02122383900

عمده مشکلی که افراد با ایمپلنت دندان دارند این است که دقیقاً نمی دانند چه اتفاقی قرار است رخ دهد و چگونه عملیات ایمپلنت انجام می شود بسیاری نیز بعد از گذشت مدتی متوجه نقص در عملیات کاشت دندانی می شوند و به طبع این می تواند دلایل مختلفی داشته باشد.

اما در ادامه قصد داریم پیش نیازها، مراحل و روش انجام این کار را به شما شرح دهیم که می تواند مبتنی بر وضعیت دهان و دندان شما به اشکال مختلفی البته با تغییر یک سری جزئیات انجام شود. پیری، کشیدن دندان، شکستن دندان و ریشه، مشکلات ژنتیکی از جمله عواملی است که سبب بروز این مشکل می شود.

حتی مشکلات دهان و دندان می تواند روی سلامت، رشد و متابولیسم بدن نیز تأثیر بگذارد و آن را تحت الشعاع قرار دهد. افرادی که به هر دلیل نمی توانند یک رنج یا دسته بندی خاص غذایی را مصرف کنند، به طور معمول مواد و املاح آن را دریافت ننموده و پس از مدتی با مشکلاتی نظیر کمبود املاح و مواد معدنی روبرو می شوند. اما آیا ایمپلنت دندان یک روش عالی برای درمان است و هیچ جایگزینی برای آن در نظر گرفته نشده؟

 

ایمپلنت دندان

 

 

منظور از عملیات ایمپلنت دندان چیست؟

 

هر شخصی ممکن است بسته به شرایط فیزیکی، سنی و همین طور وضعیت تغذیه دچار مشکلات دهان و دندان شده و ناچار باشد که دندان های خود را بکشد و آن ها را از دست می دهد. در روش ایمپلنت از دندان هایی درست شبیه به دندان واقعی برای رفع این مشکل استفاده می شود. دو قسمت اصلی ایمپلنت با نام های Fixture و Abutment شناخته می شوند. بخشی که از داخل استخوان فک قرار خواهد گرفت در اصطلاح پزشکی با نام Fixture شناخته می شود. قسمت تاجی که بالای لثه قرار می گیرد و بخش اصلی استند یا نگه دارنده است نیز Abutment نام می گیرد.

در ساخت این متریال از تیتانیوم استفاده شده است که سازگاری کاملاً با فک و استخوان فک را دارد و به هیچ عنوان سبب سروصدا، مشکل بافتی و همین طور لغزش نشده و یک انتخاب کاملاً منطقی و عادی است.

 

ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

 

شاید شما هم با تحقیق و جستجو در اینترنت با عناوین زیادی مواجه شوید و فکر کنید که ایمپلنت مناسب شما نیست و یا به هر دلیلی باید به دنبال جایگزین برای آن باشید. اما در ادامه قصد داریم کلیدی ترین و مهم ترین مشخصه ها و ویژگی هایی که در افراد وجود دارد را بررسی کنیم و در مورد این که آیا می توان روی آن ها ایمپلنت دندان را اجرا کرده صحبت نماییم.

  • کسانی که دندان های فک جلو و عقب خود را به هر دلیل از دست داشته باشند.
  • در صورتی که فاصله ایجاد شده پس از کشیدن یک دندان طبیعی باشد و امکان انجام عملیات ایمپلنت وجود داشته باشد.
  • اگر بیش از یک دندان از دست رفته باشد.
  • کسانی که به هر دلیلی علاقه ای به استفاده از دندان های مصنوعی تکی یا قالبی ندارند.
  • افرادی که می خواهند برای همیشه از مشکلات دهان و دندان رها شده و گفتار خود را با تمرکزی که به دست می آورند بهبود ببخشند.

 

آیا به ریشه دندان نیاز داریم؟

 

دقت کنید که اگر ریشه دندان شما پوسیده باشد باید حتماً آن را خارج کرده و بکشید. در این حالت امکان استفاده از ریشه وجود ندارد. در این مورد هیچ باید و اجباری نیز وجود ندارد. اما دندان شما اگر از ریشه دچار پوسیدگی شدید شده باشد باید حتماً کشیده و از ترمیم آن صرف نظر شود. چون نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

به طور کلی روند کاشت دندان یا همان ایمپلنت آن سه مرحله کلیدی و اصلی دارد. در وهله اول دندان طبیعی شما باید کشیده شود. پس از آن جراح می تواند ایمپلنت را در استخوان فک به جای ریشه دندان طبیعی قرار دهد. زمانی که استخوان اطراف به اندازه کافی رشد کرد، می توان پروتز را درون آن قرار داد. در نتیجه در عملیات کاشت دندانی شما نیازی به ریشه نخواهید داشت و می توانید ریشه دندان را در بیاورید. البته که این کار باعث می شود عمر دندان شما بیشتر شده و به مرور زمان دچار پوسیدگی نشود.

در صورتی که جراح دندانپزشک این تشخیص را بدهد که دندان شما آسیب دیده و باید کشیده شود معمولاً توصیه او این خواهد بود که از ایمپلنت استفاده کنید. البته ایمپلنت نیز به طبع یک سری محدودیت ها خواهد داشت که در مورد آن نیز توضیح خواهیم داد. اما در نهایت دقت داشته باشید که عملیات بهداشت دهان و دندانکمترین محدودیت را برای شما خواهد داشت و می توانید بدون هیچ مشکلی کل پروسه آن را در فضای خالی روی لثه ها و در بخش هایی که دیگر خبری از دندان اصلی و طبیعی شما نیست انجام دهید.

 

چرا ایمپلنت امروزه محبوب است؟

 

ایمپلنت دندان مزیت های زیادی دارد که در ادامه در خصوص آن ها به اختصار توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد. فاکتور کلیدی و مهم اولی که ترجیح می دهیم به طور جداگانه در مورد آن صحبت کنیم طول عمر بالا و بسیار بهتر نسبت به تمامی روش های موجود است.

طول عمر

ایمپلنت بیمار را از درمان های پشت سرهم و انواع روش های دیگری که برای رفع مشکلات دهان و دندان وجود دارد بی نیاز می کند. از طرفی مزیت کلیدی آن این است که پس از اجرا نیازی به بازسازی و... ندارد. همین طور اگر بتوانید بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید، تقریباً می توان گفت که چند دهه دندان های شما سالم می ماند و منطقاً این یک مزیت کلیدی و فوق العاده است.

سرعت کار بالا

درصورتی که فکر می کنید روش های دیگر درمانی می تواند وقت گیر باشد، باید بدانید که ایمپلنت های دندانی معمولاً سریع ترین روش برای جایگزین کردن به حساب می آیند؛ البته زمانی که مشکل خاصی در استخوان فک شما و یا شرایط فیزیکی تان وجود نداشته باشد، خیلی زود می توانید آن را انجام دهید. در واقع پزشک شما بر اساس شرایط فیزیکی تان همه چیز را برنامه ریزی می کند و اگر در وضعیت عادی باشید ایمپلنت خیلی سریع تر از چیزی که فکر می کنید انجام خواهد شد.

ثابت بودن

در صورتی که از روش های دیگر مانند قالب گذاری و... استفاده کنید به هرحال احتمال این که دندان شما از روی لثه و داخل دهان خارج شود وجود دارد. ثابت بودن یک مزیت فوق العاده کلیدی برای ایمپلنت به حساب می آید و پس از انجام آن به هیچ عنوان امکان خارج کردن دندان ها از دهان خود را ندارید. البته این بیشتر یک مزیت به حساب می آید و به طبع شما نیازی به این کار هم پیدا نمی کنید.

در صورتی که در دیگر روش ها، همین مسئله جدا بودن دندان از لثه می تواند موجب بروز عفونت های دهانی و همین طور آسیب دیدگی های جدی شود.

زیبایی لبخند

اگر مایل به انجام تغییرات و اعمال زیبایی روی دهان و دندان خود هستید، باید بدانید که از نظر پزشکان، ایمپلنت اولویت اول برای این کار به حساب می آید. با توجه به این که جای خالی دندان ها همیشه در دهان می تواند یک اتفاق آزاردهنده و ناخوشایند باشد، در نتیجه این یک مزیت فوق العاده مهم به حساب می آید که پیشنهاد می کنیم حتماً در مورد آن بیشتر تحقیق کنید و ادامه همین مقاله را نیز مطالعه فرمایید.

 

مراحل کلی ایمپلنت چگونه است؟

 

عملیات جراحی مربوط به کاشت ایمپلنت دندان به شکل یک جراحی سرپایی انجام می شود و مدت زمان زیادی از شما وقت نمی گیرد. البته این کار باید حتماً به صورت مرحله به مرحله و استاندارد انجام گردد و در کل پروسه آن شرایط بیمار از هر نظر بررسی شود. در غیر این صورت ممکن است ادامه این پروسه مشکل ساز باشد. در درجه اول معاینه انجام خواهد شد. نوع و تعداد دندان های مورد نیاز و نحوه انجام ایمپلنت در همین مرحله مشخص شده و به بیمار اطلاع داده می شود.

کشیدن دندان و ریشه

پس از آن اگر دندان آسیب دیده هنوز در دهان باشد باید برداشت شود. کشیدن دندان با بررسی ریشه انجام خواهد شد. سپس آماده سازی استخوان فک و جایی که قرار است دندان در آن کاشت شود یکی از اصلی ترین و کلیدی ترین مراحل خواهد بود. به این مرحله پیوند استخوان نیز می گویند که اگر پزشک شما در این مرحله قادر به اجرای درست نباشد شما را دچار مشکلات جدی می کند. به همین منوال حتماً به سراغ پزشکی بروید که در این زمینه تخصص لازم را داراست و علاوه بر آن، باتجربه و کارکشته است.

کاشت پایه ایمپلنت

کاشت پایه برای ایمپلنت کردن دندان نیز با پروسه ای شبیه به پیچ کردن روی دیوار انجام می شود. البته باید تمامی جوانب احتیاط رعایت شود تا به هیچ عنوان لثه های فرد دچار مشکل نشده و یا این که استخوان به هر دلیل دچار شکستگی نشده و ترک بر ندارد. در مرحله بعدی استخوان نیاز به رشد و ترمیم دارد که این کار مدت زمانی به طول می انجامد. بیمار در این مرحله باید مراقبت های لازم را از دهان و دندان خود داشته باشد تا هیچ آسیبی به محل کاشت وارد نشود.

قالب گیری دندان

پس از آن که استخوان به شرایط پایدار رسید و همه چیز برای ایمپلنت دندان آماده بود. لازم است که بیمار رنگ دندانی که مایل به اجرای آن است را انتخاب کند. این رنگ از تناژ و تم سفید شروع شده و به حالت معمولی و چیزی شبیه به دندان های عادی انسان می رسد. در نهایت پزشک قالب گیری را بر اساس فک و صورت بیمار انجام می دهد. این مرحله نیز یکی از حیاتی ترین و مهم ترین بخش های ایمپلنت است. در نظر داشته باشید که یک اشتباه کوچک از سوی پزشک ایمپلنت می تواند مشکلات زیادی را برای شما به بار آورد. 

در نهایت قالبی که برای شما تهیه می شود به آزمایشگاه یا همان لابراتوار ارسال و در نهایت ایمپلنت شما طراحی و ساخته خواهد شد. معمولاً این مدت زمان بسته به شرایط قالب و همین طور سرعت عمل پزشک می تواند متغیر و متفاوت باشد.

 

انواع روش های ایمپلنت دندان

به طور کلی برای انواع ایمپلنت های دندانی از دو روش اصلی استفاده می شود که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.

ایمپلنت چهارچوب

در این روش که با نام چهارچوب راموس نیز شناخته می شود دارای چهارچوب راموس در گوشه عقب استخوان فک در دهان است. هنگامی که در آن ایمپلنت به کار می رود بافت اطراف نیز ترمیم شده و یک میله فلزی نیز در اطراف لثه قابل دیدن خواهد بود. دندان های مصنوعی به شکلی ساخته خواهند شد که این میله را پوشش دهند و از شکستگی فک نیز تا 99 درصد جلوگیری می کند. به طور کلی اگر مایل به انتخاب یک نمونه با استحکام هستید این تکنیک اجرایی می تواند گزینه ای استاندارد و متداول باشد.

ایمپلنت ریشه ای شکل

این روش رایج ترین، متداول ترین و معمول ترین تکنیک در ایران به حساب می آید که در آن تمامی افراد می توانند به راحتی از درون استخوان برای کاشت استفاده کنند. این مدل شبیه پیچ کردن یک مخروط به استخوان است و در طول و پهنا می توان آن را متناسب با فرم صورت و فک انتخاب کرد. معمولاً دندان پزشک در مراحل اجرایی این روش در مورد روکش، پل یا دندان و همین طور نحوه اجرای آن به شما توضیحاتی ارائه خواهد داد و بر اساس آن عملیات کاشت شروع می شود.

 

آیا ایمپلنت مطمئن و ایمن است؟

در نهایت احتمالاً این پرسش هم برای کسانی که قصد دارند در مورد ایمپلنت دندان هزینه کنند به وجود می آید که آیا این هزینه می تواند صرفه و دوام بالایی داشته باشد؟ در جواب به این سوال باید خاطر نشان شویم که در حال حاضر ایمپلنت یکی از کم نقص ترین و بهترین روش ها برای کاشت دندان و ترمیم است که البته برای تمامی افراد معمولاً قابل اجرا بوده و محدودیت خاصی ندارند. این که شما تا چه حد مراقب دندان های خود باشید نیز می تواند روی عمر و دوام آن تاثیر ویژه ای بگذارد.

در صورتی که این کار را انجام ندهید پس از مدتی روکش ها از بین می روند و به طبع انتظار نداشته باشید که چند برابر از دندان های معمولی مقاوم تر باشد. اما در بدترین حالت نیز ایمپلنت به مراتب عمری بهتر نسبت به دیگر روش ها دارد. شما می توانید هم دندان های تکی ایمپلنت را بکارید و هم از روش های یکجا جایگزین کردن استفاده کنید. این بستگی به شرایط خودتان دارد. به همین منوال باید گفت که این روش ترمیم معمولاً کمترین محدودیت را چه از لحاظ نحوه اجرا و چه بسته به شرایط فیزیکی و فک فرد دارد.

 

چرا ایمپلنت بعد از کشیدن دندان ضروری است؟

البته این ممکن است سوالی باشد که برای برخی مطرح گردد و آن را به همین عنوان بیان کنند، اما در تمامی شرایط نیازی به ایمپلنت حتمی دندان نیست. بلکه شما می توانید به جهت جلوگیری از بروز آسیب و همین طور زیباسازی لبخند و دهان و دندان خود از آن استفاده کنید. منظور این است که خالی بودن فضای میان دندان های شما به مرور می تواند موجب برهم ریختن تعادل و کج شدن هر کدام از آنها شود. 

یا از طرفی روی هم افتادن دندان ها رخ می دهد و تراز از بین می رود. در نتیجه معمولاً پیشنهاد می شود که بعد از کشیدن دندان های خود از این روش استفاده کنید. محدودیتی نیز در مورد تعداد و زمان اجرا وجود ندارد. حتی پس از گذشت چند سال هم می توانید همچنان ایمپلنت را در فضای خالی انجام دهید و یکی از مزیت های کلیدی که این روش دارد این است که هیچ پیش نیازی نمی خواهد.

درصورتی که می خواهید ساختار چهره خود را حفظ کنید، زیبایی لبخندتان را از دست ندهید، استخوان فک همواره سالم بماند و جویدن غذاها برای شما بی دردسرتر و راحت تر باشد، حتماً می توانید از این تکنیک پزشکی استفاده کنید که بسیار هم محبوب است.

برای ایمپلنت به چه شرایطی نیاز است؟

یک سری شرایط و پیش نیازها معمولاً توسط دندانپزشکان تعریف می شود که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت. معمولاً بیشتر این موارد قابل رفع خواهد بود و می توان تا حدی آن ها را کنترل کرد. به همین منوال نمی توان هیچ منع کلی برای آن در نظر گرفت، مگر این که فرد درگیر بیماری های خاصی باشد که پزشک به هیچ عنوان نتواند آن را اجرا کند.

شرایطی عمومی

انتظار می رود شخصی که قصد انجام ایمپلنت را دارد از نظر عمومی در شرایط ایده آلی باشد. درگیر بودن با بیماری هایی مانند دیابت، مصرف الکل و کشیدن سیگار معمولاً از جمله مواردی است که باید در دوره کاشت دندان کنترل گردد. به طبع فردی که دچار دیابت هستند با مشکل خونریزی مواجه بوده و لازم است حتماً پیش از آن با پزشک معالج خود یا یک پزشک متخصص داخلی مشورت های لازم را انجام دهد.

بهداشت دهانی و دندانی

ایمپلنت دندان نیاز به بهداشت دهان و دندان خواهد داد. بهتر است پیش از هر کاری به یک چکاپ دندانپزشکی بروید و از پزشک بخواهید که کاملاً لثه ها، دهان و دندان شما را بررسی کند. به یاد داشته باشید که یک سری عادات خاص بهداشتی نیز توسط پزشک برای شما وضع می شود که حتماً برای موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان باید آن ها را رعایت کنید. در مقابل سعی کنید که حتماً نخ دندان، مسواک، دهانشویه و... را در برنامه شبانه روزی خود قرار دهید و درست بر همان اساس کل مراحل را انجام دهید.

مشکلات دندان قروچه و بعد کاشت

در صورتی که قبلاً از دندان مصنوعی استفاده کرده اید، احتمالاً می دانید که دندان قروچه و یا به هم فشردن دندان ها می تواند به دندان های مصنوعی و طبیعی آسیب بزند. در این شرایط حتماً مشکل خود را با پزشک مطرح کنید و از او راه حل بخواهید دندان قروچه کردن می تواند موجب ترک برداشتن و شکستگی های عمیق شود. در صورتی که درگیر این موضوع هستید پزشک معالج از روش های مخصوص برای رفع این بیماری استفاده می کند.

 

هزینه کاشت و ایمپلنت چگونه محاسبه می شود؟

به طبع هزینه هم یکی از کلیدی ترین و مهم ترین مباحثی است که افراد در حوزه خدمات پزشکی بسیار در مورد آن سوال می پرسند. در این مورد نمی توان نظری قطعی داد، اما به هر حال مواردی چون نوع درمان، پروتز بودن یا اوردنچر بودن، هزینه جراحی و پروتز، هزینه لابراتوار ساخت، هزینه قطعات مصرفی و... شامل فاکتورهای کلیدی خواهند بود که روی رقم نهایی اجرای ایمپلنت تأثیر می گذارند. 

در نظر داشته باشید که کاشت دندان در حال حاضر یکی از متداول ترین و حرفه ای ترین روش های مورد استفاده در سراسر دنیا است که به رغم داشتن مزیت های زیاد، باید توسط فردی متخصص و لابراتواری معتبر انجام گردد. در غیر این صورت نه تنها نتیجه مطلوبی نخواهد داشت، بلکه موجب ایجاد هزینه های اضافه می گردد.

 

همچنین بخوانید:

کاشت دندان بدون ایمپلنت

ایمپلنت دندان در سعادت آباد

ایمپلنت دندان در یک روز

 

 

آیا برای ایمپلنت ریشه دندان لازم است؟

عمده مشکلی که افراد با ایمپلنت دندان دارند این است که دقیقاً نمی دانند چه اتفاقی قرار است رخ دهد و چگونه عملیات ایمپلنت انجام می شود بسیاری نیز بعد از گذشت مدتی متوجه نقص در عملیات کاشت دندانی می شوند و به طبع این می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اما در ادامه قصد داریم پیش نیازها، مراحل و روش انجام این کار را به شما شرح دهیم که می تواند مبتنی بر وضعیت دهان و دندان شما به اشکال مختلفی البته با تغییر یک سری جزئیات انجام شود. پیری، کشیدن دندان، شکستن دندان و ریشه، مشکلات ژنتیکی از جمله عواملی است که سبب بروز این مشکل می شود.

حتی مشکلات دهان و دندان می تواند روی سلامت، رشد و متابولیسم بدن نیز تأثیر بگذارد و آن را تحت الشعاع قرار دهد. افرادی که به هر دلیل نمی توانند یک رنج یا دسته بندی خاص غذایی را مصرف کنند، به طور معمول مواد و املاح آن را دریافت ننموده و پس از مدتی با مشکلاتی نظیر کمبود املاح و مواد معدنی روبرو می شوند. اما آیا ایمپلنت دندان یک روش عالی برای درمان است و هیچ جایگزینی برای آن در نظر گرفته نشده؟

 

منظور از عملیات ایمپلنت دندان چیست؟

هر شخصی ممکن است بسته به شرایط فیزیکی، سنی و همین طور وضعیت تغذیه دچار مشکلات دهان و دندان شده و ناچار باشد که دندان های خود را بکشد و آن ها را از دست می دهد. در روش ایمپلنت از دندان هایی درست شبیه به دندان واقعی برای رفع این مشکل استفاده می شود. دو قسمت اصلی ایمپلنت با نام های Fixture و Abutment شناخته می شوند. بخشی که از داخل استخوان فک قرار خواهد گرفت در اصطلاح پزشکی با نام Fixture شناخته می شود. قسمت تاجی که بالای لثه قرار می گیرد و بخش اصلی استند یا نگه دارنده است نیز Abutment نام می گیرد.

در ساخت این متریال از تیتانیوم استفاده شده است که سازگاری کاملاً با فک و استخوان فک را دارد و به هیچ عنوان سبب سروصدا، مشکل بافتی و همین طور لغزش نشده و یک انتخاب کاملاً منطقی و عادی است.

ایمپلنت برای چه کسانی مناسب است؟

شاید شما هم با تحقیق و جستجو در اینترنت با عناوین زیادی مواجه شوید و فکر کنید که ایمپلنت مناسب شما نیست و یا به هر دلیلی باید به دنبال جایگزین برای آن باشید. اما در ادامه قصد داریم کلیدی ترین و مهم ترین مشخصه ها و ویژگی هایی که در افراد وجود دارد را بررسی کنیم و در مورد این که آیا می توان روی آن ها ایمپلنت دندان را اجرا کرده صحبت نماییم.

       کسانی که دندان های فک جلو و عقب خود را به هر دلیل از دست داشته باشند.

       در صورتی که فاصله ایجاد شده پس از کشیدن یک دندان طبیعی باشد و امکان انجام عملیات ایمپلنت وجود داشته باشد.

       اگر بیش از یک دندان از دست رفته باشد.

       کسانی که به هر دلیلی علاقه ای به استفاده از دندان های مصنوعی تکی یا قالبی ندارند.

       افرادی که می خواهند برای همیشه از مشکلات دهان و دندان رها شده و گفتار خود را با تمرکزی که به دست می آورند بهبود ببخشند.

آیا به ریشه دندان نیاز داریم؟

دقت کنید که اگر ریشه دندان شما پوسیده باشد باید حتماً آن را خارج کرده و بکشید. در این حالت امکان استفاده از ریشه وجود ندارد. در این مورد هیچ باید و اجباری نیز وجود ندارد. اما دندان شما اگر از ریشه دچار پوسیدگی شدید شده باشد باید حتماً کشیده و از ترمیم آن صرف نظر شود. چون نتیجه مطلوبی نخواهد داشت.

به طور کلی روند کاشت دندان یا همان ایمپلنت آن سه مرحله کلیدی و اصلی دارد. در وهله اول دندان طبیعی شما باید کشیده شود. پس از آن جراح می تواند ایمپلنت را در استخوان فک به جای ریشه دندان طبیعی قرار دهد. زمانی که استخوان اطراف به اندازه کافی رشد کرد، می توان پروتز را درون آن قرار داد. در نتیجه در عملیات کاشت دندانی شما نیازی به ریشه نخواهید داشت و می توانید ریشه دندان را در بیاورید. البته که این کار باعث می شود عمر دندان شما بیشتر شده و به مرور زمان دچار پوسیدگی نشود.

در صورتی که جراح دندانپزشک این تشخیص را بدهد که دندان شما آسیب دیده و باید کشیده شود معمولاً توصیه او این خواهد بود که از ایمپلنت استفاده کنید. البته ایمپلنت نیز به طبع یک سری محدودیت ها خواهد داشت که در مورد آن نیز توضیح خواهیم داد. اما در نهایت دقت داشته باشید که عملیات ایمپلنت دندان کمترین محدودیت را برای شما خواهد داشت و می توانید بدون هیچ مشکلی کل پروسه آن را در فضای خالی روی لثه ها و در بخش هایی که دیگر خبری از دندان اصلی و طبیعی شما نیست انجام دهید.

 

چرا ایمپلنت امروزه محبوب است؟

ایمپلنت دندان مزیت های زیادی دارد که در ادامه در خصوص آن ها به اختصار توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد. فاکتور کلیدی و مهم اولی که ترجیح می دهیم به طور جداگانه در مورد آن صحبت کنیم طول عمر بالا و بسیار بهتر نسبت به تمامی روش های موجود است.

      طول عمر

ایمپلنت بیمار را از درمان های پشت سرهم و انواع روش های دیگری که برای رفع مشکلات دهان و دندان وجود دارد بی نیاز می کند. از طرفی مزیت کلیدی آن این است که پس از اجرا نیازی به بازسازی و... ندارد. همین طور اگر بتوانید بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید، تقریباً می توان گفت که چند دهه دندان های شما سالم می ماند و منطقاً این یک مزیت کلیدی و فوق العاده است.

      سرعت کار بالا

درصورتی که فکر می کنید روش های دیگر درمانی می تواند وقت گیر باشد، باید بدانید که ایمپلنت های دندانی معمولاً سریع ترین روش برای جایگزین کردن به حساب می آیند؛ البته زمانی که مشکل خاصی در استخوان فک شما و یا شرایط فیزیکی تان وجود نداشته باشد، خیلی زود می توانید آن را انجام دهید. در واقع پزشک شما بر اساس شرایط فیزیکی تان همه چیز را برنامه ریزی می کند و اگر در وضعیت عادی باشید ایمپلنت خیلی سریع تر از چیزی که فکر می کنید انجام خواهد شد.

      ثابت بودن

در صورتی که از روش های دیگر مانند قالب گذاری و... استفاده کنید به هرحال احتمال این که دندان شما از روی لثه و داخل دهان خارج شود وجود دارد. ثابت بودن یک مزیت فوق العاده کلیدی برای ایمپلنت به حساب می آید و پس از انجام آن به هیچ عنوان امکان خارج کردن دندان ها از دهان خود را ندارید. البته این بیشتر یک مزیت به حساب می آید و به طبع شما نیازی به این کار هم پیدا نمی کنید.

در صورتی که در دیگر روش ها، همین مسئله جدا بودن دندان از لثه می تواند موجب بروز عفونت های دهانی و همین طور آسیب دیدگی های جدی شود.

      زیبایی لبخند

اگر مایل به انجام تغییرات و  اعمال زیبایی روی دهان و دندان خود هستید، باید بدانید که از نظر پزشکان، ایمپلنت اولویت اول برای این کار به حساب می آید. باتوجه به این که جای خالی دندان ها همیشه در دهان می تواند یک اتفاق آزاردهنده و ناخوشایند باشد، در نتیجه این یک مزیت فوق العاده مهم به حساب می آید که پیشنهاد می کنیم حتماً در مورد آن بیشتر تحقیق کنید و ادامه همین مقاله را نیز مطالعه فرمایید.

مراحل کلی ایمپلنت چگونه است؟

عملیات جراحی مربوط به کاشت ایمپلنت دندان به شکل یک جراحی سرپایی انجام می شود و مدت زمان زیادی از شما وقت نمی گیرد. البته این کار باید حتماً به صورت مرحله به مرحله و استاندارد انجام گردد و در کل پروسه آن شرایط بیمار از هر نظر بررسی شود. در غیر این صورت ممکن است ادامه این پروسه مشکل ساز باشد. در درجه اول معاینه انجام خواهد شد. نوع و تعداد دندان های مورد نیاز و نحوه انجام ایمپلنت در همین مرحله مشخص شده و به بیمار اطلاع داده می شود.

1.    کشیدن دندان و ریشه

پس از آن اگر دندان آسیب دیده هنوز در دهان باشد باید برداشت شود. کشیدن دندان با بررسی ریشه انجام خواهد شد. سپس آماده سازی استخوان فک و جایی که قرار است دندان در آن کاشت شود یکی از اصلی ترین و کلیدی ترین مراحل خواهد بود. به این مرحله پیوند استخوان نیز می گویند که اگر پزشک شما در این مرحله قادر به اجرای درست نباشد شما را دچار مشکلات جدی می کند. به همین منوال حتماً به سراغ پزشکی بروید که در این زمینه تخصص لازم را داراست و علاوه بر آن، باتجربه و کارکشته است.

2.    کاشت پایه ایمپلنت

کاشت پایه برای ایمپلنت کردن دندان نیز با پروسه ای شبیه به پیچ کردن روی دیوار انجام می شود. البته باید تمامی جوانب احتیاط رعایت شود تا به هیچ عنوان لثه های فرد دچار مشکل نشده و یا این که استخوان به هر دلیل دچار شکستگی نشده و ترک بر ندارد. در مرحله بعدی استخوان نیاز به رشد و ترمیم دارد که این کار مدت زمانی به طول می انجامد. بیمار در این مرحله باید مراقبت های لازم را از دهان و دندان خود داشته باشد تا هیچ آسیبی به محل کاشت وارد نشود.

3.    قالب گیری دندان

پس از آن که استخوان به شرایط پایدار رسید و همه چیز برای ایمپلنت دندان آماده بود. لازم است که بیمار رنگ دندانی که مایل به اجرای آن است را انتخاب کند. این رنگ از تناژ و تم سفید شروع شده و به حالت معمولی و چیزی شبیه به دندان های عادی انسان می رسد. در نهایت پزشک قالب گیری را بر اساس فک و صورت بیمار انجام می دهد. این مرحله نیز یکی از حیاتی ترین و مهم ترین بخش های ایمپلنت است. در نظر داشته باشید که یک اشتباه کوچک از سوی پزشک ایمپلنت می تواند مشکلات زیادی را برای شما به بار آورد.

در نهایت قالبی که برای شما تهیه می شود به آزمایشگاه یا همان لابراتوار ارسال و در نهایت ایمپلنت شما طراحی و ساخته خواهد شد. معمولاً این مدت زمان بسته به شرایط قالب و همین طور سرعت عمل پزشک می تواند متغیر و متفاوت باشد.

انواع روش های ایمپلنت دندان

به طور کلی برای انواع ایمپلنت های دندانی از دو روش اصلی استفاده می شود که در ادامه با آن ها آشنا خواهیم شد.

ایمپلنت چهارچوب

در این روش که با نام چهارچوب راموس نیز شناخته می شود دارای چهارچوب راموس در گوشه عقب استخوان فک در دهان است. هنگامی که در آن ایمپلنت به کار می رود بافت اطراف نیز ترمیم شده و یک میله فلزی نیز در اطراف لثه قابل دیدن خواهد بود. دندان های مصنوعی به شکلی ساخته خواهند شد که این میله را پوشش دهند و از شکستگی فک نیز تا 99 درصد جلوگیری می کند. به طور کلی اگر مایل به انتخاب یک نمونه با استحکام هستید این تکنیک اجرایی می تواند گزینه ای استاندارد و متداول باشد.

ایمپلنت ریشه ای شکل

این روش رایج ترین، متداول ترین و معمول ترین تکنیک در ایران به حساب می آید که در آن تمامی افراد می توانند به راحتی از درون استخوان برای کاشت استفاده کنند. این مدل شبیه پیچ کردن یک مخروط به استخوان است و در طول و پهنا می توان آن را متناسب با فرم صورت و فک انتخاب کرد. معمولاً دندان پزشک در مراحل اجرایی این روش در مورد روکش، پل یا دندان و همین طور نحوه اجرای آن به شما توضیحاتی ارائه خواهد داد و بر اساس آن عملیات کاشت شروع می شود.

آیا ایمپلنت مطمئن و ایمن است؟

در نهایت احتمالاً این پرسش هم برای کسانی که قصد دارند در مورد ایمپلنت دندان هزینه کنند به وجود می آید که آیا این هزینه می تواند صرفه و دوام بالایی داشته باشد؟ در جواب به این سوال باید خاطرنشان شویم که در حال حاضر ایمپلنت یکی از کم نقص ترین و بهترین روش ها برای کاشت دندان و ترمیم است که البته برای تمامی افراد معمولاً قابل اجرا بوده و محدودیت خاصی ندارند. این که شما تا چه حد مراقب دندان های خود باشید نیز می تواند روی عمر و دوام آن تاثیر ویژه ای بگذارد.

درصورتی که این کار را انجام ندهید پس از مدتی روکش ها از بین می روند و به طبع انتظار نداشته باشید که چند برابر از دندان های معمولی مقاوم تر باشد. اما در بدترین حالت نیز ایمپلنت به مراتب عمری بهتر نسبت به دیگر روش ها دارد. شما می توانید هم دندان های تکی ایمپلنت را بکارید و هم از روش های یکجا جایگزین کردن استفاده کنید. این بستگی به شرایط خودتان دارد. به همین منوال باید گفت که این روش ترمیم معمولاً کمترین محدودیت را چه از لحاظ نحوه اجرا و چه بسته به شرایط فیزیکی و فک فرد دارد.

 

چرا ایمپلنت بعد از کشیدن دندان ضروری است؟

البته این ممکن است سوالی باشد که برای برخی مطرح گردد و آن را به همین عنوان بیان کنند، اما در تمامی شرایط نیازی به ایمپلنت حتمی دندان نیست. بلکه شما می توانید به جهت جلوگیری از بروز آسیب و همین طور زیباسازی لبخند و دهان و دندان خود از آن استفاده کنید. منظور این است که خالی بودن فضای میان دندان های شما به مرور می تواند موجب برهم ریختن تعادل و کج شدن هر کدام از آنها شود.

یا از طرفی روی هم افتادن دندان ها رخ می دهد و تراز از بین می رود. در نتیجه معمولاً پیشنهاد می شود که بعد از کشیدن دندان های خود از این روش استفاده کنید. محدودیتی نیز در مورد تعداد و زمان اجرا وجود ندارد. حتی پس از گذشت چند سال هم می توانید همچنان ایمپلنت را در فضای خالی انجام دهید و یکی از مزیت های کلیدی که این روش دارد این است که هیچ پیش نیازی نمی خواهد.

درصورتی که می خواهید ساختار چهره خود را حفظ کنید، زیبایی لبخندتان را از دست ندهید، استخوان فک همواره سالم بماند و جویدن غذاها برای شما بی دردسرتر و راحت تر باشد، حتماً می توانید از این تکنیک پزشکی استفاده کنید که بسیار هم محبوب است.

برای ایمپلنت به چه شرایطی نیاز است؟

یک سری شرایط و پیش نیازها معمولاً توسط دندانپزشکان تعریف می شود که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم داشت. معمولاً بیشتر این موارد قابل رفع خواهد بود و می توان تا حدی آن ها را کنترل کرد. به همین منوال نمی توان هیچ منع کلی برای آن در نظر گرفت، مگر این که فرد درگیر بیماری های خاصی باشد که پزشک به هیچ عنوان نتواند آن را اجرا کند.

شرایطی عمومی

انتظار می رود شخصی که قصد انجام ایمپلنت را دارد از نظر عمومی در شرایط ایده آلی باشد. درگیر بودن با بیماری هایی مانند دیابت، مصرف الکل و کشیدن سیگار معمولاً از جمله مواردی است که باید در دوره کاشت دندان کنترل گردد. به طبع فردی که دچار دیابت است با مشکل خونریزی مواجه بوده و لازم است حتماً پیش از آن با پزشک معالج خود یا یک پزشک متخصص داخلی مشورت های لازم را انجام دهد.

بهداشت دهانی و دندانی

ایمپلنت دندان نیاز به بهداشت دهان و دندان خواهد داد. بهتر است پیش از هر کاری به یک چکاپ دندانپزشکی بروید و از پزشک بخواهید که کاملاً لثه ها، دهان و دندان شما را بررسی کند. به یاد داشته باشید که یک سری عادات خاص بهداشتی نیز توسط پزشک برای شما وضع می شود که حتماً برای موفقیت آمیز بودن ایمپلنت دندان باید آن ها را رعایت کنید. در مقابل سعی کنید که حتماً نخ دندان، مسواک، دهانشویه و... را در برنامه شبانه روزی خود قرار دهید و درست بر همان اساس کل مراحل را انجام دهید.

مشکلات دندان قروچه و بعد کاشت

در صورتی که قبلاً از دندان مصنوعی استفاده کرده اید، احتمالاً می دانید که دندان قروچه و یا به هم فشردن دندان ها می تواند به دندان های مصنوعی و طبیعی آسیب بزند. در این شرایط حتماً مشکل خود را با پزشک مطرح کنید و از او راه حل بخواهید دندان قروچه کردن می تواند موجب ترک برداشتن و شکستگی های عمیق شود. در صورتی که درگیر این موضوع هستید پزشک معالج از روش های مخصوص برای رفع این بیماری استفاده می کند.

 

هزینه کاشت و ایمپلنت چگونه محاسبه می شود؟

به طبع هزینه هم یکی از کلیدی ترین و مهم ترین مباحثی است که افراد در حوزه خدمات پزشکی بسیار در مورد آن سوال می پرسند. در این مورد نمی توان نظری قطعی داد، اما به هر حال مواردی چون نوع درمان، پروتز بودن یا اوردنچر بودن، هزینه جراحی و پروتز، هزینه لابراتوار ساخت، هزینه قطعات مصرفی و... شامل فاکتورهای کلیدی خواهند بود که روی رقم نهایی اجرای ایمپلنت تأثیر می گذارند.

در نظر داشته باشید که کاشت دندان در حال حاضر یکی از متداول ترین و حرفه ای ترین روش های مورداستفاده در سراسر دنیا است که به رغم داشتن مزیت های زیاد، باید توسط فردی متخصص و لابراتواری معتبر انجام گردد. در غیر این صورت نه تنها نتیجه مطلوبی نخواهد داشت، بلکه موجب ایجاد هزینه های اضافه می گردد.