02122383900

 

ارتودنسی تا چند سالگی جواب میده

افرادی که قصد دارند درمانی زیبایی ارتودنسی را انتخاب کنند همواره این سوال را مطرح می کنند که ارتودنسی تا چند سالگی جواب میده؟ در حقیقت باید بگوییم روش درمانی ارتودنسی محدودیت خاصی ندارد. به این معنا که افراد می توانند در هر سنی اقدام به انجام ارتودنسی کنند.

معمولا بهترین سن که برای ارتودنسی برای کودکان پیشنهاد می کنند، سن هفت سالگی کودک می باشد. افرادی که مبتلا به مشکلات ارتودنسی هستند تقریبا می توانند در هر سنی از این روش درمانی بهره مند شوند. یکی از زمان های ایده آل برای ارتودنسی ارتودنسی در ۱۳ سالگی تا 14 سالگی می باشد، در این سن فک و دندان های فرد هنوز در حال رشد می باشند، به همین علت روند درمانی ساده تر و سریع تر انجام می گیرد.

یکی از مزایای ارتودنسی در سنین پایین این است، که بیمار نیازی به جراحی نخواهد داشت. در برخی موارد بیمار در سنین بالاتر احتیاج به جراحی در ناحیه فک خواهد داشت. با توجه به این موارد متوجه می شویم که درمان ارتودنسی تنها برای کودکان و نوجوانان نمی باشد، بلکه افراد در سنین بالا نیز می توانند این درمان را انجام دهند.

ارتودنسی در سن 40 سالگی

 

افرادی که در کودکی نتوانسته اند از درمان ارتودنسی برای رفع مشکلات دندانی خود استفاده کنند، همواره این سوال را مطرح می کنند آیا ارتودنسی در سن 40 سالگی امکان پذیر می باشد. در ابتدا باید بگوییم که ارتودنسی در سه دهه از عمر انسان می تواند انجام بگیرد، دهه دوم، سوم، چهارم، در ادامه باید به این نکته اشاره کنیم انجام ارتودنسی به هیچ وجه در سن 40 سالگی مشکلی ایجاد نمی کند.

البته باید دقت داشته باشید انجام ارتودنسی در این سن تحت تاثیر عواملی قرار می گیرد، که می تواند بر روی موفقیت آن تاثیر زیادی داشته باشد. این عوامل می تواند شامل سلامت لثه ها، دندان، نبودن بیماری خاصی در ناحیه فک و لثه ها، پرداختن و تعهد به توصیه های متخصص ارتودنسیت نی باشد.

در ادامه ارتودنسی تا چند سالگی جواب میده باید بگوییم زمانی که بیمار مشکل جدی در فک و لثه های خود نداشته باشد این فرایند می تواند انجام بگیرد.

نکته ی مهم اینکه انجام درمان ارتودنسی در هر سنی می تواند مشکل آفرین باشد و در سن چهل سالگی هم به علت وجود بافت های نرم و ساختارهای استخوانی امکان دارد در طول درمان تغییراتی ایجاد گردد. البته توجه داشته باشید این موارد با مدیریت صحیح قابل کنترل می باشد.

ممکن است اینطور به نظر بیاید که ازتودنسی در سن 40 سالگی می تواند تاثیری بر روی زندگی روزلنه بگذارد، اما با توجه به اینکه پیشرفت هایی در زمینه تکنولوژی مربوط به متعلقات ارتودنسی اتفاق افتاده ابزار مربوط به این کار معمولا به صورت مخفی و نامرئی هستند، تاثیری بر روی زندگی روزمره افراد بر جای نمی گذارند.

ارتودنسی در سن 30 سالگی

همیشه به دنبال سوال ارتودنسی تا چند سالگی جواب میده، سوالات دیگری نیز مطرح می شود، افراد در سنین مختلف نیاز به درمان های دندانپزشکی دارند، ممکن است این سوال برای شما هم مطرح شود، ارتودنسی در سن 30 سالگی امکان پذیر است؟ با توجه به اینکه مشکلات ناهنجاری های فک و دندان در سنین بالاتر تاثیر بیشتری بر زیبایی افراد دارند، باید بگوییم ارتودنسی در سن 30 سالگی هم امکان پذیر و بدون محدودیت می باشد.

انجام ارتودنسی در سن سی سالگی مسلما پیچیدگی های مربوط به خودش را دارد، اما با گذشت زمان طولانی تر نتایج ارتودنسی در سنین پایین را در اختیار شما قرار خواهد داد. با توجه به اینکه امروزه زیبایی دندان ها به عنوان یکی از فاکتورهای زیبایی تلقی می شود افراد زیادی در سنین بالاتر به فکر اصلاح دندان های خود هستند.

همانطور که قبلا اشاره کردیم ارتودنسی در سن 30 سالگی زمانبر و پیچیده تر می باشد در برخی موارد نیاز به جراحی فک نیز وجود دارد. علاوه بر این ممکن است در حین درمان متخصص دندانپزشکی راهکارهای دیگر را نیز برای شما پیشنهاد دهد. باید دقت داشته باشید با توجه به شکل گیری و سفت شدن استخوان های فک مسلما پروسه درمانی طولانی تری را باید بگذرانید.

ارتودنسی در سن 30 سالگی

ارتودنسی در سن 25 سالگی

در ادامه بحث ارتودنسی تا چند سالگی جواب میده لازم است به یکی از پرسش های مطرح شده در این زمینه بپردازیم. آیا ارتودنسی در سن 25 سالگی نتیجه دارد؟ در گذشته یک تئوری وجود داشت که در سنین بالاتر و با رشد دندان عقل دندان های دیگر دچار به هم ریختگی می شوند. اما در حال حاضر این تئوری بسیار ضعیف می باشد، پژوهشگران دریافته اند که عرض فک در سنین بالاتر مقداری کاهش پیدا می کند، که در آقایان این اتفاث در سن بین 20 تا 30 سالگی و در خانم ها 18 تا 25 سالگی می باشد. بنابر این عقیده 25 سالگی می تواند سن مناسبی برای انجام درمان های ارتودنسی در افراد باشد.

با توجه به اینکه در این سن به دلیل کاهش محیط نعل اسبی دندان ها امکان دارد دندان ها بر روی هم قرار بگیرند، به همین دلیل افراد می توانند در این سن اقدام به انجام درمان ارتودنسی نمایند.

 

ارتودنسی در 15 سالگی

 

یکی از بهترین بازه های زمانی برای انجام ارتودنسی از نظر برخی از متخصصان انجام ارتودنسی در 15 سالگی است. درست است که انجام ارتودنسی محدودیت ندارد اما در این سن می تواند تا جهار برابر سنین بالاتر به سرعت انجام بگیرد. در برخی موارد با توجه به مشکلات فرد توصیه می شود ارتودنسی در سنین خاصی انجام بگیرد.

به عنوان مثال کودکانی که با مشکل آندربایت شدید یا جلو آمدگی فک بالا مواجه هستتد، بهتر است تا تکمیل رشد فکی انجام این فرایند را به تعویق بیاندارند. در این موقعیت دندانپزشک بر اساس موقعیت و شرایط کودک سنین 15 تا 18 سالگی را برای انجام ارتودنسی پیشنهاد می کند، که رشد فک پایان یافته اما استخوان ها هنوز انعطاف پذیری بالایی دارند.

 

ارتودنسی در 13 سالگی

 

در ادامه موضوع ارتودنسی تا چند سالگی جواب میده قصد داریم به مسئله ارتودنسی در 13 سالگی بپردازیم. کودکانی که دارای مشکلات دندانی هستند، معمولا آثار آن را در سنین بین 6 تا 10 سالگی مشاهده می کنند. در این موقعیت دندانپزشکان از وسایل ارتودنسی محدودی استفاده می کنند. آن ها زمانی سیم کشی دندان های کودک را به شکل کامل انجام می دهند، که دندان های دائمی کودک به شکل کامل رشد کرده باشد. بنابراین انجام ارتودنسی در سن 13 سالگی بسیار مناسب می باشد.

در صورتی که قصد دارید در این سن ارتودنسی انجام دهید باید به زمان افتادن دندان های کودکتان توجه داشته باشید. چون دندان های شیری در برخی از کودکان دیرتر یا رودتر می افتد.

 

سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان

 

ارتودنسی دندان تا چند سالگی جواب میده اما سوال دیگری نیز به دنبال آن پیش می آید که سن مناسب برای ارتودنسی بزرگسالان چه زمانی می باشد. بزرگسالان در هر سنی امکان انجام ارتودنسی را دارند. افرادی که دارای لثه، دندان و استخوان فک سالکی هستند، می توانند این فرایند را انجام دهند.

در حقیقت می توانیم بگوییم که سن مناسبی برای انجام ارتودنسی در بزرگسالان وجود ندارد، افراد می توانند در هر سنی از جنبه های درمانی و زیبایی ارتودنسی استفاده کنند. البته باید دقت داشته باشید که این در زمانی اتفاق می افتد که شرایط مطلوب باشد. یعنی فرد دارای دندان، لثه، استخوان های فک سالمی باشد. انجام ارتودنسی در بزرگسالی پیچیدگی و سختی های خودش را دارد، اما انجام آن نتیجه خوبی را در پی دارد.

 

ارتودنسی در سن 50

 

آیا ارتودنسی در سن 50 سالگی امکان پذیر است؟ ممکن است این سوال افراد زیادی باشد. بر اساس یک باور تقریبا غلط که می گویند ارتودنسی باید در سنین پایین انجام بگیرد، باید بگوییم از لحاظ علمی انجام ارتودن برای افراد در سنین بالا هیچ گونه محدودیتی ندارد. در حقیقت ارتدودنسی در بزرگسالی دارای محدودیت سلامتی می باشد.

دندانپزشک برای افراد متقاضی ارتودنسی در سنین بالا معاینات لازم را انجام می دهند در صورت وجود سلامت اقدام به انجام این روش درمانی می کند. یکی از مهمترین موارد برای ارتودنسی افراد در سنین بالا معاینه فرد است که باید به صورت کاملا تخصصی انجام بگیرد و مشکلات فرد را با دقت زیادی تشخیص دهد. در برخی موارد بیمار نیاز به عمل جراحی بر روی فک خود دارد، که با انجام آن فرایند ارتودنسی به سادگی انجام می گیرد.

 دندانپزشکی دکتر بالوی پور به عنوان یکی از مراکز معتبر در زمینه ی ارتودنسی به شما کمک می کند تا بهترین نوع ارتودنسی را مناسب با شرایط خود انتخاب کنید.

مزایای ارتودنسی در سن بالا

 

جالب است بدانید ارتودنسی در سنین بالا می تواند مزایای منحصر به فردی داشته باشد. همانطور که بارها اشاره کردیم ارتودنسی به سن خاصی محدود نیست. افراد می توانند در سنین مختلف این روش درمانی را انجام دهند. در ادامه قصد داریم مزایای ارتودنسی در سن بالا را مورد بررسی قرار دهیم.

با انجام ارتودنسی در سنین بالاتر می توانید به راحتی دندان های خود را منظم کرده و در نهایت لبخند زیبایی را برای خودتان ایجاد کنید.

در برخی موارد امکان دارد پس از انجام ارتودنسی به عدم استفاده از پلاک های دندانی نگهدارنده دندان های شما دوباره دچار بی نظمی شوند که این اتفاق معمولا در افراد بزرگسال کمتر دیده می شود. زمانی که ارتودنسی در سن بزرگسالی انجام بگیرد امکان بازگشت دندان ها به حالت اولیه بسیار پایین می باشد.

افراد بزرگسال بهداشت دهان و دندان خود را بهتر رعایت می کنند، بنابراین می توانند راحت تر از دندان های خود پس از فرایند ارتودنسی مراقبت کنند.

در بزرگسالی مقدار ابتلا به دندان قروچه و ساییدگی در دندان ها به میزان زیادی کاهش پیدا می کند، زیرا فرد می تواند از نایت گارد استفاده کند یا خودش را کنترل نماید.

فرایند جویدن در بزرگسالی بهتر و معقولانه تر انجام می گیرد، در واقع بعد از انجام ارتودنسی دندان ها به راحتی بر روی همدیگر قرار می گیرند.

ارتودنسی در سنین بالا موجب می شود که فاصله ی میان دندان ها که در طی سال های طولانی اتفاق افتاده است از بین برود.

یکی دیگر از مزیت های استفاده از این روش درمانی از بین رفتن مشکلات دندان های غائب برای افراد بزرگسال است.

در برخی موارد فک بالا را به دلیل هم اندازه نبودن یا به منظور اصلاح دو فک تحت جراحی قرار می دهند تا به این ترتیب حالت قرارگیری دندان ها بر روی همدیگر زیباتر شود.

 

عوارض ارتودنسی در سنین بالاچیست؟

 

عوارض ارتودنسی دندان در این سنین عبارتند از:

یکی ازمعایب انجام زاتودنسی در بزرگسالی طولانی شدن دوره درمان و استفاده طولانی مدت از بریس های ارتودنسی می باشد.

هزینه ارتودنسی دندان در این موقعیت افزایش پیدا می کند، که این امر به دلیل افزایش مشکلات دندان، فک و لثه از جمله پوسیدگی های دندان ها، عفونت لثه و آسیب دیدگی مینای دندان و ...می باشد

نیاز به درمان های جانبی مانند جراحی فک به علت وجود پیشرفت ناهنجاری ها و عدم انعطاف پذیری همچنین شکل گیری دندان ها و استخوان های فک

به دلیل قرار گرفتن بریس های ارتودنسی در روی دندان ها ممکن است دچار کاهش اعتماد به نفس در فرد و خجالت کشیدن از دیگران افراد شوند.

امکان بروز و تشدید سر درد و همچنین احساس ناراحتی در صورت از دیگر معایب می باشد.

بروز افزایش درد و ناراحتی های فرد در کنارحساسیت های دهانی از جمله زبان و لثه ها به علت وجود بریس و دستگاه های ارتودنسی در دهان

در برخی موارد به دلیل عدم مطلوبیت درمان ارتودنسی امکان بازگشت مجدد ناهنجاری ها وجود دارد.

برای انجام ارتودنسی و خالی کردن فضای مورد نیاز در فک احتمال از دست دادن یک الی چند دندان دائمی وجود دارد.

عدم نتیجه مطلوب و کارساز بودن ارتودنسی

 

بهترین نوع ارتودنسی برای بزرگسالان

 

در دوره بزرگسالی افراد به آشکار بودن بریس های دندانی حساس بوده و در اکثر موارد تمایل ندارند دیگران متوجه درمان آن ها شوند. به همین دلیل می توان بگوییم بهترین نوع ارتودنسی برای افراد بزرگسال، ارتودنسی به روش های نامرئی می باشد، به این دلیل که در این مدل ارتودنسی امکان دیده شدن دستگاه ارتودنسی و جلب توجه آن را به دیگرانوجود ندارد. یکی از روش های ارتودنسی که در آن بریس ها در پشت دندان ها و داخل دهان نصب می شوند لینگوال است. همچنین یکی دیگر از انواع ارتودنسی مناسب بزرگسالان ارتودنسی با براکت های سرامیکی و یا پلاک های شفاف بیش از سایر روش ها مورد توجه قرار می گیرد. ناگفته نماند تعیین بهترین نوع ارتودنسی بر عهده متخصص ارتودنسی بوده و با توجه به شرایط بیمار و شدت عارضه صورت می گیرد. در نهایت امکان دارد در مواقعی بریس فلزی بهتر از بریس سرامیکی و یا لینگوال باشند.

 

سخن پایانی

 

با توجه به حساسیت انجام درمان ارتودنسی در بزرگسالی لازم است، افراد نهایت دقت را داشته و به مطب یا کلینیک های دندانپزشکی مراجعه کنند، که از تجربه بالایی در این زمینه برخوردار هستند.

مراجعه به دندانپزشکی در سعادت آباد این امکان را برای شما فراهم می کند، که پس از انجام معاینات لازم و مشاوره های پیش از درمان نتیجه مطلوبی از ارتودنسی را دریافت کنید.

سوالات متداول

آیا ارتودنسی در سن بالا منجر به حساسیت دندان ها می شود؟

با توجه به اینکه امکان دارد افزایش سن باعث تضعیف استخوان ها و همچنین آسیب پذیر تر شدن دندان ها شو د بنابراین جای تعجب نیست به دنبال آن عوارض مختلفی در دهان و دندان افراد ظاهر گردد. یکی از این مشکلات و عوارض آسیب دیدگی و حساسیت در مینای دندان می باشد. با توجه با اینکه که دندان های فرد در سن بالا حساس تر می شوندد، پس از ارتودنسی امکان دارد مینای دندان ضعیف شده و دندان ها نیز در برابر مصرف مواد خوراکی داغ و یا سرد و حتی شیرین و ترش واکنش و حساسیت نشان دهند. بدین ترتیب ارتودنسی در سنین بالا در برخی موارد که فرد دارای مشکلاتی است می تواند احتمال بروز حساسیت های دهانی و دندان ها را افزایش دهد.

آیا ارتودنسی در سنین 40 سالگی کارساز بوده و نتیجه مطلوبی به همراه دارد؟

در پاسخ به این پرسش باید گفت البته که ارتودنسی دارای محدودیت سنی نمی باشد و افراد در هر سنی می توانند برای انجام آن اقدام نمایند اما باید به این موضوع دقت داشته باشید که در سنین بالا درمان، با روندی کند و سخت تر از سنین پایین پیش می رود. در صورتی که افراد در سن 40 سالگی مشکل خاص دندانی و یا ناراحتی در لثه نداشته باشد، درمان ارتودنسی می تواند نتیجه مطلوب داشته باشد و حتی در برخی موارد امکان دارد، مدت زمان استفاده از بریس و دستگاه های ارتودنسی طولانی مدت نباشد، اما زمانی که فرد دچار بیماری های لثه و یا پوسیدگی های شدید دندانی باشد و یااز ناهنجاری شدیدی برخوردار باشد . در کنار ارتودنسی لازم است درمان های دیگری از جمله عصب کشی، پر کردن دندان ها و حتی جراحی فک انجام دهد. تا نتیجه درمان ارتودنسی به شکل مطلوب باشد.

در کدام ناهنجاری ها در زمان ارتودنسی سن بیمار ملاک اصلی درمان است؟

زمانی سن بیمار ملاک است که برخی ناهنجاری ها مانند انواع کراس بایت ها و جلو زدگی فک پایین وجود داشته باشد. همچنین مشکلات مربوط به فکین مثل اختلات فکی دندانی، جلو زدگی فک، عقب ماندگی فک، و یا مواردی که کودک دچار مشکلات تنفسی و یا عادت به مکیدن انگشت شست داشته باشد. بهتر است با ارتودنسی سن پایین انجام شود.

آیا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟

خیر