02122383900

اتفاقات و عوامل مختلفی باعث می شود که فرد دندان خود را از دست بدهد. خوشبختانه با پیشرفت علم و ابداع روش های جدید در حوزه دندانپزشکی، بسیاری از مشکلات مربوط به دهان و دندان قابل حل می باشد. در گذشته درمانی برای دندان های از دست رفته وجود نداشت. اما امروزه با روش درمانی ایمپلنت می توان جای دندان های افتاده را پر نمود.

هر دندان از دو قسمت کلی ( ریشه، تاج ) تشکیل شده است. در حالت عادی بر اثر پوسیدگی دندان یا شکستن آن فقط قسمت تاج دندان آسیب می بیند که برای جایگزینی آن راه های مختلفی از جمله روکش و ترمیم دندان وجود دارد. اما اگر ریشه دندان آسیب ببیند و با درمان ریشه و عصب کشی نتوان آن را احیا نمود، باید دندان از ریشه کشیده شود. وقتی دندان را می کشند جای دندان خالی می ماند. برای پر کردن جای خالی از روشی به نام ایمپلنت استفاده می کنند. 

ایمپلنت از جنس تیتانیوم می باشد. این فلز و آلیاژ آن خنثی هستند به همین دلیل با بدن سازگاری نشان می دهند. پایه ایمپلنت باید با استخوان فک اتصال پیدا کند. اگر تیتانیوم با بدن سازگار نباشد استخوان فک نمی تواند با آن اتصال ایجاد کند. این روش درمانی نخستین بار در پای انسان و برای اتصال میان استخوان ها استفاده می شد. از آنجا بود که محققان و دندانپزشکان تصمیم گرفتند با استفاده از تیتانیوم جایگزینی برای دندان های از دست رفته بیابند.

درمان بوسیله ایمپلنت در اغلب افراد قابل انجام است. بعد از رویش دندان های دائمی می توان از ایمپلنت برای جایگزینی یا کاشت دندان استفاده نمود. البته در هر فرد قبل از استفاده از این روش باید مواردی بررسی شود که یکی از آنها عدم وجود عفونت می باشد. وقتی فرد دچار عفونت دهانی باشد، استخوان فک ایمپلنت را پس می زند و باعث به وجود آمدن مشکلات مختلفی می شود. حتی بعد از آنکه جای دندان با ایمپلنت پر شد نیز، فرد باید مراقب دندان های خود باشد تا عفونت دندان ها را در بر نگیرد. زیرا باعث می شود ایمپلنت تحت تاثیر قرار بگیرد. در ادامه به نکات مهمی در خصوص کاشت ایمپلنت می پردازیم:

نکاتی که باید درباره ایمپلنت بدانید

جایگزینی ایمپلنت در برخی از مواقع همزمان با از دست دادن دندان امکان پذیر است. البته قبل از آنکه دندانپزشک برای جایگزین کردن ایمپلنت اقدام کند مواردی را بررسی می کند. مواردی که باعث پس زدن ایمپلنت نشود.

بسیاری از افراد می پندارند که ایمپلنت یک درمان دردناک است. اما باید گفت در کنار روش های درمانی دیگر، ایمپلنت کمترین درد و خونریزی را دارد. درد تا حدودی طبیعی می باشد. معمولا تا 24 ساعت بعد از جراحی درد و خونریزی وجود دارد اما رفته رفته از شدت آنها کاسته می شود. بعد از جراحی ایمپلنت لازم است مراقبت هایی انجام شود در غیر اینصورت مشکلات عدیده ای پیش می آید که مهمترین آنها جراحی و کاشت دوباره ایمپلنت می باشد. رعایت بهداشت و مراقبت صحیح از ایمپلنت بسیار مهم است.

ایمپلنت علاوه بر اینکه جایگزین دندان از دست رفته می شود، از تحلیل رفتن استخوان فک و لثه نیز جلوگیری می کند. تیتانیوم بعد از مدتی جزئی از استخوان فک می شود.

توجه داشته باشید بعد از جراحی ایمپلنت تا مدتی که تیتانیوم و استخوان به هم متصل شوند، روکش روی آن قرار نمی گیرد. این مدت از 2 تا حداکثر 6 ماه به طول می انجامد. در این بازه زمانی بیمار باید مرتب برای بررسی وضعیت ایمپلنت به دندانپزشکی مراجعه کند.

توجه داشته باشید وقتی دندانی از دست دادید باید بلافاصله به دندانپزشکی مراجعه نمایید. وقتی زمان زیادی از افتادن دندان بگذرد استخوان و لثه تحلیل می رود. با این اتفاق سینوس در استخوان فک گسترش می یابد و هیچ فضایی بین آنها باقی نمی ماند. این موضوع درباره دندان های خلفی فک بالا می باشد. در صورتی که مدت زیادی از افتادن دندان خلفی بالا بگذرد به احتمال زیاد عمل لیفت سینوس قبل از ایمپلنت باید انجام شود.

بررسی قیمت ایمپلنت دندان 

هزینه ایمپلنت به چند فاکتور بستگی:

  • فیکسچر 
  • هیلینگ
  • ایمپرشن کوپینگ
  • زاویه دار یا مستقیم بودن نوع اباتمنت
  • نوع روکش و پروتزی ( زیرکونیا و ...)
  • دستمزد متخصص
  • هزینه استفاده از تجهیزات مطب یا کلینیک

علاوه بر تاثیر گذاری موارد بالا بر قیمت ایمپلنت، برند آن نیز بر قیمت تاثیر می گذارد. برند های چینی و پاکستانی ارزان تر از برند های آلمانی و فرانسوی می باشد.