02122383900

یکی از درمان های اصلاح لبخند ارتودنسی می باشد. ارتودنسی روشی نسبتا طولانی است که در آن دندان ها بر اساس شکل دهی سیم ها، به حالت نرمال خود می رسند. به دلیل آنکه، ارتودنسی یک روش بلند مدت می باشد، به رعایت نکات مراقبتی و بهداشتی نیازمند است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

 

 

ارتودنسی معمولا در سنین پایین تر توصیه می شود. سنین نوجوانی بهترین زمان برای انجام ارتودنسی است زیرا در این زمان رشد و تکامل دندان ها در حال تکمیل است و دندانپزشک با متد های خود به راحتی می تواند عیوب دندان ها را اصلاح نماید. البته در سنین جوانی یعنی سنین 20 تا 30 سال نیز می توانند ارتودنسی انجام دهند، اما برای اصلاح طرح لبخند به زمان بیشتری نیاز خواهند داشت.

ارتودنسی از سیم های مفتول شکل و براکت ها تشکیل شده است. این اجزا معمولا ترین جزء ارتودنسی هستند. البته در سال های اخیر ارتودنسی به روش های دیگر و با اجزای دیگر نیز توسط دندانپزشکان ابداع شده است. در روش معمول ارتودنسی براکت های فلزی یا پلاستیکی با موادی مخصوص روی سطح دندان گذاشته می شود. سپس بر اساس شکل دهی دندان ها سیم مفتولی با کش های مخصوص روی براکت ها قرار می گیرد. برای انجام ارتودنسی چکاپ منظم و در زمان مشخص باید انجام شود.

مراجعه منظم به دندانپزشکی: بعد از شروع درمان ارتودنسی، دندانپزشک از شما می خواهد که در فواصل زمانی معین به وی مراجعه نمایید. در هر بار مراجعه ممکن است دندانپزشک سیم را از روی براکت ها خارج نموده و آن را بر اساس حرکت دندان ها شکل دهد. به همین دلیل مراجعه در زمان تعیین شده بسیار مهم است. بسیاری از افراد از این مراجعات سر باز می دهند به همین دلیل درمان آنها در مدت زمان بیشتری انجام خواهد گرفت.

مراجعه سریع در صورت آسیب ارتودنسی: همانطور که گفته شد، دندانپزشک دستگاه ارتودنسی را بر اساس حرکت دندان ها و نظم آنها روی دندان ها قرار می دهد. از آنجایی که ارتودنسی با چسب روی دندان قرار می گیرد ممکن است با خوردن مواد غذایی سخت به آنها آسیب وارد شود. در صورت آسیب دیدن براکت ها و کنده شدن آنها از روی دندان ها و یا کج شدن سیم باید هر چه سریع به دندانپزشکی مراجعه کرد. زیرا در شکل دهی دندان ها اختلال ایجاد می شود.

رعایت بهداشت دهان و دندان ها در زمان ارتودنسی: یکی از موارد بسیار مهم در طول انجام ارتودنسی رعایت بهداشت دهان و دندان ها می باشد. وقتی دستگاه دندانپزشکی روی دندان ها قرار می گیرد بسیاری از قسمت های دندان از دید پنهان می شوند. به همین دلیل امکان تجمع جرم و تشکیل پلاک افزایش می یابد. در صورت عدم رعایت بهداشت امکان پوسیدگی و ایجاد حفره ها روی دندان ها بسیار زیاد است. به همین دلیل اغلب افراد بعد از پایان دوره ارتودنسی باید به ترمیم حداقل یک دندان یا بیشتر دندان ها بپردازند. در همین باره برخی از افراد بر این باور هستند که بعد از اتمام دوره ارتودنسی اغلب دندان ها دچار پوسیدگی می شوند. در حقیقت این باور کاملا غلط است. بسیاری از افراد هستند که بعد از پایان دوره ارتودنسی حتی یک دندان پوسیده هم نداشته اند. با رعایت بهداشت دهان و دندان ها می توان صد در صد از پوسیدگی و خرابی دندان ها جلوگیری نمود. استفاده از مسواک مخصوص ارتودنسی و همچنین نخ دندان ارتودنسی می تواند نظافت دندان ها ارتودنسی را آسان نماید.

مراقبت از دندان های ارتودنسی: همانطور که در بالا گفته شد، براکت های ارتودنسی با چسب روی دندان ها قرار می گیرد با آنکه از استحکام بالایی برخوردار هستند اما در اثر جویدن و خوردن غذا های سفت ممکن است دچار آسیب شوند. از این رو در طول درمان ارتودنسی باید از خوردن و جویدن خوراکی ها و غذا های سفت و سخت پرهیز نمود.

اتمام طول درمان: متاسفانه بسیاری از افراد در زمانی که باید برای اتمام طرح درمان در دندانپزشکی حاضر شوند، از این کار ماه ها امتناع می کنند و بر این باور هستند که هر چه ارتودنسی بیشتر روی دندان ها بماند امکان بی نظمی دندان ها بعد ها به حداقل می رسد. درمان ارتودنسی در هر فرد زمان مشخصی دارد که این زمان را دندانپزشک تشخیص می دهد، اتمام طول درمان در مدت زمان کمتر یا بیشتر می تواند آسیب های مختلفی را برای دندان ها در پی داشته باشد.

جرم گیری دندان ها بعد از اتمام طول درمان ارتودنسی: بعد از برداشتن دستگاه های ارتودنسی معمولا دندانپزشک جرم گیری از دندان ها را تجویز می کند. در غیر اینصورت بهتر است از دندانپزشک بخواهید که دندان ها را جرم گیری نماید.

 

شما عزیزان می توانید برای مشاوره انجام ارتودنسی به دندانپزشکی دکتر یوسف بالوی پور مراجعه نمایید. از آنجایی که ارتودنسی در بلند مدت انجام می گردد، می توان هزینه آن را به صورت اقساط محاسبه نمود.