02122383900

یکی از روش های اصلاحی فرم دندان، درمان ارتودنسی است. این روش درمانی یک روش درمانی جدید است که در آن دندان های با فرم نامتعارف مرتب می کند.

ارتودنسی دندان همچنین باعث می شود تا دندان ها به استاندارد ترین حالت خود در بیاید و همچنین این روش باعث درمان ناهنجاری های فکی می شود. 

درمان ارتودنسی دارای تنوع روشی زیادی می باشد که در ادامه به معرفی یکی از روش های آن یعنی ارتودنسی لینگوال می پردازیم...

ارتودنسی لینگوال چیست؟

یکی از روش های ارتودنسی تقریبا مخفی، ارتودنسی لینگوال می باشد. در این نوع روش درمانی براکت های ارتودنسی در پشت دندان ها نصب می شود. 

براکت های به کاربرده شده در ارتودنسی لینگوال تفاوتی  با براکت های فلزی ثابت یا همان براکت های سنتی ندارند. تنها تفاوت این براکت ها این است که براکت های لینگوال تنها در پشت دندان نصب می شوند ولی براکت های ثابت در جلوی دندان نصب می شوند. براکت های لینگوال به علت این که در پشت دندان ها نصب می شوند باعث می شود که دیده نشده و اعتماد به نفس فرد را بالا می برد. 

 

ارتودنسی دندان

 

تفاوت نصب براکت های لینگوال با سایر روش های ارتودنسی

تصور بسیاری از مردم درباره ی نصب براکت های این روش، تصوری بسیار دردناک است. اما این را باید گفت براکت های لینگوال به آسانی در پشت دندان ها نصب می شود. مراحل نصب این براکت ها نهایتا طی دو مرحله انجام می شود. 

 

ارتودنسی لینگوال چگونه انجام می شود؟

پس از معاینه دندان ها توسط متخصص ارتودنسی، معمولا یک قالب سه بعدی از دندان های شما تهیه می شود و به لابراتوارهای دندان پزشکی برای ساخت براکت ها ارسال می شود. در لابراتوارها با توجه به ویژگی های هر یک از دندان ها براکت مخصوص آن ساخته می شود و در محفظه ای مناسب نگهداری می شود و سپس به مطب ارسال میشود. حال  در مرحله ی بعدی نوبت آن است که پزشک متخصص براکت ها را برای شما نصب می کند و پس از نصب سیم مخصوص ارتودنسی را در آن ها سوار کرده تا ارتودنسی کار خود را شروع کند. 

آیا ارتودنسی لینگوال درد زیادی دارد؟

یکی از علل شایعی که بسیاری از افراد از درمان های ارتودنسی فراری اند ، ترس از احساس درد در این روش درمانی است. دلیل اذیت شدن در ارتودنسی معمولا به دلیل مقاومت در برابر اصطکاک ناشی از نیروهای قابل توجه است که از پیوند بریس ها روی دندان شما ایجاد می شود. وظیفه ی این فشارها در درمان ارتودنسی، بازگرداندن دندان ها به جایگاه اصلی شان می باشد که متاسفانه این فشار باعث التهاب بافت های اطراف لثه نیز می شود. در بریس های معمولی فشار بسیار بالاست و از این رو میزان درد و آزردگی بیشتری متوجه بیمار می باشد. با اینکه در بریس های لینگوال فشار کمتری به دندان هایتان وارد می شود اما به دندان ها این امکان را می دهد تا آزادانه تر جا به جا شوند که این باعث بهبود روند ارتودنسی می شود.

هرچقدر نیروی اصطکاک کمتری بر روی دندان ها ایجاد شود، فواصل بین جلسات تنظیم بریس ها توسط ارتودنتیست ها نیز بیشتر خواهد شد.

 

 مزایای ارتودنسی لینگوال

یکی از بهترین مزایای این نوع ارتودنسی، پنهان بودن آن می باشد.  اگر به ظاهر دندانتان بسیار حساس هستید پیشنهاد می کنیم از این روش درمانی استفاده کنید که تنها اگر شخصی در هنگام صحبت کردن به دهانتان دقت کند متوجه بریس ها خواهد شد، در غیر این صورت مردم هرگز متوجه نمی شوند که بریس های ارتودنسی بر روی دندان های شما نصب هستند.

شاید بزرگترین مزیت بریس های لینگوال نسبت به بریس های پنهان دیگر، مانند بریس های نامرئی، ثابت بودن آن باشد که باعث می شود همیشه و در همه حال روی دندانتان حضور داشته باشند. همچنین برخلاف بریس های متحرک، لازم نیست نگران گم شدن آنها باشید و یا برای مسواک زدن و یا غذا خوردن آنها را از دهان خارج کنید و یا مجبور نیستید هر چند هفته یکبار بریس های جدید تهیه کنید. این بریس های پشت دندانی همیشه در حال تاثیر گذاری روی دندان هایتان هستند حتی زمانی که در حال غذا خوردن هستید.

بریس های لینگوال قادرند مشکلات بسیاری را حل کنند. ارتودنتیست باید قبل از شروع درمان شرایط خاص بایت هر بیمار را نیز در نظر بگیرد اما به احتمال زیاد بیشتر کودکان و بزرگسالان کاندید خوبی برای بریس های لینگوال تشخیص داده می شوند.

معایب ارتودنسی لینگوال

این روش درمانی نیز مانند انواع روش های ارتودنسی، در کنار مزیت ها، دارای معایبی نیز می باشد که در ادامه به معرفی معایب آن می پردازیم:

قیمت بالا

قیمت بالا یکی از شایع ترین معایب بریس های لینگوال است. قیمت بالای این ارتودنسی به دلیل این است که این نوع بریس ها معمولا به صورت سفارشی و در آزمایشگاه ساخته می شوند. البته قیمت ارتودنسی معمولا به دلیل ویزیت های مکرر ارتودنتیست و گذراندن وقت های طولانی در مطب دندانپزشک بالاتر نیز می رود.

 

سخت بودن برداشتن بریس های لینگوال

به دلیل اینکه دسترسی به قسمت های داخلی دهان و سطوح پشتی دندان ها امری دشوار است، ممکن است در پشت دندان ها به دلیل درست مسواک نزدن و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان ماده ی پلاک جمع شده باشد. همچنین برداشتن براکت ها و سیم های ارتودنسی لینگوال امری بسیار سخت است. همچنین نظافت، نصب و تنظیم بریس های لینگوال نسبت به بریس های سنتی نیازمند زمان بیشتری خواهد بود.

 

تحمل سخت ارتودنسی لینگوال

به دلیل اینکه بریس های لینگوال در پشت دندان ها نصب می شوند، در ابتدا ممکن است برای بیمار بسیار آزاردهنده باشد و فرد نتواند آن را تحمل کند. حتی ممکن است فرد در ابتدای درمان دچار اختلالاتی در سخن گفتن و یا غذا خوردن بشود. معمولا یک تا دو هفته زمان می برد تا بتوانید به وجود بریس های لینگوال در دهانتان عادت کنید.

تاثیر بریس های لینگوال بر زندگی فرد

در بریس های سنتی که در سطح جلویی دندان ها نصب می شوند، احتمال گیر کردن غذا در قسمت های درونی و یا خراشیده شدن زبان به آنها کمتر می باشد بنابراین عادت کردن به برس های لینگوال چند روز بیشتر از بریس های سنتی زمان می برد.

مانند زیر شاخه های دیگر دندانپزشکی، روزانه روش ها و محصولات جدید ارتودنسی در حال توسعه می باشند. براکت های مدرن و نیمه پنهان روش دیگری برای کاهش تاثیر ارتودنسی پشت دندانی بر  سخن گفتن و غذا خوردن بیمار و همچنین راحتی در نصب آنها می باشد.

روش های مراقبتی از بریس های لینگوال

مانند هر نوع بریس ارتودنسی دیگری، رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از التهاب لثه و کرم خوردگی دندان نقش اساسی دارد. رعایت بهداشت دهان و دندان شامل اقدامات زیر می باشد:

• روزی 2بار مسواک زدن و هر بار به مدت ۲ دقیقه کامل.

• استفاده از مسواک با شانه گرد و نرم برای تمیز کردن خط لثه و دندان ها

• استفاده از نخ دندان به صورت روزانه یا مسواک های بین دندانی (در صورت فاصله دار بودن دندان ها)

• دهان شویه با فلوراید برای تقویت دندان ها

• استفاده از دستگاه های شستشوی دهان که آب را با فشار در دهان می چرخانند و باعث بیرون آمدن ذرات باقی مانده ی غذایی از اطرف براکت ها و دندان ها می شوند.