02122383900

دندان‌ های عضو مهمی در صورت به حساب می‌آیند. وجود یکی یا چند تا از آنها در دهان می‌ تواند مشکل ساز شود. دلایل زیادی وجود دارند که باعث از بین رفتن دندان می‌ شوند. حتی ممکن است مجبور باشید دندان‌ های خود را بکشید. اگر به هر دلیلی نگرانی از دست رفتن زیبایی خود هستید؛ بهتر است با دو روش معالجه دندانی یعنی بریج یا ایمپلنت یا کاشت دندان در لثه بیشتر آشنا شوید. در این مطلب این دو روش را باهم مقایسه کرده و به بیان مزایا و معایب آن ‌ها خواهیم پرداخت. 

بریج چیست؟

جای خالی دندان‌ ها علاوه بر این که بر روی زیبایی تاثیر مستقیم دارد، به مرور فک و صورت را از حالت می‌ اندازد؛ می‌ تواند سبب مشکلاتی مانند کج شدن و از فرم افتادن سایر دندان‌ ها شود. یکی از روش‌ هایی که می‌ توان از این مشکلات جلوگیری کرد، بریج دندان است. خود واژه بریج به معنای پل است؛ بریج دندانی یا پل دندانی شامل یک یا چند دندان مصنوعی ساده است که به راحتی در کنار دندان‌ های دیگر قرار گرفته و جای خالی دندان از دست رفته را پر می‌ کند. این روش جزو روش‌ های محبوب و در عین حال کاربردی برای بهبود حالت فک و اصلاح طرح لبخند نیز می‌ باشد.

 

 

بریج دندانی از چه ساخته می‌ شود؟

برای ساخت بریج دندانی از مواد مختلفی استفاده می‌ کنند. اما رایج‌ ترین ترکیبات ساخت بریج طلا یا آلیاژ‌های دیگری مانند پرسلن است. به طور کلی 4 نوع بریج دندان نیز داریم. 

بریج سنتی

بریج ساده یا سنتی روش قدیمی برای جایگزین کردن دندان‌ های از دست رفته با دندان‌ های دیگر است. برای قرار دادن این نوع بریج، مینای دندان‌ های مجاور را تراش داده و به صورتی در می‌ آورند که پل دندانی به آن متصل می‌ شود.

معلق یا کانتی لور

روش دیگری که برای بریج دندانی استفاده می‌ شود، کانتی لور یا پل معلق است. این روش برای پر کردن تنها یک دندان استفاده می‌ شود. برای استفاده از این روش باید در سمت راست یا چپ جای خالی یک دندان وجود داشته باشد. در این روش دندان پایه تراش خورده و پل بر روی آن سوار می‌ شود.

         مریلند

روش نصب بریج دندانی مریلند بسیار شبیه به نمونه سنتی است. اما در این روش لازم نیست که مینای دندان تراش بخورد. در روش مریلند از بال‌ های فلزی یا پرسلین برای متصل کردن پل به دندان‌ های طبیعی استفاده می‌ شود.

  پشتیبانی شده با ایمپلنت

بهتر است افرادی از این روش استفاده کنند که بیشتر از 1 دندان خود را از دست داده‌ اند. در این روش نیز نیازی به تراش دادن مینای دندان نیست. برای این روش باید عمل جراحی انجام داد. روش ایمپلنت که نوعی بریج است؛ نیاز به عمل جراحی در دو نوبت دارد. همچنین پروسه آن ممکن است چند ماه طول بکشد. در ادامه بیشتر در مورد ایمپلنت صحبت خواهیم کرد.

ایمپلنت چیست؟

برای جایگزین کردن دندان‌ های از دست رفته، بهترین روش که دائمی هم می‌ باشد، کاشت یا ایمپلنت دندان است. این روش نوعی پروتز کاشتی است. در این روش یک پایه تیتانیومی داخل استخوان فک قرار گرفته و در لثه ثابت می‌ شود. این پایه درست مشابه ریشه دندان بوده و به کمک آن روکش دندان یا پروتز در دهان قرار می‌ گیرد.

انواع مختلف ایمپلنت

به طور کلی دو نوع ایمپلنت وجود دارد.

اندوستایل: در این روش ایمپلنت درون استخوان قرار می‌ گیرد.

ساب پریوستئال: در این روش ایمپلنت بر روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار می‌ گیرد.

رایج‌ ترین روش در عمل‌ های امروزی اندوستایل است. دوام  این روش در بلند مدت بیشتر از روش دیگر است.

چه کسانی نمی‌ توانند از ایمپلنت استفاده کنند؟

اگر چه این روش جزو بهترین روش‌ ها برای جایگزینی دندان‌ ها است؛ اما باید قبل از انجام این عمل در نظر داشته باشید که ایمپلنت برای چه کسانی مناسب نیست؟

افراد سیگاری

استعمال دخانیات همواره باعث آسیب‌ های جدی به دندان‌ ها می‌ شود. بنابراین قبل از انجام ایمپلنت باید حتما سیگار را ترک کرده باشید.

شیمی درمانی

اگر قبلا شیمی درمانی داشته‌ اید و یا در پروسه انجام آن هستید، بهتر است فعلا ایمپلنت برای دندان‌ های خود انجام ندهید.

پوکی استخوان

ایمپلنت درون استخوان فک و صورت قرار می‌ گیرد. بنابراین باید استخوان‌ های سالم و مستحکمی داشته باشید. اگر به پوکی استخوان مبتلا شده‌ اید، بهتر است روش‌ های دیگری را امتحان کنید.

وجود پوسیدگی و خرابی در دندان‌ ها

پیش از این که بخواهید ایمپلنت انجام دهید، باید مطمئن شوید که هیچ دندان آسیب دیده یا پوسیده‌ ای ندارید. این را دکتر متوجه خواهد شد.

بریج یا ایمپلنت کدام یک بهتر است؟

اگرچه بریج و ایمپلنت هر دو یک کاربرد دارند و آن هم پر کردن جای خالی دندان است، اما تفاوت‌ های زیادی نیز باهم دارند. عمده تفاوت این دو به بازه زمانی باز می‌ گردد. از بریج به عنوان یک راه حل موقت یاد می‌ کنند. بازه ماندگاری آن نیز از 5 تا 15 سال متفاوت است. همچنین ممکن است به تعویض نیز نیاز داشته باشد. ایمپلنت یک درمان دائمی بوده و می‌ تواند سال‌ های سال بدون نیاز به تعویض کار خود را انجام دهد. نکته دیگر این که ایمپلنت نسبت به بریج از نظر زمانی بیشتر طول کشیده و از نظر هزینه نیز گران قیمت‌ تر خواهد بود.