02122383900

یکی از خدمات زیبایی و عمومی در دندانپزشکی، ایمپلنت می باشد. همانطور که می دانید ایمپلنت یک روش جایگزینی برای دندان از دست رفته است. در واقع باید گفت بهترین و مطمئن ترین راه برای جایگزینی دندان از دست رفته کاشت ایمپلنت می باشد. 

این درمان مهم که جزء جراحی ها محسوب می شود در دندانپزشکی شبانه روزی دکتر یوسف بالوی پور واقع در سعادت آباد قابل انجام می باشد. در ادامه به بررسی پیوند استخوان در این جراحی می پردازیم. 

کاشت ایمپلنت

برای جایگزینی دندان از دست رفته با استفاده از ایمپلنت بهتر است بعد از، از دست دادن دندان خود هر چه سریع برای این روش اقدام نمایید. کاشت دندان با ایمپلنت شامل چند مرحله می باشد. مرحله اول آن مربوط به جراحی پریو یا لثه است. در این جراحی قستی از لثه که دندان قبلا  روی آن بوده است، بریده می شود تا دندانپزشک به استخوان فک دسترسی پیدا کند. مرحله بعدی جایگذاری پایه ایمپلنت در استخوان فک می باشد. که از اهمیت بالایی برخوردار است. 

دندانپزشک برای گذاشتن پایه ایمپلنت در فک، باید استخوان را به طور کامل بررسی کند که این کار با استفاده از عکس رادیولوژی قابل انجام است. برای گذاشتن پایه، استخوان فک باید حداقل 10 میلی متر طول و 6 میلیمتر پهنا داشته باشد. در غیر این صورت نیاز به پیوند استخوان ضروری می باشد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

 

پیوند استخوان در جراحی ایمپلنت

اگر استخوان فک بیمار به اندازه کافی طول و پهنا برای کاشت پایه نداشته باشد نیاز به پیوند استخوان است. البته اخیرا با ساخت ایمپلنت های جدید با پایه کوتاه تر، پیوند استخوان در جراحی ایمپلنت به حداقل رسیده است. اما با این حال در برخی از مواقع با نظر و تشخیص دندانپزشک مجرب و حرفه ای نیاز به پیوند استخوان ضروری است. 

در دندانپزشکی استخوان از A تا D درجه بندی می شود. درجه A برای طول بیش از 10 میلی متر، B برای 7 تا 9 میلی متر،  C برای طول 4 تا 6 میلی متر و در آخر D برای طول 0 تا 3 میلی متر می باشد. 

احتمال پیوند استخوان در جراحی ایمپلنت در هر کدام از این درجه بندی های ذکر شده متفاوت است.

پیوند استخوان امروزه از طرق مختلفی انجام می گیرد. این پیوند نه فقط در جراحی های دندانپزشکی بلکه در دیگر درمان های عمومی بدن نیز به کار می رود. رایج ترین شیوه برای پیوند استخوان در دندانپزشکی پیوند تقویت استخوان نام دارد. در این نوع پیوند، استخوان معیوب با استخوان طبیعی یا اتوگرافت یا الوگرافت و غشای نیمه تراوا پوشیده می شود. با این کار فرصت ترمیم به استخوان معیوب داده می شود. در نتیجه پایه استخوانی جدید با اندازه متناسب برای قرار گرفتن پایه ایمپلنت شکل می گیرد. در اصل استخوان طبیعی جایگزین استخوان معیوب می شود. 

پیوند استخوان به دلایل مختلف انجام می شود. همانطور که گفته شد عمده ترین دلیل این پیوند، کمبود استخوان برای قرار دادن پایه ایمپلنت می باشد. اما در برخی مواقع به دلیل از بین رفتن غشای بین استخوان فک بالا با سینوس به پیوند استخوان نیاز است. جراحی سینوس می تواند به دلایل مختلف از جمله؛ ژنتیک، اقدام دیر برای جایگزینی دندان و بیماری باشد. به همین دلیل است که دندانپزشکان توصیه می کنند بلافاصله بعد از، از دست دادن دندان برای جایگزینی آن اقدام کنید. زیر فشار غذا و دندان های دیگر در هنگام جویدن می توان فاصله بین استخوان فک و سینوس را از بین ببرد. 

از دیگر موارد لزوم برای پیوند استخوان به تقویت جانبی یعنی افزایش طول فک و تقویت عمودی یعنی افزایش ارتفاع فک می توان اشاره نمود. 

برای جابه جایی عصب فک پایینی برای قرار دادن پایه ایمپلنت، پیوند استخوان انجام می شود. استخوان لگن و در کل قسمت هایی از بدن که استخوان بزرگتری دارند بهترین گزینه برای پیوند استخوان هستند. تصمیم نهایی برای پیوند استخوان بستگی به درجه بندی نوع استخوان و همچنین درجه عیب عمودی و افقی استخوان فک دارد.

بازسازی لثه 

لثه صورتی رنگ اطراف هر دندان را احاطه کرده است که اندازه آن حدود 2 الی 3 میلی متر می باشد. لثه به مخاط به استحکام بالا متصل شده است. قسمت تیره رنگ لثه که در اصل همان مخاط می باشد به گونه ها وصل شده است. برای کاشت ایمپلنت به این بافت نرم نیاز است، لثه و مخاط برای نگهداری سالم ایمپلنت نقش حیاتی دارند. زیرا خون رسانی به اطراف ایمپلنت توسط این ناحیه انجام می گیرد. در مواقعی که پیوند کافی از بافت متصل وجود نداشته باشد، با پیوند بافت نرم می توان آن را بازسازی نمود. این پیوند می تواند از لب، لثه کام، بافت پیوندی کام و قطعات بافتی بزرگتر، به بافت مجاور ایمپلنت زده شود. 

جهت کاشت ایمپلنت و سایر درمان های زیبایی می توانید به دندانپزشکی زیبایی سعادت آباد، دکتر یوسف بالوی پور مراجعه نمایید.