02122383900

خیلی از افرادی که حوصله مسواک زدن و یا نخ دندان کشیدن را ندارند ، ترجیح می دهند از دهان شویه به جای این کار استفاده کنند. البته با مراجعه به فروشگاه ها و داروخانه ها انواع مارک ها و نوع های مختلفی از دندان شویه ها را می بینید ، که هر کدام به خواص و عملی معروفند.

خوشبو می کنند یا  بعضی ، نقش ضدعفونی کننده را ایفا می کنند و... اما خبر بد این است که اگر شما دهان شویه مناسب برای  دهان خود انتخاب نکنید امکان دارد نتیجه عکس برای شما داشته باشد.
•انواع دهان شویه ها
دهان شویه ها معمولا دو کاربرد اصلی دارند یا برای پاک کنندگی شان از آنها بهره می برند و یا حالت دارو و درمانی دارند ، یعنی پزشک برای رفع هر مشکل ، نوع خاصی از آن را به بیمار تجویزمی کند و اگر بخواهید از دهان شویه ها بدون مشورت پزشک استفاده کنید ، امکان وارد آمدن آسیب به دهان تان دور از تصور نیست !
علاوه بر دهان شویه های درمانی ، دهان شویه هایی هم در بازار موجودند که خاصیت بهداشتی دارند و به دو دسته الکلی و غیر الکلی تقسیم بنده می شوند.
دهان شویه هایی که در آن ها الکل به کار رفته سریع ترعمل می کنند ولی یکی از مشکلات آنها ایجاد خشکی دهان است و پزشکان استفاده مستمر آن را منع می کنند.
•استفاده طولانی مدت و همیشگی از دهان شویه ها ممنوع!
دهان شویه های الکی باعث خشک شدن دهان می شوند و می توانند باعث بوی بد دهان شوند و یا ممکن است به مینای دندان ها آسیب وارد کنند زیرا اگر دهان شویه روی غذاهایی که بین دندان ها قرار گرفته ، ریخته شود طی واکنش با غذا ها ، ممکن است محیط اسیدی را پدید بیاورند و استفاده از دهان شویه بیش از یک هفته ، می تواند دندان ها را دچار تغییر رنگ کند.
•دهان شویه های ضد باکتری
برای استفاده از این دهان شویه ها بهتر است زیاده روی نکنید ، زیرا اگر به طور مکرر از دهان شویه ضد باکتری استفاده کنید ، بعد از مدتی مشاهده خواهید کرد که تمامی باکتری های ضروری و لازم و مفید دهانتان از بین رفته و در ازای آن محیط برای رشد برخی از باکتری های غیر مفید فراهم شده است . دهان شویه های حاوی فلوراید ، می توانند به مقاومت و پایداری دندان های شما کمک کنند .
•مسمومیت با دهان شویه ها !
درست است که دهان شویه هایی که در آنها فلوراید به کار رفته است می تواند به استحکام دندان ها کمک زیادی کند ، اما زمانی این تاثیر قابل مشاهده است که دندان های شما سالم باشند و دهان شویه ، نمی تواند پوسیدگی ها ی دندان را درمان کند و فقط می تواند روند سلامت دندان ها را طولانی تر کند.البته نمی توان به میزان دلخواه از این دهان شویه ها استفاده کرد ، مخصوصا در کودکان باید طبق دستور دندانپزشک استفاده شود ، چون فلوراید علی رغم خوبی هایش ، یک ماده سمی است و نباید بیش تر از حد معینی وارد بدن شود.
•اول مسواک و نخ دندان بعد دهان شویه
با وجود همه خوبی هایی که برای دهان شویه اشاره شد ولی تاکید اول همه دندانپزشکان این است که اول دندان های خود را نخ بکشید و مسواک کنید و سپس می توانید از دهان شویه هم به عنوان کار تکمیلی کمک بگیرید.
•خودتان دهان شویه بسازید !
شما می توانید به یک لیوان آب مقدار بسیار کمی نمک اضافه کنید.البته مقدار نمک باید بسیار اندک باشد و برای آنکه بتوانید دهان شویه خود را خوشبو کنید می توانید مقداری نعناع هم به آن اضافه کنید و از آن لذت ببرید.
کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی دکتر یوسف بالوی پور ، همه روزه ( از ساعت 9 صبح تا 1 بامداد ) آماده پاسخ گویی به سوالات شما و همچنین انجام کلیه درمان های دندان ، زیبایی دندان و...است. برای دریافت نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید.
۲۲۱۴۰۵۸۶-۷