02122383900

ایمپلنت دندان به عنوان یکی از روش های دائمی و پرطرفدار برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته می باشد. اما نکته ی مهمی که وجود دارد، این است ایمپلنت ها نیز به دلایل مختلفی می توانند لق یا شل شوند، در اصطلاح بیفتند، اما نکته ی مهم اینکه دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ همانطور که می دانید ایمپلنت توسط دندانپزشک زیبایی و با استفاده از روش های مختلفی انجام می گیرد، در هر کدام از شیوه های کاشت ایمپلنت لازم است که فرایند کاشت به صورت کاملا اصولی و تخصصی انجام بگیرد. این روش درمانی باید با استفاده از متریال ها و برندهای مرغوب ایمپلنت انجام بگیرد.

دلایل زیادی برای افتادن پیچ موقت ایمپلنت وجود دارد. هنگامی که متخصصان زیبایی در دندانپزشکی تصمیم می گیرند برای نصب ایمپلنت از چسب روکش ایمپلنت دندان استفاده کنند. امکان افتادن درپوش ایمپلنت وجود دارد. همانطور که می دانید چسب ها به شکل طبیعی از دوام و پایداری موقتی برخوردار هستند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در ابتدا برای چسباندن روکش ها از چسب موقت استفاده می شود، در صورتی که بیمار از نصب و اجرای آن رضایت داشته باشد، ادامه روند درمانی با استفاده از چسب های دائمی صورت می گیرد.

دلایل افتادن پیچ موقت ایمپلنت چیست؟

در ادامه موضوع دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ باید به این موضوع اشاره کنیم که چرا پیچ موقت ایمپلنت باز می شود. یکی از رایج ترین مشکلاتی که باعث باز شدن پیچ پروتزهای ایمپلنت می شود، ایجاد فاصله است، که به دلیل وجود پروفیل در اطراف ایمپلنت به وجود می آید یکی دیگر از علت های این اتفاق شل شدن اباتمنت می باشد، که موجب باز شدن پیچ می شود. این اشکال امکان دارد، بعد از فرایند جایگزینی اباتمنت و سفت کردن پیچ ها باز هم رخ دهد. در این موقعیت امکان دارد اشکال از سمت پروتز مصنوعی باشد، که باید مجددا طراحی شود. به این ترتیب پس از قرار گرفتن بر روی اباتمنت باعث باز شدن پیچ ایمپلنت نخواهند شد.

 

علت لق شدن پیچ ایمپلنت چیست؟

 

یکی از سوالاتی که در بحث دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ همواره مطرح می شد دلایل شل شدن پیچ در ایمپلنت می باشد. همانطور که می دانید ایمپلنت ها از سه بخش اصلی تشکیل می شوند. پیچ ها که در اصطلاح به پایه ی ایمپلنت نیز معروف هستند، یکی از مهمترین بخش های ایمپلنت به شمار می روند. در حقیقت پیچ ایمپلنت نقش ریشه ی مصنوعی را در این روش کاشت بر عهده دارد. بین این پیچ ها و استخوان فک پیوند ایجاد می شود، از این رو قابلیت سوار کردن دو بخش ایمپلنت بر آن وجود دارد.

در حقیقت شل شدن پیچ یکی از مهمترین نوع از لق شدن ایمپلنت می باشد. زمانی که این مشکل بروز می کند، فرد باید سریعا در جهت رفع آن اقدامات لازم را انجام دهد. در صورتی که به موقع اقدام نشود، امکان شکستن ایمپلنت نیز وجود دارد.

گشتاور نیروی تنشی پیچ نامناسب

یکی دیگر از مواردی که موضوع دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ مطرح می شود نامناسب بودن گشتاور پیچ می باشد. در واقع گشتاور پیچ وظیفه دارد، نیروهایی را که در هنگام جویدن غذا به وجود می آید به فک ها منتقل کند، به این ترتیب از آسیب دیدگی به دندان هایی که در کنار ایمپلنت هستند، جلوگیری کند. زمانی که پیچ ایمپلنت از متریال های استاندارد ساخته نشده باشد، همچنین زمانی که گشتاور پیچ با نیروی جویدن در یک راستا قرار نگیرند، پیچ ایمپلنت به مرور زمان شل خواهد شد. این اتفاق می تواند به دندان های کناری هم آسیب وارد کند.

تحلیل رفتن استخوان فک ها

یکی دیگر از دلایل شل شدن پیچ ایمپلنت ها تحلیل رفتن استخوان در پیرامون ریشه ی دندان و عدم تراکم کافی استخوان می باشد. در این شرایط پایه ی ایمپلنت نمی تواند با استخوان فک پیوند پیدا کند، جوش بخورد این شرایط باعث می شود که پیچ ایمپلنت در مدت زمان کوتاهی لق شود. این امر به عنوان علت در آمدن پایه ایمپلنت شناخته می شود.

التهاب و بیماری لثه ها

یکی دیگر از دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ بیماری التهاب یا پریودنتال در لثه ها می باشد. در اثر این بیماری لثه ی افراد نرم شده، در موارد شدید امکان بیرون آمدن ایمپلنت وجود دارد.

 

دلایل افتادن درپوش ایمپلنت چیست

 

افتادن درپوش یا روکش ایمپلنت گرچه به ندرت اتفاق می افتد، این در حالی است که اگر دندانپزشک همه اقدامات لازم را انجام دهد، همچنین از مدرن ترین تکنولوژی ها در این زمینه کمک بگیرد، باز هم امکان بروز آن وجود دارد. افتادن درپوش ایمپلنت می تواند بر اثر ناسازگاری بدن فرد با پیوند ایمپلنت باشد. افتادن درپوش ایمپلنت دلایل مختلفی دارد. در صورتی که روکش ایمپلنت شما بیفتد، بهتر است آن را یافته و در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورتی که روکش آسیب ندیده باشد دندانپزشک مجددا آن را برای شما نصب خواهد کرد.

شل شدن پیچ داخلی یا پست ایمپلنت

 

برای اتصال روکش ایمپلنت از یک پیچ کوچک استفاده می کنند، در صورتی که این پیچ شل شود امکان لق شدن و افتادن درپوش ایمپلنت وجود دارد. برای از بین بردن این مشکل دندانپزشک در طی یک اقدام ساده در یک دت زمان کوتاه پیچ را سفت می کند و مشکل شما حل خواهد شد. در هنگام شل شدن روکش برای دسترسی داشتن به پیچ مقداری روکش را سوراخ می کنند. برخی از ایمپلنت ها در همان ابتدا دارای یک سوراخ هستند، که برای دسترسی داشتن به پیچ ها ایجاد شده است. برای پوشاندن این سوراخ از مواد پر کننده استفاده می کنند.

در برخی موارد هم مشاهده می شود که بخشی از ایمپلنت مانند اباتمنت دچار شکستگی می شود، که این امر منجر به افتادن روکش یا درپوش ایمپلنت می شود. البته دقت داشته باشید با گذشت سال ها از کاشت ایمپلنت ممکن است این مشکل برای افراد پیش بیاید.

همانطور که در ابتدای امر هم اشاره کردیم افتادن اباتمنت ایمپلنت دلایل مختلفی دارد.

استفاده از ایمپلنت با سر شش ضلعی خارجی

معمولا پیچ های ایمپلنت که دارای طراحی سر شش ضلعی هستند، بیشتر از سایرین مستعد افتادن و لق شدگی هستند. به این دلیل که این مدل ایمپلنت ها با استخوان فک اتصال مناسبی را برقرار نمی کنند. بنابراین از مقاومت بسیار کمی برخوردار هستند. همین امر موجب می شود پس از انجام کاشت فشار زیادی بر روی ایمپلنت وارد شده و باعث باز شدن پیج آن گردد.

عدم قرارگیری پیچ ایمپلنت در جای خود به صورت کامل

 

یکی دیگر از دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ افتادن پیچ ایمپلنت می باشد. زمانی پیچ ایمپلنت باز می شود، که پیچ به شکل صحیح در پروفیل دندانی قرار نگرفته باشد. اما جالب است بدانید امروزه طراحی اتصالات مربوط به ایمپلنت در بخش داخلی به بهترین شکل ممکن انجام می گیرد. این طراحی به شکل قیف می باشد. همین امر موجب می شود که ایمپلنت به صورت صحیح داخل فک قرار بگیرد. زمانی که فرایند جوش خوردن ایمپلنت به درستی انجام بگیرد امکان باز شدن پیچ بسیار کم می باشد. نکته ی بسیار مهمی که در این زمینه وجود دارد استفاده از تکنیک کاشت مناسب می باشد. در صورتی که از روش صحیحی برای کاشت استفاده نشود امکان بازشدن پیچ بسیار زیاد است.

 

اگر پیچ ایمپلنت بیفتد چه کنیم

 

یکی دیگر از دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ افتادن پیچ ایمپلنت یکی از دلایلی است، که باعث شکست ایمپلنت می شود. این اتفاق بر اثر ناسازگاری ایمپلنت با استخوان فک فرد می باشد. برای جلوگیری از افتادن پیچ ایمپلنت لازم است در هنگام کاشت از پروتز های مناسبی استفاده شود. از پیچ های ایمپلنت و اباتمنت برای نگهداری و افزایش عمر ایمپلنت ها استفاده می کنند. البته باید به این نکته توجه کنید، که افتادن پیچ ایمپلنت موضوعی است که به شکل نادر اتفاق می افتد.

زمانی که احساس کردید پیچ ایمپلنت شما شل شده و در حال افتادن است، باید در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورتی که وقفه ی بلند مدت بیفتد امکان دارد دندانپزشک نتواند درمان مناسبی را برای شما پیشنهاد کند. در صورتی که این اتفاق رخ دهد امکان جایگزینی نمودن پیچ و دندان از دست رفته وجود دارد. در صورت ایجاد این مشکل دندانپزشک ابتدا علت افتادن پیچ یا شکستگی آن را بررسی کرده سپس در صدد درمان و جایگزینی آن بر می آید.

 

چگونه از لق شدگی و افتادن ایمپلنت جلوگیری کنیم

 

درست است که روکش های دندانی به وسیله مواد بادوام درست شده اند. چسب روکش و پیچ های نگهدارنده ی ایمپلنت برای یک مدت تقریبا طولانی بر جای خود می مانند، اما با گذشت زمان ممکن است چسب شل کند و پیچ ها هرز شوند. بهتر است برای نگهداری از ایمپلنت موارد مراقبتی مانند دو بار مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در طول روز را رعایت کنید. نکته ی دیگر اینکه از خوردن خوراکی های سفت و چسبناک حتی الامکان خودداری کنید. افرادی که مبتلا به دندان قروچه هستند، بهتر است برای درمان این مشکل به دندانپزشک مراجعه کرده و برای رفع آن توصیه های لازم را به کار ببندند. در نهایت باید به شکل مداوم برای چکاپ ایمپلنت ها نزد دندانپزشک خود بروید، این امر باعث می شود در صورت بروز مشکلاتی مانند لق شدگی، شکستگی و .... به سرعت تشخیص داده شده و از پیشرفت این مشکلات جلوگیری به عمل آید.

 

علایم و تشخیص لق شدن ایمپلنت

 

در ادامه مبحث دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ باید به این نکته اشاره کنیم که تشخیص علایم لق شدگی ایمپلنت باعث می شود از افتادن آن جلوگیری کند. زمانی که احساس می کنید مشکلی برای استحکام ایمپلنت دندانی شما به وجود آمده است، می توانید با لمس کردن به این مشکل پی ببرید. زمانی که شما دندان ایمپلنت شده را لمس می کنید به سراعت احساس خواهید کرد که پروتز در جای ثابت خود قرار نگرفته است. در صورتی که به شل بودن ایمپلنت خود شک دارید باید مراقب عوارض زیر باشید.

در برخی موارد احساس می کنید که ایمپلنت از حالتی متحرک برخوردار است و در جای خود محکم نمی باشد.

زمانی که کارهای ساده ای مانند جویدن یا گاز زدن غذا برای شما با مشکل همراه می شود.

  • لثه ها به شکل غیر طبیعی دچار تحلیل رفتگی می شوند.
  • بافت لثه ی شما به شکل قابل توجه ای دچار التهاب و تورم می شود.
  • ناحیه ملتهب لثه دچار تغییر رنگ می گردد.
  • فرد احساس می کند استخوان فک در ناحیه ی ایمپلنت دچار تحلیل شده است.
  • در محل کاشت ایمپلنت دچار خونریزی می شوید.

در صورتی که هر کدام از علایم گفته شده را مشاهده نمودید، در اولین فرصت به متخصص دندانپزشکی در سعادت آباد مراجعه نمایید. در بیشتر موارد دندانپزشک شما را تحت معاینه بالینی قرار می دهد به این ترتیب شل شدن، شکستگی یا ترک خوردن ایمپلنت را تشخیص می دهد. در برخی موارد دندانپزشک برای اطمینان از تشخیص بهتر عکسبرداری با اشعه ی ایکس را برای بیماران تجویز می کند.

 

درمان لق شدن ایمپلنت دندان

 

درمان و دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ زمانی که مشکل افتادن و لقی در ایمپلنت روی می دهد دندانپزشک روش ای درمانی را بر اساس وضعیت و شرایط بیمار مشخص می کند. در برخی موارد لازم است که روکش یا تاج از جای خود برداشته شوند و دیگر اجرای ایمپلنت تمیز شده و در جای خود محکم شوند. در صورتی که مشکلات عمیقی مانند بیماری های لثه علت اشکال در ایمپلنت باشد، به طور کامل ایمپلنت را بر می دارند. در این مواقع ایمپلنت را به صورت کامل از جای خود در می آورند پس از انجام درمان های لازم ایمپلنت جدید را دوباره نصب می کنند. در صورتی که لق شدگی ایمپلنت بر اثر عدم ادغام شدن استخوان با ایمپلنت باشد، نیز این فرایند درمانی انجام می گیرد.

زمانی که ایمپلنت شما به شکل کامل می افتد سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید، در این موارد معمولا روش درمان و ترمیمی که برای بیمار در نظر می گیرند نصب مجدد ایمپلنت می باشد. در صورتی که تاج ایمپلنت شما دچار مشکل شده باشد، جای نگرانی نیست دوبار آن را پیچ می کنند. دقت داشته باشید اگر احساس می کنید پایه ایمپلنت شما حالت متحرک پیدا کرده است علت آن بیماری پریودنتال است لازم است عامل آن به زودی مشخص گردد.

سخن پایانی

حال که با برخی از مهم ترین دلیل افتادن روکش ایمپلنت چیست؟ آشنا شدیم باید به این نکته توجه کنید یکی از مواردی که باعث جلوگیری از افتادن ایمپلنت می شود انتخاب پزشک متخصص و ماهر می باشد. با مراجعه به دندانپزشکی دکتر بالوی پور می توانید از بهترین خدمات در زمینه کاشت و درمان مشکلات ایمپلنت بهره مند شوید. دقت داشته باشید انتخاب روش های درمانی ایمپلنت که توسط دندانپزشک انتخاب می شود در موفقیت ایمپلنت دندانی بسیار موثر است. در برخی موارد هم شل شدن یا افتادن ایمپلنت مربوط به استفاده از برند های نامناسب و بی کیفیت می باشد. به دندان پزشکانی مراجعه کنید که سعی دارند بهترین نحو ایمپلنت را برای شما استفاده کنند.

سوالات متداول

1-احتمال لق شدن ایمپلنت دندان چقدر است؟

لازم است بدانید پدیده ی شل شدن و لق شدگی ایمپلنت های دندانی به عنوان یک مسئله رایج در بین افرادی است که از این روش درمانی برای جایگزین کردن دندان های خود استفاده کرده اند. شایع ترین عارضه ی ایمپلنت دندان شل شدن پیچ می باشد. این مشکل 33 درصد از مشکلات پس از ایمپلنت دندان را شامل می شود. معمولا اکثر این عوارض 15 سال بعد از کاشت ایمپلنت رخ می دهد.

2- آیا شل شدگی در ایمپلنت دندان به عنوان یک موضوع اورژانسی شناخته می شود؟

مشکل شل شدن ایمپلنت دندانی یک مسئله ی جدی می باشد بنابراین با رویت علایم این مشکل بلافاصله باید توسط دندانپزشک مورد معاینه قرار بگیرید. دقت داشته باشید این مشکل به خودی خود درمان نمی شود. لازم است برای از بین بردن این مشکل به دندانپزشک مراجعه کنید. در صورت عدم توجه به آن در آینده با مشکلات جدی تری روبرو خواهید شد.

3- آیا تکرار جراحی ایمپلنت دردناک است؟

معمولا ترمیم ایمپلنت دندان که دچار مشکل شده است از پروسه اصلی کاشت ایمپلنت درد کمتری دارد. در بیشتر موارد فرایند ترمیمی بر پایه ی ایمپلنت را بدون نیاز به جراحی انجام می دهند. با توجه به اینکه ایمپلنت به لثه ی بیمار تروما وارد می کند بی حسی موضعی در زمان درمان انجام می گیرد. زمانی که بی حسی انجام می شود افراد دردی را حس نمی کنند.

4- آیا این امکان وجود دارد که ایمپلنت لق را مجددا سفت کنیم؟

در پاسخ باید بگوییم بله امکان آن وجود دارد. در اکثر موارد ایمپلنت ها به دلیل مشکلات ساییدگی دندان مانند دندان قروچه دچار شکلاتی می شوند. برای سفت کردن اباتمنت روندی را طی می کنند که هماهنگی ایمپلنت دچار مشکل نگردد. در بعضی موارد هم دندانپزشک اقدام به برداشتن تاج می کند سپس اتصال را در جای خود محکم می کند.

5- در صورتی که مشکل شل شدگی ایمپلنت درمان نگردد چه مشکلاتی به وجود می آید؟

در صورتی که نسبت درمان ایمپلنت لق یا شل شده بی تفاوت باشید، امکان دارد موجب شکست کامل ایمپلنت شما شود. در کنار این حرکت ایمپلنت در لثه ها باعث ایجاد زخم و عفونت می کند. در صورتی که باز هم برای درمان اقدام نکنید امکان دارد عفونت ناشی از شل شدن ایمپلنت در تمام خون شما نفوذ کرده و شما را دچار مشکلات زیادی کند.