02122383900

در صورتیکه لثه دچار مشکل نباشد و در حالت طبیعی عمق شیار لثه اطراف دندان بین صفر تا یک میلیمتر می باشد . 

در این شرایط لثه به طور کامل و محکم به اطراف دندانها چسبیده است. اما در شرایطی که لثه در اثر بیماری از حالت طبیعی خارج می شود این عمق در اطراف دندانها بیشتر شده و باعث ایجاد پاکت پریودنتال می شود.در صورت بروز چنین مشکلی باید سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید ونسبت به درمان آن اقدام نمایید زیرا در صورت عدم پیگیری و بیشتر شدن عمق این فضا ، تخریب استخوانهای اطراف دندان شدیدتر شده و در نتیجه بیمار دندان خود را از دست می دهد . دندانپزشک برای بررسی پیشرفت این بیماری ابتدا به معاینه ی دندان و بررسی عمق این پاکتها می پردازد.

در اثر فعالیت باکتریها در داخل دهان و رعایت نکردن بهداشت دهان ودندان لایه ای به نام پلاک بر روی دندانها و اطراف لثه ایجاد می شود که حالت چسبنده داشته . چنانچه این پلاکها از بیبن نرود حالت سفت و رسوبی پیدا می کند . در این حالت دیگر شما نمی توانید این پلاکها را از روی دندان خذف کنید برای انجام این کار باید به دندانپزشک مراجعه نمایید . باکتریهای موجود بر روی پلاکها تولید سم می کنند که این سم بر روی لثه ها تاثیر گذاشته و موجب تورم در لثه ها می شود . این تورم عامل ایجاد پلاک بر روی دندانها می شود و در نهایت باعث بوجود آمدن پاکت پریودنتال شده . در ابتدا به بافتهای اطراف لثه و در نهایت با پیشرفت این بیماری ، بیمار دندان خود را نیز از دست می دهد .

علائم تشخیص بیماری پاکت پریودنتال :

-ایجاد بوی بد در دهان

-در هنگام استفاده از نخ دندان یا مسواک زدن لثه دچار خونریزی شود

-دندانها حالت لق پیدا می کنند

-لثه ها رنگ طبیعی خود را از دست می دهند و رنگ آنها قرمز می شود

-ایجاد تورم در لثه

-ترشح چرک از بین شیارهای ایجاد شده بین دندان و لثه

نحوه ی درمان پاکت پریودنت:

1-نخستین مرحله برای درمان پاکت تمیز کردن دندانها به طور کامل می باشد .در این مرحله دندانپزشک به جرمگیری دندان می پردازد .زمانیکه کلیه این جرمها از روی دندانها وزیرلثه ها برداشته شد به مرور لثه ها سلامت خود را بدست می آورند و به حالت طبیعی خود برمی گردند وبه اطراف دندانها متصل می شوند . در شرایطی که این بیماری پیشرفت کرده باشد دندانپزشک از جراحی استفاده می کند

از دیگر روشهای درمان پاکت پریودنتال استفاده از لیزر می باشد .

مراحل جراحی لیزر شامل :

1-مرحله اول برداشتن قسمتهای بیمار و پلاک ها می باشد

2-برداشتن جرمهای دندان

3-در نهایت برداشتن جرم های انتهای پاکت که دارای بافت نرم می باشد و استفاده از لیزر

4- بعد از خارج کردن کلیه ی عوامل ایجاد بیماری ، بافتهای جدید شروع به بازسازی  می کنند و لثه ها دوباره به دندانها متصل می شود و با گذشت زمان سلامت خود را به دست می آورند

برای جلوگیری از ایجاد پاکت ، افراد در خانه چه کارهایی را می توانند انجام دهند:

استفاده از مسواک به طور مداوم و صحیح  در طول شبانه روز . عدم استفاده از مسواک هایی که ساییده شده هستند و دندانها را به خوبی پاک نمی کنند . استفاده از خمیر دندانهای تخصصی برای کنترل پلاک.استفاده از نخ دندان و کاهش خوردن مواد قندی .