02122383900

درمان مجدد ریشه دندان‌ها (ری اندو) یکی از روش‌های درمانی معمول در دندانپزشکی است که در آن با توجه به وجود نشانههای هشدار دهندهای که نشان میدهد دندان در حال شکستن است یا خطر دیگری سلامت دندان را تهدید می‌کند، آن را برای شما انجام می‌دهند. نشانههایی که باعث میشود دندانپزشک این روش را برای شما در نظر بگیرد عبارتند از: "مشاهده شکستگی در بخش پایینی دندان، سوراخ شدن دندان، پیشرفت آن تا ریشه و شکستگی شدید دندان". در ادامه این مطلب بیشتر در مورد درمان مجدد ریشه دندان‌ها (ری اندو) صحبت خواهیم کرد و نکات کاربردی که در این زمینه باید بدانید را با شما در میان خواهیم گذاشت.

درمان مجدد ریشه دندان‌ها (ری اندو)

بخش مرکزی دندان‌های شما دارای رگهای خونی و عصبی می‌باشد و در صورتی که این قسمت از دندان دچار آسیب دیدگی شود، ریشه‌های دندان شما باید درمان شوند. اگر شما نسبت به این موضوع بی‌توجه باشید، به مرور زمان پوسیدگی پیشرفت خواهد کرد و با از بین رفتن ریشه دندان، شما باید کل دندان را بکشید. نکته مهمی که در خصوص این روش درمانی باید بدانید است که در بسیاری از موارد آن را به اشتباه عصبکشی میگویند. بعد از انجام درمان مجدد ریشه دندان‌ها (ری اندو) برای محافظت بیشتر از دندانهای شما روی دندان هایی که عمل مورد نظر انجام شده است را روکش می‌دهند و یا برای حفظ استقامت سطح دندان از سایر ترمیم‌ها استفاده می‌کنند.

مورد بعدی که درباره این روش درمانی باید بدانید، احتمال موفق نبودن درمان اولیه شماست. در صورتی که مرحله اولیه درمان مجدد ریشه‌ها یا ری اندو موفق نباشد بعد از گذشت مدتی درد زیادی را احساس خواهید کرد، در این شرایط شما باید مجددا به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا عامل بوجود آورده این مشکل برای شما شناسایی و رفع شود.

 

عوامل تاثیرگذار در درمان مجدد ریشه دندان‌ها

فاکتورهای تعیین کننده زیادی هستند که میتوانند  نتیجه درمان مجدد ریشه دندان‌ها (ری اندو) را تحت تاثیر بگذارند. یکی از اولین و مهمترین این فاکتورها که باید توسط دندانپزشک شما بررسی شود این است که آیا دلیل به وجود آورنده آسیب ریشه دندان، برطرف شده است یا خیر. عواملی که باعث آسیب دیدن ریشه دندان‌های شما می‌شوند عبارتند از:

 

        شکستگی عمودی ریشه

        نشت دادن تاج

        بی دقتی در درمان اولیه ریشه دندان و عدم شناسایی درست مشکل

        ناقص بودن مهر و موم‌های انجام شده

        برش دادن ناکافی بخشهای خراب شده دندان که باعث میشود دوباره عواملی مانند پوسیدگی رشد کنند.

 

نکته مهمی که باید درباره درمان مجدد ریشه دندان بدانید این است که هدف از انجام آن، تخلیه عفونت و باکتری و درمان مجدد ریشه است. نتیجه مناسب هم زمانی مشخص میشود که روش درمانی در طولانی مدت با دندان شما سازگاری نشان دهد. به همین دلیل است که برای گرفتن نتیجه مطلوب شما باید مراحل انجام این درمان را به درستی و با دقت پیش ببرید تا به مشکلی برنخورید.

 

روند درمان مجدد ریشه دندان

در ادامه روند اصولی برای انجام درمان مجدد ریشه دندان‌ها را با هم بررسی می‌کنیم تا با این روش درمانی آشنایی بیشتری پیدا کنید.

 

        ارزیابی دندان

 بررسی شرایط دندان و نقش آن در دهان شما مورد بسیار مهمی است که در ابتدا عمل باید به آن توجه کرد. به عنوان مثال دندانپزشک شما باید قبل از شروع کار پاسخ این سوال‌های کلیدی را بداند که عبارتند از: سن بیمار چقدر است؟

آیا دندان مورد نظر روی زیبایی فرد تاثیر زیادی دارد؟

 آیا میتوان بعد از انجام عمل روکش دهی مناسب را اجرا کرد؟

و... 

 

دانستن پاسخ این سوالات کمک میکند که نتیجه نهایی کار برای شما مطلوب باشد و از طرفی در روند انجام کار به هیچ مشکلی برنخورید. در ضمن به یاد داشته باشید، اگر قرار است ارتودنسی برای دندان‌های شما اجرا شود بهتر است که موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. چرا که ممکن است نیاز باشد که دندان مورد نظر شما کشیده شود و در این شرایط دیگر به انجام درمان مجدد ریشه دندان‌ها (ری اندو) نیازی نخواهد بود.

 

        بررسی شرایط لثه

یکی از مهم‌ترین کارهایی که قبل از درمان مجدد ریشه‌ها انجام می‌شود، استفاده از پروب برای اندازه گرفتن عمق پاکت دندان و مشخص کردن جایگاه ریشه است. به شیاری که بین دندان و لثه وجود دارد پاکت پریودنتال می‌گویند و عدم شناسایی درست آن ممکن است در طولانی مدت بعد از عمل برای شما مشکلاتی بوجود بیاورد. در زمان انجام این بررسی‌ها اگر مشاهده شود که عمق پاکت پریودنتال بیشتر از 3 میلیمتر است، باید وضعیت لثه را مورد بررسی قرار دهید تا از وجود هرگونه بیماریهای لثه باخبر شوید و نسبت به درمان آن‌ها اقدام کنید.

در نظر داشته باشید که عدم رسیدگی به بیماری‌های لثه می‌تواند تاثیرات منفی زیادی روی دندان‌های شما داشته باشد. پاکتهایی که پهن و عمیق هستند معمولا دچار این مشکل پریودنتال هستند. اگر پاکت مربوط به دندان باریک و عمیق بود ممکن است نشان دهنده شکستگی عمودی در دندان شما باشد. بیماری‌های لثه در شرایط حاد باعث لقی دندان می‌شوند و در صورتی که شما با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کردید، باید میزان لقی دندان بررسی شود. مورد پایانی که در این بخش می‌بایست بدانید هزینه‌های درمان بیماریهای لثه و درمان مجدد ریشه دندان‌ها به صورت همزمان است که ممکن است از کشیدن دندان و ایمپلنت کردن بیشتر شود. در چنین شرایطی بهتر است که سراغ روش به صرفه بروید.

        دقت به مشکلات پزشکی و درمانی بیمار

 دندانپزشک شما باید برای اینکه کار خود را به دقت و به درستی انجام داده باشد، باید وضعیت سلامتی شما را از سایر زوایای علم پزشکی بررسی کند تا اگر به عنوان مثال دلیل بوجود آمدن مشکل شما موردی مانند نامناسب بودن رژیم غذایی و… است، با برطرف کردن آن مشکلات، از بروز دوباره مشکلات مربوط به ریشه دندان در شما جلوگیری کند.

 درمان مجدد ریشه دندان‌ها (ری اندو) عمل بسیار حساسی است که بروز کوچکترین اشتباه در مراحل آن میتواند در طولانی مدت باعث از بین رفتن نتیجه درمان و بروز مشکلات شدید برای شما شود. به عنوان فردی که اطلاعات محدودی در مورد دندانپزشکی دارد و صرفاً می‌خواهد مشکلش حل شود، شما باید در زمینه انتخاب دندانپزشک سختگیر باشید و با اطمینان در این زمینه تصمیم گیری کنید.

 

مراحل انجام درمان مجدد ریشه دندان‌ها (ری اندو)

مرحله اول

 در این مرحله ابتدا ترمیم‌های انجام شده قبلی و پوسیدگی‌های بوجود آمده برداشته می‌شوند تا مسیر مناسب برای ورود به فضای داخلی دندان و کانال‌ها بوجود بیاید.

 

مرحله دوم

پاکسازی مسیری که در مرحله اول ایجاد کردیم، در این بخش به دندانپزشک اجازه میدهد که بتواند با یک سوزن کوچک که فایل نام دارد مواد پر شده، عفونت‌ها و یا پوسیدگی‌های درون دندان را به طور کامل بیرون بکشند و کل مسیری که قرار است درمان مجدد ریشه‌ها در آن انجام شود را به صورت کامل و با دقت تمیز میکنند.

 

مرحله سوم

در این مرحله کانال بوجود آمده را با ماده مخصوصی به نام گوتا پرکا پر میکنند تا مسیر ورود میکروب‌ها یا سایر عوامل آلوده کننده مسدود شود.

در زمان انجام تمامی مراحل بالا کلیه وسایل مورد استفاده و کانال مورد نظر در دندان با استفاده از وسایل دیجیتال و رادیوگرافی کنترل و بررسی می‌شوند و در نهایت بعد از اتمام تمامی این مراحل بخش تاج دندان را پانسمان میکنند تا بتوان عملیاتی مانند روکش دادن یا ترمیم را انجام داد. همچنین بهتر است بدانید که کل مراحلی که تا اینجا برای شما توضیح دادیم را به طور کاملا غلط با نام عصب کُشی یا عصب کِشی می‌شناسند، در صورتی که نام درست این روند درمانی "ری اندو" است.


در ضمن بهتر است در نظر داشته باشید
، گرفتن نتیجه مناسب تا حد زیادی بستگی به مراقبت‌های بعد از درمان مجدد ریشه دارد. بهتر است بعد از عمل به صورت مرتب اصول اولیه بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. در ضمن در صورتی که احساس کردید برای دندانی که مورد دی اندو قرار گرفته مشکلی پیش آمده و یا احساس درد کردید بهتر است که هرچه سریعتر به دندانپزشک خود مراجعه کرده و این موضوع را با او در میان بگذارید.