02122383900

خدمات دندانپزشکی بسیار متنوع می باشد. از این رو تشخیص چند درمان مشابه برای مردم سخت است. در این مقاله سعی نموده ایم. تفاوت ایمپلنت و روکش دندان را ذکر نماییم. درمان هایی که بسیاری از مردم آنها را با یکدیگر اشتباه تصور می کنند.

ایمپلنت دندان

یکی از جدیدترین روش های جایگزینی دندان های از دست رفته که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از مردم و دندانپزشکان قرار گرفته است، ایمپلنت دندان می باشد. ایمپلنت مطمئن ترین شیوه برای جایگزینی دندان از دست رفته می باشد. این روش با آنکه هزینه زیادی را در بر دارد اما بهترین شیوه برای افرادی است که دندان های خود را از دست داده اند.

دندانی که ریشه خراب دارد باید کشیده شود. وقتی دندان کشیده شود جای آن خالی می ماند و مشکلات متعددی در هضم و جویدن غذا برای فرد ایجاد می کند. به همین دلیل باید جای آن پر شود. ایمپلنت از چند قسمت تشکیل شده است که اولین قسمت آن باید در استخوان فک قرار بگیرد. جنس پین ایمپلنت یا همان ریشه مصنوعی از تیتانیوم می باشد. برای ساخت پایه ایمپلنت فلزات مختلفی مورد آزمایش قرار گرفته است. تیتانیوم تنها فلزی می باشد که بدن انسان نسبت به آن حساسیتی ندارد. پایه ایمپلنت باید به استخوان فک متصل شود. به همین دلیل بعد از قرار دادن آن در فک باید مدت زمانی مشخص صبر کرد که بسته به نوع دندان و شرایط دیگر ممکن است 3 تا 5 ماه به طول بی انجامد.

بعد از اتصال پایه ایمپلنت به استخوان فک مراحل دیگر آغاز می شود. این مراحل نیز بسته به شرایط بیمار می تواند چند ماه به طول بی انجامند. و در آخر نیز یک روکش روی ایمپلنت قرار می گیرد. ارزان ترین نوع ایمپلنت از جنس چینی است که استفاده از آن توصیه نمی شود. زیرا این قبیل جنس های ضعیف دوام کمتری نسبت به جنس های دیگ مانند سوئیسی و آلمانی دارند. از آنجایی که جایگزینی دندان با استفاده از روش ایمپلنت مراحل و هزینه های زیادی را در بر دارد پس بهتر است قوی ترین و با دوام ترین جنس و نوع از آن در دهان استفاده شود. 

روکش دندان 

گاهی مواقع ریشه دندان سالم است اما تاج دندان از دست رفته است و امکان ترمیم آن وجود ندارد. معمولا در این مواقع کشیدن دندان توصیه نمی شود، وقتی ریشه دندان سالم باشد بهترین درمان برای ترمیم تاج روکش دندان است. معمولا دندان هایی که درمان ریشه یا عصب کشی شده اند بعد از مدتی تاج خود را از دست می دهند. دندانپزشک نیز برای بازگرداندن کارایی دندان، دندان را روکش می کند. پس روکش دندان برای دندان هایی است که ریشه آنها سالم می باشد. در برخی از مواقع نیز تاج دندان به دلایل مختلف مثل ضربه یا پوسیدگی از دست می رود به همین دلیل برای احیای دوباره آن از روکش استفاده می شود. در اصل روکش یک تاج مصنوعی برای دندان است.

روکش دندان جنس های مختلفی دارد که در مقالات گذشته درباره آنها صحبت های زیادی شده است. بهترین نوع روکش دندان زیرکونیا می باشد که در صورت مراقبت صحیح عمر آن به 10 سال نیز می رسد. برای ساخت روکش باید دندان به طور کامل تراشیده و از آن قالب تهیه شود. روکش با موادی خاص به دندان تراشیده شده می چسبد.

نوع دیگری از روکش ها که در سال های اخیر توجه بسیاری از افراد را به خود جلب نموده است، روکش های لامینیت و کامپوزیت می باشد. این نوع روکش ها بیشتر برای دندان های جلویی استفاده می شوند و هدف از آن ها پوشاندن عیوب ظاهری دندان ها می باشد. در این مقاله منظور از روکش، روکش هایی می باشد که معمولا برای دندان های آسیاب به منظور ترمیم تاج دندان استفاده می شود.

تفاوت ایمپلنت و روکش

همانطور که متوجه شدید، روکش و ایمپلنت تفاوت های زیادی با هم دارند. روکش برای دندان هایی که ریشه سالم دارند استفاده می شود. در صورتی که ایمپلنت جایگزینی برای دندان از دست رفته می باشد. ونیر ها یا همان روکش ها برای اصلاح لبخند، ترمیم ظاهر دندان ها و رفع عیوب ظاهری دندان ها استفاده می شوند.

این دو درمان کاملا با هم متفاوت می باشند. آخرین مرحله درمان ایمپلنت روکش می باشد. وقتی ایمپلنت به طور کامل در استخوان فک قرار بگیرد. برای تاج دندان باید از روکش استفاده نمود که با تهیه قالب از دندان روکش ساخته می شود. 

هزینه ایمپلنت و روکش دندان 

هزینه هر کدام از درمان های روکش و ایمپلنت به طور جداگانه برای هر واحد دندان محاسبه می شوند. و قیمت آنها تنها بسته به نوع آنها دارد. قیمت انجام ایمپلنت در مطب دکتر یوسف بالوی پور بسته به نوع ایمپلنت بین 3 میلیون تا 6 میلیون و 500 هزار تومان محاسبه می شود. 

قیمت انجام انواع روکش بسته به نوع برای هر واحد دندان در مطب دکتر یوسف بالوی پور بین 500 هزار تومان تا یک میلیون 500 هزار تومان می باشد.

همچنین قیمت انجام انواع لامینیت برای هر واحد دندان بین 900 هزار تومان تا یک میلیون و 800 هزار تومان است. قیمت انجام انواع کامپوزیت نیز بسته به نوع آن بین 450 هزار تومان تا 800 هزار تومان می باشد.