02122383900

اکثر کودکان  تمایل دارند انگشت ، پستانک  و.. را به دهان خود فرو برند و این کار به آنها آرامش می بخشد و عده ای از پزشکان معتقدند بعضی از نوزادان داخل رحم مادر نیز این عمل را انجام می دهند.

البته در سنین پایین این کار هیچ مشکلی را برای کودک  به وجود نمی آورد و هرچه که سن کودک بالا تر رود ، می تواند مشکلاتی از قبیل کج شدن دندان ها  یا  عدم تلفظ درست کلمه را در کودک به وجود بیاورد.البته لازم نیست نگران باشید زیرا با مراجعه به دندانپزشک مخصوص کودک (کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی دکتر یوسف بالوی پور) و مشورت با او می توانید از پس این مشکل بر آیید.
البته نوع مکیدن هم می تواند اطلاعات زیادی را به شما بدهد ، برای مثال کودکانی که گاهی انگشت خود را به دهانشان وارد می کنند و آرام در دهان خود قرار می دهند ، نسبت به کودکانی که با ولع و حرص و شدت مشغول به مکیدن انگشت های خود می شوند به مراتب ، آسیب کمتری به دندان خود وارد می کنند ، زیرا مکیدن شدید در سنین بالاتر می تواند برای رشد دندان ها درمسیر اصل یشان مشکل ایجاد کند و باعث کج شدنشان شود. به کمک  روش های زیر می توانید به کودک خود کمک کنید تا به مرور زمان این عادت را از بین ببرد.
oسعی کنید به جای بازخواست از کودک ، حین انجام این کار ، به تشویق او در زمان هایی که به این کار مشغول نیست بپردازید.
oبا بیان کودکانه درباره عواقب و مضررات  انجام این کار (کج شدن دندان هایش و مشکلات دیگر) برایش توضیح دهید.
oآیا کودک در شرایط خاصی این کار را انجام می دهد؟ شرایط استرس زا ؟ زمان بیکاری ؟
بعد از فهمیدن این موضوع ، می توانید برای کودک محیط شاد ایجاد کنید  و دنبال راه حلی برای این معضل باشید.
oدر صورت همکاری کودک نه به زور می توانید شب ها ، قبل از خواب به انگشت های او چسب ( مربوط به پاسمان ) بزنید ، البته باید به او بگویید این کار برای تنبیه کردن او نیست.
•انواع محافظ های جلوگیرنده از مکیدن انگشت
1.یکی از این محافظ ها به گونه ای است که روی انگشت کودک قرار می گیرد و جنس آن معمولا پلاستیک است و شبیه به لوله است آن را به روی انگشت کودک و مچ دست او وصل می شود و کودک نمی تواند این محافظ  را باز کند و همچنین به دلیل بزرگی آن قادر مکیدن آن نیست.
2.نوع دیگر این محافظ ها ، محافظ هایی است که داخل دهان جای می گیرد و محل قرار گیریش سقف دهان است و اجازه نمی دهد انگشت او به سقف دهانش بچسبد. این محافظ بیشتر برای کودکانی سن بالاتری دارند مناسب است.
•چه زمانی باید برای کودک محافظ خرید؟
باید با گفتن جملات مثبت و بیا ن خوبی های استفاده از این محافظ  ، ذهن کودک را آماده پذیرش این وسیله کنید. می توانید در صورت استفاده کودک از این محافظ  به او جایزه دهید. تلاش کنید محیط را برای کودک آرام و شاد کنید و سعی کنید در طول این مدت سعی کنید ، کودک را بیشتر نوازش کنید و در آغوش بگیرید و همچنین با سرگرم کردن کودک با بازی های مختلف می توانید فرصت مکیدن دست را از او بگیرید و کمتر کنید.البته مکیدن انگشت در کودکان معمولا در سنین بعد از 4 سال به طور خود به خودی از بین می رود ولی اگر کودک در سن بالاتر به طور همیشگی (نه گاهی) این عمل را انجام می دهد نیاز به درمان به کمک پزشک دارد.
برای حل مشکل کودک خود بهتر است با کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی دکتر یوسف بالوی پور تماس حاصل فرمایید.همه روزه ۹ صبح الی ۱ بامداد حتی ایام تعطیل
شماره های تماس
۲۲۱۴۰۵۸۶-۷