02122383900

 عصب کشی نامی است که مردم عادی به درمان ریشه می گویند.اما در علم پزشکی به این کار اندو گفته می شود.در این درمان دندانپزشک برای حفظ دندان تلاش میکند 

ریشه یا عصب دندان می تواند بر اثر عوامل مختلف دچار خرابی شود. وقتی ریشه به اصطلاح پوسیده باشد، درد دندان به سراغ فرد می آید. در گذشته برای تسکین و خاتمه دادن به این درد، معمولا دندان را می کشیدند. اما امروزه با روش های جدید می توان ریشه دندان را درمان نمود و دندان را در دهان حفظ کرد

اما ریشه دندان چگونه خراب می شود؟ عوامل مختلفی در خرابی ریشه دخیل هستند که مهمترین آنها، پوسیدگی دندان است. پوسیدگی از قسمت تاج و مینای دندان شروع شده و به داخل دندان سرایت می کند. در این زمان ممکن است فرد دردی در ناحیه دندان خود حس نکند، به همین دلیل نمی تواند از گسترش پوسیدگی جلوگیری نماید. رفته رفته باکتری ها سبب اسیب قسمت های داخلی دندان می شوند. وقتی پالپ یا مغز دندان پوسیده شود یعنی پوسیدگی به عصب رسیده است. در این زمان معمولا فرد دچار دندان درد می شود. اگر به دندانپزشک مراجعه نکند پوسیدگی گسترش بیشتری می یابد به طوری که به لثه سرایت کرده و سبب التهاب و عفونت لثه می شود. در این زمان معمولا فرد ناچار است از درد و عفونت به دندانپزشک مراجعه نماید. 

به همین دلیل است که دندانپزشکان توصیه می کنند، افراد هر شش ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه نمایند. در این مراجعه وضعیت کلی دندان ها با استفاده از عکس رادیوگرافی بررسی شده و در صورت وجود پوسیدگی از گسترش آن جلوگیری می شود. 

درمان ریشه چگونه انجام می شود؟ برای تشخصی خرابی ریشه ابتدا از دندان یک عکس رادیوگرافی تهیه می شود. این تصویر میزان خرابی ریشه و دندان را نشان می دهد. دندان پوسیده برای انجام درمان باید بی حس شود. دندانپزشک ابتدا تاج دندان که پوسیده است را با لوازم خود بر می دارد تا جایی که به پالپ دندان برسد. برای درمان ریشه عروق خونی دندان با استفاده از فایل خارج می شوند. کانال های ایجاد شده با استفاده از سوهان مخصوص از بافت های عصب تمیز می شوند. 

کانال دندان شستشو و ضدعفونی می شود. در این هنگام معمولا دندانپزشک برای اطمینان از خالی کردن همه عصب ها یک عکس دیگر از دندان تهیه می کند. 

بعد از اتمام کار، کانال های خالی با مواد مخصوص پر می شوند. سپس نوبت به بازسازی تاج دندان می رسد. در صورتی که قسمت عمده ای از تاج از بین رفته باشد برای پر کردن به پین نیاز است که استحکام تاج را بیشتر کنند. به این ترتیب دندان خراب و پوسیده ترمیم می شود.

مراقبت های لازم بعد از درمان ریشه 

 

  • تا 2 ساعت از خوردن غذای سفت با دندان ترمیم شده خودداری شود.
  • لازم است حداقل تا 12 ساعت بعد از درمان با دندان ترمیم شده غذایی جویده نشود. 
  • برای جلوگیری از عفونت دندان، دندانپزشک معمولا آنتی بیوتیک تجویز می کند.
  • بهتر است تا چند روز بعد از درمان از دهانشویه استفاده شود.
  • در صورت احساس درد می توان از مسکن استفاده نمود.
  • بهتر است بعد از مدتی برای حفظ دندان ترمیم شده آن را روکش نمود.
  • احساس کوتاه یا بلند بودن دندان تا چند روز بعد از درمان طبیعی است. در صورت تداوم این حس به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

مراقبت های بعد از درمان ریشه

 درمان ریشه دندان به صورت تخصصی