02122383900

بسیاری از افراد بر این باور هستند که روکش دندان ها نیازی به تعویض ندارد. از آنجایی که روکش دندان از مواد تهیه می شود و جنس دندان طبیعی را ندارد امکان دارد بعد از مدتی دچار تغییرات و اسیب شود. عمر روکش دندان معمولا با رعایت نکاتی قابل پیش بینی است. 

روکش ها نیز مانند دندانهای طبیعی نیاز به رسیدگی دارند، رعایت بهداشت ، مراجعه به دندانپزشکی حداقل 2 بار در سال و استفاده از روکش هایی با مواد با کیفیت می تواند عمر روکش را طولانی کند. علائم زیر می تواند دلایلی بر تعویض روکش باشند :

• پوسیدگی و درد دندان زیر روکش 

• آسیب دیدگی روکش مانند لب پر شدن و ترک خوردن آن 

• ساییدگی سطح روکش و از بین رفتن پستی بلندی روی آن 

• التهاب و تیره شدن لثه 

• جدا شدن روکش از دندان 

• تغییر رنگ روکش

 دندان روکش شده معمولا بیشتر از دندان های دیگر مستعد پوسیدگی و پلاک دندانی می باشد. به همین دلیل نیاز توجه بیشتری نسبت به سایر دندان ها دارد استفاده از نخ دندان و در صورت لزوم جرم گیری می تواند از پوسیدگی این دندان ها جلوگیری کند. باکتری ها و پلاک دندانی نمی توانند باعث پوسیدگی روکش ها شوند اما می توانند به راحتی به دندان زیر آنها نفوذ کنند و در کمترین زمان ممکن دندان مورد نظر را پوسیده کنند. در این صورت بیمار دچار دندان درد می شود. اما گاهی اوقات که ریشه دندان خارج شده است یا به اصطلاح دندان عصب کشی شده باشد ، پوسیدگی علائمی نخواهد داشت در این صورت به مرور زمان باکتری ها و پوسیدگی به لثه می رسند و باعث التهاب می شوند . به همین دلیل رسیدگی به بهداشت دندان های روکش شده بسیار مهم می باشد . 

یکی دیگر از مواردی که به روکش دندان اسیب وارد می کند، دندان قروچه است. برخی از افراد بر اساس عادت ، در هنگام شب یا به طور معمول ، دندان های خود را به روی هم می کشند یا مدام به هم فشار می دهند این کار باعث آسیب رسیدن به روکش دندان می شود.

روکش دندان با آنکه از موادی سخت درست شده است اما در برابر نگهداری نادرست دچار اسیب می شود. 

همانطور که گفته شد ،برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دندان های روکش شده و پوسیدگی دندان ها ، حداقل در سال 2 بار باید به دندانپزشکی مراجعه نمود.