02122383900

بسیاری از افرادی که سراغ استفاده از روکش دندان می‌ روند، ممکن است تا مدتی درد آزار دهنده‌ ای را در دندان روکش کرده احساس کنند. دلایل بروز درد دندان بعد از روکش کردن می‌ تواند متفاوت باشد و بسته به دلیل بوجود آمدن این مشکل، راه حلی که برای برطرف سازی آن در نظر گرفته می‌ شود نیز متفاوت خواهد بود. حتی ممکن است بیمار در شرایطی مشاهده کند که قبل از روکش دندان هیچ دردی احساس نمی کرده، اما بعد از روکش دهی احساس درد می‌ کند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر بالوی بیشتر در این زمینه صحبت می‌ کنیم و نکات مهمی که باید به یاد داشته باشید را با شما در میان می‌ گذاریم.

دلایل درد دندان بعد از روکش دندان

 

استفاده از روکش دندان در شرایط مختلف بسیار گسترده می‌ باشد، به عنوان مثال بعد از انجام عصب کشی دندان یا پر کردن، برای حفظ ظاهر و زیبایی دندان از روکش استفاده می‌ کنند. از سوی دیگر بسیاری از افراد با روکش کردن قصد دارند که شکستگی، پوسیدگی، ترک خوردگی و… دندان‌ های خود را پوشش دهند. از همین رو می‌ توان مشکلات مربوط به درد بعد از روکش دندان را به دو دسته کلی تقسیم کرد. این موارد عبارتند از دردی که ناشی از مشکلات قبلی بوده و دردی که به دلیل آسیب‌ های وارد شده در زمان درمان دندان می‌ باشد. در هر کدام از این موارد بخش‌ های مختلف دندان شما درگیر خواهد شد و همین باعث به وجود آمدن التهاب در عصب‌ های انتقال دهنده درد دندان می شود. این عصب که در بخش مرکزی دندانی یا بخش‌ های اطراف ریشه قرار دارد تحریک شده و احساس درد را در شما به وجود می‌ آورد.

 

آسیب دیدن دندان در زمان روکش کردن

 

تماس با مطب دکتر بالوی

 

در بسیاری از موارد وقتی قصد استفاده از روکش دندان را داریم، باید تمامی قسمت‌ های پوسیده یا ترک خورده تراشیده شوند. برداشتن این قسمت‌ ها باعث آسیب دیدن قسمت‌ های مختلف دندان خواهد شد و همین ممکن است باعث التهاب بخش‌ های مرکزی و فشار آمدن به اعصاب انتقال‌ دهنده درد شود. البته اگر بخواهیم به شکل دقیق‌ تری به این موضوع نگاه کنیم، می‌ توانیم سه دلیل کلی برای بروز درد بعد از روکش دندان بیان کنیم.

 

  • دندان بعد از روکش گذاری دچار التهاب شده و برای بهبود نیاز به زمان دارد.
  • روکش استفاده شده برای دندان بلندتر از مقدار مجاز است و باعث می‌ شود در زمان جویدن غذا دندان های رو به روی هم تحت فشار قرار بگیرند. همین موضوع باعث می‌شود تا شما احساس درد داشته باشیم. باید در نظر داشته باشید که این مورد به کیفیت کار دندانپزشکی که به آن مراجعه کرده اید بستگی دارد.
  • مشکلات شدیدتری برای دندان های فرد پیش آمده و باید سراغ عصب‌کشی‌دندان برود.
  • در بخش‌ های بعدی برای اینکه موارد بالا را بهتر درک کنید، توضیحاتی را در این زمینه با شما در میان خواهیم گذاشت.

 

عصب کشی دندان

 

یکی از دلایل بروز درد دندان بعد از روکش کردن، نیاز به عصب کشی است. در صورتی که فرد با جویدن غذا در طولانی مدت یا تماس محرک‌ های مختلف مانند غذاهای سرد و گرم احساس درد می‌ کند، احتمالاً دچار پولیپ برگشت‌ ناپذیر دندان شده است. در چنین شرایطی اگر درد دندان شما بعد از چند روز برطرف نشد و علاوه بر آن شدیدتر نیز گردید، عصب دندان به تدریج شروع به مردن خواهد کرد. پس راهکار مناسب در این شرایط عصب کشی می‌ باشد. البته این مورد بسیار مهم را باید به یاد داشته باشید که دندانپزشک باید حتماً قبل از شروع فرآیند روکش گذاری وضعیت سلامت دندان شما را مورد بررسی دقیق قرار دهد. این کار باعث می‌ شود تا بتوانید تمامی مشکلات دندان را تشخیص داده و قبل از به کارگیری روکش دندان، این مشکلات را برطرف کنید. البته پیشنهاد متخصصین در چنین شرایطی این است که ابتدا چند روز صبر کرده و از مسکن استفاده نمایید تا اثرات جانبی بعد از به کارگیری روکش دندان از بین برود. در صورتی که این درد همچنان به قوه خود باقی مانده و شما را آزار داد باید سراغ عصب‌ کشی‌ دندان بروید.

 

تنظیم روکش دندان

 

گفتیم که تنظیم نبودن روکش یکی از دلایل بروز درد دندان بعد از روکش کردن است. برای برطرف سازی این مشکل دندانپزشک باید بعد از برطرف شدن بی حسی دندان‌ ها و دهان شما، وضعیت دندان‌ ها را با هم مورد بررسی قرار دهند. یکی از رایج ترین مشکلات در این زمینه تنظیم نبودن ارتفاع روکش و فشار آوردن دندان های روبروی به یکدیگر است که باعث ایجاد درد و ناراحتی بیمار خواهد شد. مورد مهم که در اینجا باید مد نظر قرار داد، این است که حتماً برای انجام روکش، سراغ مراکز دندانپزشکی مناسبی بروید که کیفیت کاری بالایی در اختیار شما قرار خواهند داد. البته ممکن است در مواردی احساس التهاب بعد از انجام روکش دهی باعث به وجود آمدن این درد شده باشد. به همین دلیل شاید این موضوع بعد از چند روز خود به خود برطرف گردد. اما در نظر داشته باشید که بهتر است بعد از اتمام روکش دندان، اگر احساس ایرادی در زمان گذاشتن دندان هایتان روی هم دارید این موضوع را به دندانپزشک اطلاع دهید.

 

درد دندان بعد از عصب کشی و روکش دهی

 

در بسیاری از موارد بعد از انجام روند مربوط به عصب کشی، برای اینکه دندان را از مجاورت با عوامل خارجی دور کنند، از روکش دندان استفاده می‌ شود. البته نباید تاثیر روکش را بر روی زیبایی دندان نیز نادیده گرفت. ولی به هر حال اگر بعد از انجام عصب کشی و روکش دندان احساس درد کردید، احتمالاً این درد به دلایل زیر برای شما به وجود آمده است:

 

  • عصب کشی قبلی انجام شده برای دندان ها ناموفق بوده و دوباره آن بخش دچار مشکل شده است.
  • زمان انجام روکش دهی و عصب کشی ریشه یکی از دندان‌ ها ترک خورده و همین باعث به وجود آمدن مشکلات بعدی شده است.

 

البته تنظیم نبودن روکش هم یکی از عواملی است که قبلاً به آن اشاره کردیم. همچنین اگر به دندانپزشکی مورد نظر خود اعتماد دارید، بهتر است به صورت تلفنی مشکل را با او در میان بگذارید و حتی الامکان چند روزی صبر کنید تا التهاب قسمت‌ های مختلف دندان کاهش پیدا کرده و در نتیجه درد از بین برود. در نظر داشته باشید که وجود درد تا حد مشخصی بعد از روکش دندان بسیار طبیعی و معمولی است.

 

 

مقاله انواع روکش دندان را مطالعه کنید

سخن نهایی

در این مطلب دلایل بروز درد دندان بعد از روکش کردن را با هم مورد بررسی قرار دادیم و نکاتی را در این زمینه با شما در میان گذاشتیم. در بسیاری از موارد بعد از روکش دندان مشخص می‌ شود که فرد نیاز به عصب کشی دارد. از همین رو ممکن است بسیاری از شما بپرسید که چرا در همان مرحله اول سراغ عصب کشی دندان نمی‌ روند. برای پاسخ به این سوال باید حتما در نظر داشته باشد دندانپزشک باید همیشه اولویت را با درمان‌ هایی که کمتر حالت تهاجمی دارند بگذارد. چرا که روش‌ های درمانی مانند عصب کشی باعث از بین رفتن کلیه عصب‌ های دندان خواهند شد و از همین رو بهتر است زمانی سراغ آن بروید که اصطلاحا کار از کار گذشته باشد. برای پرسیدن سوالات بیشتر خود نیز در این زمینه می‌ توانید با متخصصین ما در کلینیک دکتر بالوی تماس بگیرید و سوالات خود را در میان بگذارید.