در بعضی مواقع افراد دندانهایی مرتب و صاف دارند اما امکان دارد بافت لثه که بر روی دندانها قرار می گیرد ، بیشتر از حالت طبیعی رشد کرده و قسمت زیادی از دندان را بپوشاند .
در بعضی مواقع افراد دندانهایی مرتب و صاف دارند اما امکان دارد بافت لثه که بر روی دندانها قرار می گیرد ، بیشتر از حالت طبیعی رشد کرده و قسمت زیادی از دندان را بپوشاند . در برخی حالتها نیز لثه حالت صاف نداشته یا در هنگام خندیدن از خط لب پایین تر میباشد و کاملا دیده می شود در این حالت ، افراد داری لبخند زیبایی نیستندکه به آن لبخند لثه ای گفته می شود .
در این شرایط دندانپزشکان برای اصلاح خط لثه از کانتورینگ لثه استفاده می کند . در این حالت در کنار اصلاح خط لثه به اصلاح مجدد استخوان نیز نیاز است . از کانتورینگ لثه برای اصلاح خط لبخند همچنین در شرایطی که فرد به درستی بهداشت دهان و دندان را رعایت نکرده باشد ، در اثرمسواک زدن نادرست باعث ایجا پلاک می شود .
مشکلات زیبایی که از طریق کانتورینگ لثه قابل درمان می باشد شامل :
1-در شرایطی که لثه ها حالت نامتقارن دارند
2-درافرادی که بافت لثه ، بر روی دندانها رشد زیادی داشته و هنگام لبخند زدن سطح زیادی از لثه دیده می شود
3-ازبین رفتن بافت بین لثه ها
نحوه ی انجام کانتورینگ لثه :
در ابتدا دندانپزشکان برای اصلاح لبخند لثه ای و برداشتن بافت لثه از تیغ استفاده می کردند که با خونریزی همراه بوده اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی برای اصلاح لبخند لثه ای از لیزر استفاده می شود. به کمک لیزر بافت لثه را برداشته و سوزانده می شود به همین دلیل لثه دچار خونریزی نمی شود .
مراحل انجام کنتورینگ لثه:
در ابتدا لثه بی حس شده سپس دندانپزشک با استفاده از لیزر بافت لثه را جدا کرده البته در هنگام برداشتن بافت باید خط لثه متقارن باشد . زمانیکه از لیزر استفاده می شود بافت سوزانده میشود تا خونریزی کمی داشته باشد و از ایجاد عفونت جلوگیری شود . تمام مراحل گفته شده تنها در یک جلسه قابل انجام می باشد . در شرایطی که به همراه برداشتن بافت لثه نیاز به برداشتن استخوان نیز باشد به بخیه نیاز دارد .
کانتورینگ لثه چه مزایایی دارد :
-کم بودن زمان انجام کانتورینگ لثه
-به علت آنکه بر روی مینای دندان عصبی وجود ندارد انجام این عمل درد خاصی ندارد
-این روش بازگشتی ندارد
کانتورینگ دندان چه معایبی دارد :
-کاربرد کانتورینگ دندان فقط برای بر طرف کردن ایرادات جزئی دندان میباشد
-در اثر انجام کانتورینگ ضخامت مینای دندان از حالت طبیعی کمتر شده در نتیجه به مراقبت بیشتر نیاز دارد
-در صورتیکه برای انجام عمل کانتورینگ لثه به مراکز مناسب دندانپزشکی که دارای افراد متخصص و کارآزموده نباشد مراجعه نمایید در اثر برداشتن بافت زیاد لثه ، امکان دارد به خوبی بهبود پیدا نکند و باعث ایجاد درد و تورم شود. کلینیک دندانپزشکی دکتر یوسف بالوی پور با بهره گیری از جدیدترین دستگاهها و با داشتن کادری متخصص در کلیه ی زمینه های دندانپزشکی آماده ارائه خدمات به شما می باشد .
مراقبتهای پس از انجام کانتورینگ :
1-بعد از انجام کانتورینک از انجام فعالیتهای سنگین خودداری کنید و استراحت نمایید
2-بعد از گذشت 3 روز از انجام کانتورینگ می توانید فعالیتهای سبک را انجام دهید اما از انجام ورزش های سنگین خودداری کنید
3-بعد از گذشت 12 روز از انجام کانتورینگ می توانید تمام فعالیتهای روزانه ی خود را انجام دهید اما هنوز برای انجام فعالیتهای ورزشی زود می باشد
4-بعد از گذشت ده روز می توانید تمام فعالیتها را انجام دهید
5-پرهیز از خوردن غذاهای تند و هسته دار
6-به مدت چند روز بعد از انجام عمل کانترینگ باید از غذاهای نرم استفاده کنید
7- استفاده از مسکن برای کاهش درد