02122383900

ارتودنسی و ایمپلنت

در برخی موارد مشاهده می شود بیماران هنگام مراجعه به دندانپزشکی به هر دو روش درمانی ارتودنسی و ایمپلنت نیاز دارند. در این موقعیت متخصص ارتودنسی و ایمپلنت بر اساس شرایط بیمار تشخیص می دهد که کدام روش درمانی زودتر اتفاق بیفتد. در صورتی که فرد دندان های زیادی را از دست نداده باشد پیشنهاد می شود، که ابتدا روش درمانی ارتودنسی را انتخاب کند. در صورتی که بیمار دندان های زیادی را از دست داده باشد، بهتر است از بین ارتودنسی و ایمپلنت نخست اقدام به کاشت ایمپلنت کند.

آیا بعد از ایمپلنت میشود ارتودنسی کرد

 

در ادامه بحث ارتودنسی و ایمپلنت دندان باید بگوییم قبل از انجام ارتودنسی دندان لازم است دندانپزشک دندان های ایمپلنت شده را با دقت مورد بررسی قرار دهد. نکته ی جالب اینجاست که افراد می توانند پس از ایمپلنت کردن دندان ها هم از درمان ارتودنسی استفاده کنند. نکته ای که درباره ی این موضوع وجود دارد، این است که دندان های ایمپلنت شده پس از ارتودنسی هم از جای خود تکان نمی خورند. در صورتی که افراد دارای دندان های ایمپلنت شده باشند دندان پزشکان می توانند به راحتی و با استفاده از براکت های ارتودنسی دندان های ثابت را حرکت دهند.

در صورتی که افراد چند دندان ایمپلنت شده در دهان خود داشته باشند باز هم به عنوان مانعی برای انجام ارتودنسی به شمار نمی رود. در صورتی که درمان ایمپلنت شما به درستی انجام نگرفته باشد و ایمپلنت در جای درستی قرار نگرفته باشد، امکان دارد بعد از انجام دوره ی ارتودنسی جا به جا شده یا از جای خود تکان بخورد. بنابراین باید پیش از اقدام به انجام این کار بهتر است با دندانپزشک خود مشاوره های لازم را داشته باشید، تا بر اساس شرایط و وضعیت دندان های شما بهترین روش درمانی را انتخاب نمایند.

بیشترین نگرانی افراد در هنگام انجام ارتودنسی دندان های ایمپلنت شده این است که این دندان ها دچار جا به جایی شده یا از جای خود در بیایند. قبل از انجام هر چیز باید بدانید تشخیص این موضوع با دندانپزشک می باشد. نکته ی دیگری که وجود دارد این استکه روش های درمانی برای هر فرد متفاوت می باشد. مهمترین موضوعی که در رابطه با ایمپلنت دندانی وجود دارد، این است که در این روش درمانی به شکل مستقیم ایمپلنت ها به استخوان فک متصل می شوند. در برخی موارد ممکن است ایمپلنت ها با استفاده از ارتودنسی موقعیت قرارگیری دیگر دندان ها را تغییر دهند. یکی دیگر از مواردی که بر موضوع ارتودنسی و ایمپلنت تاثیر دارد، مدت زمانی است که ایمپلنت دندان ها انجام شده اند.

در این روش درمانی باید این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که آیا دندان ایمپلنت شده توانایی ثابت ماندن را دارد و می تواند با دیگر دندان ها در یک راستا قرار بگیرد یا نه. در این موقعیت تنها دندانپزشک متخصص است که می تواند تصمیم بگیرد که آیا این فرایند انجام به درستی انجام می گیرد یا خیر.

 

ایمپلنت بعد از ارتودنسی

 

معمولا در هنگام پیش آمدن بحث ارتودنسی و ایمپلنت پیشنهاد می شود که درمان ارتودنسی قبل از کاشت ایمپلنت انجام بگیرد. به این دلیل که در این موقعیت امکان حرکت دادن دندان ها به بهترین وجه ممکن انجام می شود. نکته ی دیگر اینکه انجام ارتودنسی قبل از ایمپلنت دندان ها باعث می شود که افراد از قرارگیری شرایط و موقعیت سایر دندان ها مطمئن باشند. افرادی که دندان های خود را از دست داده اند در طی روند درمان می توانند از دندان های مصنوعی استفاده کنند. استفاده از دندان های مصنوعی باعث می شود که افراد بتوانند به صورت موقت زیبایی دندان های خود را داشته باشند.

نکته ی دیگری که در این جا وجود دارد، این است که در برخی موارد امکان دارد دندانپزشک پیشنهاد کند، ابتدا ایمپلنت دندان انجام شده سپس به انجام ارتودنسی بپردازید. نکته ای که باعث نگرانی بیشتر بیماران شده ارتودنسی دندان های ایمپلنت شده است، که باید بدانید انجام این فرایند درمانی به عنوان یک کار غیرممکن و سخت نمی باشد. در نهایت دندانپزشک متخصص با بررسی وضعیت دندان های بیمار بهترین روش درمان را انتخاب می کنند.

در صورتی که پزشک تشخیص دهد ارتودنسی باید پیش از انجام ایمپلنت دندان انجام شود، فضای کافی برای دندان ها ایجاد می شود و دندانپزشک می تواند مسیر حرکت صحیح سایر ریشه ها را تعیین کند. انجام روش درمانی ارتودنسی قبل از ایمپلنت مزیت هایی دارد، که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

ایمپلنت بعد از ارتودنسی

 

ایمپلنت قبل از ارتودنسی

 

نکته ی مهمی که در مورد ایمپلنت و ارتودنسی وجود دارد، این است که ارتودنسی معمولا برای اهداف درمان زیبایی به کار می رود. در حالی که ایمپلنت دندان ها تنها جنبه زیبایی ندارند. زمانی که افراد دندان های خود را از دست می دهند با مشکلاتی مانند ناهنجاری در صحبت کردن و گفتار، غذا خوردن و ... روبرو می شوند. در برخی از موارد به دلیل شرایط خاصی که بیماران دارند، متخصص دندانپزشکی یا ارتودنتیست ترجیح می دهند که فرایند ایمپلنت دندان را پیش از انجام ارتودنسی انجام دهند. این موضوع زمانی اتفاق می افتد که دندانهایی که نیاز به تراز دارند و باید تحت ارتودنسی قرار بگیرند از دندان های ایمپلنت شده فاصله داشته باشند. در برخی موارد مشاهده می شود وجود دندان های ایمپلنت شده به انجام صحیح ارتودنسی کمک زیادی می کند. با توجه به اینکه وقتی ایمپلنت به شکل صحیحی انجام بگیرد از جای خود حرکت نمی کند، این امکان وجود دارد که از آن ها برای محکم کردن بریس های ارتودنسی کمک بگیرید و نتایج بهتری را دریافت کنید.

 

ایمپلنت بجای ارتودنسی

 

در هنگام درمان دندان ها این سوال پیش می آید آیا می توانیم از ایمپلنت به جای ارتودنسی استفاده کنیم. در برخی موارد ممکن است بیمار یک یا دو دندان را از دست داده باشد. در این مواقع پیشنهاد می شود برای پر کردن فاصله ی دندان

 

ایمپلنت حین ارتودنسی در دندانپزشکی سعادت آباد

 

در برخی موارد مشاهده می شود که ارتودنسی و ایمپلنت به دلیل شرایط خاصی که بیمار دارد به صورت همزمان انجام می شود. دندانپزشک در سعادت آباد با استفاده از تخصص و تجربه ای که دارد، می تواند تشخیص دهد که بیمار به جه نوع درمانی نیاز دارد. در برخی موارد ممکن است در حین درمان ارتودنسی بیمار به ایمپلنت هم نیاز داشته باشد. بنابراین متخصص دندانپزشکی با توجه به تجربه بالا و تخصصی که در این زمینه دارد، می تواند از تداخل این عمل مجزا را با دقت زیادی مدیریت نماید، این فرایند باعث می شود که بیمار در انتهای درمان نتیجه ی مطلوبی را دریافت کند.

نکته ی مهمی که در این زمینه وجود دارد، انتخاب دندانپزشک متخصص و با تجربه است، که بتواند نیازهای بیمار را به درستی تشخیص داده و بهترین راهکار درمانی را انتخاب کند. در صورتی که فرد نیاز داشته باشد که هر دو عمل را به صورت همزمان انجام دهد. باید برای حفظ زیبایی لبخند فرد هر دو عمل با دقت مدیریت شود. بهتر است قبل از انجام این فرایند افراد با دندانپزشک خود مشاوره های لازم را داشته باشند.

همانطور که می دانید ارتودنسی و ایمپلنت به عنوان دو روش کاربردی و زیبایی برای دندان ها به شمار می رود، باید با دقت زیادی انجام شوند. انجام ارتودنسی باعث می شود که دندان ها به درستی تراز شوند، این فرایند باعث می شود که فرایند جویدن به درستی انجام شود. در کنار آن استفاده از ایمپلنت به عنوان بهترین روش جایگزینی برای دندان ها به شمار می رود، شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارد. همانطور که قبلا اشاره کردیم برخی از بیماران به دلیل شرایط خاصی که دارند لازم است از هر دو روش درمانی به صورت همزمان استفاده کنند.

 

هزینه ارتودنسی

 

هزینه ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد که قصد داریم در ادامه به برخی از این موارد اشاره کنیم.

محدودیت سنی

 

ممکن است افراد این تصور را داشته باشند که سن افراد باعث می شود بر نتیجه ی ارتودنسی تاثیر زیادی داشته باشد. گرچه انجام ارتودنسی در سنین پایین تر راحت تر و سریعتر می باشد. اما در سنین بالا هم افراد می توانند نتایج مطلوبی را دریافت کنند. نکته ی مهمی که در زمینه تفاوت ارتودنسی در سنین پایین و بزرگسالی وجود دارد، این است که پروسه درمان در بزرگسالی بیشتر می باشد؛ همین مدت زمان بیشتر موجب می شود که هزینه درمان ارتودنسی افزایش پیدا کند.

تاثیر مشکلات در ارتودنسی دندان ها

 

هزینه ارتودنسی رابطه ی مستقیمی با هزینه ی ارتودنسی دارد. این مشکلات می تواند شامل نامتقارن بودن دندان ها، فاصله ی جزئی میان دندان ها بر روی درمان درمان ارتودنسی و هزینههای درمان تاثیر زیادی می گذارد. با توجه به اینکه مشکلات در افراد متفاوت می باشد، در برخی موارد افراد احتیاج برای درمان ارتودنسی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند همین امر باعث افزایش هزینه ها می شود.

مدت زمان ارتودنسی

 

یکی از مواردی که با هزینه ارتودنسی رابطه ی مستقیمی دارد، مدت زمان درمان ارتودنسی می باشد. در واقع هر چقدر پروسه ی درمان طولانی تر باشد، میزان مراجعه به مطب دندانپزشک افزایش پیدا می کند، علاوه بر این در هنگام انجام درمان ارتودنسی نیاز به درمان های جانبی هم وجود دارد، همین امر باعث می شود که هزینه های ارتودنسی به میزان زیادی افزایش پیدا کند. مدت زمان درمان ارتودنسی به موارد مختلفی مانند سن بیمار، روش درمانی انتخاب شده، جایگاه و تعداد دندان ها، میزان و شدت مشکلات دندان و فک بیمار بستگی دارد. در برخی موارد مشاهده شده است که مدت زمان درمان ارتودنسی بین چند ماه تا چند سال ممکن است به طول بیانجامد. برای دریافت نتیجه ی بهتر در طول درمان دندانپزشک یا ارتودنتیست جلساتی را تنظیم می کند که بیمار باید به صورت منظم به مطب مراجعه کند. رعایت نظم در این جلسات باعث می شود که بیمار نتیجه مطلوب را دریافت کند. به همین علت است که مدت زمان درمان ارتودنسی بر قیمت و هزینه های درمان تاثیر زیادی دارد.

نوع روش ارتودنسی

 

یکی از مهمترین و موثرترین موارد که در هزینه ها و قیمت ارتودنسی تاثیر زیادی دارد انتخاب روش درمانی توسط دندانپزشک است. روش های مختلفی برای این نوع درمان وجود دارد، که ارتودنسی ثابت در مقایسه با نوع متحرک آن از هزینه ی بیشتری برخوردار است. در میان روش های مختلف ارتودنسی روش های لینگوال و دیمون از هزینه های بیشتری برخوردار هستند. این روش ها به دلیل نوع ساختاری که دارد از هزینه های بیشتری برخوردار است.

 

هزینه های جانبی ارتودنسی

 

یکی دیگر از فاکتور تاثیرگذار بر روی هزینه های ارتودنسی انجام درمان و هزینه های جانبی می باشد. ممکن است پس از انجام معاینات متخصص دندانپزشکی تشخیص بدهد، که با توجه به میزان خرابی های دندان ها بیمار نیاز به درمان های جانبی دارد. لازم است که افراد پیش از انجام تحت درمان هایی مانند درمان ریشه و پوسیدگی و .... قرار بگیرند.

 

هزینه ارتودنسی

 

نقش متخصص ارتودنسی در هزینه ها

 

یکی دیگر از مواردی که نقش بسیار مهمی در تعیین قیمت هزینه های ارتودنسی دارد انتخاب متخصص ارتودنسی می باشد. موارد مهمی مثل مهارت، تجربه، تخصص متخصص ارتودنتیست در تعیین هزینه ها نقش دارد. نکته ی بسیار مهم در تعیین هزینه های ارتودنسی وجود دارد تشخیص و برنامه ریزی و انتخاب درمان مناسب برای انجام این شیوه ی درمانی می باشد. انتخاب برنامه ی درمانی مناسب به عنوان یک امر تعیین کننده می باشد. این امر به عنوان یک موضوع تعیین کننده در هزینه ها به شمار می رود.

متخصص ارتودنتیست باید یک فرد باتجربه و ماهر باشد تعیین مدت زمان درمان که به عنوان عامل اصلی هزینه ها می باشد توسط متخصص ارتودنتیست انجام می گیرد. در برخی موارد نیاز به مشاوره درمان هایی مانند بلچینگ و جرمگیری دندان ها، هزینه های مربوط به عکسبرداری، نگهدارنده های ارتودنسی باعث افزایش هزینه ها می شوند.

 

بهترین فوق تخصص ایمپلنت در تهران

 

همانطور که قبلا اشاره کردیم انتخاب متخصص ارتودنتیست نقش مهمی در دریافت نتیجه ی مناسب دارد. یکی از بهترین گزینه ها برای انجام خدمات دندانپزشکی مانند ایمپلنت و ارتودنسی در تهران دندانپزشکی دکتر بالوی پور می باشد. می توانید با مراجعه به این مرکز تخصصی پس از انجام معاینات و بررسی های لازم بهترین روش درمان را انتخاب نمایید. در صورت نیاز به انجام مشاوره و درمان های جانبی این فرایند در بهترین حالت ممکن برای شما انجام می پذیرد. افراد می توانند برای انتخاب بهترین روش ارتودنسی به این مرکز مراجعه نمایید.

سوالات متداول

 

آیا درمان ارتودنسی به ایمپلنت آسیب میزند؟

درمان ارتودنسی را معمولا برای منظم سازی و جا به جایی دندان ها انجام می گیرد. براکت های ارتودنسی به گونه ای طراحی شده اند که هم ترازی دندان ها را به میزان زیادی افزایش می دهد. با توجه به اینکه ایمپلنت ها به شکل ثابت در جای خود قرار می گیرند، بنابراین درمان ارتودنسی بر روی آن ها تاثیر ندارد. این نکته درست است که براکت های ارتودنسی ممکن است بر روی دندان های ایمپلنت شده فشار وارد کنند اما قابلیت جا به جا کردن آن ها را ندارند. با توجه به اینکه این فشارها از قابلیت تنظیم برخوردار هستند، اما در اندازه ای نسبت که موجب شل شدن ایمپلنت ها شود. در صورتی که فرایند جوش خوردن ایمپل نت ها به استخوان فک انجام گرفته باشد، به هیچ عنوان درمان ارتودنسی بر روی آن ها تاثیری ندارد.

2- آیا ایمپلنت بهتر از ارتودنسی است؟

ممکن است درمان ایمپلنت و ارتودنسی بسیار به همدیگر شبیه باشند، اما هر کدام از این فرایند درمانی اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. در نگاهی دیگر این موارد می توانند مکمل همدیگر باشند. اما زمانی که قصد داشته باشیم این موارد را انتخاب یا در جایگاه مقایسه قرار دهیم، اگر تنها دلیل استفاده از این روش های درمانی از بین بردن و بستن شکاف های میان دندان ها باشد، دندان های فرد دارای هیچ نوع نامرتبی و شلوغی نباشد، بهتر است فرد به جای ارتودنسی از ایمپلنت استفاده کند. در صورتی که مشکلات دیگری برای دندان ها وجود داشته باشد، می توانید از درمان ارتودنسی استفاده کنید.

3- آیا استفاده از ایمپلنت باعث آسیب به دندان های دیگر می شود؟

درمان ایمپلنت شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارد. بنابراین امکان آسیب رساندن به دندان ها بسیار کم می باشد. در صورتی ایمپلنت به دندان های دیگر آسیب می زند، که فرد مبتلا به پری ایمپلنت شود. این بیماری نوعی عفونت می باشد، که در اطراف ایمپلنت به وجود می آید، باعث می شود استخوان فک در پیرامون ایمپلنت از بین برود. این بیماری به عنوان یک تهدید بالقوه برای ایمپلنت به شمار می رود.

4- طولانی ترین مدت درمان برای ارتودنسی چقدر است؟

همانطور که می دانید هر چقدر درمان ارتودنسی در سنین پایین انجام بگیرد نتایج بهتری را دریافت خواهید کرد. میانگین زمانی که برای درمان ارتودنسی در نظر می گیرند، معمولا بین 16 تا 18 ماه می باشد. در برخی موارد ممکن است این درمان تا دو سال یا حتی بیشتر نیز به طول بیانجامد. معمولا افراد بزرگسال مدت زمان بیشتری برای دریافت نتایج ارتودنسی نیاز دارند. در این زمان لازم است فرد در فواصل مختلف به دندانپزشک مراجعه کند و وضعیت دندان های او چک شود.

5- آیا امکان انجام ایمپلنت و ارتودنسی به صورت همزمان وجود دارد؟

پاسخ این پرسش مثبت است. در برخی موارد شرایط دهان و دندان بیماران به گونه ای است که از این دو روش درمانی به صورت همزمان استفاده می شود. در برخی موارد از ایمپلنت ها به عنوان پایه برای ارتودنسی استفاده می شود.