02122383900

 

 

نگهداری و حفاظت از دندان ها یکی از مهمترین کار هایی است که هر فرد باید به صورت روزانه به آن بپردازد. حفظ بهداشت دهان و دندان به سلامت بدن نیز کمک می کند. متاسفانه به دلیل مشغله های مختلف افراد در طول روز کمتر به این امر مهم می پردازند به همین دلیل تعداد مراجعه کنندگان به دندانپزشکی ها بسیار زیاد می باشد.

 

عمده ترین مشکلی که بر اثر رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان رخ می دهد، پوسیدگی و خراب شدن دندان ها می باشد. پوسیدگی خود به تنهایی مشکلات و بیماری های دیگری را به همراه دارد. پس برای پیشگیری از این مشکلات باید به رعایت بهداشت دهان و دندان پرداخت.

 

رعایت بهداشت دهان و دندان ها باید از کودکی فرا گرفته شود. اگر حفظ و نگهداری از دندان ها از کودکی انجام شود، افراد به این امر عادت کرده و در دوران بزرگسالی نیز بهداشت دندان های خود را رعایت می کنند.

اما از چه سنینی باید به رعایت بهداشت دهان و دندان ها پرداخت؟ آیا کودکان به تنها قادر به انجام این امر مهم هستند؟ آیا دندان های شیری نیاز به مراقبت دارند؟ آیا در نوزادان نیز باید بهداشت دهان و دندان ها توسط والدین انجام شود؟ و از این قبیل سوالات را در ادامه پاسخ خواهیم داد.

رعایت بهداشت دهان و دندان ها از کودکی

اگر می خواهید در آینده دندان های کودکان از سلامت کافی برخوردار باشد، رعایت بهداشت دهان و دندان ها را باید از سنین نوزادی آغاز نمود.

سیستم دفاعی بدن کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار ضعیف تر است به همین دلیل باید رعایت بهداشت در آنها دو چندان باشد. باکتری های مختلفی در دهان بزرگسالان وجود دارد، این باکتری ها برای بزرگسالان بی خطر است و می توان گفت به دلیل شرایط محیطی قوی، غیر فعال هستند. اما این باکتری ها اگر به دهان کودکان وارد شوند، می توانند سلامت دهان و دندان آنها را به خطر بی اندازند. به همین دلیل حفظ بهداشت دهان و دندان ها در آنها بسیار مهم می باشد.

رعایت بهداشت دهان و دندان ها در کودکان باید از چه سنینی آغاز شود؟ بسیاری از دندانپزشکان عقیده دارند نگهداری و حفاظت از دهان و دندان کودکان باید از همان سنین نوزادی آغاز شود. با آنکه نوزادان تا 6 ماهگی فاقد دندان هستند، باید بهداشت دهان آنها رعایت شود. خوشبختانه در این باره مسواک های لثه برای گروه سنی 0 تا 6 ماه در بازار موجود می باشد.

ایا رعایت بهداشت دندان های شیری مهم است؟ از زمانی که دندان های شیری شروع به رویش می کنند، رعایت بهداشت دهان و دندان ها الزام پیدا می کند. دندان های شیری نیز مانند دندان ها دائمی بزرگسالان به بهداشت نیاز دارد. دندان های شیری به سرعت دچار پوسیدگی می شوند و از آنجایی که اغلب کودکان تحمل ترمیم و دیگر درمان های دندانپزشکی را ندارند، از وقوع آنها باید پیشگیری نمود. اگر دندان های شیری زودتر از زمان خود از دست بروند در رویش دندان های دائمی و نظم دندان ها اختلال پیش می آید. برای جلوگیری از این مشکلات باید بهداشت دهان و دندان ها رعایت شود.

از چه سنینی کودک به تنهایی می تواند به بهداشت دهان و دندان های خود رسیدگی کند؟ در این باره باید گفت، والدین و مراقبین کودکان باید تا سنین 6 سالگی به حفاظت و رعایت بهداشت دندان های آنها کمک نمایند. از این سنین به بعد بهتر است والدین همراه با کودکان خود به رعایت بهداشت بپردازند. تا این امر مهم برای آنها تبدیل به یک عادت شود.

مراجعه به دندانپزشکی برای کودکان: اغلب کودکان از پزشک، مراکز درمانی، دستگاه ها و لوازم پزشکی، دندانپزشکی و ... هراس دارند. اگر از سنین ابتدایی کودکان را با این قبیل محیط ها آشنا نمود می توان تا حد زیادی بر ترس آنها غلبه کرد. آزموش رعایت بهداشت دهان و دندان ها بهتر است توسط دندانپزشک به کودکان داده شود. مراجعه به دندانپزشکی و چکاپ سالیانه برای کودکان نیز نیاز می باشد.

استفاده از خمیر دندان در کودکان: استفاده از خمیر دندان را در کودکان می توان از زمانی آغاز نمود که آنها در بلعیدن غذا کنترل پیدا می کنند. 3 تا 4 سالگی بهتر سنین برای استفاده خمیر دندان هستند. خوشبختانه در این مورد نیز خمیر دندان های خوراکی و بدون مواد مضر در بازار موجود می باشد.

 

تشویق کودکان به رعایت بهداشت دهان و دندان ها: بسیاری از کودکان از مسواک زدن فراری هستند. برای اینکه آنها را به این امر تشویق کنید بهتر است، همراه خودشان به خرید مسواک و دیگر ملزومات بهداشت دهان و دندان ها بروید. خرید مسواک های عروسکی و خمیر دندان های رنگی می تواند آنها را به رعایت بهداشت تشویق کند.