به مرورو دراثر خوردن برخی مواد غذایی و نوشیدنیها رنگ دندانها حالت زرد پیدا کرده یا پوسیده می شود ودر برخی مواقع بر روی دندانها جرم ایجاد می شود .
جرم ایجاد شده بر روی دندانها باعث ایجاد پوسیدگی دندان ، آسیب لثه و موجب بوی بد دهان می شود . دندانپزشک برای از بین بردن جرم و پوسیدگی دندان از بروساژ و جرمگیری استفاده می کند . با استفاده از بروساژ می شود دندانها را به طور عمقی پاک کرد . بروساژ شامل دستگاهی می باشد که دارای یک سر غلتک مانند پلاستیکی است که به صورت دورانی بر روی دندان می چرخد .
نحوه ی انجام بروساژ دندان :
بعد از اینکه دندانپزشک جرمگیری دندانها را انجام داد و پلاکها را حذف کرد ، بر روی دندانها خمیر دندان مخصوص بروساژ قرارمی دهد . داخل این خمیر دندان ذرات ساینده ی ریزی قرار دارد که با حرکت دورانی برس های مخصوص بر روی دندان ، باعث می شود جرم ،کثیفی و زردی از روی دندانها پاک شود سپس با استفاده از نخ دندان ، دندانهای بیمار را کاملا تمیز کرده و از بیمار می خواهد دندانهای خود را با استفاده از فلوراید شستشو دهد .
دلایل ایجاد جرم و زردی بر روی دندان :
-استفاده زیاد از نوشیدنیهایی ماننده قهوه و چای
-استفاده از دخانیات
-استفاده از نوشیدنیهای الکلی
-عدم رعایت بهداشت دهان و دندان
جرمگیری و بروساژ چه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟
-پاک کردن جرم ها و پلاک ها از طریق جرمگیری
-از بروساژ زمانی استفاده می شود که جرمگیری بر روی دندانها انجام شده و برای براق کردن و صیقل دادن ناحیه جرمگیری شده از بروساژ استفاده می شود
-برای پاک کردن لکه ها که بر روی دندان ایجاد می شود از بروساژ استفاده می شود
بعد از انجام بروساژ دندان به چه مراقبتهایی نیاز دارد :
1-در صورتیکه لثه ها ورم کرده و ملتهب شده باشد باید از داروهای مسکن استفاده کرد
2-شستشوی دهان با آب نمک ولرم
3-به مدت 24 ساعت از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید
4-در روزهای اول انجام بروساژ به آرامی مسواک بزنید