02122383900

یکی از روش های درمانی و پر کردن جای دندان از دست رفته، کاشت ایمپلنت دندان می باشد. جدا از اینکه دندان از دست رفته در دهان ظاهر زیبایی ندارد، در هضم و جویدن غذا نیز برای فرد مشکل ایجاد می کند. 

ایمپلنت یا کاشت دندان امروزه به یکی از راهکار های مهم و مطمئن برای جایگزینی دندان از دست رفته تبدیل شده است. از این روش در سراسر دنیا استفاده می شود و اغلب افرادی که از این روش درمانی استفاده کرده اند، راضی هستند. از آنجایی که ایمپلنت از ریشه در دندان قرار می گیرد، می توان گفت جایگزین خوبی برای دندان طبیعی است و عملکرد آن با دندان طبیعی برابری می کند. در صورت مراقبت صحیح، می توان از آن مادام العمر استفاده نمود.

کاشت دندان با ایمپلنت

این درمان با آنکه درمانی مطمئن است با این حال یکی از درمان های سخت در دندانپزشکی به حساب می آید. روش های مختلفی برای کاشت دندان از دست رفته از گذشته تا به امروز وجود داشته است که در میان همه آنها، ایمپلنت بهترین جایگزین بوده است. و همانطور که گفته شد دلیل آن از ریشه قرار گرفتن در فک می باشد.

ایمپلنت دندان شامل ریشه و تاج دندان است. ایمپلنت ها پین های کوچکی هستند که نقش ریشه دندان را در داخل فک ایفا می کنند. جنس پایه از تیتانیوم خالص یا آلیاژی از آن است. سال ها تحقیق برای انتخاب جنس پایه انجام شده، زیرا باید جنسی انتخاب می شد که استخوان فک به آن حساسیت نشان ندهد.

ظاهر ایمپلنت بسیار شبیه دندان طبیعی می باشد به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح می دهند به جای استفاده از پروتز های مصنوعی متحرک از ایمپلنت دندان استفاده کنند. همچنین از ایمپلنت می توان به جای درمان بریج استفاده نمود. در درمان بریج برای پل زدن از دندان های مجاور استفاده می شود. به همین دلیل دندانپزشک مجبور است دو دندان مجاور را برای نصب روکش روی آنها تراش دهد. برخی از افراد ترجیح می دهند به جای استفاده از بریج از ایمپلنت استفاده کنند. 

در افراد سالمند و همچنین افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند مشکلات زیادی در صحبت کردن و جویدن غذا وجود دارد. به این افراد توصیه می شود از پروتز متحرک بر پایه بریج استفاده کنند.

انواع ایمپلنت دندان 

از آنجایی که کاشت ایمپلنت کمی سخت است به همین دلیل باید در انتخاب جنس آن دقت شود. متاسفانه برای مراجعه کننده ها قبل از جنس، قیمت آن مهم می باشد. قیمت گذاری ایمپلنت ها بر اساس جنس آنها می باشد. جنس ها هم بر اساس کشور سازنده طبقه بندی می شوند. ایمپلنت کره ای، ایمپلنت آمریکایی ، ایمپلنت چینی، ایمپلنت سوئیسی و ...

در این رابطه لازم است بگوییم عمر ایمپلنت به جز آنکه به جنس آن بستگی دارد، به مهارت دندانپزشک در کاشت آن نیز بستگی دارد. بهترین نوع ایمپلنت اگر با مهارت دندانپزشک کاشته شود تا بیش از 20 سال عمر مفید خواهد داشت.

قیمت ایمپلنت 

بسیاری از افراد می دانند که کاشت ایمپلنت از هزینه بالایی برخوردار است. همانطور که گفته شد هزینه ایمپلنت در وهله اول به جنس ان بستگی دارد. یعنی اگر از دندانپزشکی هزینه ایمپلنت را بپرسید، آنها بر اساس جنس ایمپلنت یک قیمت کلی عنوان می کنند. اما قیمت ایمپلنت بر اساس فاکتور های زیر محاسبه می شود:

  • فیکسچر: قسمتی که در فک کاشته می شود.
  • قطعات پروتز: اباتمنت، آنالوگ، پیچ
  • هزینه های مربوط به لابراتوار

هزینه ایمپلنت در مطب دکتر یوسف بالوی پور

حدود قیمت کلی ایمپلنت در مطب دکتر یوسف بالوی پور بسته به جنس ایمپلنت بین 3 میلیون تا 7 میلیون می باشد. البته باید گفت در کاشت ایمپلنت دندان معمولا هزینه های دیگر نیز وجود دارد. اگر مدت زیادی از افتادن دندان خلفی گذشته باشد، ممکن است جراحی سینوس لازم باشد. جراحی سینوس برای لیفت دادن سینوس از استخوان فک انجام می شود. در این صورت به هزینه ایمپلنت اضافه می شود.

از آنجایی که کاشت ایمپلنت در چند جلسه به فاصله چند ماه انجام می شود، هزینه آن قسطی محاسبه می گردد.

نحوه کاشت ایمپلنت 

قبل از هر چیز لازم است برای بررسی کلی وضعیت دندان ها و لثه از دندان و فک تصویر برداری انجام گیرد. برای شروع جراحی کاشت پایه ایمپلنت نیاز به بی حسی موضعی می باشد. ابتدا دندانپزشک بافت لثه را از روی فک کنار می زند. سپس با ابزار پزشکی فک به اندازه پایه سوراخ می شود. بعد از جای گذاری پایه ایمپلنت برای برگرداندن لثه روی ان به بخیه احتیاج است. بخیه ها معمولا جذبی هستند.

برای پیوند استخوان و اتصال پایه به آن به چند هفته زمان لازم است که معمولا بین 12 تا 24 هفته می باشد. در این مدت ممکن است دو جلسه برای بررسی وضعیت اتصال استخوان به پایه نیاز باشد. همچنین بعد از بهبود وضعیت زخم و بخیه یک روکش موقت برای راحتی بیمار در جویدن در نظر گرفته می شود.

بعد از گذشت زمان مورد نظر، از دندان ها برای ساخت روکش ایمپلنت باید، قالب تهیه شود. قالب گیری در این مرحله بسیار حساس است. زیرا ایمپلنت بر اساس آن ساخته می شود. 

سپس از قالب، روکش ایمپلنت ساخته می شود که این روکش ضد پوسیدگی است.