در بیشتر مواردی که روش درمان ارتودنسی برای فرد تشخیص داده می شود ، دندانپزشک برای انجام این کار ناچار است یک و یا تعدادی از دندان های بیمار را از دهانش خارج کند.
البته این کشیدن دندان ها بیشتر برای بزرگسالان رایج است و موارد کمی پیش می آید تا در کودکان شاهد این کار باشیم . زیرا فضای دهان در کودکان امکان رشد و بزرگتر شدن را دارد و به همین علت در اکثر موارد نیازی نیست که کودک هیچ یک از دندان های خود را از دست بدهد و فقط در موارد حاد شاهد این کار هستیم.
بیشتر این کار برای افرادی انجام می شود که علاوه بر کج و نامرتبی دندان هایشان ، دارای فک کوچک و تجمع دندان ها زیاد در دهانشان هستند و محیط و فضای مناسب و کافی برای همه دندان ها در دهانشان موجود نیست.
البته در انتها نظر پزشک مورد اعتمادتان در انجام و یا پرهیز از این کار بسیار مهم و اساسی است ، زیرا بعضی از پزشکان معتقدند تا آنجایی که راهی وجود دارد باید از انجام این کار خودداری کرد. برای انجام این کار ابتدا متخصصین به جدا کردن و بیرون کشیدن دندان های عقل روی می آورند تا فضای کافی و مناسب را از این طریق بدست آورند.
و یا دندانپزشک مجبور است دندان هایی که با بقیه دندان های موجود در دهان اختلاف و فرق بسیار زیادی دارند را جدا می کند . مثلا امکان دارد یک یا چند دندان بسیار بزرگتر و دارای اختلاف بالایی از دیگر دندان ها رشد کرده باشند در این صورت پزشک ناچار به کشیدن دندان غیر عادی می شود.
یکی دیگر از دندان هایی که اکثر دندان پزشکان در انجام ارتودنسی به کشیدن آن اقدام می کنند دندان نیش است . البته نکته مهمی که در این جا مطرح است این است که دندان پزشکان دندان ها را به صورت جفتی می کشند زیرا اگر فقط از یک سمت دندان را بکشند . در انتهای با یک انحنای نا متعارف از یک سمت دهان مواجه می شویم و این عدم قرینگی از زیبایی نهایی کار می کاهد.
بعضی افراد در دهانشان تعداد بیشتر از 32 دندان وجود دارد ، این دندان های مازاد می تواند باعث بهم ریختگی دندان ها و یا رویش کج آنها شود . البته این دندان های مازاد اکثرا به حالت نهفته وجود دارد که اگر پزشک تصمیم بگیرد که این دندان در دهانتان باقی بماند می بایست آن را به کمک روش هایی از حالت نهفته به حالت آشکار نمایان کند تا بتواند برای انجام ارتودنسی این دندان را هم دخیل کند .
کشیدن دندان ها برای انجام ارتودنسی با درد همراه است اما با این حال پزشک ، شروع درمان ارتودنسی را بلافاصله بعد از کشیدن دندان و تنها با یک روز فاصله آغاز می کند. بعد از آنکه پزشک دندان های اضافی از دهان فرد جدا کرد ، غذا خوردن برای او کمی دشوار خواهد شد و امکان گیر کردن غذا در بین دندان ها وجود دارد و مدتی طول می کشد که فرد با شرایط جدید خود را هماهنگ کند ولی به مرور زمان و با سیم کشی و درمان های لازم توسط پزشک کم کم این فضای خالی پر می شود و همه دندان ها به طور مرتب در کنار هم قرار می گیرند. البته پر شدن کامل فاصله بین دندان ها حدود یک سال نیازمند زمان و فرصت و تحمل مراحل درمان است ولی امروزه پزشکان با بهره گیری از وسیله ها و روش هایی سعی می کنند این روند را کاهش دهند.
یک متخصص ارتودنسی موفق و با تجربه باید به عوامل متفاوت و زیادی برای انجام صحیح و درست کار خود ازجمله به صاف و یکدست شدن دندان های بیمار، تناسب در اندازه دندان ها ، مقدار لثه ای که در هنگام خندیدن فرد مشخص می شود ، توجه و دقت کند تا نتیجه کار بی نقص شود.
اکثر بیمارانی که در طی مراحل انجام درمان های ارتودنسی قرار دارند ، در دندان هایشان کمی احساس لق شدگی دارند اما نباید نگران باشند زیرا پس از پایان مراحل درمان این مشکل کاملا از بین می رود.
کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی دکتر یوسف بالوی پور ، همراه با گروه حرفه ای شامل دندانپزشکان ، جراهان و کادری مجرب آماده پاسخ گویی به کلیه نیازهای دهانی و دندانی شما عزیزان در همه ایام هفته و حتی روزهای تعطیل است .
(9صبح تا 1بامداد )
شماره های تماس ما
۲۲۱۴۰۵۸۶-۷