02122383900

یک از جراحی هایی که اخیرا بسیار مرسوم شده است، سینوس لیفت می باشد. سینوس لیفت یک عمل جراحی محسوب می شود، در این عمل جراحی دندانپزشکی، به فک بالا در ناحیه دندان های مولر یا آسیاب بزرگ و پری مولر یعنی آسیاب کوچک، استخوان اضافه می گردد.

همچنین زمانی که سینوس های نیاز به تقویت شدن داشته باشند، سینوس لیفت انجام می شود، به این عمل تقویت سینوس نیز گفته می شود. در این عمل جراحی استخوانی که در هر دو طرف بینی قرار دارد یعنی استخوان بین فک و سینوس ها، استخوان اضافه می گردد. 

لزوم جراحی سینوس لیفت 

در واقع این جراحی برای همه افراد الزامی نیست در افرادی که نیاز به ایمپلنت دارند اما فک آنها استخوان کافی برای نگهداری ایمپلنت را ندارد انجام سینوس لیفت توصیه می شود. وقتی دندان های طبیعی از بین می روند با گذشت زمان سینوس و سقف دهان به یکدیگر نزدیک می شوند به طوری که تنها فاصله بین سینوس و سقف دهان یک لایه استخوان نازک می شود. پس بدیهی است این لایه استخوانی نازک تحمل نگهداری ایمپلنت را نخواهد داشت و استحکام کافی ندارد. 

جراحی سینوس لیفت بدین معنا می باشد که با جراحی سینوس بالا برده می شود. در جراحی سینوس لیفت به استخوان کمی پیوند استخوان می زنند و سپس کف سینوس را به اندازه 2 الی 20 میلیمتر بسته به شرایط سینوس بالا می برند تا استخوان برای رشد خود فضای کافی داشته باشد. این عمل جراحی باید توسط جراح فک و لثه انجام شود. 

موادی که برای پیوند استخوان استفاده می شود بستگی به حجم لایه استخوانی باقی مانده دارد. این مواد می تواند از پودر استخوان باشد یا از مواد مصنوعی یا تکه های بزرگ استخوان که از قسمت های دیگر بدن برداشته می شود.

به همین دلیل دندانپزشکان قبل از انجام ایمپلنت از فک بالا عکس رادیوگرافی تهیه می کنند تا اگر به سینوس لیفت نیاز باشد این عمل جراحی را انجام دهند. همچنین نیاز است از فک بالایی عکس سی تی اسکن نیز تهیه شود.

اگر از زمان افتادن دندان زمان زیادی گذشته باشد معمولا نیاز به سینوس لیفت افزایش می یابد. البته بیماری های لثه نیز گاهی باعث از بین رفتن استخوان فک بالایی می شوند که در این صورت نیز باید سینوس لیفت انجام بگیرد. 

موارد مختلفی باعث می گردد که نیاز به سینوس لیفت احساس شود. شکل سینوس و فک و جمجمه هر فرد متفاوت است به همین دلیل بعد از افتادن هر دندان ممکن است برای برخی از اشخاص این جراحی نیاز نباشد. از زمانی که ایمپلنت دندان مرسوم شده است جراحی سینوس لیفت نیز افزایش یافته است. 

پیش از انجام این جراحی به دلیل درگیر بودن سینوس باید از اینکه آلرژی ندارید مطمئن شوید. وقتی آلرژی به سراغ فرد میاید سینوس ها فعال می شوند و نمی توان سینوس لیفت را انجام داد.

سینوس لیفت چگونه انجام می شود؟

جراح بعد از تشخیص محل مورد نظر که در دندان های عقب واقع شده است، آنجا را برش می دهد. سپس بافت مربوط به لثه را بر می دارد. با برداشته شدن لثه استخوان فک نمایان می شود. روی استخوان یک روزنه کوچک مشخص است که انتهای آن غشایی می باشد که استخوان را از سینوس جدا نموده است. این غشا و پوسته باید از فک جدا شود.

سپس پیوند استخوان باید انجام شود. مواد پیوند استخوان در آن روزنه قرار می گیرد. بعد از انجام این مراحل بافت لثه باید به جای قبلی خود بوسیله بخیه قرار بگیرد. بسته به شرایط فک و بیمار معمولا بین 5 الی 8 ماه زمان نیاز است تا استخوان در جای خود رشد کند. بعد از گذشت این زمان ایمپلنت بر سر جای مورد نظر قرار می گیرد.

از عوارض این عمل جراحی تورم و التهاب و خونریزی می باشد. که تا حدودی طبیعی می باشد.

بعد از سینوس لیفت

بعد از عمل جراحی سینوس لیفت سعی کنید به شدت عطسه نکنید و از خالی کردن بینی خود بپرهیزید. زیرا پاره شدن بخیه ها و خونریزی و جابجایی مواد را به همراه خواهد داشت.

توجه داشته باشید که داخل بینی باید مرطوب بماند به همین دلیل استفاده از اسپری های مخصوص بینی پیشنهاد می شود. در این زمان معمولا دندانپزشکان داروهایی را برای جلوگیری از لخته شدن و التهاب لثه تجویز می کنند. استفاده مستمر از این دارو ها توصیه می شود.

استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال و همچنین آنتی بیوتیک ها برای جلوگیری از عفونت پیشنهاد می شود. زمان بهبود زخم حاصل از این عمل جراحی معمولا 10 روز می باشد که باید بعد از آن به دندانپزشک خود مراجعه نمایید. مهمترین خطری که ممکن است بعد از سینوس لیفت به وجود بیایید، عفونت لثه می باشد که با انجام کار های گفته شده به حداقل می رسد.

همانطور که گفته شد بعد از مدت 5 الی 8 ماه فک شما آماده انجام ایمپلنت خواهد بود. 

برای جلوگیری از خطرات احتمالی این عمل جراحی حتما به یک جراح فک و لثه حرفه ای مراجعه نمایید.

توصیه می شود اگر دچار خونریزی شدید و یا تب شدید حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید همچنین در صورتی که بخیه ها باز شدند سریعا به دندانپزشکی مراجعه نمایید.