02122383900

یکی از روش های متداول اصلاح طرح لبخند، کامپوزیت دندان می باشد. کامپوزیت یکی از انواع لامینت می باشد که دندانپزشک با استفاده از آن بدرنگی و نا منظمی و فاصله میان دندان ها را بر طرف می کند. کامپوزیت در جنس، قیمت و روش ساخت با لامینیت سرامیکی تفاوت دارد. به دلیل جنس ضعیف تری که نسبت به لامینیت سرامیکی دارد، طول عمر آن کمتر است. به همین دلیل به مراقبت نیاز دارد. 

اگر دندان های شما کامپوزیت شده است، یا قصد این کار را دارید، این مقاله می تواند شما را در نگهداری از آنها یاری نماید.

افرادی که ونیر کامپوزیت انجام داده اند سوالات بسیاری در مورد نگهداری از دندان های خود دارند. این افراد هنگام خوردن غذا نگران آسیب رسیدن به کامپوزیت های خود هستند. اما با خواندن این مقاله می توانید به طور صحیح از دندان های خود مراقبت نمایید.

مراقبت از ونیر کامپوزیت

1) مهمترین نکته در نگهداری ونیر کامپوزیت، پرهیز از جویدن خوراکی های سفت است. جویدن غذا ها و خوراکی های سفت و سخت باعث آسیب رسیدن به ونیر کامپوزیت می شود. 

در هنگام خوردن مواد خوراکی مانند فندوق و پسته و ... باید احتیاط کنید تا باعث شکستن و لب پر شدن کامپوزیت نشود.

2) تا یک روز پس از انجام ونیر کامپوزیت از نوشیدن چای، قهوه، نوشابه و از این قبیل مواد غذایی حاوی رنگدانه پرهیز نمایید زیرا مواد کامپوزیت در این مدت مستعد تغییر رنگ هستند. 

3) حدودا تا یک ماه پس از کامپوزیت دندان ها حساس می شوند که رفته رفته با گذشت زمان از این حساسیت کاسته می شود. در این مدت از نوشیدن و خوردن غذا های خیلی سرد یا خیلی داغ پرهیز نمایید تا دچار دندان درد نشوید.

4) مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی بخصوص بعد از خوردن و آشامیدن غذاهای حاوی رنگدانه مهم می باشد. اگر در مکانی هستید که به مسواک دسترسی ندارید می توانید چند لیوان آب بنوشید. به طور کلی سعی کنید بعد از انجام کامپوزیت، نوشیدن و خوردن این مواد را به حداقل برسانید. 

5) همانطور که گفته شد مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی مهم می باشد. اما توجه داشته باشید، مسواک زدن زیاد باعث می شود سطح صیقلی کامپوزیت از بین برود و کدر رنگ شود. که در این صورت باید به دندانپزشکی مراجعه نمایید تا دندانپزشک سطح رویی کامپوزیت را پولیش دهد و به حالت صیقلی قبلی باز گرداند.

6) استفاده به تنهایی از مسواک برای حفظ پاکیزگی دندان های کامپوزیت شده کفایت نمی کند. همانطور که بار ها گفته شده است، نخ دندان باید در کنار مسواک نیز استفاده شود. علاوه بر اینکه دندان های معمولی و بدون کامپوزیت به حفظ بهداشت نیاز دارند، دندان های کامپوزیتی نیز به حفظ بهداشت نیازمند هستند. نخ دندان باید در آخر هر روز برای زدودن مواد غذایی باقی مانده در میان دندان ها استفاده شود.

7) برای استفاده از خمیر دندان بهتر است با دندانپزشک خود مشورت نمایید، زیرا امکان دارد دندانپزشک با توجه به نوع کامپوزیت، خمیر دندان خاصی را معرفی کند. همچنین در استفاده از مسواک های مخصوص نیز بهتر است با دندانپزشک خود مشورت نمایید.

8) استعمال دخانیات نظیر سیگار و قلیان رنگ کامپوزیت را تغییر می دهد. تا حد امکان سعی کنید از استعمال دخانیات بپرهیزید.

طول عمر کامپوزیت ها

بسیاری از مراجعه کننده ها در ارتباط با طول عمر کامپوزیت سوالات متعددی دارند. در پاسخ باید گفت طول عمر کامپوزیت ها به موارد مختلفی بستگی دارد. ابتدا باید جنس کامپوزیت را در نظر گرفت. امروزه تنوع جنس کامپوزیت ها فراوان شده است. همچنین با توجه به جنس، قیمت ها نیز متفاوت می باشد. نسل قدیم کامپوزیت ها که نسبت به ونیر های جدید ارزان تر هستند، استحکام و دوام کمتری دارند. اما با این حال با مراقبت و استفاده صحیح تا 10 سال نیز عمر می کند. در مقابل نسل نوین کامپوزیت ها که استحکام بالایی دارند، بیش از 10 سال عمر می کنند. با این حال اگر از آن ها به درستی استفاده و مراقبت نشود، ممکن است حتی کمتر از 5 سال عمر مفید کنند. پس در پاسخ باید گفت همه چیز بسته به مراقبت و استفاده فرد از دندان ها دارد. 

کامپوزیت ها در مقابل لامینیت های سرامیکی سریع تر تغییر رنگ پیدا می کنند با این حال با یک دور پولیش رنگ آنها دوباره به رنگ طبیعی خود باز می گردد. در رابطه با استحکام نیز همه چیز بستگی به مراقبت از آنها دارد. جویدن و شکستن مواد غذایی سخت به کامپوزیت آسیب وارد می کند و موجب شکستن یا لب پر شده آن ها می شود. در این مواقع دندانپزشک کامپوزیت شکسته را یا ترمیم کرده یا تعویض می کند.

و سخن آخر این است که تحت هر شرایطی حداقل سالی یکبار به دندانپزشکی مراجعه نمایید. بخصوص افرادی که دندان های خود را لامینیت یا کامپوزیت کرده اند بهتر است برای بررسی کلی دندان ها هر 6 ماه یکبار به دندانپزشکی مراجعه نمایند.