02122383900

یکی از روش‌ های ایمپلنت دندان، ایمپلنت اندواستیل است. این روش همانند دیگر روش‌ های ایمپلنت دارای مزایا و معایبی است که در این مقاله بعد از توضیحی مختصر در مورد روش ایمپلنت به معرفی ایمپلنت اندواستیل و مزایا و معایب آن‌ پرداخته‌ ایم.

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت یکی از روش‌ هایی است که به کمک آن دندان در ناحیه‌ ای که از دست رفته است کاشته می‌ شود. جنس ایمپلنت از تیتانیوم بوده و با بدن انسان سازگار است، از این رو مشکلی برای بدن به وجود نمی‌ آورد. زمانی که دندان به قدری آسیب دیده باشد که از دست دندانپزشک کاری برنیاید، از ایمپلنت استفاده می‌ شود. دندانپزشک ایمپلنت را به جای دندان اصلی فرد قرار می‌ دهد و با جوش دادن آن به استخوان فک موجب ثابت نگه داشتن آن می‌ شود. از این رو ایمپلنت موجب نگه داشتن استخوان باقی مانده در دهان شده و سرعت از بین رفتن آن را کم می‌ کند. 

ایمپلنت دندان

 

ایمپلنت اندواستیل چیست؟

یکی از روش‌ های انجام ایمپلنت، ایمپلنت اندواستیل است. در این روش ایمپلنت درون استخوان فک قرار گرفته و سپس اتصال محکمی در این بین رخ می‌ دهد. گفتنی است اندواستیل را به ایمپلنت فرو رونده نیز می‌ شناسند. از این روش می‌ توان برای افراد مسنی که دندان‌ های خود را به طور کلی از دست داده‌ اند نیز بهره برد. خانم‌ ها از روش ایمپلنت اندواستیل از 15 سالگی به بعد و آقایان از 18 سالگی به بعد می‌ توانند استفاده کنند. خوب است بدانید که از این روش برای افرادی که دارای پوکی استخوان هستند، نمی‌ توان استفاده کرد. 

مراحل ایمپلنت انداستیل

دندانپزشک برای ایمپلنت با روش اندواستیل از دو مرحله برای کاشت دندان کمک می‌ گیرد. در مرحله اول جراحی اولیه اتفاق می‌ افتد که دندانپزشک به وسیله برشی بر روی لثه بافت بر روی استخوان فک را بر می‌ دارد. پس از آن توسط یک دریل حفره‌ ای در داخل استخوان به وجود می‌ آید تا پست اندواستیل را در عمق استخوان بکارد. پس از آن حدود 2 تا 6 ماه طول می‌ کشد تا استخوان فک در اطراف ایمپلنت رشد کند تا ایمپلنت به پایه‌ ای محکم برای دندان متصل شود. 

پس از گذشت این دوره جراحی دوم و یا مرحله دوم اتفاق می‌ افتد و دندانپزشک با برش دادن لثه، قطعه‌ ای از ایمپلنت را که از لثه بیرون زده است را به روکش متصل می‌ کند. در برخی از موارد نیازی به جراحی دوم وجود نخواهد داشت که در این مورد با دندانپزشک باید مشورت شود. پس از گذشت دو هفته و بهبود یافتن لثه‌ ها، دندانپزشک برای ساخت روکش از دهان قالب می‌ گیرد. به مانند تمامی جراحی‌ ها، این جراحی نیز موجب تورم، کبودی و خونریزی خواهد شد.  بنابراین باید با پیروی از دستورات دندانپزشک و مراقبت‌ های صحیح از دهان این موارد را بهبود بخشید. از دیگر توصیه‌ هایی که پس از ایمپلنت اندواستیل، دندانپزشک به بیمار خواهد کرد، خوردن غذاهای نرم حداقل تا یک هفته و استفاده از آنتی بیوتیک‌ ها و مسکن‌ ها خواهد بود.

گفتنی است دندان کاشته شده پس از مدتی به خوبی در استخوان جاسازی می‌ شود که این زمان برای سنین مختلف متفاوت خواهد بود.

چه افرادی می ‌توانند از ایمپلنت اندواستیل استفاده کنند؟

برای این که بتوانید از ایمپلنت اندواستیل استفاده کنید، باید دارای شرایطی باشید که توسط دندانپزشک چک می‌ شود. از این شرایط می‌ توان به سالم بودن دهان، سلامت عمومی بدن، بافت لثه سالم، رشد کامل استخوان فک، کافی بودن میزان استخوان فک و ناتوان بودن در استفاده از دندان‌ های مصنوعی و یا عدم تمایل به استفاده از آنها اشاره کرد. 

ایمپلنت اندواستیل دارای چه مزایایی است؟

مهم‌ ترین مزیتی که در رابطه با ایمپلنت اندواستیل وجود دارد، محکم قرار گرفتن دندان در دهان است به طوری که فرد نگرانی بابت لق شدن دندان نخواهد داشت. ارتباط محکمی که ایمپلنت با استخوان به وجود می‌ آورد، چنین مزیتی را شکل می‌ دهد. از آن جایی که دندانپزشک این روش را در دو مرحله انجام می‌ دهد، زمان کافی دارد تا به دقت ایمپلنت را در دهان محکم کرده و از به وجود آمدن هر نوع مشکلی پیشگیری کند. 

روش ایمپلنت اندواستیل را می‌ توان بهترین روش برای ایمپلنت دندان در نظر گرفت و از آن می ‌توان به عنوان بهترین جایگزین برای دندان‌ های مصنوعی یاد کرد. البته این روش نسبت به دیگر روش‌ ها هزینه بیشتری نیز دارد. 

روش ایمپلنت اندواستیل دارای چه معایبی است؟

زمانی که از روش ایمپلنت اندواستیل برای ایمپلنت دندان خود بهره می‌ برید، ممکن است عوارضی به وجود آید که در ادامه به معرفی تمام این عوارض پرداخته‌ ایم:

اگر ضربه بدی به دهان وارد شود و یا فشار زیادی بر روی دندان‌ ها وارد شود، ممکن است دندان ایمپلنت شده روکش خود را از دست بدهد.

در اولین سالی که از ایمپلنت اندواستیل می‌ گذرد، امکان افتادن روکش وجود دارد زیرا در آن زمان از چسب‌ های موقت برای روکش استفاده می‌ شود.

در بین دندان‌ های ایمپلنت شده شکستگی زیادی دیده می‌ شود که در صورت شکسته شدن امکان ترمیم آن وجود نخواهد داشت.

امکان بروز عفونت برای عمل ایمپلنت اندواستیل مانند هر عمل دیگری وجود دارد.

اگر فشار بالایی به دندان وارد شود و یا در حین غذا خوردن سنگ وارد دندان شده و به دندان‌ ها ضربه وارد کند، ممکن است پیچ داخلی ایمپلنت اندواستیل شل شود.

 روند جراحی ایمپلنت اندواستیل نیاز به چندین ماه زمان و انجام یک یا دو عمل جراحی دارد، پس کار زمانبری بوده و بیمار باید برای آن خود را آماده کرده باشد. با این حال در بین روش‌ های موجود این مورد را می‌ توان بهترین روش برای کاشت دندان در نظر گرفت.

 

 زمان مناسب برای ایمپلنت دندان اندواستیل

 

یکی از سوالات پرتکرار درباره کاشت ایمپلنت، زمان مناسب برای انجام آن است. ایمپلنت دندان با توجه به زمان کاشت به چهار روش انجام می‌شود.

روش اول: بلافاصله بعد از کشیدن دندان است که به آن ایمپلنت فوری می‌گویند. ایمپلنت فوری در یک جلسه انجام می‌شود. یعنی همان لحظه که دندان خراب را از ریشه در می‌آورند، عمل کاشت ایمپلنت آغاز می‌شود. معمولا در شرایطی از این تکنیک استفاده می‌شود که حفره استخوانی زیر دندان کشیده شده دست نخورده باقی مانده باشد.

روش دوم: انتظار یک تا دو ماهه است. در طول این مدت لثه زمان کافی برای ترمیم اولیه خود را در اختیار دارد. در این تکنیک از  بافت لثه محافظت می‌شود و نتیجه بهتری در مقایسه با ایمپلنت فوری دارد.

 

روش سوم: انتظار دو تا چهار ماهه. در این روش بین کشیدن دندان و قبل از گذاشتن ایمپلنت اندواستیل، دو تا چهار ماه فاصله قرار دارد. در این مدت امکان ترمیم استخوان وجود دارد و استخوان محکم‌تر می‌شود. علاوه بر این، این فاصله زمانی باعث می‌شود که یک ایمپلنت پایدار و قوی داشته که کاملاً با فک پیوند خورده است.

 

روش چهارم: انتظار بین چهار تا شش ماه قبل از کاشت ایمپلنت و بعد از کشیدن دندان است. این مدت نیز امکان بهبودی استخوان را فراهم می‌کند. اگر حفره خالی ایجاد شده بر اثر کشیدن دندان تحت تأثیر بیماری‌های مختلف قرار گرفته باشد؛ ممکن است این مدت زمان برای بیمار بسیار مفید باشد.

 

ماندگاری و طول عمر ایمپلنت آندو استیل

 

ایمپلنت دندان یکی از گران‌ترین و بهترین روش‌های زیبایی دندان است. هر چه هزینه بیشتری برای دندان‌پزشکی پرداخت کنید، مسلما انتظار ماندگاری بیشتری را خواهید داشت. به‌همین دلیل، طول عمر دندان‌های ایمپلنت شده یکی از دغدغه‌های بیماران است.

طول عمر ایمپلنت اندواستیل به میزان زیادی به مراقبت‌های بیمار بعد از کاشت بستگی دارد. بهتر است حداقل تا دو هفته بعد از انجام ایمپلنت، تمامی دستورات پزشک را به دقت و به‌طور منظم انجام دهید. البته بعد از این مدت نیز بهتر است همیشه از دندان ایمپلنت شده و دیگر دندان های خود مراقبت کنید.

برای بالا بردن طول عمر دندان های ایمپلنت شده توصیه می‌کنیم:

  • هر 6 ماه یکبار برای معاینه دندان ایمپلنت شده به مطب دندانپزشک مراجعه کنید.
  • به‌ صورت روزانه و مداوم از مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه بعد از هر وعده غذایی استفاده نمایید.
  • از فشار وارد کردن بیش از حد به دندان ایمپلنت شده خودداری کنید. بعنوان مثال شکستن پسته یا فندق با دندان.
  • مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را متوقف کنید یا آن را به حداقل برسانید.

علاوه بر موارد فوق، جنس و برند ایمپلنت کاشته شده نیز در میزان ماندگاری و طول عمر آن تاثیرگذار است. 

 

جایگزین‌ های ایمپلنت اندواستیل

کاشت ایمپلنت آندو استیل شاید برای افراد که دندان خود را از دست داده اند، میسر نباشد یا دندان‌ پزشک ایمپلنت را راه درمان مناسبی برای آن شخص تشخیص ندهد. در اینگونه موارد، بهتر است با مشورت پزشک، یکی از روش‌ های زیر را انتخاب نمایید:

دندان مصنوعی

اگر تمام دندان‌ هایتان را کشیده اید، دندان مصنوعی گزینه مناسبی برای جایگزینی است. دندان‌ های مصنوعی از مواد پلاستیکی با کیفیت و قوی ساخته شده اند. این دندان‌ ها به‌ راحتی از دهان بیرون می‌ آیند و تمیز می‌ شوند. البته ممکن است زخم یا ناراحتی ایجاد کند و فرد نتواند مثل قبل از غذا خوردن لذت ببرد.

پروتزهای جزئی

اگر تنها چند دندان خود را از دست داده اید، می‌ توانید از پروتزهای جزئی استفاده کنید. این پروتزها مانند دندان مصنوعی قابل برداشت هستند و از یک پایه پلاستیکی تشکیل شده اند که دندان مصنوعی به آن وصل شده و با گیره‌ های فلزی به دندان‌ های طبیعی اطراف متصل هستند.

بریج دندان

بریج دندان که برخی مواقع به آنها دندان مصنوعی ثابت نیز گفته می‌ شود، نوعی دندان مصنوعی هستند که به کمک تاج به دندان‌ های طبیعی در هر دو طرف شکاف وصل می‌ شوند. این دندان‌ ها از پرسلن قوی و محکم به‌ صورت سفارشی برای هر دندان ساخته می‌ شوند.