. از بهترین و مطمئن ترین روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت می توان به موارد زیر اشاره داشت:

 

روش بریج

 

در این روش دندانپزشک با تهیه قالب دندان برای فضای خالی، توسط مواد مختلفی مانند: سرامیک، شیشه و حتی طلا (در صورت درخواست بیمار) می سازد. سپس به صورت یک پل ثابت، دو دندان کناری را به دندان وسط می چسباند.

در این روش دندان ها ظاهری مشابه با دندان های واقعی دارند. از طرفی به دلیل عدم نیاز به برداشتن بریج یا پل جهت تمیز کردن و شست و شو جزء روش های پر طرفدار به حساب می آید. چیزی که در این روش بسیار مهم است، سالم و عاری بودن دندان از پوسیدگی می باشد. در غیر این صورت امکان استفاده از دندان ها به عنوان پایه وجود نخواهد داشت.

 

روش استفاده از دندان های مصنوعی

 

استفاده از دندان های مصنوعی راه دیگری برای پر کردن فضای خالی دندان ها بدون کاشت ایمپلنت دندان است. این روش در مقایسه با سایر روش ها به مراتب ارزان تر و مقرون به صرفه تر است و از نظر ظاهری شباهت زیادی به دندان های اصلی خودتان دارد.

طول درمان این روش کم بوده و برای شست و شو حتما باید آنها را از دهان خارج کنید. به همین دلیل گاهی استفاده از این روش برای برخی افراد ناخوشایند و و آزاردهنده است.

 

قیمت کاشت دندان بدون ایمپلنت

 

در صورتی که بنابر تشخیص دندانپزشک و یا مشکلات مالی شرایط انجام کاشت دندان به روش ایمپلنت را ندارید، می توانید از روش های جدید کاشت دندان بدون نیاز به ایمپلنت با هزینه پایین تر استفاده کنید. دقت داشته باشید که باید بنابر تشخیص دندانپزشک از یک روش برای پر کردن فضای خالی دندان هایتان استفاده کنید.

روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت به مراتب مقرون به صرفه تر از ایمپلنت دندان است معمولا در کلینیک های دندانپزشکی با استفاده از تکنولوژی های جدیدی همچون اسکنو، با شبیه سازی دندان بیمار، با توجه به استخوان بندی فک و صورت مناسب ترین نوع کاشت انتخاب می شود.

 

سوالات متداول

 

رایج‌ ترین روش‌ های کاشت دندان بدون ایمپلنت کدامند؟

از رایج ترین روش‌ های کاشت دندان بدون ایمپلنت می‌‌‌ توان به بریج دندان و استفاده از دندان مصنوعی اشاره داشت.

کدام یک از روش‌ های کاشت دندان بدون ایمپلنت ارزان‌ تر از سایر روش‌ ها است؟

استفاده از دندان مصنوعی به مراتب ارزان‌ تر از سایر روش‌‌‌‌‌‌ های کاشت دندان بدون ایمپلنت است.

هزینه بریج دندان بیشتر است یا ایمپلنت دندان؟

هزینه ایمپلنت دندان در مقایسه با بریج دندان بیشتر است.

طول عمر بریج دندان چقدر است؟

اگر از دندان‌ های خود مراقبت کنید، بریج دندان می‌ تواند تا بیش از 10 سال عمر کند.

آیا افرادی که بیش از 3 دندان از دست داده‌‌‌ اند، می‌ توانند از روش بریج دندان استفاده کنند؟

خیر؛ این روش می‌ تواند برای افرادی که 1 تا 3 دندان خود را از دست داده‌ اند، مفید و مناسب باشد.