02122383900

یکی از روش های مطمئن و کارآمد برای جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت می باشد. ایمپلنت ها آلیاژی از تیتانیوم و دیگر فلزات سازگار با بدن هستند. که با قرار گرفتن به جای ریشه دندان، نقش دندان طبیعی برای افراد را ایفا می کنند.

ایمپلنت از چند قسمت تشکیل شده است که این قسمت ها در مراحل و جلسات مختلف در فک بیمار قرار می گیرند. مهمترین بخش ایمپلنت اتصال پین ایمپلنت به استخوان فک می باشد. به همین دلیل است که در ساخت آن از فلزاتی استفاده می کنند که با بدن انسان سازگار باشند.

افتادن دندان ها 

افراد به دلایل مختلف دندان های خود را از دست می دهند. پوسیدگی دندان ها، از بین رفتن ریشه دندان، وارد شدن ضربات شدید به دندان ها، شکستگی، کهولت سن، تروما، هیپودنشیا، بیماری های لثه(پریودنتال) و ... دندان های خود را از دست می دهند.  از بین رفتن حتی یک دندان هم باعث به وجود آمدن مشکلات متعددی در دهان می شود. عدم هضم کامل غذا، ایجاد مشکل در دندان های مجاور، لطمه وارد شدن به زیبایی و ... از مشکلاتی است که به  دلیل افتادن دندان ها ممکن است پیش بیاید.

دلایل افتادن دندان ها باید بررسی شود. چون می تواند بر روند درمان با ایمپلنت تاثیر بگذارد. وقتی دندانی می افتد، باید بلافاصله بررسی گردد. بعد از بررسی آن باید هر چه سریع تر برای جایگزینی دندان از دست رفته اقدام نمود. هر چه از زمان افتادن دندان بگذرد، انجام ایمپلنت سخت تر می شود. به خصوص اگر دندان افتاده در فک بالا باشد. 

وقتی دندان های قدامی فک بالا می افتند در طولانی مدت با فشار زیاد باعث می شود، فاصله سینوس و استخوان فک از بین برود در این صورت مشکلات متعددی پیش می آید. و برای ایمپلنت باید جراحی سینوس یا لیفت سینوس نیز انجام شود.

به همین دلیل است که توصیه می شود بلافاصله بعد از افتادن دندان ها به دندانپزشکی مراجعه نمایید. زیرا حفره دندان هنوز خالی و آماده  قرار گرفتن پین ایمپلنت می باشد. و دردسر های کمتری برای کاشت ایمپلنت به وجود می آید.

بیماری های لثه یا پریودنتال

افرادی که دچار بیماری های لثه می شوند، مستعد از دست دادن دندان ها هستند. در این افراد انجام ایمپلنت نیز  با مشکلاتی روبه رو می شود. بیماری های لثه باعث از بین رفتن و تحلیل بافت نرم لثه و فک می شوند. در این صورت ممکن است دندان طبیعی از دست برود. اگر بیمار دارای ایمپلنت باشد امکان دارد، ایمپلنت نیز از دست برود. به همین دلیل انجام ایمپلنت در این افراد توصیه نمی شود. زیرا ابتدا باید بیماری و عفونت لثه در این اشخاص درمان شود. بعد از درمان نوع ایمپلنت در این افراد نیز باید مخصوص باشد.

برای طراحی دنچر های پارسیل یا بریج ها باید از فلنج استفاده شود. تا بیماری دوباره باعث از دست رفتن ایمپلنت نشود.

درمان مجدد ریشه

وقتی دندانی پوسیده می شود، برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی باید آن را خالی و با مواد خاص آن را پر نمود. دندانپزشک قسمت های خراب و پوسیده را خالی می کند تا مانع گسترش پوسیدگی به ریشه شود. اما اگر از پیشرفت پوسیدگی جلوگیری نشود، پوسیدگی به قسمت های بیشتری نفوذ می کند و ریشه دندان را تحت تاثیر قرار می دهد. در این مواقع اصطلاحا می گویند پوسیدگی به ریشه یا عصب رسیده است. در این صورت درد کل دندان و حتی دندان های مجاور را فرا می گیرد. 

دندانپزشک برای حفظ بافت دندان داخل آن را به طور خالی کرده و ریشه را درمان می کند. درمان ریشه برای حفظ بافت دندان ممکن است بیش از 10 سال سالم بدون نقص بماند. که بستگی به نوع دندان، مراقبت و نظافت از آن دارد.

درصورتی که عصب کشی بعد از مدتی از بین برود و پوسیدگی دوباره دندان را تحت تاثیر قرار بدهد، ری اندو یا عصب کشی دوباره ریسک بالایی دارد و دندانپزشک ترجیح می دهد به جای هزینه اضافه دندان را بکشد، زیرا بعد از ری اندو امکان از دست رفتن دندان بسیار زیاد است.

بعد از کشیدن دندان باید مراحل کاشت ایمپلنت آغاز شود. افرادی که به دلیل پوسیدگی دندان ها خود را از دست می دهند بهترین روش برای جایگزینی دندان از دست رفته ایمپلنت می باشد.

در مواقع می توان گفت درمان با ایمپلنت برای بسیاری از افراد مناسب می باشد. ایمپلنت بهترین جایگزین برای دندان های از دست رفته می باشد. حتی پروتز های متحرک نیز بر پایه ایمپلنت ساخته می شوند تا از مشکلات ناشی از خورد، صحبت کردن و ... که با استفاده از دندان مصنوعی به وجود می آید کاسته شود.

افراد باید توجه داشته باشند، بعد از کاشت ایمپلنت باید همانند دندان های دیگر از آن مراقبت کنند. شکستن پایه ایمپلنت مشکلات زیادی به همراه دارد.