02122383900

یکی از روش های جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت دندان می باشد. این روش معمولا در همه سنین استفاده می شود. روش های مختلفی باعث می شود که افراد دندان های خود را از دست بدهند. اما شایع ترین سنین برای از دست دادن تمامی دندان ها میانسالی می باشد.

اغلب کهنسالان و افراد پیر فاقد دندان طبیعی می باشند. در این افراد برای جایگزینی دندان ها اغلب از پروتز های متحرک یا همان دندان مصنوعی استفاده می گردد.

پروتز های متحرک به وسیله یک بافت پلاستیکی هم رنگ لثه دندان به یکدیگر متصل شده اند. این پروتز توسط بیمار می تواند به راحتی از دهان خارج و دوباره جایگذاری شود.

بسیاری از افراد میانسال با دندان مصنوعی خود مشکل دارند. همچنین با توجه به افزایش سن لثه ها سریع تر از قبل تحلیل می روند و این باعث می شود بعد از مدتی دندان مصنوعی آنها در جای خود لق بزند یا هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن از دهانشان خارج شود.

جدا از این اتفاق به صورت عادی هم استفاده از دندان مصنوعی کمی سخت و دشوار است و کمی سخت می توان با آنها غذا خورد و صحبت کرد. اما امروزه این مشکل بزرگ در سالمندان نیز با روش های جدید قابل حل است.

کاشت ایمپلنت در افراد سالمند

با کاشت ایمپلنت در افراد سالمند می توان مشکلات مربوط به پروتز متحرک را حل نمود. بدین ترتیب بسته به تشخیص دندانپزشک دو یا چند پایه ایمپلنت در فک بیمار جایگذاری می شود سپس پروتز متحرک را روی آن قرار می دهند در نتیجه مشکلات مربوط به لق بودن یا دیگر مشکلات بر طرف می گردد.

البته این روش برای همه افراد سالمند توصیه نمی شود زیرا به مراقبت های خاصی نیاز دارد. از این رو فرد مورد نظر باید قادر باشد از دندان مصنوعی و ایمپلنت خود به درستی استفاده نماید و در خصوص آنها بهداشت را رعایت کند.

مزیت استفاده از ایمپلنت در سالمندان

استفاده از ایمپلنت بجای استفاده از پروتز های متحرک برای بیماران سالمند بسیار بهتر می باشد. بدین ترتیب فرد مورد نظر هنگام خوردن غذا و صحبت کردن دچار مشکل نخواهد شد همچنین بسیاری از سالمندانی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند نمی توانند به راحتی غذای خود را بجوند از این رو هضم غذا برای آنها مشکل می شود و بدین ترتیب با گذر زمان دستگاه گوارشی آنها نیز دچار مشکل می شود. همچنین همانطور که گفته شد با گذشت زمان لثه ها در برابر دندان مصنوعی تحلیل می روند و سبب می شوند دندان مصنوعی لق شود. اما استفاده از دندان مصنوعی بر پایه ایمپلنت این مشکلات را به همراه نخواهد داشت.

استفاده از روش ایمپلنت در بیماران سالمند زمانی انجام می شود که زمان زیادی از افتادن دندان آنها نگذشته باشد فاصله زمانی باعث می شود دندانپزشک نتواند ایمپلنت را در استخوان فک قرار بدهد.

استفاده از ایمپلنت در کنار مزایایی که به همراه دارد اما نیاز به توجه و نظافت است. از این رو برای جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات متعدد بیمار باید به صورت مداوم به دندانپزشکی مراجعه کند.

رعایت بهداشت در ارتباط با ایمپلنت بسیار مهم می باشد. ایمپلنت با آنکه از فلز ساخته شده است اما در برابر پوسیدگی های زیاد، مقاومت ندارد. به همین دلیل استفاده از ایمپلنت با کیفیت و ساخته شده از مواد درجه یک می تواند عمر آن را زیاد کند.

بیمار باید تمام نکاتی که دندانپزشک به او ذکر می کند را انجام دهد. پروتز متحرک یا ایمپلنت نیز مانند دندان طبیعی هستند پس در حفظ و نگهداری آنها باید کوشید. 

همانطور که گفته شد ایمپلنت به همه سالمندان عزیز توصیه نمی شود. این دندانپزشک است که باید تشخیص دهد آیا فرد مورد نظر نیازمند ایمپلنت است یا پروتز متحرک کامل. پس بهتر است به دندانپزشک خود اطمینان کنید. 

در آخر شما عزیزان می توانید برای مشاوره رایگان با دندانپزشکی دکتر یوسف بالوی پور تماس حاصل نمایید.