02122383900

پوسیدگی دندان علل مختلفی دارد. اما همانطور که بار ها گفته شده است، اصلی ترین دلیل پوسیدگی دندان ها عدم رعایت بهداشت می باشد. با رعایت نکردن بهداشت باکتری ها در دندان و در طول لثه تجمع می کنند و سپس با آسیب رساندن به دندان باعث پوسیدگی آن می شوند. با گسترش پوسیدگی قسمت زنده دندان نیز از بین می رود و پوسیدگی به ریشه دندان می رسد.

در این مواقع به عصب کشی یا درمان ریشه نیاز است. دندان پوسیده بعد از ترمیم نیاز به پرکردن دارد. در گذشته دندان ها را با موادی به نام آمالگام پر می کردند. امروزه نیز از آمالگام برای پر کردن دندان ها استفاده می کنند. آمالگام به دلیل آنکه رنگ جیوه ای دارد، جلوه ای زیبا به دندان ها نمی بخشد به همین دلیل اغلب افرادی که دندان پر کرده دارند بعد از مدتی ترجیح می دهند با درمان های مختلف ظاهر دندان خود را تغییر دهند.

روکش دندان

روکش روشی است که می توان با استفاده از آن ظاهری زیبا به دندان ها بخشید. این روش برای ترمیم و اصلاح لبخند روشی مناسب می باشد. روکش بر اساس جنس انواع مختلفی دارد و برای موارد مختلفی از این درمان استفاده می شود که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

زمانی که ریشه دندان سالم است اما قسمت تاج دندان یا همان قسمت بیرونی دندان آسیب دیده است می توان برای حفظ دندان و جلوگیری از کشیدن آن از روکش استفاده نمود. نمی توان روکش را برای همه دندان ها استفاده نمود در برخی از مواقع استفاده از روکش برای حفظ دندان روشی نامناسب می باشد.

انواع روکش دندان 

همانطور که گفته شد روکش ها انواع مختلفی دارند. بر اساس همین جنس قیمت آنها نیز متفاوت می باشد. در انتخاب جنس روکش گاهی اوقات نوع دندان نیز مهم می باشد. برای دندان های نیش و آسیاب که تحت فشار زیادی هستند باید از جنس های محکمی استفاده نمود. 

روکش سرامیکی

متداول ترین روکش های، روکش های سرامیکی هستند. جنس این نوع روکش ها از مواد پرسلین است. پرسلین بسیار شبیه به دندان طبیعی است. روکش های سرامیکی ظاهری مشابه با دندان های دیگر دارند. بر خلاف ظاهر، جنس این نوع روکش کمی شکننده می باشد به همین دلیل فقط برای دندان های پیش مناسب هستند. قیمت روکش های سرامیکی از جنس های دیگر کمی گرانتر می باشد. اخیرا در ساخت روکش های سرامیکی از مواد دیگر نیز استفاده می کنند که این امر سبب شده است میزان شکنندگی آنها تا حد قابل توجهی کاهش بیابد. با این حال استفاده از این نوع جنس روکش برای دندان های آسیاب توصیه نمی شود.

روکش سرامیکی/ فلزی PFM

از انواع دیگر روکش های، می توان روکش سرامیکی فلزی را نام برد. این نوع روکش ها ترکیبی از سرامیک و فلز هستند. در گذشته برای ساخت این نوع روکش ها یک لایه سرامیک را به یک اسکلت فلزی متصل می کردند که باعث می شد ، روکش ظاهر خوبی نداشته باشد. اما در نسل جدید این نوع روکش ها تمامی مشکلات نوع قبلی بر طرف شده است. استحکام روکش سرامیکی فلزی بسیار بالا می باشد.

روکش پرسلین/ فلز

نوع جدیدی از روکش ها از جنس پرسلین و فلز می باشند. قیمت این روکش ها همانند روکش های سرامیکی می باشد. فلز به کار رفته در روکش های پرسلین باعث می شود، بتوان از آن برای دندان های خلفی نیز استفاده نمود. نصب این نوع روکش نیا به مهارت خاصی دارد زیرا اگر به درستی نصب نگردد، می تواند باعث سابیده شدن دندان مجاور بشود.

روکش آلیاژ طلا

از ترکیب مس، پلاتین و نیکل، آلیاژ طلا به دست می آید. این نوع روکش ها نیز از آلیاژ طلا ساخته می شود. این نوع روکش از بهترین انواع روکش دندان می باشد. استحکام و دوام روکش آلیاژ طلا بسیار بالا است و آن را به روکشی نشکن و ضد ترک تبدیل نموده است. هزینه ساخت این نوع روکش با توجه به مواد به کار رفته در ساخت آن بسیار بالا می باشد. همچنین رنگ آن به رنگ طلایی یا نقره ای است و طرفدار کسی طرفدار آن است. برای دندان های خلفی و آسیاب بدون شک بهترین انتخاب روکش آلیاژ طلا می باشد.

روکش پایه فلز

از ترکیب کروم، کبالت، نیکل و چند فلز دیگر آلیاژی از فلز به دست می آید. از این آلیاژ در ساخت روکش های پایه فلزی استفاده می شود. این نوع روکش دندان با آنکه استحکام و مقاومت بالایی در برابر خوردن و پوسیدگی دارند اما گاهی اوقات باعث بروز حساسیت در دهان می شوند. قیمت این روکش ها کمی پایین است اما ظاهر آنها مشابه رنگ دندان نیست.

انتخاب بهترین روکش دندان بستگی به بودجه و نوع دندان دارد. بهتر است انتخاب نوع روکش دندان خود را بر عهده دندانپزشک تان بگذارید. روکش دندان قرار است کار دندان را انجام دهد پس باید توجه ای ویژه در انتخاب آن داشته باشید. 

بعد از انجام روکش دندان باید آن را جزئی از دندان های دیگر بدانید. پوسیدگی و باکتری ها به راحتی می توانند به زیر روکش نفوذ کنند پس، از رعایت بهداشت آن غافل نشوید.